Yatan hasta bakımında, hasta bakan kişilerin en zorlandığı konu hastada oluşabilecek bası yaralarıdır. Bası yarası uzun süre aynı bölgeye baskı yapılması sonucu oluşan ve evreleri olan yatak yaralarıdır. Kısa sürede müdahale edilmezse iyileşmesi zor olan yaralardır. Bu bası yaraları 4 evre halinde oluşur. En önemlisi 1 evredir. Çünkü bu evrede yaraya müdahale edilmezse, tedavi uzun ve zorlu geçebilir. Yaraların oluşumunu engellemek için birçok destekleyici ürün vardır. Bunlar; hastaya pozisyon veren havalı yataklar, havalı minderler ve koruyucu kremlerdir.
Bu yaralar hastanın uzun süre aynı pozisyonda yatmasıyla yani aynı bölgeye uzun süre boyunca baskı yapılmasıyla oluşur. Hava almayan deri aşınarak reaksiyon gösterir ve tahriş başlar.
Yaraların her evre için ve her yara için ayrı tedavisi bulunur. Hastada bulunan yarayı doktor veya yara bakım hemşiresi görmeden bir krem tedavisi uygulamak doğru olmayacaktır. Her yara türü için tedavi ve kullanılan ürünler ayrıdır.
Bası yaraları ilk olarak ciltte kızarıklık olarak kendini gösterir. Yaraya benzemeyen bu kızarıklık ilk başta hastaya bakan kişi tarafından önemsenmez ama dikkate alınması gereken bir konudur. Yatan hastanın vücudunda oluşan her kızarıklığa bariyer kremlerle müdahale edilmelidir. Aksi halde yaranın oluşma evresi başlamış olur.
Bariyer kremler; ciltte kızarıklık ve tahriş oluşumunu engelleyen kremlerdir. Cildi nemlendirir ve korur.
Cilt Koruma Kremi Paul Hartmann Menalind Molicare Skin 995094 200ml Nasıl Kullanılır?
Menalind krem cildi dış etkenlere karşı korur. Yağ bazlı emülsiyondur ve cildin bariyer fonksiyonunu destekler.
Menalind çinko içerikli koruyucu kremdir. Hastanın günlük bakımı ve temizliği yapıldıktan sonra riskli olan kuyruk sokumu, topuk, omuz başları ve basenlere ince bir tabaka halinde uygulanır. Bu uygulama gün içinde birkaç kez tekrarlanabilir. Ancak maksimum 24 saat sonra ürünün sürüldüğü bölge temizlenerek tekrar uygulanması gerekir.
Çinko içerikli kremler açık yara üstüne uygulanmamalıdır.