Oksijen konsantratörü cihazları, hastanelerin yoğun bakım, göğüs hastalıkları, nöroloji ve acil gibi bölümlerinde yatan hastaların evde tedavi sürecinde kullanılır. Evde kullanıldığı için hasta yanında sürekli olarak tıbbi veya teknik personel bulunmayacaktır. Hassas olan bu cihazları sorunsuz şekilde kullanabilmek için çok dikkatli olmak gerekir. Cihazlarla birlikte kullanılan aksesuarların temizlik ve bakımı çok önemlidir. Düzenli olarak gerekli kontroller yapılmalıdır. Bu cihazlarda belirli sürelerle değişmesi gereken aksesuarlar da vardır. Bu yazımda oksijen konsantratörü kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarından bahsedeceğim. Böylece olası yaşanacak problemlerin önüne geçebilirsiniz ve yaşadığınız sorunları çözebilirsiniz. Bunlar, solunumla ilgili cihazlar olduğu için gerekiyorsa uzman kişilerden destek almalısınız.
Cihazlardaki arızaları ve problemleri en aza indirmek için bu sayfada yazılanları lütfen dikkatlice okuyun ve uygulayın. Oksijen cihazlarını kullanırken en az şekilde sorun yaşıyor olmanız tedavinizin kesintisiz ve sürekli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle kullandığınız cihazları iyi tanımanız ve cihazların çalışmasını sürekli takip etmeniz gerekir.
Hasta ile ilgili acil bir durumda 112 Acil Servis aranmalıdır. Acil servis yetkililerine telefon üzerinden hastanın durumu ve kullandığı cihazlarla ilgili detaylı bilgi aktarılmalıdır. Böylece acil müdahale yapacak ekip adrese ulaştığında ne tip bir olguyla karşılaşacağını bilecektir. Bu da hastaya müdahale süresini kısaltır.
Cihazın kullanılacağı elektrik şebekesinin güçlü ve kaliteli olması gerekir. Evde en çok kullanılan solunum cihazlarından birisi olan oksijen konsantratörleri diğer solunum cihazlarından daha fazla elektrik tüketir. Ayrıca bu cihazlar ilk çalıştırıldığında normalden 2-3 kat fazla elektrik çekerler. Bu nedenle kullanılan elektrik şebekesinin güçlü ve şebekede kullanılan kabloların da kalın olması gerekir. Aksi halde cihaz ilk çalıştırıldığında yeterli elektrik cihaza ulaşmadığı için kendiliğinden kapanır. Bu durumla çok fazla karşılaşılmaktadır. Hastalar veya yakınları cihaz arızalı şeklinde şikayet ediyorlar ancak kullanılan elektrik şebekesi kontrol edildiğinde güçsüz olduğu tespit ediliyor. Şebeke güçlendirilmezse oksijen cihazının çalışmama sorunu devam eder. Bu nedenle şebekedeki kabloların ve diğer ekipmanların uzman bir elektrikçi tarafından kontrol edilip değiştirilmesi gerekir. Sonrasında yaşanan sorunlar çözülecektir.
Oksijen konsantratörü, uzatma kablosu yardımıyla başka cihazlarla birlikte (elektrikli ısıtıcı, TV, kurutma makinesi vb.) kullanılmamalıdır. Zaten yüksek seviyede elektrik harcayan oksijen konsantratörlerinin, diğer cihazlarla aynı anda tek bir uzatma kablosuyla kullanılması tehlikeli olabilmektedir. Kablo ısınabilir veya yanabilir. Bu sebeple elektrik tesisatında kısa devre olabilir ve oksijen konsantratörüyle birlikte diğer cihazlar da zarar görebilir. Hatta cihazın kullanıldığı yerde yangın tehlikesi oluşabilir. Eğer cihaz kullanıcısı yatağa bağımlı bir hastaysa oluşabilecek bir yangından kaçamaz ve can kayıpları oluşabilir. Bu tehlikenin önlenmesi için oksijen konsantratörünün kullanıldığı uzatma kablosunun kaliteli olması ve cihazın bu kabloya tek başına bağlanmış olması gerekir.
