BPAP ST Cihazı Teknik Şartnamesi
-
Cihaz 220V-50Hz-24V ile çalışabilmelidir.
-
Cihaz taşınabilir olmalı ve ağırlığı 1.7 kg’yi (±100 gr) geçmemelidir.
-
Cihaz CPAP, spontan, spontan/timed ve timed modlarına sahip olmalıdır.
-
Cihazın inspiratuar ve ekspiratuar hava basıncı 4-25 cmH2O (mbar) aralığında seçilebilmelidir.
-
Cihazın inspiratuar basıncı spontan, spontan/timed ve timed modlarında 30 cmH2O (mbar) değere kadar ayarlanabilmelidir.
-
Cihazın rampa süresi tüm modlarda 0-60 dakika aralığında ayarlanabilmelidir.
-
Cihazda solunum hızı ayarı 2-40 arasında seçilebilmelidir.
-
IPAP süresi 0.5 ile 3 saniye arasında ayarlanabilmelidir.
-
Cihaz üzerindeki ekranda cihazın hangi modda çalıştığı belirgin şekilde yazmalıdır.
-
Cihazda hasta devresi alarmı bulunmalıdır. Hortum takılı olmadığı zamanlarda sesli ve görsel alarm verebilmelidir.
-
Cihaz, hasta hava çıkışındaki akış transdüseri ile hasta solunum devresindeki hava akışını takip ve analiz ederek, i-e ve e-i geçişlerinde tetikleme eşiğini kullanıcının manuel seçimine ihtiyaç duymadan, hastanın solunum eforuna göre otomatik olarak ayarlamalıdır.
-
Cihaz, üzerine takılı hafıza kartına en az bir yıllık hasta ve uygulama bilgilerini kayıt edebilmelidir. Hasta takip yazılımı ve hafıza kartı cihazla birlikte ücretsiz verilmelidir.
-
Ayarlanabilir yükselme süresi (IPAP ve EPAP için) ile hava akış hızı, hastanın ihtiyacına ve konforuna göre 0.5-0.7 saniye aralığında en az üç kademeli olarak kullanıcı menüsünden seçilebilmelidir.
-
Cihazda kullanılan hortum kolay temizlenebilir olmalıdır.
-
Cihaza istenildiğinde ısıtıcılı nemlendirici takılabilmelidir. Nemlendiricinin içerisinde bir su haznesi olmalıdır. Bu su haznesinin ısıtma işlemini daha iyi yapabilmesi için tabanı alüminyumdan üretilmiş olmalıdır.
-
Isıtıcı nemlendiricinin cihaza bağlantısı, cihazın arka tarafından bir buton yardımı ile yapılmalıdır. Bu sayede rahatlıkla sökülüp takılmalıdır.
-
Cihazın ekranı renkli TFT özellikte olmalıdır.
-
Cihazın ekran boyutu kolay okunabilirlik açısından 10x6 cm (±1cm) olmalıdır.
-
Cihaz ile birlikte 1 adet nasal maske, 1 adet hortum, 1 adet filtre ve 1 adet taşıma çantası verilmelidir.
-
Cihazın tüm ayarları tek bir tuşla yapılabilmelidir.
-
Cihazın klinik ayarları menü içerisinden açılabilmeli veya kapatılabilmelidir.
-
Cihaz üzerinde rampa ve alarm tuşları olmalıdır.