Oksijen Konsantratörü Nedir?
Atmosferdeki soluduğumuz havada % 21 oksijen (O2), % 78 azot (N2), % 0,9 argon (Ar) ve % 0,1 oranında diğer gazlar bulunmaktadır. Oksijen konsantratörü cihazları moleküler elek (molecular sieve) dediğimiz sistemle ortam havasındaki gazları ayrıştırır ve % 95 (± 3) saflıkta oksijen üretir. Moleküler elek (molecular sieve) sayesinde sanayi tipi oksijen konsantratörleri üretilebildiği gibi KOAH ve benzeri kronik solunum rahatsızlıklarında tedavi için kullanılan, insan sağlığına uygun oksijen gazı sağlayan cihazlar da üretilir. Oksijen konsantratörleri, evde veya hastanede, birçok solunum hastalığının tedavi sürecinde kullanılır. Bu cihazlar tek başına kullanılabildiği gibi birkaç farklı cihazla birlikte aynı anda da kullanılabilir. Bu yazımda, oksijen konsantratörlerini sorunsuz bir şekilde kullanabilmeniz için, en çok problem yaşanan konularda önemli birkaç bilgiyi sizlerle paylaşacağım.
Oksijen Konsantratörü Bakımının Önemi
Oksijen üretimi için, öncelikle cihazın kompresörü (motoru) dış ortamdaki havayı çeker ve moleküler elek (molecular sieve) maddesi bulunan haznelerin içine gönderir. Oksijenin diğer gazlardan ayrışması haznelerin içinde gerçekleşir ve hastaya gönderilmek üzere başka bir bölümde depolanır. Bu işleme “oksijenin saflaştırılması” denir. Saflaştırma işlemi, kompresörün hazne içinde yüksek basınç oluşturması sayesinde olur. Kompresör bu basıncı oluşturmak için atmosferdeki havayı güçlü bir şekilde emer. Bu sırada, ortamdaki toz gibi birçok partikül de motorun içine gider ve cihazın ömrünün kısalmasına sebep olur. Ayrıca bu partiküller, moleküler elekle dolu olan haznelerin içine kaçarsa, cihazın oksijen üretimi de azalmaya başlayacaktır. En kötüsüyse cihazda biriken zararlı maddeler kısa bir süre içinde hastaya gitmeye başlayacak ve direkt olarak vücut içine alınacaktır. Bu nedenle enfeksiyon riski büyük oranda artacaktır. Bu riskleri azaltmanın en etkili yolu havayı süzen filtrelerin kullanımıdır.
Havadaki partiküller ve nem cihazın kompresör, moleküler elek (molecular sieve) ve valf gibi parçalarının içinde birikebilir. Bu tehlikeleri önlemek amacıyla oksijen konsantratöründe özel filtreler kullanılmıştır. Oksijen konsantratörü filtreleri sadece havanın geçmesine izin verir ve partiküller cihaza girmeden tutulur. Ayrıca çoğu cihazda nem tutucu filtreler de bulunur. Bunların amacı dış ortamda bulunan rutubetin, cihazın motoruna ve oradan da diğer parçaların içine gitmesini önlemektir.
Bazı cihazlarda birden fazla filtre bulunabilir. Her oksijen konsantratöründe kullanıcının değiştirmesi gereken filtre veya filtreler vardır. Ayrıca belirli periyotlarla teknik servisin cihaza bakım yapması ve cihazın içindeki filtreleri değiştirmesi gerekir. Bazı oksijen cihazlarında keçe filtreler bulunur. Keçe filtreler yıkanırsa filtreleme özelliği ve dokusu bozulur. Bu filtreleri yıkayıp tekrar kullanmanızı önermiyorum. Dokusu bozulan filtre cihazın ömrünü kısaltabilir. Ayrıca bu filtrelerin ıslak kullanılması durumunda cihazın içinde nem birikebilir ve moleküler elek (molecular sieve) maddesini çok kısa bir süre içinde bozabilir. Haznenin içinde bulunan moleküler eleğin özelliği bozulduğu için cihaz oksijen üretemez. Keçe filtre kullanılan cihazlar için teknik servisten yeni filtre tedarik etmeli ve değişimini yapmalısınız. Filtreleri yıkayıp kullanmak kısa vadede ekonomik gibi görünse de uzun vadede büyük zararlara yol açmaktadır.
Oksijen konsantratörlerinde yoğun şekilde elektrik tüketen ve ısınan motorlar vardır. Bunlar cihazın ısınmasına neden olur. Isınan cihaz ortamın sıcaklığını arttırabilir. Sıcak ortam cihazın daha çok yıpranmasına neden olacaktır. Bu sebeple oksijen konsantratörlerinin serin ve rutubetsiz ortamda kullanılması gerekir.
Oksijen cihazları kullanıldıkça içindeki filtreler dolar ve tıkanmaya başlar. Böyle bir durumda kompresöre giden hava akışı azalabilir ve cihaz aşırı ısınıp arızalanabilir. Cihazda aşırı ısınma sorunu varsa hemen teknik servise başvurmanız gerekir. Sorunun başlangıcında durum düzeltilmezse daha büyük arızalara sebebiyet verebilir.
Cihaz bakımı için tecrübeli bir teknik servis tercih ederseniz cihazınızın filtreleri değiştirilir, valfleri ve fanı temizlenir, motor bakımı yapılır, oksijen çıkış oranı tespit edilir, basınç ayarları kontrol edilir, içi dezenfekte edilir ve olası arızalar önceden tespit edilip önlemi alınır. Tercih ettiğiniz teknik servisin TSE (Türk Standartları Enstitüsü) belgesini sorgulamanızı tavsiye ederim. Siz istediğinizde firmanın bu belgeyi ibraz etmesi gerekir. TSE bir devlet kurumudur ve görevlerinden birisi de hizmet veren firmaların belirli standartlarda çalışıp çalışmadığını denetleyip standartlara uygunluğunu kontrol etmektir. Kriterlere uygun firmalara belge verir. TSE belgesine, yeterli tecrübeye ve teknik alt yapıya sahip olmayan firmaları lütfen tercih etmeyin. Unutmayın, böyle bir seçim sizi maddi ve manevi olarak zarara sokabilir.
“Tavsiye edilen periyodik bakım üç ayda birdir.”
Oksijen konsantratörünün düzenli olarak bakımını yaptırırsanız oluşabilecek çoğu riskli durumdan kurtulmuş olursunuz.
Su kabı (Nemlendirme Kabı), Oksijen Kanülü, Oksijen Kateteri, Oksijen Maskesi
Oksijen konsantratöründen çıkan oksijen gazı, nemlenmeden hastaya gönderilirse üst solunum yollarında kurumaya yol açabilir. Nemli oksijen kullanmayan kişilerde burunda yanma, boğazda kuruluk ve öksürük gibi şikayetler oluşabilir. Bunu önlemek için, oksijen konsantratöründe kullanılan su kabının minimum ve maksimum limitleri arasına saf su veya içme suyu koymalısınız. Su kabının birkaç farklı adı vardır. Bunlar: Su kavanozu, nemlendirme kabı veya nemlendirme kavanozu şeklinde çeşitlendirilir. Saf su (kaynatılıp soğutulmuş su da olabilir) kullanırsanız su kabında oluşan kireçlenme azalacaktır. Bu sayede daha uzun süre kullanabilirsiniz. Kireçlenme sonucu su kabı tıkanabilir, bu yüzden kullanıcıya oksijen gitmeyebilir. Bu durum oksijen konsantratörüne de zarar verebilir. Acil durumlar için yedek bir su kabı bulundurmanızı öneriyorum.
Nemlendirme kabının içindeki suyun her gün değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmediğinde suyun içinde bakteri çoğalabilir ve bu nedenle hasta enfeksiyon kapabilir. Cihazdan çıkan oksijen gazı öncelikle suyun içinden geçer, böylece hastaya giden hava nemlenmiş olur. Suyun ve odanın sıcaklık farkı çok olduğunda, kullanılan oksijen kanülünün içinde su birikebilir. Bu durumda, oksijen kanülünün değiştirilmesi veya kanülün içindeki suyun temizlenmesi gerekir. Aksi halde hastaya su damlacıkları gidebilir.