Oksijen konsantratörleri yaklaşık % 95 saflıkta oksijen üretir. Oksijenin yakıcı özelliği olması nedeniyle her türlü yanıcı maddeden uzak tutulması gerekmektedir (yağ, solvent, benzin, gaz, tüp gaz vb.). Sıklıkla yaşanan sorunlardan birisi de budur. Özellikle yağ gibi maddeler oksijenle birleştiğinde bir anda yanarlar. Yağ ve benzeri yanıcı maddeler oksijen konsantratörünün bulunduğu odadan farklı yerlerde tutulmalıdır. Ayrıca oksijen cihazlarına kesinlikle ateşle yaklaşılmaması gerekir.
Oksijen konsantratörü, ortamdaki havayı emerek basınç elde ettiğinden halı ya da benzeri döşemeler üzerinde çalıştırılmamalıdır. Bu tip döşeme üzerinde çalışan cihazların filtreleri normale göre çok daha hızlı şekilde tıkanır. Filtrelerin tıkanması nedeniyle yeterli hava alamayan cihazlar verimli şekilde çalışmaz. Hatta normalden fazla ısınarak arızalanabilir. Ayrıca halı benzeri döşemelerde diğer döşemelere kıyasla bakteriler daha fazla çoğalabilir. Bunlar cihazdan geçerek hastaya ulaşabilir, enfeksiyonlara ve farklı sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenlerle oksijen konsantratörleri taş üzerinde çalıştırılmalıdır. Taş üzerinde çalıştırılması bu riskleri ciddi anlamda azaltır. Hatta cihaz, hastanın bulunduğu odadan farklı bir yere koyulabilir ve oksijen uzun kanüllerle hastaya ulaştırılabilir. Gerekirse duvar delinerek oksijen kanülü açılan delikten geçirilebilir. Bu sayede oksijen cihazını soğuk ve temiz bir odada tutabilirsiniz. Hem de cihazın çalışma sesi hastayı ve refakatçilerini rahatsız etmemiş olur.
Oksijen cihazları sıcak ve havasız ortamlardan uzak tutulmalı, fazla ısınmasına izin verilmemelidir. Soba gibi ısıtıcıların yakınında veya duvar dibinde kullanılmaması gerekir. Isıtıcıların yakınında olması, zaten ısınan oksijen konsantratörünün normalden aşırı şekilde ısınmasına neden olur. Bu da kısa süre için cihazın iç aksamının zarar görmesi anlamına gelir. Ayrıca böyle bir durumda cihaz garanti kapsamı dışında da kalabilir ve kullanıcıya masraf açabilir. Cihazın duvar dibinde kullanılması da yeterli şekilde hava alamamasına neden olur. Bu durumda cihazın motoru zorlanır. Ayrıca cihazın ortama verdiği sıcak hava yeterince dağılmaz ve cihazın normalden fazla ısınmasına neden olur. Bu durumda da oksijen cihazları zarar görebilir ve kullanıcıya masraf açabilir. Ayrıca zamanla daha sesli çalışmaya başlayabilir ve hiç olmadık bir zamanda birden bire arızalanabilir.
Oksijen konsantratörü cihazına hiç bir şekilde sıvı temas ettirilmemelidir. Cihazın içine sıvı kaçtığı takdirde arızaya sebebiyet verebilir ve bu durumda cihaz garanti kapsamı dışında kalabilir. Oksijen cihazlarının nemlendirme kapları vardır ve bunların içine su konularak kullanılırlar. Cihazlar kullanılmadığı zamanlarda su kaçma tehlikesini önlemek için nemlendirme kapları cihazlardan sökülmeli ve boş şekilde muhafaza edilmelidir. Nemlendirme kabı dolu olarak cihaz üzerinde veya yakınında bulundurulursa, kullanım şeklini bilmeyen birisi yanlışlıkla cihazın içine sıvı kaçmasına neden olabilir. Su kabını yanlış şekilde cihaza takabilir veya içindeki sıvının cihazın üzerine dökülmesine neden olabilir. Bu tehlikeleri önlemek için oksijen cihazını kullanmıyorken veya taşıma esnasında mutlaka nemlendirme kabını sökmek gerekir.
