Evde Kullanım İçin Hasta Yatakları

Kişinin bedensel yapısında, uzun süreli yatmaya sebep olabilecek rahatsızlıkların olması bakım konusunda da zor zamanlar yaşatabilir. Hastane bakımından ziyade evde bakım tercih edilen bu durumlarda yaşanılacak zorlukların üstesinden gelmek için hasta yatağı önemli bir faktördür. Bilinci açık, fakat bedensel işlevleri olmayan uzun süreli yatan hastalarda yeme, içme, temizlik ya da boşaltım gibi ihtiyaçların giderilmesi zordur. Böyle zamanlarda hareket kabiliyeti olan, lazımlık veya banyo küveti gibi aparatlarının olması bu karyolaların tercih edilme sebepleridir.
Ev Tipi Yatakların Özellikleri
Hastaya evde bakım; hem hastanın psikolojik açıdan rahat etmesi hem de bakımı yapacak kişinin hareket rahatlığı olması dolayısıyla daha çok tercih edilmektedir. Dinlenme ve doğru bakım hastalığın sürecini kısaltabilir. Hasta karyolası tercih edilmesi; özellikle elektrik kesintisi ihtimali ile cihazların çalışmasının devamlılığını sağlamak adına bataryalı olmasıdır. Hastanın düşme ihtimalini ortadan kaldırmak, güvenliği sağlamak için açılıp kapanabilen koruma korkuluğu ve serum takma askıları da bulunmaktadır. Eve uyumunu sağlamak için de görsellik açısından ahşap, bazalı yatak tercih edilebilir. Evde hasta bakımında kullanıma uygun olan yataklar genellikle 2 motorlu olarak imal edilmektedir. Tekerleklerinin olması da evin bir odasından diğer odasına, hastayı hareket ettirmeden, taşımada kolaylık sağlamaktadır.
Nasıl Temin Edilebilir?
Hastalar için kullanımda kolaylık sağlayan yataklar Radikal Medikal adresinden temin edilebilir ve yeni fikirler edinmenize, yatak özelliklerini ya da seçeneklerini görmenize de olanak sağlayacaktır. Bütçeye en uygun fiyatlarla, her isteğe cevap verebilen ve en yeni ürünlerle kaliteli hizmet sağlanmaktadır.
Yatağın Hareketli Olması Neden Önemlidir?
Hastanın durumunun ciddiyetine bağlı olarak yaşamış olduğu hareket kısıtlığı günlük ihtiyaçları veya sosyal ihtiyaçlarını yapamaması demektir. Kitap okumak, televizyon izlemek yada yemek yiyebilmesi için oturur pozisyona gelmesi gereklidir. Fakat fiziki olarak yapamaması durumu söz konusu olduğundan, yatağın kaldırılarak hastaya bu pozisyonu vermesi sağlanacaktır. Böylelikle hem hasta hem refakatçi zorlanmadan gerekli ihtiyaçlar giderilmiş olacaktır. Ayrıca ayak kısmının ve bel kısmının hareket etmesi ile de hastaya fiziki hareketlilik sağlayacak, yani bir nevi egzersiz yapmak gibi olacaktır.