Atel, vücut uzuvlarında meydana gelen yaralanma, şişlik, ağrı gibi şikayetleri azaltmak ve uzuvları çoğunlukla hareketsiz tutmak için kullanılan tıbbi bir üründür. Özellikle uzuvlarda gerçekleştirilecek tıbbi müdahalelerin ardından, hastada oluşabilecek ağrı şikayetinin giderilmesinde ve iyileşme sürecinin daha hızlı ilerlemesinde olumlu katkıda bulunur. Bununla beraber, trafik kazası gibi acil durumlarda meydana gelebilecek yaralanmaların ardından hasar gören uzvun sabit şekilde kalmasını sağlayan, ilk yardım esnasında kullanılabilen bir üründür. Kısaca şu şekilde tanımlanır: “Atel, zedelenmiş dokuların veya hasar görmüş kemiklerin düzgün bir biçimde sabitlenmesi için kullanılan medikal üründür.”
Gündelik hayatta yaşanan ev kazalarında da ateller kullanılabilir. Özellikle burkulma, incinme ve bağlarda yaşanan kopuklukların pek çoğunda el, kol, ayak ve bilek atelleri uygulanmaktadır. Ayrıca fizik tedavi aşamasında, ameliyat öncesi ve sonrasında destekleyici tedavi olarak da kullanılabilir. Bu ürünlerin kullanımı pratik ve kolaydır ancak atelin hastaya uygun ölçülerde seçilmesi çok önemlidir. Ayrıca ateller uzun süre vücutta durduğu için üretildiği malzeme de önem kazanmaktadır. Hava geçirgenliği olan kaliteli malzemelerden üretilmiş ürünlerin tercih edilmesi tedavi sürecini olumlu şekilde etkileyecektir.
Özellikle boyun kısmında meydana gelen yaralanmalarda, atel uygulamasının mutlaka bir uzman kontrolünde yapılması gerekir. Uygulamadan önce ve uygulama esnasında omuriliğin zedelenmemesi için boyun hareket ettirilmemelidir. Ayrıca boyun kısmında kanamalı yaralanma varsa öncelikle buna müdahale edilmesi gerekir. Müdahaleden sonra dikkatli bir şekilde boyun ateli uygulanır ve yaralı en yakın sağlık birimine sevk edilir. Diğer atel çeşitleri gibi boyun atellerinin de kullanım süresini ilgili hekimler belirler. Boyun zedelenmelerinin tedavilerinde daha hassas ve dikkatli olmak gerekir.
Atel uygulama yöntemleri statik, dinamik ve seri olarak 3’e ayrılır:
Statik Atel: Hasar görmüş uzva çeşitli pozisyonlar aldırıp hareketi kısıtlayarak daha hızlı iyileşmeyi amaçlar.
Dinamik Atel: Bu ürün, hasar gören uzvun hareketini kısıtlamaktansa hasarlı bölgenin hareketini destekleyerek tedaviye katkı sağlar.
Seri Atel: İyileşmeye bağlı olarak, kullanılan atel tipinin belirli sürelerde değiştirilmesi yöntemidir. Seri atel yöntemi, özellikle eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
Atel uygulama yöntemlerinin çeşitleri olduğu gibi, hastanın ihtiyacına ve hastalık türüne göre de atel çeşitleri vardır. Atel, karton gibi basit bir malzemeden oluşturulabildiği gibi, ciddi bir eklem hastalığında kullanılabilen medikal ürün olarak da üretilmektedir. El veya ayak bileği, parmak, boyun, kol ve bacak gibi vücut bölgelerine uygulanan atel çeşitleri vardır. Hastalığın çeşidine göre birçok farklı tasarımda ürün mevcuttur. Atele ek ve destekleyici olması amacıyla kayış, kemer, kanca, toka ve ip gibi farklı parçalar da ilave edilebilir.