Oksijen konsantratörü üzerinde alarm ışıkları varsa bunlara dikkat edilmelidir. Low Pressure (LP) alarm ışığı yanıyorsa cihazın hazırlık aşamasında olduğunu ya da düşük basınç problemi olduğunu gösterir; High Pressure (HP) alarm ışığı yanıyorsa oksijen üretimi olduğunu ancak yüksek basınç problemi olduğunu gösterir ve bu durum boğazda yanmaya neden olur. Yüksek veya düşük basınç arızası olan bir oksijen konsantratörü kullanılırsa hastada genellikle baş ağrısı gibi şikayetler oluşur. Bu nedenle hasta, cihazı kullanmak istemeyecektir. Bu iki alarm ışığı uzun süre sönmüyorsa mutlaka teknik servise danışılması gerekir. Cihaz üzerinde bulunan yeşil ışık ise sürekli yanar ve cihazın kullanıma hazır hale geldiğini işaret eder. Bu ışıklı işaretçiler piyasadaki çoğu oksijen konsantratöründe bulunur. Bunlar dışında farklı göstergeler ve ışıklı göstergeler de olabilir. Örneğin filtre değişim zamanını ışıklı veya sesli şekilde hatırlatan cihazlar vardır. Cihazları doğru şekilde kullanabilmek için kullanım kılavuzundan bu göstergelerin hangi durumlarda nasıl uyarılar verdiğini incelemelisiniz. Böylece olası arızaların önüne geçersiniz ve tedavinin sürekliliğini sağlarsınız.
Cihazın kullanım süresini üzerinde bulunan gösterge yardımı ile takip ediniz ve zamanı geldiğinde bakımlarını ihmal etmeyiniz. Bütün oksijen konsantratörlerinin üzerinde kaç saat çalıştığını belirten gösterge mevcuttur. Cihaz oksijen ürettiği süre boyunca bu sayaç artar. Cihaz kapalı konumda oksijen üflemiyorken sayaç durur. Bu sayaç sayesinde cihazın kaç saat çalıştığı takip edilebilir. Bu sayede belirli dönemlerde cihazın bakımları yaptırılabilir veya filtreleri değiştirilebilir. Bu işlemlerin kaç saatte bir yapılması gerektiği cihazın kullanım kılavuzunda yazar. Örneğin bazı cihazların filtreleri 500 saatte bir değiştirilmelidir. Bazıları da 1000 saatte bir teknik bakım görmesi gerekir. Bu detayları kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Ayrıca bazı cihazlar için kullanıcılar bu işlemleri takip etmezse cihaz garanti kapsamı dışında bırakılabilir.