Oksijen kanüllerinin 2, 5, 7, 10 ve 15 metre uzunlukta olanları vardır. 15 metreden uzun kanül kullanmanızı önermiyorum. Kullandığınız oksijen kanülünü beş günde bir yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Aksi halde sertleşir ve hastayı rahatsız eder. Oksijen konsantratörü, oksijen kateteri veya oksijen maskesiyle de kullanılabilir. Oksijen maskelerinin çocuklar ve yetişkinler için modelleri vardır. Oksijen kateterlerinin de farklı kalınlıklarda çeşitleri mevcuttur.
Yapılan testlere göre oksijen kanülünün uzunluğu kullanıcıya giden oksijenin basıncını ve akışını değiştirmemektedir. Bu nedenle 15 metreye kadar uzunluğu olan oksijen kanüllerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Oksijen cihazını, mekanik ventilatör cihazına bağlayarak kullanıyorsanız, nemlendirme kabına (su kabına) kesinlikle su koymayın. Aksi halde mekanik ventilatör cihazının içine sıvı kaçabilir ve cihaz arızalanabilir. Cihaz, sıvı teması nedeniyle garanti kapsamı dışında kalabilir ve masrafa yol açabilir.
“Su kabının tavsiye edilen değişim süresi 1 aydır.”
“Oksijen kanülünün tavsiye edilen değişim süresi 5 gündür.”
“Oksijen maskesinin tavsiye edilen değişim süresi 5 gündür.”
“Oksijen kateterinin tavsiye edilen değişim süresi 2 gündür.”
Yorumlar
neco on 20 Temmuz 2015 at 01:53 (Edit)
Gez Oxyhome GOK-01GEZ 1 ay önce satın aldım bu ürünü çok memnunum. sessiz ve kaliteli bir ürün. oksijen oranıda yüksek babamın oksijeni anında yükseldi. daha önce başka marka kullanıyorduk sgk vermişti. 2. eldi büyük ihtimalle. oksijeni düşüyor diye bunu satın aldım. iyiki almışım 10 üzerinden 9 puan veririm bu cihaza.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 21 Temmuz 2015 at 09:55 (Edit)
Neco, merhaba. Yorumlarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. SGK, eğer stoklarında varsa, kullanılmış cihazları hastalara vermektedir. Ayrıca oksijen konsantratörlerinin düzenli olarak bakımlarının yapılması gereklidir. Eğer bakımlar düzenli şekilde yapılırsa cihazdan daha uzun süre verim alabilirsiniz.
Cevapla
Nihat GÜRLER
Nihat GÜRLER on 10 Mayıs 2020 at 23:19 (Edit)
Merhabalar babam Gez OXYNEW kullanıyor, cihaz “Service required” uyarısı verdi ve ekranda “düşük oksijen” uyarısı yazdı. Problem neyle alakalı olabilir, bu şekilde kullanmaktan sorun teşkil eder mi?
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 11 Mayıs 2020 at 12:33 (Edit)
Nihat Gürler, merhaba. Düşük oksijen uyarısı hastaya yeterli miktarda oksijen iletilmediğini gösterir. Cihazı yetkili bir teknik servise göstermelisiniz.
Cevapla
Okan aydın
Okan aydın on 5 Aralık 2021 at 16:19 (Edit)
For as oxy500 oksijen cihazı kullanıyorum sabahtan beri dolasim hatasi ve düşük basınç hatasi veriyor ne yapılmalı
Cevapla
Umut UZAN
Umut UZAN on 26 Temmuz 2022 at 11:09 (Edit)
Okan aydın, merhaba. Cihazınızı yetkili bir teknik servise göstermenizi tavsiye ederiz. Teknik hizmetlerimiz için bu sayfayı Teknik Hizmetler - Sesan incelemenizi rica ederim. Sağlıklı günler dileriz.
Cevapla
Abc
Abc on 10 Haziran 2023 at 08:35 (Edit)
Merhaba bizim oksijen makinanın filtresi yok kapağı bugün açıp baktım içi toz dolmuş bunu nasıl temizleyebilirim en kısa zamanda hemen gidip filtre alıcam
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 10 Haziran 2023 at 15:54 (Edit)
Merhaba. Her model cihazın temizlik ve bakım detayları farklıdır. Bilgi için bizimle iletişime geçmenizi rica ederim: Teknik Hizmetler - Sesan
Cevapla
Dilek
Dilek on 22 Aralık 2023 at 23:40 (Edit)
Bende annemicin inox marka kullanıyorum.Alali 3 ay oldu.Annem 90 yaşında oksijeni 60 a düştü hastanede 15 gün kaldık ve 92 oksijenle çıktık.Konsantratoru 2 de çalıştırıyorum biraz azalınca aldığımız yer 3 de çalıştırın dedi.Ama şimdi yine 80 kere düşüyor ve sürekli 2.5 3 de çalıştırıyorum 96 -97 oluyor cikarinca 15 dakika sonra yine düşüyor sürekli çalıştırın bir zararı olurmu uzun oldu ama cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler
Cevapla
levent
levent on 20 Ağustos 2015 at 02:00 (Edit)
bende 10 üzerinden 8 puan veririm.
birkaç kere cihazdan kaynaklı sorunlar yaşadık ama bu markayı önermişlerdi öyle almıştık 2 yıl önce. sorunlar çözüldü hala kullanıyoruz.
Cevapla
Umut UZAN
Umut UZAN on 26 Temmuz 2022 at 11:18 (Edit)
levent, merhaba. Değerli yorumunuz ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sağlıklı günler dileriz.
Cevapla
Hasan
Hasan on 12 Eylül 2015 at 01:15 (Edit)
Bende bu cihazı kullanıyorum. elektrik şebekesi güçsüz diye cihaz duruyodu. cihazda arıza var sandık sonra elektrikçi çaırıp şebekeye baktırdık. cihaza giden elektrik kablosu çok inceymiş. daha kalın kablo taktı. düzeldi. şimdilik bir sorun yok. bu problemi daha sonra bir kaç kişiden duydum. bu tip cihazlarda olabiliyor sanırım. elektrik kablolarının yeni ve sağlam olması gerek.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 13 Eylül 2015 at 17:13 (Edit)
Hasan, merhaba. Oksijen konsantratörleri diğer solunum cihazlarına göre daha fazla elektrik harcamaktadır. Bu nedenle elektrik tesisatı eski olan yerlerde bu tip sorunlarla karşılaşmaktayız. Kablolar yenilendiği zaman çoğunlukla bu sorunlar da çözülmektedir.
Cevapla
Berke
Berke on 25 Ocak 2020 at 16:39 (Edit)
Cihaz çok fazla ses çıkarıyor neden olmuş olabilir.
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 26 Ocak 2020 at 16:39 (Edit)
Berke, merhaba. Oksijen konsantraörü birçok sebepten sesli çalışmaya başlayabilir. Cihazın kullanım saatine bağlı olarak kompresör motorunda arıza olabilir, motorun kasketlerindeki yani piston contaları erimiş olabilir. Cihazın pnömatik valfinin geçirmemesinden kaynaklı motor zorlanıyor olabilir. Cihazın motorunun yağlanması gereken bölgelerde yağ kurumuş olabilir, bakım yapılması gerekebilir ya da kompresör motorunun intake ve exhaust giriş ve çıkışlarındaki hortumlar eskimiş, kalınlaşmış olabilir. Cihazınızın tam olarak arızasının alışabilmesi için bir teknik servis tarafından bakılması gerekir.
Cevapla
Okan Derici
Okan Derici on 26 Ocak 2022 at 11:15 (Edit)
Merhaba, yaklasik 10 gundur evde cihaz kullanıyoruz ve hastamıza hafif olmak üzere burun kanaması oluşmaya başladı. Bu durum normalmidir?