Ateller kullanılacağı amaca ve ilgili uzvun yapısına göre kumaş, plastik, metal ve karton gibi çeşitli malzemelerden üretilebilir. Farklı beden numaraları veya ölçüleri olabildiği gibi, standart boyda tasarlanmış modelleri de olabilir. El, kol, bacak, bilek veya parmak gibi organlarda kullanılacak atellerde genel olarak ipli veya cırtlı şekilde üretilmiş kemerler mevcuttur. Bunlar sayesinde sabitleme işlemi sağlanır. Günlük kullanımda atelin kirlenmemesi için uygun bir malzemeyle üzerinin örtülmesi gerekebilir. Ürünlerin çoğu nemli bir bezle silinerek temizlenebilir veya kumaş olanlar elde veya çamaşır makinesinde yıkanabilir.
Hastanın kullanacağı atelin çeşidi ve kullanım süresi doktorlar tarafından belirlenir. Kullanıcı beden ölçüsüne göre doğru ürünü tercih edip kullanmalıdır. Yanlış beden seçimi ya iyileşmeye yardımcı olmaz ya da daha çok zarar verebilir. Küçük beden ölçüsü tercih edilir veya atel çok sıkı şekilde uygulanırsa, o bölgedeki kan akışı yavaşlar ve ağrı oluşabilir. Bununla birlikte uyuşma ve sızlama gibi sorunlar da yaşanabilir.
Hastanın atel kullandığı süre boyunca kendisine düşen bir takım sorumluluklar vardır. Örneğin uyumadan önce kan akışını rahatlaması amacıyla atelin gevşetilmesi gerekir. Bir başka önemli nokta ise, zedelenmiş veya sakatlanmış olan ve atel uygulanmış uzvun çok zorlanmaması gerektiğidir. Bunlara dikkat edilmediği taktirde tedavi gerçekleşmediği gibi mevcut sakatlığa daha da fazla zarar verilebilir. Atelin kullanıldığı süre zarfında ürünün hastaya rahatsızlık verecek derecede sıkı olması, cildin tahriş olması, kaşıntı oluşması ve bunlara benzer her türlü sorun hekime bildirilmeli ve hekimin talimatları uygulanmalıdır.
Yorumlar
Reyhan 6 Haziran 2018 üzerinde 02:26 de (Düzenle)
Cpap cihazlarında yenilikleri paylasırsanız sevinirim
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 6 Haziran 2018 üzerinde 17:26 de (Düzenle)
Reyhan, merhaba. Bu sayfadan Blog - Sesan CPAP cihazlarıyla ilgili birçok bilgiyi edinebilirsiniz.
Yanıtla
Zeynep
Zeynep 13 Şubat 2020 üzerinde 05:24 de (Düzenle)
Merhaba, bana tendinit teşhisi konuldu ve birtakım ilaçlar ile el bilek istirahat ateli alıp 3 hafta uyku haricinde kullanmam söylendi. Ancak ellerimde oluşan ağrı bazen sol bazen sağ elimde gerçekleşiyor.
Ben aldığım ateli diğer kolum ağrıdıkça ona takacak şekilde ni kullanmalıyım, yoksa 3 hafta sağ el 3 hafta sol el olarak mı kullanmalıyım?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 14 Şubat 2020 üzerinde 11:37 de (Düzenle)
Zeynep, merhaba. İki elinizde de aynı rahatsızlık var ise, ikisi içinde ayrı ayrı atel kullanmanızı öneririz.
Yanıtla
Sakıp Aytürk
Sakıp Aytürk 12 Mayıs 2021 üzerinde 13:54 de (Düzenle)
Elimde ağrı oluştu tam kapanmadan dolayı sağ el ateli alamadım sol el ateli kullanıyorum sağ elimde herhangi bir sıkıntı oluşturur mu sağ bileğimde ufak çatlak var
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Mayıs 2021 üzerinde 13:17 de (Düzenle)
Sakıp Aytürk, merhaba. Vücutta çatlak mevcut ise herhangi bir ürün kullanmadan hekiminize muayene olmalısınız. Muayene sonucunda kendisinin önerdiği ürünü kullanmanız daha doğru olacaktır.
Mertali Çatak
Mertali Çatak 14 Haziran 2020 üzerinde 16:44 de (Düzenle)
Merhaba benim 9 hazıran 2020 de ayak baş parmağımda eklem içi kırık tespit edildi. Ve ayak parmağıma atel sarıldı. Sizce ne yapılmalıydı ve ayak parmağımda çok ciddi bir hasar olmuş mudur ? Teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 15 Haziran 2020 üzerinde 16:52 de (Düzenle)
Mertali Çatak, merhaba. Ayağınızda olan hasarın tedavisi hekiminizin önerdiği şekilde yapılmalıdır.
