Doktor Tavsiyesi Olmadan Diyet Yapmak Zararlı Mıdır?
Günümüzde çoğu insan doktor tavsiyesi olmadan kilo vermeye çalışıyor. Kimileri hiçbir şey yemeyerek farklı bir tabirle ölüm orucuna girerek kilo vermeye çalışırken kimileri ise bazı etraflarından duyduğu, ne olduğunu bilmedikleri ilaçlar kullanarak kilo vermeye çalışıyor. Bu yöntemlerin hiçbirinin sağlıklı birer yöntem olmadıklarını tahmin etmek güç olmasa gerek. Zaten bu yöntemlerden hiçbiri diyet olarak adlandırılmamalıdır. Peki nedir o zaman bu diyet?
Diyet Nedir?
Aslında diyetin biyolojik açıdan tanımı insanların veya farklı organizmaların aldığı besinlerin tümüdür ancak diyet diye adlandırılan sistem ise kimi yiyeceklerin çok daha yoğun tüketilmesi kimi besinlerin ise tüketilmemesi anlamına gelmektedir. Bu besinler kişinin vücut yapısına uygun diyetin içeriğine bağlı olarak değişmektedir. Diyet yapmak için pek çok farklı sebep vardır ancak genel olarak kişiler kilo vermek amacıyla diyet yapmayı tercih etmektedir.
Reçetesiz Zayıflama Hapları Kullanımı
Doktor tavsiyesi olmadan diyet yapılmasındaki an korkutucu ve maalesef yaygın bir şekilde kullanılan reçetesiz hap kullanımına değinelim biraz. Evet kilo problemini ağır bir takıntı olarak geliştirmiş insanlar uğraş vermeden kilo vermek amacıyla bu yola başvurmaktadır. Hızlı bir kilo vermek için ne kadar zararlı olduğuna dikkat etmezler. Bu haplar kişilerde bağımlılığa sebep olabildiği gibi bağımlı yapmadığı takdirde de hızlı bir şekilde kilo verdirdiği için ilacı bırakma durumunda çok daha hızlı bir şekilde kilo aldırabilir. Bu gibi haplar iştahınızı kesmek için beyninize etki ettiği gibi vücutta su da toplar ödemlere sebep verir. Daha da kötüsü size tavsiye edilen, ne olduğunu bilmeden kullandığınız ilaçlar kendi piyasalarını hareketlendirmek için uyuşturucu tacirleri tarafından yapılmış olabilir ve bu ilaç muhtemelen ellerinde bolca bulunan excatydir. Dünyanın her yerinde bu tür vakaların baş gösterdiğini ve gün geçtikçe de artmakta olduğunu unutmamak lazım. Eğer ki zayıflama hapı niyetine extacy kullanırsanız bunun sonucunda bir uyuşturucu bağımlısı olabilirsiniz. Günde 1 tane başladığınız ilaçlardan günde 4,5 tane almaya başlar ve nihayetinde hayata gözlerinizi yumabilirsiniz. Tabii ki fazla kilolu veya obezite sınırındaki bireylerin asla ilaç kullanmamasını söylemiyorum, doktor reçetesiyle ve tavsiyesiyle bu konuda faydalı olabilecek hapları kullanabilirler ancak doktor tavsiyesi dışında kullanılan haplar yukarıda bahsettiğim sonuçları doğurabilir.
Yemek Yemeyi Tamamen Hayatınızdan Çıkarma
Doktor tavsiyesi olmadan yapılan yine en yaygın ve tehlikeli yöntemlerden biri de “ölüm orucu olarak adlandırabileceğimiz yemek yemeyi komple hayatınızdan çıkarmaktır. Yine kilosunu takıntı haline getirmiş olan bireyler, sadece sıvı tüketmek veya günü bir tane meyve ile geçirmek gibi pek çok farklı şekilde çeşitlendirebileceğimiz diyete girerek kilo vermeye çalışırlar. İlk 2-3 gün işe yaradığını düşünseniz de sonrasında fonksiyonlarınızı kaybedip algı gücünüzü yitirebilirsiniz ayrıca sonsuza kadar böyle devam edemeyeceği için üzülerek söylüyorum ki verdiğiniz hızla aynı hızda bütün kiloları geri alırsınız. Bu yüzden hiç utanmadan sıkılmadan doktorun sizin bünyenize uygun olarak verdiği diyet listelerini, ilaçları ve egzersizleri uygulayarak sağlıklı bir şekilde kilo verme çalışmalısınız. Verilen diyet listelerinde her besinden yeteri kadar alacağınız ve böylece aç dolaşmak zorunda kalmayacağınız uygulamalar ve sizin zamanınıza ve gücünüze bağlanarak hafif egzersizler verilecektir ve daha yavaş da olsa kalıcı şekilde ideal kilonuza ulaşabilir hayata çok daha olumlu şekilde bakmaya başlayabilirsiniz. Diyetisyen diyetlerinden korkmanıza gerek yoktur çünkü sizlerle taptıkları görüşmeler sonucunda sizi zorlamayacak şekilde bir liste verirler ve hiçbir besinden mahrum kalmanıza gerek kalmaz. Böylece diyet yaparken sağlığınızdan ödün vermemiş olursunuz.
Yazıyı indirmek için: Doktor Tavsiyesi Olmadan Diyet Yapmak Zararlı Mıdır.docx (14.4 KB)