Feyza
Feyza on 30 Ocak 2024 at 22:02 (Edit)
Merhaba kayınpederim astım hastası. Oksijen cihazı ile buharın bir arada olduğu bir cihaz kullanmış çok rahatlatmış onu. internetten bakıyorum ama ikisi bir arada bir cihaz bulamadım. Varsa linkini atar mısınız
Cevapla
Ferhan
Ferhan on 7 Mart 2022 at 13:50 (Edit)
Merhaba gez oxynew oksijen konsantratörü düşük oksijen hatası veriyor neredeyse 1 aydır kullanılıyor fakat ilk defa bu hatayı verdi neden olabilir acaba?
Cevapla
Umut UZAN
Umut UZAN on 8 Mart 2022 at 15:02 (Edit)
Ferhan, merhaba. Düşük oksijen uyarısı hastaya yeterli miktarda oksijen iletilmediğini gösterir. Cihazı yetkili bir teknik servise göstermelisiniz.
Cevapla
nurgül Sözbir
nurgül Sözbir on 19 Ekim 2015 at 07:45 (Edit)
Merhabalar Bu cihazı ve bununla birlikte caratt 2 ventiltörü yaklaşık bir aydır kullanmaya başladık her iki cihazda da filtre değişimi ne sıklıkta yapılması gerekiyor. bilgi alabilirmiyim. Çok teşekkürler
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 20 Ekim 2015 at 02:03 (Edit)
Nurgül Sözbir, merhaba. Mekanik ventilatörün filtresini ayda bir değiştirmenizi öneriyorum. Bu konuda detaylı bilgi için bu sayfayı incelemenizi rica ederim: Ev Tipi Mekanik Ventilatör Cihazlarını Kullanırken Nelere Dikkat Edilir? - Sesan
Oksijen konsantratörünün filtrelerini ise ayda bir değiştirmenizi öneriyorum. İyi günler.
Cevapla
Burcu bayrak
Burcu bayrak on 13 Nisan 2021 at 02:00 (Edit)
Merhaba. Annem idiopatik pulmoner fibrozis hastası evde iki tane konsantratör var 5 lt’lik. Devamlı takılı. Yine de nefes alamıyor. Oksijen tüpü kullandığında ancak etki ediyor. Sürekli tüp almak zorunda kalıyoruz. Bir öneriniz var mı? Ne yapabiliriz?
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 14 Nisan 2021 at 16:06 (Edit)
Burcu Bayrak, merhaba. Cihazları kullandığınız kademe hasta için yeterli gelmiyor olabilir. Hekiminize danışarak kademe yükseltebilirsiniz. Oksijen tüplerini ise tüp dolum merkezlerinde doldurabilirsiniz.
Cevapla
Levent A.
Levent A. on 7 Mart 2016 at 08:32 (Edit)
Merhaba
Babam Yaklaşık olarak 6 yıldır SGK nın vermiş olduğu cihazı kullanıyor ama cihazın artık oksijen konusunda yetersiz geldiği ve çok ses çıkardığından dolayı yeni bir cihaz almayı düşünüyorum bu cihazın kullanış ve ses çalışması bakımından değerlendirirsek nasıl bir ürün bilgi verebilirmisiniz
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 8 Mart 2016 at 18:08 (Edit)
Levent, merhaba. Oksijen konsantratörleri bir süre sonra daha sesli çalışmaya başlamaktadır. Çünkü içindeki parçalar zamanla yıpranır ve gürültüsü artar. Piyasada sessiz çalışan birkaç ürün mevcuttur. Örneği bu model yani Gez Oxyhome GOK-01GEZ oldukça sessizdir ve elektrik sarfiyatı düşüktür. Çok daha sessiz bir cihaz istiyorsanız Philips Respironics Everflo’yu öneriyorum.
Cevapla
Selçuk
Selçuk on 11 Aralık 2017 at 16:19 (Edit)
İyi günler bu cihazdan Gez Oxyhome GOK-01GEZ kullanıyoruz üzerinde yazan rakam var ekranda ne kadar kullanıldığını gösteriyor galiba ama arada sırada alarm vererek 30 90 120 180 240 300 420 gibi rakamlar çıkıyor bu ne anlama geliyor
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 12 Aralık 2017 at 11:00 (Edit)
Selçuk, merhaba. Büyük ihtimalle cihazın anakartı veya ekranında arıza var diye düşünüyorum.
Cevapla
Sıdıka
Sıdıka on 12 Mart 2020 at 17:29 (Edit)
Ben su her 500 saate filtre değiştirme olayını anlayamadım.Rakamlar var ama dakika olarak mi yazıyor?Bir de değiştirince sifirmalamami yapılıyor?
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 13 Mart 2020 at 17:43 (Edit)
Sıdıka, merhaba. Cihaz ekranındaki rakamlar saat olarak belirtilir. Cihazların 500 saatte bir filtre değişimi 2500 saate bir periyodik bakım işlemleri yapılmalıdır. Bazı cihazlarda anlık kullanım saati sıfırlanabilir, bazılarında ise bu rakamlara hiç bir zaman müdahale edilemez. Cihazınızın kullanım kılavuzundan böyle bir özelliğinin olup olmadığına bakabilirsiniz.
Cevapla
Özlem Yetişgen
Özlem Yetişgen on 11 Temmuz 2020 at 16:17 (Edit)
Merhaba annem için sgk dan respirox 7F-5B oksijen konsantratörü aldık. 1 yıldan fazladır kullanıyor. Son 2 aydır geceleri de sürekli oksijen alması gerekiyor. Cihazı 2 saatte bir 15 dk dinlendirmek gerektigi söylendi kullanma klavuzu verilmedi. Bu geceleri sürekli birilerinin ayakta olmasını gerektiriyor. Cihaz kapatılmadan ne kadar süre çalışabilir. Bilgi verebilir misiniz
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 12 Temmuz 2020 at 15:12 (Edit)
Özlem Yetişgen, merhaba. Oksijen konsantratörlerinde her 3,5 saatte 15 dakika cihazı dinlendirmek tavsiye edilir. Cihaz dinlenmediği durumda motor ısınarak arızaya sebebiyet verebilir. Bu nedenle motoru dinlendirmek önemlidir.
Cevapla
Ömer faruk şenel
Ömer faruk şenel on 26 Nisan 2022 at 22:49 (Edit)
Hocam biz bu cihazı 1 ay önce aldik çok iyi hava veriyodu ama bu 2 3 gün içerisinde hava yarı yarıya düştü sebebi nedir acaba
Cevapla
Umut UZAN
Umut UZAN on 26 Temmuz 2022 at 11:20 (Edit)
Ömer faruk şenel, merhaba. Cihazınızı yetkili bir teknik servise göstermenizi tavsiye ederiz. Teknik hizmetlerimiz için bu sayfayı Teknik Hizmetler - Sesan incelemenizi rica ederim. Sağlıklı günler dileriz.
Cevapla
Ziya Şengüç
Ziya Şengüç on 10 Ağustos 2015 at 10:08 (Edit)
ne kadar sıklıkla değiştirilmesş gerekli
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 11 Ağustos 2015 at 15:35 (Edit)
Ziya Şengüç,
Genelikle ayda bir değiştirilmektedir. Siyahlaştığında da yenisi ile değiştirilmelidir.
Cevapla
Müge Çiğli
Müge Çiğli on 19 Ağustos 2015 at 13:19 (Edit)
Babam yaklaşık 20 senedir Koah hastası.
Uzun bir süreçtir tedavisini sürüyor. Koah hastası kişilerin tedavisi ömür boyunca sürer.
Çünkü maalesefki oksijene bağlı kalacak şekilde damarlarında tahribat meydana gelmiştir ki
zaten bu hastalığın teşhisi konmuştur. O sebeple Koah olmamak için hepimiz önlemlerimizi almalıyız.
Türkiye ‘de Koah hastalığının artışı gün giderek fazlalaşmaktadır. Bunun en başında sigara içimi,
kirli havayı tenefüs etme, zararlı kimyasalları soluma gibi faktörler gelmektedir. Yaptığı mesleğinden ötürü meslek hastalığı diye kendini nitelendiren pek çok Koah hastası vardır.