Nemlendirme kabına, üzerinde bulunan maksimum seviyeye kadar kireçsiz su koyulması gerekir. Maksimum seviyenin üzerine çıkılırsa büyük ihtimalle kullanıcıya oksijen kanülü vasıtasıyla su damlacıkları gidecektir ve bu durum rahatsızlık verebilir. Ayrıca su damlacıkları oksijen kanülünü tıkayabilir ve hastaya giden oksijen miktarı azalabilir. Bazen de fazla koyulan su cihazın içine kaçabilmektedir. Bunların önüne geçmek için nemlendirme kabının maksimum seviyesine kadar su konulmalıdır. Hastaya ulaşan havanın yeterince nemli olması için de kabın içindeki suyun minimum seviyenin altında olmadığından emin olmalısınız. Aksi halde hastanın burnunda, boğazında ve akciğerlerinde oluşan kuruma nedeniyle öksürük oluşabilir. Bu nedenle sıklıkla cihaz kullanımına ara vermesi gerekir. Bu da tedavi sürecini olumsuz şekilde etkiler. Nemlendirme kabının içinde bulunan suyun her gün yenilenmesi gerekir. Aksi halde suyun içinde bakteri oluşabilir ve hastanın enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
Cihazı fişe taktıktan sonra, ön yüzünde bulunan açma-kapama düğmesi ile çalıştırınız. Bazı kullanıcılar cihazı sürekli açık konumda bırakıyorlar ve direkt olarak fişi takıp sökerek cihazı açıp kapatıyorlar. Bu yanlış bir kullanım şeklidir. Onun yerine cihaz kısa süreli olarak kapalı kalacaksa elektrikten hiç ayrılmadan açma-kapama düğmesiyle kapatılmalıdır ve bu şekilde bekletilmelidir. Uzun süreyle kapalı kalacaksa öncelikle açma-kapama düğmesiyle kapatılmalı sonrasında fişi çekilmelidir. Çalıştırırken de öncelikle cihazın fişi takılmalı sonrasında açma-kapama düğmesiyle cihaz çalıştırılmalıdır.
Oksijen cihazı, ev tipi mekanik ventilatör cihazına bağlanarak kullanılıyorsa, nemlendirme kabına kesinlikle su konulmaz. Susuz şekilde konsantratör cihazını kullanmanız gerekir. Eğer kap içinde daha önceden su bulunuyorsa, kap boşaltılmalı ve kabın içi iyice kurulanmalıdır. Hatta eski oksijen kanülünün içinde su kalması riskine karşı yeni oksijen kanülü kullanılması gerekir. Aksi halde mekanik ventilatör cihazının içine sıvı kaçabilir, bu durum arızaya sebebiyet verebilir. Bu nedenle de mekanik ventilatör cihazı garanti kapsamı dışında kalacaktır ve kullanıcıya masraf çıkaracaktır. Mekanik ventilatör cihazları pahalı cihazlardır ve garanti dışında oluşacak arızaların tamiri için oldukça fazla para ödemeniz gerekebilir.
Su kabının üzerinde bulunan diğer ince çıkışa, hastaya oksijen verilmesini sağlayacak olan kanülü takınız. Tüm bağlantılardan sonra, kap içinde bulunan su fokurduyorsa bu durum cihazın oksijen ürettiğini işaret eder. Bazı kullanıcılar cihazın çalıştığını ancak hava çıkışının olmadığını söyler. Bunu kolaylıkla test etmek için bu işlemi uygulayabilirsiniz. Nemlendirme kabındaki su fokurduyorsa cihazdan hava çıkışı var demektir. Cihazdan çıkan hava suyun içinden geçer ve hava kabarcıkları oluşmasına neden olur. Bu durum fokurdama şeklinde görünür. Cihazdan hava çıkışı varsa ancak oksijen kanülünden yoksa ya nemlendirme kabının kapağı tam kapanmamıştır ya da kanül tıkanmıştır. Bazen de oksijen kanülü cihazdaki yerine tam olarak oturmamış olabiliyor. Bu sebeple kanülden hava çıkışı olmayabiliyor. Oksijen kanülünden hava çıkışının olup olmadığını test etmek için de kanül üzerindeki hava çıkış yerini bir bardak suyun içine daldırın. Eğer suda hava kabarcıkları oluşuyorsa kanülden hava çıkıyor demektir. Hasta oksijen maskesi kullanıyorsa da aynı işlemleri uygulayabilirsiniz. Bazı hastalar cihazdan çıkan havayı hissedemiyor ve havanın gelmediğini söylüyor. Böyle bir şikayet varsa belirttiğim testleri yaparak kolayca cihazda arıza var mı yok mu anlayabilirsiniz. Cihazda arıza olduğuna kanaat getirirseniz teknik servise danışmanız gerekir.
