Medikal Sektöründe Çalışmak İsteyen Öğrenciler Kendini Nasıl Geliştirmeli

Medikal sektörü içerisinde çalışmak isteyen kişiler genellikle biyomedikal mühendisliği okumaktadır. Biyomedikal mühendisliği, geleneksel mühendislik analitik deneyimlerinden yararlanarak, tıpta ve biyolojide karşılaşılan sorunların çözümünde çalışan ve sağlık bakımı açısından genel olarak ilerlemeler sağlamayı hedeflemiş olan bir mühendislik dalıdır. Kısacası tıp ve mühendisliğin harmanlanmış olduğu bir bölümdür. Eğer iyi bir biyomedikal mühendisi olmak isteniyorsa, matematik ve fiziğin yanında biyoloji de sevilmelidir. Bir mühendislik öğrencisi, öğrenim hayatı sırasında bölümde yönelecek olduğu alanı belirlemelidir ve bu alana uygun çalışılmalıdır. Ama ilk olarak yönlenecek olan alan sevilmelidir.

Biyomedikal mühendislerinin yönelebileceği alanlar;
• Medikal görüntü işleme
• Yapay organ ve rehabilitasyon
• Nöral
• Genetik
• Biyonik
• Biyomekanik ve Doku
• Biyomalzemeler
• Klinik Mühendislik

Kendinizi geliştirebilmek gerektiğinde farkına yeni vardığınızda, ilk olarak okula kulüplerine katılıp, aktif bir biçimde görev almalısınız. Bu size izlemeniz gereken yol konusunda yardımcı olacaktır.

Okulda bölüm adına düzenlenmiş olan eğitimlere ve konferanslara katılmalısınız. Bu medikal sektörüne geniş bir açıdan bakılmasına olanak tanır ve alınacak olan sertifikalar CV açısından büyük bir avantaj sağlar.
Teoriden daha çok uygulamaya odaklanılmalıdır. Bu hem meslek heyecanı kazandırır hem de iyi bir mühendis olduğunuzu hissettirir. Arkadaş grupları ile hem uygulama projeleri yapılabilir hem de hayal gücünü geliştirecek çalışmalar yapılabilir.

Hangi alana yöneleceğinizi belirlemenizin ardından kendinizi geliştirebilmek için medikal sektöründe staj yapılmalıdır.

Sürekli olarak araştırma yapılmalıdır. Çünkü medikal cihaz sektörü hızlı bir şekilde gelişen ve değişen bir alandır.

Hastanelerde gözlem yapılmalı ve tasarım gücünü geliştirmek için fark edilmiş olan eksiklikleri düzeltici tasarımlar oluşturulmalıdır.

Mevcut şartları geliştirebilmek adına projeler yazılmalı. Medikal cihaz sektöründe kullanılmakta olan çizim ya da programlama dili öğrenilmelidir. Hangi alana yönelecek olursanız olun programlama dili büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Türkiye de medikal cihaz sektörü yurt dışına bağlı olduğu için yabancı dil öğrenilmelidir. Hatta bir dil ile değil ikinci dil öğrenmekte ayda var.

Yurt dışı medikal sektörü gelişimleri tekrar edilmelidir.

Kendinizi geliştirebileceğiniz mesleki eğitimlere katılmalısınız.