Sayfanızda bu düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 19 Ağustos 2015 at 17:42 (Edit)
Müge Çiğli, merhaba. Babanızın tedavisi ne şekilde devam ediyor. Bizimle paylaşır mısınız?
Cevapla
respiLoveX
respiLoveX on 5 Mart 2018 at 02:02 (Edit)
müge hnm babanıza geçmiş olsunn… aynı hastalık kendi babamda da var… sizi çok iyi anlayabiliyorum. ilerleyen yaşlarda çok daha zor.
ama babanız kendini idare edebiliyormuş. yürüyebiliyor ve dışarı çıkabiliyorsa bu iyi. mahşallahı olsun.
tekrar geçmiş olsun diliyorum. saygılar sevgiler…
Cevapla
Müge Çiğli
Müge Çiğli on 20 Ağustos 2015 at 13:53 (Edit)
Hastamız günlük yaşam fonksiyonlarını sürdürebiliyor çok şükür.
Yılın soğuk zamanı vücut hassas olduğu için (bilirsiniz ki Koah kış aylarında depreşir) hastanelerin
acil servis birimlerini aşındırabiliyoruz tabi. Daha sonrasında en az 2 haftalık bir yatış olabiliyor hastalık yükseldiğinde.
Ama dediğim gibi, gün içerisinde oksijen konsantratörü ile oksijen alım, pap cihazı ile basınçlı hava takviyesi ve nebülizatör ile de ilaç tedavisi ” + diğer oral ilaçlar ” şeklinde devam ediyor. Düzenli aralıklarla pulse oksimetre cihazıyla kandaki oksijen miktarını kontrol ediyoruz.
Tüm hastalara bu kanal aracılığıyla şifalar diliyorum.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 20 Ağustos 2015 at 14:13 (Edit)
Müge Çiğli, bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz. Umarım bu bilgiler diğer hastalara ve yakınlarına faydalı olacaktır. Babanız günde kaç saat oksijen kullanıyor?
Cevapla
respiLoveX
respiLoveX on 20 Ağustos 2015 at 14:33 (Edit)
müge hnm babanıza geçmiş olsunn… aynı hastalık kendi babamda da var… sizi çok iyi anlayabiliyorum. ilerleyen yaşlarda çok daha zor.
ama babanız kendini idare edebiliyormuş. yürüyebiliyor ve dışarı çıkabiliyorsa bu iyi. mahşallahı olsun.
tekrar geçmiş olsun diliyorum. saygılar sevgiler…
Cevapla
Müge Çiğli
Müge Çiğli on 20 Ağustos 2015 at 15:13 (Edit)
Rica ederim. Öyle olmasını umut ediyorum.
Günde en az 8-10 saat oksijen alıyor babam.
Cevapla
Müge Çiğli
Müge Çiğli on 20 Ağustos 2015 at 15:19 (Edit)
Sevgili respiLoveX, inceliğiniz için çok teşekkürler. Amin. Sizin babanız için de geçmiş olsun.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 20 Ağustos 2015 at 16:03 (Edit)
Müge Çiğli, merhaba. Babanız ayrıca bpap cihazı kullanıyor sanırım. Geceleri uyurken mi kullanıyor genelde yoksa gündüzleri de kullanıyor mu?
Cevapla
Müge Çiğli
Müge Çiğli on 20 Ağustos 2015 at 16:53 (Edit)
Geceleri kullanamıyor, ağırlıklı gündüzleri kullanıyor ve akşam yatmadan önce.
Cevapla
Umay Kayık
Umay Kayık on 2 Eylül 2015 at 16:12 (Edit)
Oksijen cihazının ne kadarını kurum karşılıyor
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 4 Eylül 2015 at 17:40 (Edit)
Umay Kayık, SGK oksijen konsantratörünün 833,33 TL + KDV’sini yani 900 TL’sini karşılıyor. Diğer ürünler için ne kadar geri ödeme yaptığını incelemek isterseniz SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) Ödeme Listesi Güncellendi - Sesan Blog - Sesan Forum bu sayfayı ziyaret ediniz.
Cevapla
Umay Kayık
Umay Kayık on 5 Eylül 2015 at 11:38 (Edit)
Sağolun teşekkürler
Cevapla
fikri güzel
fikri güzel on 20 Kasım 2015 at 11:26 (Edit)
kurum çok azını karşılıyor. piyasada oksijen cihazlarının fiyatları oldukça yüksek. bu da hastalar için yüksek fark bedelleri doğurarak kişilerin maddi durumunu zora sokuyor. ülkemizde solunum hastası oranının çok yüksek olduğunu göze alırsak bu gibi bazı cihazlarınızda sıklıkla kampanyalar düzenlemenizi tavsiye etmek isterim. fiyatları tüketici için cazip hale getirdiğiniz takdirde sizlerin de satışları daha da yoğun olacaktır diye düşünüyorum. isim olarak izmir de en iyisi olduğunuzu da duyduğumu belirtirim. 7/24 servis hizmetini çoğu firma vermiyor.
saygılarımla.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 20 Kasım 2015 at 20:28 (Edit)
Fikri Güzel, önerilerinizi dikkate alacağız. Teşekkür ederiz.
Cevapla
Mithat Balıkçı
Mithat Balıkçı on 25 Kasım 2015 at 12:45 (Edit)
17 YILDIR AMFİZEM EDAVİSİ GÖRÜYORUM, SON BİR YIL SIKINTI ARTTI,15 SAAT OKSİJEN ALMAM GEREKİYOR,MAKİNEYİ BİR BAYAN VERDİ 35 SAAT KULLANILMIŞ,ALLAH RAZI OLSUN,3 BİN LİRA SIFIRI…GARANTİ BELGESİ VE KULLANMA KILAVUZU YOK…ALTI AYDIR BİLİNÇSİZCE KULLANIYORMUŞUM MEĞER,KÜÇÜK BİR KASABADAYIM ANLAYAN YETKİLİ YOK…
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 26 Kasım 2015 at 23:05 (Edit)
Mithat Balıkçı, geçmiş olsun öncelikle. Cihazlar ile ilgili sorunuz olursa bu sayfadan İletişim - Sesan 24 saat bize ulaşabilirsiniz. İyi günler dilerim.
Cevapla
onur
onur on 12 Aralık 2015 at 21:22 (Edit)
cepten bana dönerseniz sewinirim 0554 667 91 25 benim annemde koah hastası bilgi almak istiyorum
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 14 Aralık 2015 at 20:59 (Edit)
Onur, öncelikle geçmiş olsun. Sizi en kısa sürede arayacağız. İyi günler dilerim.
Cevapla
Murat Gerçek
Murat Gerçek on 25 Aralık 2015 at 23:29 (Edit)
Herkese merhaba,
Benim babam da oksijen konsantratoru kullanıyor. 18 saat kullanmak zorunda ve şöyle bir sıkıntısı var, hortumun içinden burnuna su yürüyor internette araştırma yapmama rağmen çözüm bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu neden olur? Nemlenme mi oluyor ne oluyorsa hortumda su oluşuyor ve babamın burnuna kadar yürüyor su ve uyku esnasında su yüzünden nefes alamıyor.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 28 Aralık 2015 at 23:59 (Edit)
Murat Gerçek, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Bu şikayeti daha önce de almıştık. Bunun birkaç çözüm yolu var.
-
yöntem
Oda sıcaklığı ile suyun sıcaklığı farklı olduğu için hortum içinden geçen nem buharlaşmaya neden oluyor olabilir.
Çözümü: Odayı daha sıcak hale getirin. -
yöntem
Nemlendirme kabına fazla su konmuş olabilir.
Çözüm: Su kabında yazan minimum ve maksimum seviyelerin arasına denk gelecek şekilde doldurun. -
yöntem
Cihazınızın basınç değerleri değişmiş olabilir. Bu sebeple oksijen kanülünün içine su gidiyor olabilir.
Çözüm: Teknik servis ile iletişime geçin. -
yöntem
Su kabının bağlantı bölümleri normalinden geniş olabilir. Bu nedenle su damlacıkları oksijen kanülüne gidiyor olabilir.