Bazen su kabının bağlantıları düzgün yapılamadığında kullanıcıya oksijen gitmez. Böyle bir durumda su kabından hava kaçağı olmaktadır ve bağlantıların en baştan düzgün bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bazen su kabı kireçten dolayı tıkanır ve hastaya oksijen gitmez. Bu durumda eğer su kabının üzerinde emniyet sibobu varsa ıslık gibi bir ses ile birlikte sıkışan havayı dışarı atar. Su kabı tıkandıysa hastaya oksijen gitmeyeceği için hemen yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Nemlendirme kabı veya oksijen kanülü gibi aksesuarların yedeklerini mutlaka bulundurmalısınız. Genel olarak bu parçalar ucuzdur ve piyasada kolaylıkla bulunabilir. Ancak acil bir durumda yenisiyle değiştirmeniz gerekirse yedeklerini kolay ulaşabileceğiniz bir yerde saklıyor olmalısınız.
Cihazın üzerinde bulunan flowmetre (akış ölçer) hekimin tavsiye ettiği değere ayarlanarak kullanılmalıdır. Bu değer genellikle rapor veya reçete üzerinde yazar. Eğer yazmıyorsa doktorunuza sormalı ve bir yere kaydetmelisiniz. Ayrıca hastanın günde kaç saat kullanması gerektiği de hekim tarafından belirtilir. Oksijen konsantratörleri hekimin belirttiği koşullara uygun şekilde kullanılmalıdır. Aksi halde sağlık sorunları yaşanabilir. Oksijenin, doktorun önerisi dışında kullanılırsa bağımlılık yaptığı da söylenmektedir. Böyle bir durumda, verilen oksijen miktarı hastaya yetmemeye başlar ve hasta sürekli daha yüksek miktarda oksijen almak ister. Bu nedenle daha yüksek kapasiteli oksijen cihazları satın almak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca bu yüzden hastanın sağlık durumu daha da kötüye gidebilir. Hastanın sağlığı ve tedavinin sürekliliği için doktor önerilerine mutlaka uyulması gerekir.
Yorumlar
ERKEN 15 Nisan 2017 üzerinde 13:00 de (Düzenle)
Bu solunum cihazının parçalarının nasıl takılacağının fotoğraflarını paylaşırmısınız acil !
Özellikle cihaza bağlanması gereken hortumların .
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 16 Nisan 2017 üzerinde 10:00 de (Düzenle)
Erken, merhaba. Cihazın içindeki parçaların detaylarını mı istiyorsunuz yoksa hastaya oksijen vermek için kullanılan oksijen kanüllerinin mi?
Yanıtla
ERKEN
ERKEN 17 Nisan 2017 üzerinde 09:55 de (Düzenle)
Sorunumuzu hallettik ilginiz için teşekkür ederim.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 18 Nisan 2017 üzerinde 12:00 de (Düzenle)
Rica ederim. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler.
Yanıtla
Aydın duyan
Aydın duyan 28 Temmuz 2021 üzerinde 22:02 de (Düzenle)
Cihaz 10 dakika da bir duruyor bunun nedeni ne olabilir
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 29 Temmuz 2021 üzerinde 12:23 de (Düzenle)
Aydın Duran, merhaba. şebeke geriliminde voltaj düşüklüğü olabilir ya da motor kalkış kondansatöründe problem olabilir. En yakın yetkili servise cihazı göstermelisiniz.
Eyüp Gür
Eyüp Gür 25 Haziran 2022 üzerinde 16:05 de (Düzenle)
Merhaba babam koah hastası onun için kullandığı oxylıfe standart oksijen makinesi çalıştıktan 10 saniye sonra sert bir şekilde titremeye başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 26 Haziran 2022 üzerinde 20:21 de (Düzenle)
Eyüp Gür, merhaba. Cihazın motorunda bir sorun olabilir ve bu arıza zamanla büyüyebilir. En kısa sürede cihazı servise göstermenizi tavsiye ederim.
