Hipnoterapi konusu aslında bir çok kişinin ilgi alanına girmekte. Bu nedenle bu konuyu biraz daha açmamızda fayda var. Bu makalenin ana konusu hipnoterapi ile tedavi edilen hastalıklardır. Makale bu konu ve ilişkili konuları anlaşılır bir şekilde sunmak amaçlı yazılmıştır. Şimdiden okuyan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
Kısaca hipnoterapiyi anımsayalım
Hipnoterapi insanın bilinçli bir uykuya yatırılması olarak ifade edilebilir. Doktorunuzun sorularını cevaplayacak kadar bilinçli, kendi istediklerinizi yapamayacak kadar uykuda olursunuz. Doktorunuzun talimatlarını yerine getirirsiniz ancak bu her talimat için geçerli değildir. Bu nedenle olumsuz şeyler düşünmenize gerek yoktur.
Hipnoterapi ile fobileri yenebilirsiniz
Fobilerin temeline indiğiniz taktirde eski bir yaşanmışlık görmeniz muhtemeldir. Şu an sık olarak görülen fobiler, yükseklik korkusu, yalnızlık korkusu, örümcek korkusu gibi temel fobilerdir. Hipnoterapi ile bu fobileri başınızdan atmanız mümkün. İsmini anımsayamadığım bir kitaptan aklımda kalmış bir kaç cümleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘‘İnsan korkuları ile ancak yarım bir yaşam sürebilir’’ diyordu yazar.
Panik atak hastalarına müjde
Panik atağın ne olduğunu zannediyorum ki bir çoğumuz biliyoruz. Bilmeyenler için söylemek gerekirse, aşırı şekilde yaşanan yoğun bir tepki diyebiliriz. Yolda yürürken başıma bir şey düşecek, karşıdan karşıya geçerken çok uzakta olan bir araba bana çarpabilir, gibi düşüncelere sahipseniz panik atak olabilirsiniz. Yine aslında her sorunda olduğu gibi ilk olarak hedef sorunun temeline inmek ve neden kaynaklandığını bulmak. Sonra üzerine telkinler ile tedavi uygulamak. Belki sizde hipnoterapi sayesinde panik atağınızdan kurtulabilirsiniz.
Düzensiz beslenme
Bazen bir insana aşık olursunuz. Darmadağın olan yaşantınıza bir çeki düzen verir ve size büyük ölçüde yaşam kalitesi sağlar. Belki aşık olunan bir insan olmasa da, insan hayatını düzene sokan tedavi yöntemlerinden birisi hipnoterapi. Düzensiz ve dengeli bir beslenme alışkanlığınız yoksa, hipnoterapi ile motivasyon artırabilirsiniz.
Stresin de bir çözümü var
Nasıl ki alkol bütün kötülüklerin anasıysa, stres de bir o kadar öyledir. Genellikle yoğun iş temposu ve kendine vakit ayıramayan insanlarda aşırı stres görülür. stresin tetiklediği bazı hareketler vardır; tırnak yeme, saç ile oynama veya bir yere uzun süre gergin bir bakış atma gibi. Uzun süre stresli bir yaşam süren insanlarda erken yaşlanma ve daha çabuk hastalıklara yenik düşme durumu gözlemlenmekte. Stresin neden olduğu hastalıklara başka bir konuda değineceğim. Üç aşamalı bir hipnoterapi sürecinde bu sorunu yenebilirsiniz. umarım erken harekete geçenlerden olursunuz.
Bağımlı olarak kullanılan maddelerin bırakılmasında büyük rol oynuyor
Evet. Çağımızın sorunu bağımlılık. Tekrar tekrar karşımıza çıkmaktan usanmadı ve yine tekrar karşımıza çıktı. Benim bağımlılıklar ile alakalı bir konum vardı okumayanlar için tavsiye edebilirim. Forumda arama butonunda arattığınız taktirde görmeniz mümkün olacaktır. Bağımlılık tedavisinde hipnoterapinin faydaları tartışmasız gözlemlenmektedir. Huylu huyundan vazgeçer mi diyerek bir gaflete düşmeden bu tedaviye başvurabilirsiniz.
Uzun bir makale sonucu, genel bir kanıya varabiliyoruz
Belki sizinde dikkatinizi çekmiştir. Hipnoterapi genel anlamda psikoloji ile ilintili olayları ele almakta ve çözüme kavuşturmakta. Yani kısa bir tanım koymak gerekirse ortaya, hipnoterapi psikolojik hastalıkları tedavi eder diyebiliriz. Sizin de bu konuda herhangi bir düşünceniz varsa konu altına yorum olarak yazmanız rica olunur.