Çözüm: Farklı marka su kabı alın.
Eğer bu yöntemlerle sorununuzu çözemezseniz lütfen tekrar yazınız. İyi günler.
Cevapla
Erdal sülün
Erdal sülün on 31 Aralık 2020 at 03:19 (Edit)
Cihazın üzerinde seviye değerini gösteren rakamlar var respirox diye bir marka 5 in üzerinde hava veriyoruz babama 3/4 arası verdiğimizde yetmiyor hava gelmiyor diyor covid i yeni atlattık
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 31 Aralık 2020 at 08:59 (Edit)
Erdal Sülün, merhaba. Kullanılan litre hastaya yeterli gelmiyor olabilir. Doktorunuza danışarak kullandığınız oksijen seviyesini yükseltebilirsiniz. Ancak doktorunuza danışmadan cihazda değişiklik yapmamanızı tavsiye ederiz.
Cevapla
ramazan
ramazan on 17 Ocak 2016 at 10:19 (Edit)
merhaba ben kuah hastasıyım cihazı gündüz 2 saat gece 2 saat kullanıyorum hava iyi oldugu zaman sadece gece 2 saat alıyorum bunları kışın yapıyorum yazın pek almıyorum daralmadıkca cihaz uzun süre çalışmadıgı zaman arıza yaparmı lütfen bilgilendirir seniz memmun olurun şimdiden teşekürler
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 20 Ocak 2016 at 10:48 (Edit)
Ramazan, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Cihazınızı uzun süre çalıştırmazsanız herhangi bir arıza yapmayacaktır. Yine de ayda 1 kere çalıştırıp kontrol etmenizde fayda var. Aklınıza takılan diğer soruları da cevaplamak isterim. İyi günler.
Cevapla
onur
onur on 27 Ocak 2016 at 11:32 (Edit)
Merhaba,
Oksijen tedavisi görüp yıllarca yaşayan 3-5 sene var mı,
Manisa da koah hastaları için fizik tedavi merkezi var mı,
Şİmdiden teşekkürler,
Cevapla
Remzi
Remzi on 27 Ocak 2016 at 21:59 (Edit)
benim bir akrabam sigaradan koah oldu. 10 senedir yaşıyor solunum cihazıyla.
Cevapla
ahmet
ahmet on 31 Ocak 2016 at 14:43 (Edit)
Cihaz kaç yılda bir değişmesi lazım.Değişirse ne yapmam lazım.Annem 10 yıl oldu artık sesli çalışıyor
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 1 Şubat 2016 at 23:14 (Edit)
Ahmet, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Cihazınızı 5 yılda bir yenisiyle değiştirmenizi öneriyorum. Ayrıca düzenli olarak bakımlarını yaptırmayı unutmayınız.
Cevapla
RAHMİ GÜNAYDIN
RAHMİ GÜNAYDIN on 21 Şubat 2016 at 23:52 (Edit)
OXYLİFE OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ KULLANIYORUZ. YEDEK NEMLEDİRİCİ KAVANOZU VE MASKE VE HORTUMLARDAN NASIL TEMİN EDEBİLİRİZ. SAMSUNDA TEKNİK SERVİSİ VARMI
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 24 Şubat 2016 at 10:33 (Edit)
Rahmi Günaydın, merhaba. İhtiyacınız olan ürünlerin tamamı stoklarımızda mevcuttur. Bu ürünleri size kargo ile gönderebiliriz. 1 veya 2 günde elinize ulaşacaktır. Eğer cihazlarınız ile ilgili sorunlarınız olursa 24 saat İletişim - Sesan bu sayfadan bize ulaşabilirsiniz. Teknik servisteki arkadaşlarım size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır. İyi günler.
Cevapla
Azranurum
Azranurum on 12 Mart 2016 at 21:46 (Edit)
Yirmi aylık yeğenim onbir aydır oxylife oksijen konsantratörü kullanıyor. Bilinci kapalı. Ventilatörden hastamiza gelen hortumda bulunan filtrenin ne kadar süre ile degismesi gerekiyor? Clinodevice antibakteriyel virüs filtresi kullanıyoruz.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 30 Mart 2016 at 19:17 (Edit)
Azranurum, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Mekanik ventilatörden hastanıza gelen hortumda bulunan filtreyi 24 saatte bir değiştirmenizi öneriyorum. Bu sayfadan HME Bakteri Filtrelerinin Kullanım Amacı Nedir? - Sesan Blog - Sesan Forum ve bu sayfadan Bakteri Filtresi Ne İşe Yarar? Çeşitleri Nelerdir? - Sesan Blog - Sesan Forum bilgi alabilirsiniz.
Cevapla
Şerife
Şerife on 3 Nisan 2016 at 23:50 (Edit)
Merhabalar anneannem 2 senedir oxylive oksijen Konsantratörü kullanıyor ama şu aralar kanülü değiştirdiğimiz halde koku geldiğini söylüyor daha önce böyle birşey olmuyordu şimdi rahatsız oluyor sizce bunun sebebi ne olabilir ?
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 4 Nisan 2016 at 01:51 (Edit)
Şerife, merhaba. KOAH’lı kişiler normal insanlara göre kokulara daha duyarlı hale gelir. Oksijen konsantratörü cihazınıza 3 ayda bir periyodik bakım yaptırmanızı öneriyorum. Kirlenmeden dolayı cihazın içinde farklı koku geliyor olabilir. Ayrıca kullandığınız oksijen kanülünde de kötü bir koku olabilir. Ne marka oksijen kanülü kullanıyorsunuz?
Cevapla
Fırat
Fırat on 4 Nisan 2016 at 15:01 (Edit)
plusmed model oksijen konsantratörü cihazının ömrü kaç yıl?
ya da kaç saat kullanılabilir? kullandığımız oksijen konsantratörü eskisi gibi iyi hava vermiyor, servise gönderdiğimizde su kabını çıkarıp havasını ölçüyorlar % 92 olduğunu gösterip veriyorlar. su kabını da değiştirdik, keçesini de filtresini de. ama yine de eskisi gibi değil makinenin de sesi daha zayıf çıkmaya başladı.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 7 Nisan 2016 at 21:00 (Edit)
Fırat, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Oksijen konsantratörlerinin kullanım ömürleri genellikle 10bin saattir. Bazı markaların cihazları daha uzun süre de kullanılabilmektedir. Sizdeki markanın kullanım ömrü 10bin saattir. 10bin saat sonra oksijen konsantratörünün içindeki “moleküler elek” dediğimiz tüpler değiştirilir ve cihazın motorunda veya diğer aksamlarında bir arıza yoksa sağlıklı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Sizin cihazınız kaç saat kullanıldı?
Cevapla
emin karatul
emin karatul on 25 Nisan 2016 at 03:05 (Edit)
Şimdi sürekli olarak oksijen kabı, maskesi gibi ihtiyaçlarımız oluyor. Bu ihtiyaçlarımızı karşılarken ciddi anlamda para harcıyoruz. Babam yaşlı ve ben de bir maaşla geçiniyorum. Acaba bu tarz ihtiyaçlarımızı SGK ödüyor mu? çünkü kullanım ömürleri gerçekten çok kısa ve sürekli değiştirilmesi gereken aletler. Ki steril olması için de önemli gerçekten. Toplu tedarik durumunda çok daha ekonomik bir şekilde alma fırsatımız olur mu? Eğer Sgk karşılıyorsa çok mutlu olacağım gerçekten konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yazarsa gerçekten çok sevinirim. Saygılarımla.
