Merhaba arkadaşlar bu makalede Milliyet yazarı ve yaşam koçu olan Serap Tosun’un ebeveynlere sosyal medya İçin verdiği mesajları ele alacağız. Çocukların gelişimi için bir çok önem taşıyan bu uyarıları Siz de dikkate almalısınız. Ne kadar çok kişi Bunun bilincinde olup ne kadar çok kişiyle bunu paylaşırsa, bir şeylerin gerçekten iyiye gideceğine inanıyorum. Şimdiden herkes için faydalı ve keyifli bir konu olmasını dilerim.
Sahte hesaplar, Sahte haberler
Sosyal medyada yerli yersiz, Olur olmadık, doğru yanlış haberler yayılmakta. Bu haberler Bizim siyasi dini görüşümüzü etkileyen Bizi üzen haberler olabilmekte. Kişiyi okuduktan sonra bir paylaşım yapma durumuna getirmek de olan bu haberler, çoğu zaman gereksiz bir Polemik ortamı oluşturmak da. Kişi her ne kadar inanmasa da bu Haberlere ya doğruysa mantığı ile bir şeyler paylaşıp huzurunu kaçırabiliyor. Peki Buyurun yetişkin veya genç bireyler için ne kadar zararlı hiç düşündünüz mü?
Böyle ortamı geren haberler genellikle sahte hesap lar tarafından yayılmaktadır. Haberlere kulak asarak İtimat eden insanlar ve bu haberleri paylaşan insanlar ister istemez bu kişilerin emeline ortak olmuş olurlar. Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan Serap tosun’a göre bu kişiler kitleleri ilerledikçe genç ve çocuk denebilecek kullanıcıları taciz etme ihtimalleri bile vardır. Ve bu sahte hesapların bir terör örgütüne veya Devlet Düşmanı bir gruba hizmet edip etmediğini hiçbirimiz kestiremiyoruz. Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan Serap Tosun ebeveynlere bu konuda tehlike sinyalleri yakıyor. Bence de dikkate alınası bir konu. Sizlerin de dikkate alıp dinlemesini ve uygulamasını tavsiye ederim.
Medyayı sorgulamak gerekir
Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan Serap tosun’a göre medyayı sorgulamak gerekir. Yayılan ve yapılan haberlerin ne kadar yanlış olduğunu gören bir kitle olsa da Henüz bu olayı dikkate alan ve bu konuda bilgisi olan kişilerin sayısı çok az. Ne yetişkinler bu konuda Gerekli tedbirleri alıyor Ne de Çocuklar. Aslında Serap tosun da tamda bu konuda bizleri uyarıyor. Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre orta okul ve lise öğrencileri reklamlar ve gerçek haberleri ayırt edememişler. En tuhaf olan habere gelmek gerekirse yetişkinlerin dörtte biri yanlış olan haberleri paylaşıyor. Hal böyleyken gerçekten insanların bir durup Ben ne yapıyorum demesi lazım. Gün Geçtikçe tehlike artıyor.
Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan Serap tosun’a göre çocukların bu tür asılsız Haberlere İnanması çok normal. Yetişkinlerin bile dörtte birinin inandığı bu tür haberler için önce bilgi sahibi olup sonra çocuğunuzun yaşına göre ona bu durumu anlatmanız gerekir. Netice de sosyal medya artık hayatımızdan çıkmayan bir şey platform.
Aslında insan mantıken düşündüğü zaman bir şeyin gerçek veya yanlış olduğunu anlayabilir. Bariz yalan, kısmi yalan ve Yalan olma ihtimali yüksek olanşeklinde ayrılabiliriz haberleri. Tam da bu şekilde de çocukları bilinçlendireniliriz.
Gerçek nasıl ayırt edilebilir?
Gerçeği ayırt edebilmek için denenebilecek birkaç yöntem vardır. Bu yöntemlerin içinde en etkili olanı eleştirebilmek yöntemidir. Eğer ki kişi bir şeyi doğru şekilde eleştire biliyorsa doğru bir sonuca varması muhtemeldir. İşte bu nedenle yetişkinlerin çocuklarına ilk önce eleştirme yöntemlerini öğretmesi gerekmektedir. Böyle bir şey duyarsanız sakın inanmayın gibi değil de, böyle bir şeyin olma ihtimali var mı gibi bir yöntemle yaklaşmak daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda Haberin içeriğinde olan kanıtlar ve bilgiler o haberin doğru veya yanlış olduğunu göstermektedir. Örnek vermek gerekirse şu partinin başkanı Şurada şöyle bir şey söylemiş diye bir haber okudunuz ve bu sizi çok üzdü. Eğer bu haber videolar ile desteklenmemiş ve kanıtlanmamış ise bu habere inanmak zorunda değilsiniz. Ancak bu haberi bütün televizyon kanallarında ve radyolarda duyuyorsanız bu habere inanabilirsiniz. Haberin gerçekliği kesin olmadan bir paylaşım yapmanız doğru değildir.
Birlikte beyin fırtınası yapmak
Ve Son olarak Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan Serap Tosun’un ebeveynlere önerisi çocuklar ile birlikte oturup Beyin Fırtınası yapmak. Yanlış veya doğru olduğuna inandığınız bir haberi ele alıp, bunu çocuklar ile birlikte değerlendirmek, onlar için gerçekten olumlu bir yöntem olacaktır. Sosyal medya bir deniz gibidir Eğer yüzmeyi bilmiyorsanız içinde boğulursunuz. Ne siz içinde boğulun ne de çocuklarınızın bu ortamdan kötü enerji almasına izin verin. Unutmayın Bu sahte hesaplar bir terör örgütüne veya Devlet Düşmanı bir gruba hizmet ediyor olabilir. İsteyerek ya da istemeyerek onlara destek olan herkes bu Emel’e biraz hizmet etmiş olur. Milliyet gazetesi yazarı ve yaşam koçu olan Serap Tosun bu konuda beni İşlenmiş ve herkesi bilinçlendirmek için uyarılarda bulunmuştur. Bu güzel uyarıları için kendisine teşekkür eder sizlerinde de bu konuda duyarlı olmanızı dilerim.
Unutmayalım arkadaşlar, balık ve yoğurt yan yana yenirse, insanı zehirler dediler. balık ve yoğurdu yan yana yiyemedik. Geçenlerde bir hastane tarafından yapılan açıklamada ise bu ikilinin insanı zehirlemediğini açıkladılar. İşte bu yüzden duyarlı olmak zorundayız
Umarım herkes için faydalı ve keyifli bir konu olmuştur. Okuyan ve destek olan herkese teşekkür ederim Sağlıklı forumlar dilerim.