Yanıtla
Mertali Çatak
Mertali Çatak 22 Haziran 2020 üzerinde 12:27 de (Düzenle)
Eklem içi kırık çok ciddi midir ?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 23 Haziran 2020 üzerinde 16:08 de (Düzenle)
Eklem içi kırık tedavi edilmediği sürece eklem hareketlerine engel olabilir. Ameliyatla veya alçı ile tedavi edilir. Kırığın tedavisi takip gerektirir.
Ekin
Ekin 6 Mart 2021 üzerinde 19:20 de (Düzenle)
Merhaba hocam , ayak bilegim kirildi . Incinmistir dedim 2 bucuk gün hastaneye gitmedim . Gittigimde doktor , kirik bolgenin šiš oldugu için alci degil atel yapti . Ama atel çok agir hafif degil. Bu dogru bi uygulama mi ? Lütfen cevap verin . Tesekkurler .
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 7 Mart 2021 üzerinde 12:20 de (Düzenle)
Ekin, merhaba. Tedaviniz rahatsızlığınız doğrultusunda belirtilir. Hekiminizin belirlediği şekilde tedavi uygulanmalıdır.
Yanıtla
sıla
sıla 24 Ağustos 2020 üzerinde 16:54 de (Düzenle)
sol el parmağım çatladı atel takıldı kaç gün kalması gerekiyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 25 Ağustos 2020 üzerinde 12:26 de (Düzenle)
Sıla, merhaba. Hekiminizin önerdiği süre boyunca ateli takmalısınız.
Yanıtla
Pervingünlü
Pervingünlü 21 Ekim 2022 üzerinde 07:35 de (Düzenle)
Merhaba sol orta parmagıma atel takıldı lif kopukluğu olduğu için çok agrım oluyo agrım nekadar sürecek gece ateli çıkarabilirmiyim teşekkürler
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 8 Şubat 2023 üzerinde 11:58 de (Düzenle)
Pervingünlü, merhaba. Bu konuyla ilgili doktorunuza danışmanızı öneririm. En uygun tedavi yöntemine hekiminiz karar verebilir. Sağlıklı günler dilerim.
Yanıtla
Ewolut
Ewolut 15 Ekim 2020 üzerinde 17:50 de (Düzenle)
Ayak bunyonu var ateli ne zaman takip ne zaman cikarmaliyim ?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 16 Ekim 2020 üzerinde 09:41 de (Düzenle)
Ewolut, merhaba. Rahatsızlığınıza göre kullanım süresini doktorunuz belirlemelidir.
Yanıtla
Ali Rıza Tuğrul
Ali Rıza Tuğrul 7 Haziran 2018 üzerinde 15:12 de (Düzenle)
Başparmak Destekli El Bilek Ateli Ortho Flexi ORT-C 3002 bu üründen aldım. Takar takmaz ağrılarım azaldı çok memnun kaldım. ancak nezaman takılacak nezaman çıkacak hiçbir bilgim yok. doktora sormam gerek. ürünler gerçekten işe yarıyor.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 8 Haziran 2018 üzerinde 23:53 de (Düzenle)
Ali Rıza Tuğrul, merhaba. Ürünlerin kullanım kılavuzları ya kutusunun içinde ya da üzerinde yer almaktadır. Kullanmadan önce incelemenizi tavsiye ederim. Atel veya korse gibi ürünler için mutlaka hekiminize danışmanızı öneriyorum. Ne kadar süre kullanılacağı ve nasıl uygulanacağını size bildirecektir.
Yanıtla
bilal
bilal 3 Mayıs 2020 üzerinde 03:59 de (Düzenle)
avantaj ve dezavantajları nelerdir
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 4 Mayıs 2020 üzerinde 17:29 de (Düzenle)
Bilal, merhaba. Atelin; boyun ve el bilek ateli olarak çeşitleri mevcuttur. Atelin 3 farklı uygulama yöntemi vardır, avantajları kullanıldığını bölgeye ve yönteme göre değişir.