Cevapla
özlem…
özlem… on 20 Haziran 2016 at 14:24 (Edit)
Merhaba oncelikle Allah hepinizin yakinlarina saglik sifa versin insallah sorum olucakti anneannem koah hastasi 15 gündür hastahanede tedavi görüyor oksijen ureten makina alınırsa çıkabileceğini söyledi bunu nerden temin edebilirim fiyat ve sgk karşılamasını ne kadar yapıyor bilgi verirseniz memnun olurum
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 21 Haziran 2016 at 22:29 (Edit)
Emin Karatul, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Oksijen konsantratörlerinde birkaç çeşit sarf malzeme kullanılıyor. Bunlar sizinde yazdığınız gibi rutin olarak değiştirilmesi gerekiyor. Toplu şekilde alırsanız elbette daha ekonomik olacaktır. SGK oksijen konsantratöründe kullanılan sarf malzemelere herhangi bir geri ödeme yapmamaktadır. İletişim - Sesan bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirseniz size özel fiyatlar verebiliriz. İyi günler dilerim.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 21 Haziran 2016 at 22:47 (Edit)
Özlem, merhaba. Öncelikle hastanıza geçmiş olsun. Oksijen konsantratörleri için SGK 900 TL geri ödeme yapmaktadır. Marka ve modeline göre farklı fiyatları var. Size özel fiyatlarımız için lütfen bizimle iletişime geçiniz: İletişim - Sesan
Cevapla
Kaan Çankaya
Kaan Çankaya on 2 Şubat 2021 at 02:48 (Edit)
Merhabalar covidi yeni atlattık reçete de hastanın 2 litre\dk oksijen alması gerektiği yazıyor flowmetre yi kaça ayarlamalıyım birde günde 16 saat alması lazım konsantratör üzerindeki saat geçerli sayılır mı teşekkürler
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 2 Şubat 2021 at 16:26 (Edit)
Kaan Çankaya, merhaba. Flowmetreyi 2’ye ayarlayarak kullanım sağlayabilirsiniz.
Cevapla
Sevkan
Sevkan on 10 Temmuz 2016 at 02:14 (Edit)
Merhaba…Annem koah hastasi ve oxylife oksijen konsantrator kullaniyor… eskiden su kabinin icindeki su ‘da baloncuklanma ve hareketlenme vardi…ama simdilerde bu olmuyor…su kabi’nin makinaya baglanan yerinde oynama var sallaniyor bundan kaynakli dogru calismiyor olabilirmi?? internet’te sebebini cok arastirdim ama bir sonuc bulamadim yardimci olursaniz cok sevinirim…
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 27 Temmuz 2016 at 14:15 (Edit)
Sevkan, merhaba. Öncelikle hastanıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Oksijen konsantratöründen çıkan hava su kabının içinden geçer ve sonra hastaya iletilir. Bu sayede nemlendirme işlemi gerçekleşir. Hava su kabından geçerken suda hava kabarcıkları oluşur. Sizin kullandığınız su kabı ile cihazın bağlantı yeri arasında bir sorun var büyük ihtimalle. Normalde su kabının bağlantı yerinden hareket etmemesi ve sallanmaması gerekiyor. Sizdeki su kabının bağlantı bölümü yıpranmış olabilir. Su kabını yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Eğer yenisiyle sorun çözülmezse cihazın oksijen çıkışında bir sorun olabilir veya cihaz oksijen çıkışı sağlamıyor olabilir. Bunun için teknik servisimiz ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Başka sorunuz olursa yardımcı olmak isterim. İyi günler.
Cevapla
gamze
gamze on 24 Ağustos 2016 at 22:34 (Edit)
Merhaba. Babamın kullandığı oxylife oksijen konsantratorü “low pressure” hatası veriyor. daha öncesinde açıldıktan sonra yarım saat çalışıp sonrasında bu hatayı veriyordu fakat şimdi açılır açılmaz bu alarm başlıyor. nedeni nedir?
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 25 Ağustos 2016 at 16:25 (Edit)
Gamze, merhaba. Düzenli olarak filtre değişimi yapılmadıysa bir süre sonra bu problem yaşanabiliyor. Cihazın filtresini değiştirip deneyiniz. Eğer düzelmezse cihazın teknik serviste kontrol edilmesi gerekiyor. İyi günler.
Cevapla
M.Fatih Kurt
M.Fatih Kurt on 14 Eylül 2016 at 21:33 (Edit)
selamlar Celil bey ben Adana’dan M.Fatih Kurt 3 yıldır Ventilatör cihazına bağlı yaşıyorum Konsantratör cihazınıda bazen ihtiyaç duyuyorum Konsantratör cihazım bir müddet çalışıyor ondan sonra hp alarmı veriyor neden kaynaklanıyor acaba cevap yazarsanız sevinirim
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 18 Eylül 2016 at 15:48 (Edit)
M. Fatih Kurt, merhaba. Geçmiş olsun öncelikle. HP alarmı “High Pressure” yani yüksek basınç alarmıdır. Bunun birkaç sebebi olabilir. Cihazın valflerinde arıza olabilir veya moleküler elek tüpleri bozulmuş olabilir. Tamir edilmezse ilerleyen zamanlarda daha büyük problemlere yol açabilir. Cihazın teknik servisiyle görüşmenizi tavsiye ederim. İyi günler.
Cevapla
Emin
Emin on 7 Nisan 2018 at 14:59 (Edit)
Merabalar bu oksijen tüpleri akşamları kullanılıyormu ,kurumayı önlemek için ne yapılabilir
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 8 Nisan 2018 at 17:43 (Edit)
Emin, merhaba. Oksijen tüplerini akşamları da dahil olmak üzere doktorunuzun önerdiği şekilde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Kurumayı önlemek için nemlendirme haznesinin maksimum seviyesine kadar su doldurmanız gerekir.
Cevapla
hanife
hanife on 17 Mayıs 2018 at 18:14 (Edit)
merhaba,
plusmed pluscon var. babam koah hastası.
6 defa uyarı ışığı yanıp sönüyor ve cihaz 6 defa ötüyor. acaba neden oluyor?
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 18 Mayıs 2018 at 00:34 (Edit)
Hanife, merhaba. Cihazın basınçla ilgili bir sorunu olabilir. Bunun iki sebebi olabilir:
- Cihazın filtresi tıkanmış olabilir. Cihaz dışarıdan yeterli havayı alamadığı için düşük basınçla çalışıyordur. Filtrenin değiştirilmesi gerekir.
- Cihaz arızalıdır. Teknik servise götürmeniz gerekir.
Cevapla
Ayhan yılmaz
Ayhan yılmaz on 6 Haziran 2018 at 22:34 (Edit)
Merhaba , Respirox Jay 5 cihazımız gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor bunun sebebi ne olabilir ? Cihaza birşey olacak diye korkuyoruz.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 9 Haziran 2018 at 00:47 (Edit)
Ayhan Yılmaz, merhaba. Cihazın içinde bulunan kompresör motor normalde yayların üzerinde durmaktadır. Cihazın içinde oluşan sıcaklık nedeniyle bu yaylarda sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle gürültülü ve sarsıntılı çalışabilir. Cihazı en kısa sürede teknik servise götürmeniz gerekir.
Cevapla
Dilek
Dilek on 5 Temmuz 2018 at 19:19 (Edit)
18 yaşında serebral palası hastası oğlum 2 gün önce yoğun bakımdan çıktı ev tipi vantilatör var oksijen konsantratörüne bağlı susuz çalışması gerekiyor 3,5 yeterli olmadı 4 yapmakta sakınca varmı oksijen düşüyor çünkü
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 5 Temmuz 2018 at 21:12 (Edit)
Dilek, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Cihazları kullanmanız gereken parametre aralıkları, hasta hastanedeyken hekim tarafından belirtilmesi gerekir. O süreçte belki detaylı bilgi alamamış olabilirsiniz. 3,5 litre/dakika olan oksijen ayarını mevcut sorun çözülene kadar geçici olarak 4 litre/dakika ve üzeri şeklinde ayarlayabilirsiniz.
