Hava temizleme cihazlarının fiyatlarından bahsetmeden önce, bedeli ölçülemeyen bir şeyi hatırlatmak istiyorum: Sağlık. Sağlığın değeri diğer her şeyden daha önemlidir. Ancak biz insanoğlu bir şeyin değerini onu kaybetmeden fark edemiyoruz. Özellikle son yıllarda bize sağlığımızı kaybettiren çevresel bir faktör var: Hava kirliliği. Sanayileşme ve şehirleşme kontrolsüz şekilde arttıkça çevremizdeki kirlilik de artmaktadır. Kirli havanın sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerinin farkındayız. Özellikle zararlı gazların atmosferde birikmesi ve insanların her geçen gün kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirmesi nedeniyle kirli havaya sürekli olarak maruz kalmaktayız. Bunu kısmen önlemek ve sağlığımızı korumak hava temizleyici cihazlar sayesinde mümkün olmaktadır. Piyasada birçok farklı marka, model ve çeşit hava temizleyici mevcuttur. Sunulan bu çeşitlilik içinde birbirinden farklı fiyatlar görürüz. Hava temizleyici cihaz araştırırken fiyata odaklanmak yerine öncelikle özelliklerine dikkat etmek gerekir. Kullanılacak alanın büyüklüğü, ortamda bulunan ortalama kişi sayısı, cihazın günde kaç saat kullanılacağı ve ortam havasının kirlilik seviyesi gibi bilgiler değerlendirilerek cihaz tercihi yapılmalıdır.
Konu sağlığımız olduğunda bir ürün satın alırken önce fiyatına değil özelliklerine bakmalıyız. Fiyat/performans değerlendirmesi yaparak karar vermek daha doğru olacaktır. Yanlış ürün tercihi yapılırsa satın aldığımız ürünler sağlığımız üzerinde yarardan çok zarara yol açabilir.
Hava Temizleme Cihazlarının Çeşitleri
- İyonik Hava Temizleyici
- Mekanik Filtreli Hava Temizleyici
- Ozonlu Hava Temizleyici
- Su Filtreli Hava Temizleyici
Hava temizleyici cihazlar fonksiyonlarına göre dört kategoride incelenebilir. İyonik hava temizleyiciler, havada bulunan parçacıkları elektriksel olarak + (pozitif) ve – (negatif) yüklü hale dönüştürerek filtreleme yapar. Mekanik filtreli hava temizleme cihazları, yıkanabilir veya değiştirilebilir filtreler sayesinde havayı temizler. Ozonlu hava temizleyiciler, içinde bulunan mekanizma sayesinde ozon (O³) gazı üreterek ortam havasını temizler. Su filtreli olanlar ise havayı suyun içinden geçirerek temizleme işlemini yapar.
Dikkat! Her Cihaz Havayı Temizlemez
Piyasada bulunan ve hava temizleme cihazı diye satılan her cihazın verimli olmadığını belirtmek istiyorum. Örneğin, sadece nemlendirme özelliği olan cihazların veya filtre ömrü tükenmiş ikinci el ürünlerin fayda sağlamayacağı aşikar. Bazen, nemlendirici cihazların hava temizleyici olarak satıldığına veya ikinci el cihazların bakım yapılmadan veya filtresi yenilenmeden tekrar piyasaya sunulduğuna şahit oluyorum. Hava temizleme cihazı satın alırken ürünle birlikte fatura, garanti belgesi ve kullanım kılavuzu gibi belgelerin verilip verilmediğini kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca önceden araştırma yapmanız ve bilinen marka model ürünlere yönelmeniz doğru ürünü bulmanız açısından faydalı olacaktır.
Sağlıklı Ortamda Yaşamak Herkesin Hakkıdır.
Değişen dünya her geçen gün farklı koşullar sunuyor. Bu değişimin olumlu tarafları olduğu gibi olumsuz yönleri de var. Kirli hava olumsuzluklardan bir tanesi. Sanayileşmenin artmasıyla kirlenen hava, mağaza gibi yerlerde bulunan kalabalık insan popülasyonu, kapalı alanlarda tütün ürünlerinin kullanımı, bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan polenler, evcil hayvan tüyleri ve havada uçuşan hastalık yapıcı partiküller bazı insanların sağlığını çok ciddi şekilde etkiler. Kirli hava tehlikesinin önüne geçmek için kapalı ortamlarda hava temizleyici cihazlar kullanılması gerekir. Bunları tercih ederken de önce fiyat değil ihtiyaca uygun özellikler göz önünde bulundurulmalıdır.