Yanıtla
İlyas bey
İlyas bey 5 Mayıs 2020 üzerinde 10:38 de (Düzenle)
Selamlar boyun fitik baslangici var dediler boyun-omuz bolgemde surekli agri var.
Boyun ateli kullansam gunde 2 saat gibi fayda eder mi acaba
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 6 Mayıs 2020 üzerinde 12:06 de (Düzenle)
İlyas Bey, merhaba. Bu tarz ürünler yanlış seçildiğinde olumsuz sonuçlar doğurabilir hatta kişiyi felç durumuna kadar götürebilir. Hekime danışılmadan herhangi bir ürün kullanılmamalıdır.
Yanıtla
Filiz Koyuncuoğlu
Filiz Koyuncuoğlu 21 Mayıs 2020 üzerinde 15:55 de (Düzenle)
Bacağı atele almak cerrahi bir girişim midir?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 22 Mayıs 2020 üzerinde 09:27 de (Düzenle)
Filiz Koyuncuoğlu, merhaba. Atel’in kullanım alanına göre birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Cerrahi işlemle takılan atel de, uzuv üzerinden takılan atel de mevcuttur…
Yanıtla
Emre gün
Emre gün 23 Haziran 2020 üzerinde 12:38 de (Düzenle)
Medical hastanesinin açık doktoru kol dirsegimde çatlama belirtti ve koluma atel yapıldı. Bize ortopedi hastanesine gitmemizi söylediler. Ortopedi dr si ise birşey görmedi kolumda çıkarabilirsiniz dedi.röntgen filmlerim in cd si var.yanlış kaynama korkusu var ayrıca kolum halen şiş var.ne yapmalıyım?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 24 Haziran 2020 üzerinde 16:11 de (Düzenle)
Emre Gün, merhaba. Rahatsızlığınız devam ediyorsa farklı bir doktora daha görünmenizi tavsiye ederiz.
Yanıtla
Yeliz Şirin
Yeliz Şirin 29 Haziran 2020 üzerinde 07:02 de (Düzenle)
Merhabalar 3 gün önce ayak serçe parmagimin yanındaki parmak eğildi çarpma sonucu ve alçıya alındı 3 haftalığına. Ama ayaklarda oluşan kırıklar alçıya alınmıyor diye duydum sizce dogrumudur?Teşekkür ederim.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 30 Haziran 2020 üzerinde 17:30 de (Düzenle)
Yeliz Şirin, merhaba. Kırıkların boyutu ve hasarı kişiden kişiye göre değişmektedir. Hekiminiz tedavi için hangi yolu seçtiyse uygun olan odur.
Yanıtla
Deniz Yılmaz
Deniz Yılmaz 13 Ekim 2020 üzerinde 04:01 de (Düzenle)
Merhaba.Sağ orta parmağımda tendon kopmasından dolayı;kurbağacık parmak ateli kullanıyorum.Gün içinde kaç saat takmam gerekiyor?ya da uyumadan önce çıkarmalı mıyım? Teşekkür ediyorum.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 14 Ekim 2020 üzerinde 09:28 de (Düzenle)
Deniz Yılmaz, merhaba. Ateli takma süresi tedaviden tedaviye değişir. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca takmanız gerekir.
Yanıtla
Soner tekin
Soner tekin 5 Ekim 2021 üzerinde 20:26 de (Düzenle)
Hocam butonier splint atel kullandım yüzük parmağıma yirmi gün durdu sonrasın da ne yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 6 Ekim 2021 üzerinde 11:33 de (Düzenle)
Soner Tekin, merhaba. Hekiminizin talimatları doğrultusunda hareket etmelisiniz.
Yanıtla
Omer
Omer 25 Aralık 2020 üzerinde 14:22 de (Düzenle)
Kırıkta tespit yapmanın önemi nedir? Atel yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 26 Aralık 2020 üzerinde 12:31 de (Düzenle)
Ömer, merhaba. Öncelikle atel takılıp takılamayacağına, takılacaksa ne tür bir atel takılacağına doktor karar verir. Bunun dışında atel kullanmaya başlayan bir hasta bazı şeylere dikkat edebilir. Bunlar; uyumadan önce kan akışını rahatlaması amacıyla atelin gevşetilmesi veya zedelenmiş ve sakatlanmış olan uzvun çok zorlanmaması gibi konulardır.