Cevapla
Burhan unal
Burhan unal on 29 Kasım 2018 at 18:04 (Edit)
Iyi günler
Oksijen konsantrasyon makinesi kullanıyoruz.Bugün başladık gösterge panelinde 15 gösteriyor
Gosterge paneli neyi gösterir kaç olması lazım.Hasta akciger kanseri
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 30 Kasım 2018 at 23:11 (Edit)
Burhan Ünal, merhaba. Cihazların gösterge panelinde markaya göre farklı bilgiler yer almaktadır. O nedenle cihazın marka ve modelini belirtebilirsiniz daha net bilgiler verebilirim. Oksijen konsantratörlerinin kapasitesine göre çeşitleri vardır. Piyasada genellikle 5 litre/dakika ve 10 litre/dakika kapasiteli cihazlar bulunur. Cihazların çoğunda oksijen ayarı mekanik akış ölçer ile yapılır. Çok az modelde elektronik gösterge üzerinde akış oranı ayarlama ve gösterme özelliği mevcuttur. Bunun dışında cihazın kaç saat çalıştığı bilgisi de gösterge panelinde belirtilebilir. Bu nedenle sizin cihazınızın gösterge panelinde yazan 15 sayısı cihazın 15 saat kullanıldığını gösteriyordur diye tahmin ediyorum. Net bilgi için kullandığınız cihazın marka ve modelini belirtmenizi rica ederim.
Cevapla
erdem
erdem on 23 Ağustos 2019 at 02:00 (Edit)
merhaba iyi günler oksijen konsantratörü nü sgk yı beklemeden medikalden sıfır olarak alırsak devlet bir kısmını ödüyor mu ve bu cihaz bizim mi oluyor…
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 23 Ağustos 2019 at 10:23 (Edit)
Erdem, merhaba. SGK’dan oksijen konsantratörü desteği alabilmek için rapor ve reçetenizle birlikte öncelikle bulunduğunuz ildeki kuruma müracaat etmelisiniz. Kurumun elinde ikinci el cihaz varsa size temin edecektir, yoksa medikal firmadan satın alacağınız cihazın belli bir kısmını size geri ödeyecektir. Kurumdan bu maddi desteği alabilmek için öncelikle SGK’ya başvuru yapmalısınız sonrasında gerekli evraklarla birlikte tekrar kuruma gitmelisiniz. Kurumun ödeme desteğinde bulunduğu oksijen konsantratörleri, cihaz farkını siz ödeseniz dahi, kurumun olmaktadır.
Cevapla
Gözde
Gözde on 28 Eylül 2019 at 22:40 (Edit)
Babam akciğer fibrozu hastası. 24 saat oksijen kullanması gerek. su an oksijen tüpü kullanıyor ama oksijen konsantratörüne geçse daha ekonomik olacak. bu makinalar 24 saat çalısabilir mi yoksa arada bir kaç saate bir dinlendirmek mi gerekir?
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 29 Eylül 2019 at 12:53 (Edit)
Gözde, merhaba. Oksijen konsantratörlerinin çoğu 24 saat kesintisiz çalıştırılabilir özellikte üretilmiştir. Ancak bazı cihazların 8 saatte bir yarımşar saat dinlendirilmesi gerekebilir. Elektrikle çalışan bu tip cihazların düzenli olarak dinlendirilmesi arıza ve aşırı ısınma gibi sorunlara karşı fayda sağlar. Cihazın kullanım kılavuzunda bu tip detaylar belirtilmektedir. İncelemenizi tavsiye ederim.
Cevapla
Melike
Melike on 22 Mart 2024 at 14:24 (Edit)
Merhaba Lifetime C5 ürünü 8 saatte bir yarım saat dinlendirmek uygun mudur? Gece çok sıkıntı yaşıyoruz. Teşekkürler
Cevapla
MUSTAFA KAYA
MUSTAFA KAYA on 16 Ekim 2019 at 15:51 (Edit)
Gözde hanım… okuyacaklarınız kişisel tecrübemdir… size kabaca fikir vermek içindir… kesin bilgi doktor ve medikal servislerden alınabilir… oksijen konsantratörünü 5 yıldır kullanıyoruz. kitabında 24 saatte bir 10-15 dakika dinlendirilmesi öneriliyor… biz ilk başta bu kurala bir kaç uyduk… daha sonra cihazı yaklaşı 3,5 yıl dinlendirmeden kullandık… bir sıkıntı olmadı… cihaz halen de kullanılıyor… dışta gördüğünüz süngerimsi filtreler motor bölmesine giden havadaki partikülller içindir… birde cihazın oksijeni ayırdığı hava girişi filtreleri var… süngerimsi filtreleri yıkayıp kağıt mendil arasında kurulayarak tekrar tekrar kullandık… sünger eskiyince uygun bi süngerden kesip kullandık bir sıkıntı olmadı. cihazın oksijeni saflaştırmak üzere hava girişindeki filtreyi 2 ayda bi değiştiriyoruz… bu şekilde 5 yıldır cihazı kullanıyoruz… gayet ekonomik ve hasta için çok önemli… oksijen vucutta birikmez… sağlıklı bi insan bile oksijen almadan 3 dakika yaşayamaz… bu nedenle doktorunuz nasıl önerdi ise ona harfiyyen uymanız önemlidir… hastanız için gösterebileceğiniz en büyük şefkat ve iyilik tıp kurallarına uymaktır… geçmiş olsun dileklerimle…
Cevapla
Hatice
Hatice on 7 Aralık 2019 at 21:32 (Edit)
Akciğer kanseri babamız için Plusmed oksijen konsantratörünü 2 gün önce kiraladık, ancak cihaz çok gürültülü çalışıyor, ses her yerden elektrikli süpürge gibi duyuluyor. Kiraladığımız medikalci, cihazın bütün bakımları yapıldı demişti. Yine de teknik arızası var mı demek oluyor? Şİmdiden teşekkürler cevap için.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 8 Aralık 2019 at 23:55 (Edit)
Hatice, merhaba. Cihazın tüm bakımları yapılmış olsa bile motorunun bulunduğu bölümde deformasyon varsa cihaz çok sesli çalışır. Bu durum cihazın çalışmasını kısa vadede engellemez ama birkaç ay içinde kompresör motorun arızalanmasına neden olabilir.
Cevapla
Oğuz Karadeniz
Oğuz Karadeniz on 22 Aralık 2019 at 14:56 (Edit)
Merhaba Celil bey.bizlere aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkürler.
Ben doğuştan akciğer hastayım ve son 13 yıldır sürekli oksijen konsantratörleri ve bibab ST cihazı kullanmaktayım.6 ay önce satın aldığım SysMed MQ50 marka cihaz,son 1 aydır sabah ilk çalışmada düşük basınç hatası verip kendini kapatıyor,2-3 aç kapa denemesinden sonra normal çalışıyor,aldığım satıcı ve teknik servis odayı havalandırın sonra başlatın dediler ama bu hiç işe yaramadı…cihaz şu an 3 bin saat ve yaklaşık 6 ay kullanıldı.artik cihaza güvenediğimden yeni bir Philips FLO aldım,ama diğer cihazın sorununu çözüp yedek olarak kullanmak istiyorum.çözüm öneriniz nedir?
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 23 Aralık 2019 at 13:39 (Edit)
Oğuz Karadeniz, merhaba. Öncelikle rica ederim. İlginize teşekkür ederim. Cihazı teknik servisimize getirirseniz arıza tespitini yapıp onarımını sağlayabiliriz.
Cevapla
ali bayramoğlu
ali bayramoğlu on 29 Aralık 2019 at 12:24 (Edit)
Celil Bey,
Amfizem hastasıyım. Geceleri oksijen alıyorum. Beş yıl önce Oxygen Concentrator Kröber O2 marka bir cihaz almıştım Almanya’dan. Türkiye’de temsilcisi ve satışı yok. Bakımını nasıl ve nerede yaptırabilirim. Teşekkürler
Ali Bayramoğlu
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 30 Aralık 2019 at 16:21 (Edit)
Ali Bayramoğlu, merhaba. Üründe herhangi bir arıza yoksa ve orijinal yedek parça ihtiyacı bulunmuyorsa size yardımcı olabiliriz. Lütfen bizimle iletişime geçin: İletişim - Sesan
Cevapla
Murat Kayacı
Murat Kayacı on 8 Ocak 2020 at 16:02 (Edit)
Merhaba geçen sene plusmed oksijen Konsantratörü aldım bakımını yaptırmak istiyorum samsunda yaptırabileceğim bir yer varmıdır yardımcı olurmusunuz.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 9 Ocak 2020 at 13:56 (Edit)
Murat Kayacı, merhaba. Samsunda Plusmed cihazların servisi neresidir bilmiyorum. Bakım hizmetini firmamızdan alabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçmenizi rica ederim: İletişim - Sesan
Cevapla
Murat demirtaş
Murat demirtaş on 21 Ocak 2020 at 18:28 (Edit)
Hocam kolay gelsin plusmed konsantratör aldık abime doktorlar deneyecez yeterli gelirse taburcu edecez dediler biz makinayı açtıkta hastanedeki oksijen gibi gür ve hızlı değildi az gibi geldi bu hastanedeki oksijene göre normalmi yani makinenin barı 5 en fazla kapasitesi bumu yoksa arızalımıdır acaba ,?