Yorumlar
Semih 1 Eylül 2015 üzerinde 17:13 de (Düzenle)
Merhaba. ismini belirtmek istemediğim bir istanbul firmasından x marka bir cihaz alan yakınım olmuştu, hastasının yattığı evin büyük odasında kullanmak için satın almışxtı. Ancak çok iyi sonuç vermediğini söylediğini biliyorum. Sizdeki markalar iyimidir?
tşekürler
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 2 Eylül 2015 üzerinde 13:43 de (Düzenle)
Semih Bey, merhaba. Hava temizleme cihazları günümüzde çok önem kazanmıştır. Sanayileşme, araç sayısının artması, ağaçların kesilmesi ve benzeri sebeplerle özellikle şehirlerde kullanılması gereken cihazlar haline gelmiştir. Satışını yaptığımız markalar piyasada en çok olumlu kullanıcı yorumu almış ürünlerdir. Bu sayfadan incelemenizi rica ederim: https://kalitelimedikal.net/hava-temizleyici-ve-nemlendirici
Yanıtla
Gönenç Gümüş
Gönenç Gümüş 27 Nisan 2016 üzerinde 16:49 de (Düzenle)
Şirketimize acil ihtiyaç olduğu için 2.el cihaz temini yaptık yapmaz olaydık. ayda bir tamirci çağırmaktan fenalık geldi. Şimdi 0 bir cihaz almak istiyoruz. Vornado aqs 500’ü inceledim şimdi cihaz görüntüsü ile de hoşuma gitti. Acaba filtrelerini ne sıklıkla değiştirmek gerekiyor. Bu işi kendimiz yapabilir miyiz yoksa teknik destek ile mi değiştirilmesi gerekiyor? 30 metre karelik bir odada kullanma şansınız olabilir mi? Elektrik tüketimi olarak bize ne kadara aylık olarak mal olur? Bu konularda destek olursanız şu ikinci el cihazdan kurtulmak ve sizde bu ürünü almak istiyoruz. Şimdiden teşekkürler.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 29 Nisan 2016 üzerinde 07:44 de (Düzenle)
Gönenç Gümüş, merhaba. Vornado AQS 500 hava temizleme cihazının filtreleri kullanım yoğunluğuna göre yılda 1 veya 2 kere değiştirilir. Kullanıcılar değişim işlemini kolaylıkla yapabilir. Cihaz, 30 m² bir ortamda tüm havayı saatte 4 kez filtreler. Elektrik tüketimi oldukça düşüktür. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçmenizi rica ederim: İletişim - Sesan
Yanıtla
Gül Oktay
Gül Oktay 4 Haziran 2017 üzerinde 16:39 de (Düzenle)
Bu piyasada yer alan ve hava temizleme cihazı altında geçen birçok cihazı inceledim. İçlerinde ciddi anlamda ucuz cihazlar var. Fakat cihazların özelliklerini sizin cihazlar ile karşılaştırıyorum sizin cihazlarda olan özellikler ile bunların alakası yok. Bu ne garip bir pazar ben anlamadım. Adamlar resmen hava temizleme cihazı diye hva döngüsü yapan saçma sapan cihazlar üretmişler.
Yanıtla
Ekin Olcay
Ekin Olcay 6 Haziran 2017 üzerinde 11:55 de (Düzenle)
Gül Hanım kesinlikle haklısınız bizim satınalmacı sağ olsun hiçbir işe yaramayan cihazlardan tüm binayı doldurdu. Elektrik faturamız üçe katlandı ve cihazların hiçbir özelliği olmadığını fark ettik. Taktırırken para verdik, söktürürken para verdik. Aldığınız firmaya ve cihaza dikkat edin derim.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 9 Haziran 2017 üzerinde 19:25 de (Düzenle)
Gül Oktay, merhaba. Bazen, nemlendirici cihazların hava temizleyici olarak satıldığına veya ikinci el cihazların bakım yapılmadan veya filtresi yenilenmeden tekrar piyasaya sunulduğuna şahit oluyorum. Hava temizleme cihazı satın alırken ürünle birlikte fatura, garanti belgesi ve kullanım kılavuzu gibi belgelerin verilip verilmediğini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Yanıtla
söztürk
söztürk 14 Ocak 2019 üzerinde 11:19 de (Düzenle)
Önce cihazların resmini,yanınada fiyatlarını yazdıktan sonra, cihazların teknik özelliklerini en ince detayına kadar anlatınız……
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 14 Ocak 2019 üzerinde 15:02 de (Düzenle)
Söztürk, merhaba. Öneriniz için teşekkür ederim. Bu yazı da dikkat çekmek istediğim nokta hava temizleme cihazlarının fiyatlarından çok özelliklerinin önemli olduğudur. Cihaz fiyatları ve teknik özellikleri için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://kalitelimedikal.net/hava-temizleyici-ve-nemlendirici