Yanıtla
BASHEER LABLABE
BASHEER LABLABE 27 Aralık 2020 üzerinde 12:12 de (Düzenle)
2. Kırıkta tespit yapmanın önemi nedir? Atel yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 28 Aralık 2020 üzerinde 16:53 de (Düzenle)
Merhaba, öncelikle atel takılıp takılamayacağına, takılacaksa ne tür bir atel takılacağına doktor karar verir. Bunun dışında atel kullanmaya başlayan bir hasta bazı şeylere dikkat edebilir. Bunlar; uyumadan önce kan akışını rahatlaması amacıyla atelin gevşetilmesi veya zedelenmiş ve sakatlanmış olan uzvun çok zorlanmaması gibi konulardır.
Yanıtla
Yunus Bitiş
Yunus Bitiş 10 Mart 2021 üzerinde 15:58 de (Düzenle)
1,5 sene önce sağ el 2 orta parmakta tendom kopması sonucu tendomlar dikildi. Parmakta düşüklük var gibi. Atel atmak için geç kalınmış olabilir mi? Atel takıp takmama konusunda kendim hareket edebilir miyim.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Mart 2021 üzerinde 16:59 de (Düzenle)
Yunus Bitiş, merhaba. Hekiminize danışarak atel tedavisine başlayabilirsiniz.
Yanıtla
Burcu şirin
Burcu şirin 23 Haziran 2021 üzerinde 03:33 de (Düzenle)
Yamuk parmakları düzeltmek amaçlı ateş takılabilir mi ?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 24 Haziran 2021 üzerinde 16:04 de (Düzenle)
Burcu Şirin, merhaba. Atel kullanımına hekim karar vermelidir. Muayene olmadan bir ürün tavsiyesi doğru olmaz ne yazık ki.
Yanıtla
Mehmet inanç
Mehmet inanç 1 Haziran 2021 üzerinde 22:34 de (Düzenle)
Iyi gunler hocam parnagimi kapıya sikistirdim çatlak varimis atel var şuan 1 hafta oldu nekadar sürede iyileşir tırnak da morarma var hareket ettiremiyorum parnagimi
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 2 Haziran 2021 üzerinde 15:37 de (Düzenle)
Mehmet İnanç, merhaba. Rahatsızlığınız ve tedavisi ile ilgili hekiminiz ile görüşmelisiniz.
Yanıtla
Zübeyde Yılmaz
Zübeyde Yılmaz 17 Haziran 2021 üzerinde 17:52 de (Düzenle)
Sağ bileğinde kıkırdak dokuda oluşan ödem ve aşırı kullanmaya bağlı hasardan dolayı , dinlendirme amaçlı başparmak destekli atel önerdi doktorum. En küçük harekette bile tıkrt dercesine his vardı bilekte. El yıkarken, yemek yerken , bişey doğrarken vs çıkarmak zorunda kalıyorum. İşim bitince takıyorum. Bu şekilde yapmam yanlış mı? Ama mecburen böyle. Gece çıkar demişti doktorum. Rahatsızlığım bayağı düzeldi ama halen takıyorum.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 18 Haziran 2021 üzerinde 16:28 de (Düzenle)
Zübeyde Yılmaz, merhaba. Kısa süreli çıkarmalarınız sorun olmayacaktır.
Yanıtla
Ahmet Er
Ahmet Er 22 Haziran 2021 üzerinde 16:16 de (Düzenle)
Merhaba hocam ben atelin fazla sıkı takıldığını düşünüyorum ayağım burkulduktan sonra sadece tek bi tarafı şişkindi ateli çıkardı doktor çıkardığında ayağımın her yeri şişmişti ve morarmalar vardı doktor bunu görünce burkulmanın ağır olduğunu düşünüp tekrar atele aldı şuan daha da sıkı ve ayağım karıncalanıyor ne yapmalıyım
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 23 Haziran 2021 üzerinde 16:07 de (Düzenle)
Ahmet Er, merhaba. Tedavi sürecini hekiminize danışmalısınız. Atel takılı halde ayakta sıkıntı yaşıyorsanız tedavinizde yanlış bir şey olabilir. Göstermiş olduğunuz reaksiyonu hekiminiz ile paylaşmalısınız.