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 22 Ocak 2020 at 17:56 (Edit)
Murat Demirtaş, merhaba. Hastaneler merkezi sisteme bağlı olduğu için direkt saf bir oksijen gelir. Oksijen konsantratörlerinin verdiği basınç akışı ile aynı değildir. Oksijen konsantratöründe akış ve oksijen ters orantılıdır. Akışı yani flowmetreyi yükselttikçe oksijen oranı yoğunlaşır, flowmetreyi 2-2,5 seviyesinde kullanmanız durumunda hem akış hem de oksijen miktarını dengelersiniz. Hastanın psikolojik olarak bu cihaza alışma süresi olabilir, bu adaptasyon sürecinde ise akış miktarını çok yükseltmeden hastanın saturasyonunu parmak tipi pulse oksimetre ile sürekli kontrol etmek yararına olacaktır. Yine de cihazda bir problem olduğunu düşüyorsanız yetkili bir teknik servise gösterebilirsiniz.
Cevapla
Hasan özgül
Hasan özgül on 14 Nisan 2020 at 11:54 (Edit)
Neco oksijen makinasını nerrden aldınız
Sesi nasıl bende aiacağım
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 15 Nisan 2020 at 11:55 (Edit)
Hasan Özgül, merhaba. Ürünlerimizin stok durumu ve fiyatları için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz: İletişim - Sesan
Cevapla
Sümeyra koç
Sümeyra koç on 31 Ağustos 2020 at 01:38 (Edit)
Merhabalar
Babannem de bu cihazdan kullanıyor ve gaz kokusu geldigi için rahatsız oldugunu söyledi. Daha sonra hemşirelere sorduk ve makine yeni oldugu için gaz kokusu gelebilir dediler fakat koku yaklaşık bir haftadır hala devam ediyormuş. Bunun nedeni ne olabilir? Ne yapmalıyız?
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 1 Eylül 2020 at 10:42 (Edit)
Sümeyra Koç, merhaba. Kokunun sebebi genelde cihazların içerisinde kondansatör bozulmasıdır ve normal bir koku değildir. Cihazı en yakın yetkili servise götürmenizi tavsiye ederiz.
Cevapla
ahmet aslan
ahmet aslan on 13 Ekim 2020 at 09:56 (Edit)
iyi günler, cihaz içindeki moleküler eleğin ömrü ne kadardır.
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 14 Ekim 2020 at 09:31 (Edit)
Ahmet Aslan, merhaba. Moleküler eleğin ömrü cihazın kullanım süresine göre değişir. Net bir zaman verilemez ne yazık ki. Sürekli kullanılan bir cihaz ile hiç kullanılmayan bir cihaz arasında ömür farkı olacaktır. Değişken bir ömrü vardır. Bazı cihazlarda 1 sene kullanılırken bazı cihazlarda 3 senede moleküler eleğin ömrü dolabilir.
Cevapla
Biko can
Biko can on 30 Ocak 2021 at 15:41 (Edit)
Merhaba, Sgk’dan koah hastamız için ücretsiz cihaz temin ettik fakat çok gürültülü çalışıyor. Yeni bir cihaz almak istiyoruz. Bu sebeple, sessiz çalışan bir cihaz öneriniz var mı? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 31 Ocak 2021 at 16:08 (Edit)
Biko can, merhaba. Oksijen konsantratörlerinde belirli bir standart desibel vardır. Bu desibel ilk başta hafif sesli iken cihazın yoğun kullanımına bağlı olarak yıllar geçtikçe biraz yükselebilir. Yeni üretilen cihazlarsa desibel bir miktar standartın altındadır. Bunlar, Philips ve Airsep gibi markalardır. Özellikle Philips Everflo ve Airsep Visionair gibi cihazlar oldukça sessiz çalışır.
Cevapla
Hüseyin Odabaşı
Hüseyin Odabaşı on 26 Ocak 2023 at 21:27 (Edit)
Merhaba MQ50 solunum cihazımız var anormal basınç uyarısı veriyor sorun nedir teşekkürler
Cevapla
Aygün Çıngıl
Aygün Çıngıl on 13 Şubat 2021 at 13:43 (Edit)
Merhaba oksijen cihazı kullanım saati 92 saati gösteriyordu 7 saat kullandık 305 çıktı neden olabilir
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 14 Şubat 2021 at 13:05 (Edit)
Aygün Çıngıl, merhaba. Her markada gösterilen zaman biçimi farklıdır. Örneğin plusmed markada sadece saat gösterilirken hikoneb veya philips gibi markalarda saat+dakika gösterilir. Bunlar haricinde cihazın anakartında bulunan zaman sayacında da sıkıntı olabilir.
Cevapla
MKG
MKG on 4 Mayıs 2021 at 00:46 (Edit)
Merhaba. Tesadüfen buldum burayı ve çok bilgilendim. Herkese teşekkürler. 5 Nisan 2021 tarihinde Covid-19 tanısıyla 25 gün hastanede yattım. Hızlı ilerleyen, sitokin fırtınası ağır bir süreçti. Çok şükür hastanaeden 3 gün önce çıkabildim. Eve Oxytek marka oksijen konsantratörü aldım. Nasıl kullanılacağını ve hangi aralıklarda kullanılacağını pek söyleyen olmadı. Aralıklı kullanın dendi. Bazı sorularım var. 1-) Kaç saatte bir dinlendirmek gerekir Covid tedavisi için. Makine ömrü dolayısıyla sormuyorum. Örneğin 3 saat kullan 1 saat dinlen gibi. 2-) Saf distile su kullanmanın oksijen bakımından içme suyuna göre avantajı var öı veya steril distile su gerekli mi? Hastanede steril distile su veriyordu. 3-) 5 kademeyi neye göre hangi değere göre azaltmak gerekir? 4-) Çok ve sürekli oksijen gitmesi Covid sonrası tedaviyi hızlandırır mı?
Cevapla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA on 5 Mayıs 2021 at 09:46 (Edit)
MKG, merhaba. Su kabındaki su cihazdan çıkan oksijenin nemlendirilmesi, hastanın boğazının kuru kalmaması için gereklidir. Cihazlardan çıkan oksijen yoğunluğu yaklaşık %93 (±%3)’tür. Bu göz önünde bulundurulursa evde kullanılan kaynatılmış bir su veya hazır su konulabilir. Diğer sorularınız için göğüs hastalıkları uzmanına danışmalısınız.
Cevapla
Vahit Yılmaz
Vahit Yılmaz on 1 Temmuz 2022 at 01:01 (Edit)
Sgk verdi Respiroks 5L oksijen konsantratötü kullanıyorum.15m lik kanül alsam basınç azalırmı.Bazen 4 te kullanıyorum.
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 1 Temmuz 2022 at 18:51 (Edit)
Merhaba. İstediğiniz uzunlukta oksijen kanülü kullanabilirsiniz. Basınç azalmaz.
Cevapla
Gülhan kökten
Gülhan kökten on 20 Ağustos 2022 at 23:41 (Edit)
Merhaba babamda bu makineyi kullanıyor ama ventolin alması gerekiyor bende denedim maskeyle bu arada oksijen düştü burundaki takılıyken madke kullansam olurmu yada başka nasıl yapabilirim
Cevapla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ on 21 Ağustos 2022 at 13:23 (Edit)
Merhaba. Hem oksijen kanülünü hem de nebülizatör maskesini aynı anda kullanabilirsiniz.