Merhaba arkadaşlar bu makalede Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu Sevda torun’un çocuklara klasik müzik dinletmek adına yazdığı bir makaleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Girişimciliğin sadece bir iş alanında olmadığını ve aynı zamanda sanatında bir girişimcilik olduğunu vurgulayan Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu Sevda torun’un verdiği mesajlar oldukça ilgi çekici. Umarım herkes için keyifli bir konu olur, haydi başlayalım
Girişimcilik
Girişimcilik denince bir çoğunuzun aklına iş adamları ve iş dünyasına atılan adımlar gelmektedir. Ancak Sevda toruna göre bir müzik grubu kurmak veya bir resim yapmak, bir sanata başlamak da girişimcilik sayılmaktadır. O meşhur yazarın da söylediği gibi bir gün dünyayı sanat kurtaracak elbet. İşte Tam da bu yüzden, ne kadar çok sanatçı yetiştirilirse ülkemiz ve değerlerimiz için o kadar iyi olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de deyimine göre “Herkes bir savcı Herkes bir öğretmen Herkes bir polis olabilir ancak Herkes bir sanatçı olamaz” Bu nedenle sanatını icra eden ve sanata meraklı olan insanların önünü açmakta fayda var.
Anne karnında müzik kulağı
Anne karnındaki bebeklere bile klasik müzik dinletilmeli tavsiye edilmektedir. Bebekler anne karnında kaliteli müzikler dinlemek zorundadır. Zira anne karnında dinlenen kalitesi müzikler bir yaşam boyunca kişinin müzik kulağını etkilemektedir. Bu iddiaları konservatuar mezunu bir arkadaşım bana söylemişti. Ben de Açıkçası bu iddialara katılıyorum. Çünkü müzik insanın ruhuna, kulağına ve psikolojisine etki eden bir şeydir. Bale müzikleri insanları psikolojikmen motive etse de bazı müzikler psikolojik hasarlar bile vermekte. Eğer ki buna bir Örnek vermek gerekirse, bir bilet alana bir jilet bedava sloganıyla verilen Müslüm Gürses konseri diyebilirim.
klasik müzik hakkında birkaç bilgi
Klasik müzik genel olarak enstrümantal olarak çalınan sözsüz müziklerdir. Eğer bir şarkı da söz yoksa o şarkının duygusu melodileri yüklenmektedir. Bu melodiler ise insanlarıb Ruhunda belirli izler bırakmaktadır. Birçok Duyguyu içinde barındıran klasik müzik türü vardır. neşe İstiyorsak neşeli, Hüzün istiyorsak hüzünlü. Aslında klasik müzik hayatımızda öyle yer etmiş ki, benim okuduğum okulda teneffüs zili Beethoven 9 senfoniydi Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu Sevda torununda söylemek istediği, bu senfoninin okuldan eve taşınması sanırım.
Klasik müziğin ne gibi faydaları olabilir?
Aslında bu konu Tartışmaya açık ve kişiden kişiye değişebilir bir konu. Çünkü klasik müzik seven birisine klasik müzik iyi gelecektir, ancak klasik müzik sevmeyen birisine klasik müzik kötü gelebilir. Fakat klasik müzik çocuk yaşta sevdirilirse kişiye, sessiz ve sadece duyguya yönelik bir müzik olduğu için bazı şeyleri daha çabuk anlama kabiliyeti artacaktır çocukta. Aynı zamanda müzik camiasında klasik müzik tarzı eserleri icra edebilen müzisyenler diğer tarzları çok daha kolay icra etmektedir. Çok sevdiğim değerli hocamın bir sözüyle makalemi seslemek istiyorum. Sadece Beethoven dinleyerek bile müzisyen olunur ben bu söze katılıyorum Peki siz katılıyor musunuz?
Benim düşüncem
Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan sevda torun’un düşüncelerini ele aldım ve arada Kendi düşüncelerimi de yazdım. Fakat benim bunlara nazaran eklemek istediğim bazı şeyleri daha var. Bunların en başında ise klasik müziği ne kadar sevdirmek gerekiyorsa, kendi müziğimizi, Anadolu eserlerinide o kadar sevdirmek gerekmektedir. Çünkü bu topraklardan filozof çıkmasada **kadınlar insan, Biz İnsanoğlu ** diyecek kadar, hem felsefesi olan hemde müziğiyle efsane olan değerlerimiz var. Sevgili Neşet Ertaş’ı da bu güzel sözü ile bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.
Eklemek istedikleriniz
Konuyla alakalı fikirleriniz varsa ve düşüncelerinizi paylaşmak istiyorsanız makale altına yorum yazarak ulaştırabilirsiniz. Bu aslında çok önemli ve bilinmesi gereken bir konuydu. Bazı noktalarda benimle fikir ayrılığına düşen insanlar da olacaktır elbet, fakat okuyan, yorum yazan ve destekleyen herkese Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese sağlıklı ve keyifli forumlar dilerim