Yanıtla
Sibel Karagöz
Sibel Karagöz 26 Haziran 2021 üzerinde 11:53 de (Düzenle)
Merhaba hocam
Hamilelikte sağ el parmak uçlarımda uyuşma oluştu birde sağ el bilk kemiğimde ağrı oluştu.Ayrıca sağ baldırımın üst tarafında sızlama devam etmete bacağımı kasıcı bir hareket yapsam içerden yırtılır gibi şiddetli bir acı hissediyorum.Doğum yapalı 13 gün oldu fakat hala geçmedi.Bunların sebebi ödem olabilir mi ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler hocam.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 26 Haziran 2021 üzerinde 12:24 de (Düzenle)
Sibel Karagöz, merhaba. Rahatsızlıklarınızı hekime bildirmelisiniz. Muayene yapılmadan doğru bir bilgi verilemez ne yazık ki.
Yanıtla
Esra Karakaya
Esra Karakaya 16 Ekim 2021 üzerinde 00:35 de (Düzenle)
Merhaba hocam bize ne kırık var ne çıkık nede burkulma sağ bacak uzun dirsek atel yaptılar yumuşak doku bozukluğu dedi böyle bişey var mi kırık yok çıkık yok burkma yok atel şart mi
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 16 Ekim 2021 üzerinde 10:59 de (Düzenle)
Esra Karakaya, merhaba. Yumuşak doku bozukluğu burkulmalar için de kullanılan bir tabirdir. Hekim ne önerirse onu uygulamalısınız.
Yanıtla
Fatih
Fatih 19 Ocak 2024 üzerinde 13:14 de (Düzenle)
Gece yatarken sağ ve sol kollarımda karıncalanma oluyor doktor bilek ateli takmamı söyledi sadece gece yatarken tak dedi bunun faydası olurmu
Yanıtla
Mert
Mert 17 Ocak 2022 üzerinde 18:20 de (Düzenle)
İyi günler hocam benim sağ elimde kırık oldu ve atel uygulandı 1hafta durması söylendi de platin uygulaması olmaz değil mi?
Yanıtla
Merve İŞCEN
Merve İŞCEN 9 Şubat 2023 üzerinde 15:45 de (Düzenle)
Mert, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu hakkında doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Doktorunuz muayene sonrası sizlere doğru bir bilgi verebilir.
Yanıtla
MURAT ERASLAN
MURAT ERASLAN 28 Ocak 2022 üzerinde 15:45 de (Düzenle)
Merhabalar,
Bir aya yakın plastik parmak Ateli kullanıyorum. Atel parmağımda takılı iken ellerimi yıkayabilir miyim. Atel takılı parmağım uzun zamandır su ile temas etmiyor.
Yanıtla
Ezel ığdır
Ezel ığdır 13 Mart 2023 üzerinde 02:20 de (Düzenle)
25 gün once ayağım burkuldu acile gittim incindiği soylendi 5 gün önce tekrar doktara gittiğimde tomografi dr anlaşıldı alciya alındı ve hala cok ağrım var ayanma var ne yapmam gerekiyor
Yanıtla
Merve İŞCEN
Merve İŞCEN 9 Şubat 2023 üzerinde 15:56 de (Düzenle)
Murat ERASLAN, merhaba. Parmağınızda atel varken su değmemesine dikkat etmelisiniz. Çünkü atel ıslanırsa nemlenecek ve kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir. Parmağınıza bir poşet geçirerek veya doktorunuzun önereceği bir kılıf ile ellerinizi yıkayabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Yanıtla
Reha Demir
Reha Demir 11 Temmuz 2023 üzerinde 09:21 de (Düzenle)
Merhabalar Boksör kırığı mevcut elimde alçı ile yarım atel taktılar ancak bunun yerine siyah açık atellerden takılması herhangi bir sorun oluşturur mu