Ayhan ayağli
Ayhan ayağli 22 Ekim 2023 üzerinde 19:21 de (Düzenle)
Slm bu cihaz 20 dakikada 1 ötüyor cihazı açıp kapatıyoruz tekrar 20 dakika sonra ötmeye başlıyor dinlendirdik makinayı yine olmadı sorun nedir o zaman
Yanıtla
Sami Büber
Sami Büber 14 Mart 2022 üzerinde 20:21 de (Düzenle)
Cihazın sesini azaltmak için oda dışına almaktan başka ne yapılabilir
Teşekkür ediyorum
Yanıtla
Ali Demirbaş
Ali Demirbaş 6 Temmuz 2020 üzerinde 10:55 de (Düzenle)
İyi günler. Parmağından oksijenini öptüğümde 95-98 gösteriyor. Ancak nefes almakta zorluk çekiyorum. Koah hastasıyım. Oksijenin iyi durumdayken makineye bağlandığımda kendi daha iyi hissediyorum. Bu durumda makineyi kullanmanın sakıncası var mı? Teşekkürler.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 7 Temmuz 2020 üzerinde 17:24 de (Düzenle)
Ali Demirbaş, merhaba. Saturasyonunuz iyi durumdayken oksijen almanız baş ağrısı yaratmıyorsa farklı bir zararı yoktur. Ancak oksijen ihtiyacı hissettiğiniz halde saturasyonunuz yüksek çıkıyorsa pulse oksimetre cihazınızda arıza olabilir. Yetkili teknik servise danışmanızı öneririz.
Yanıtla
Ceren Çetin
Ceren Çetin 5 Ağustos 2023 üzerinde 14:04 de (Düzenle)
Merhaba oksijen makinesi ayarımız 5 e kadar ancak şu an 4.2 ye kadar çıkıyor yine böyle olmuştu bakımlarını 10 gün önce yaptırdık tekrar aynı şeyi yaşıyoruz yardımcı olur musunuz
Yanıtla
Kubradirin
Kubradirin 19 Kasım 2021 üzerinde 11:18 de (Düzenle)
Oksijen cihazı çalıştıktan bir süre sonra sinyal veriyor.
Call service yazıyor. 3 dakika gibi bir süre normal daha sonra sinyal verse bile Oksijen üflemeye devam ediyor.
Yanıtla
Selma YILDIRIM
Selma YILDIRIM 16 Ekim 2022 üzerinde 18:44 de (Düzenle)
İyi aksamlar, bugun itibariyle alet buharlı sanayi utusu gibi çok ses cikariyor. Surekli kullanmiyoruz. Hastamizin oksijen seviyesi dustukce. Aleti alali 3 ay oldu toplam 10 sefer kullanmadik. Kullanimlarimiz da uzun sureli olmadi. Tum kullanim detaylarina uyuyoruz.
Yanıtla
Kadir
Kadir 11 Nisan 2021 üzerinde 09:49 de (Düzenle)
Merhaba cihaz okjien vermiyor hava üflüyor ama oksijen gelmiyor
Lütfen yardımcı olur musunuz
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Nisan 2021 üzerinde 14:34 de (Düzenle)
Kadir, merhaba. Cihazı yetkili bir teknik servise göstermelisiniz. Teknik destek için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; İletişim - Sesan
Yanıtla
Oğuz Kürşat MIZRAK
Oğuz Kürşat MIZRAK 28 Ağustos 2021 üzerinde 07:50 de (Düzenle)
İyi günler
Dün gece oksijen konsantratörü kullanıyordum işim çıktı kapatıp gittim geri geldiğimde çalıştırdım fakat o arkadaki fokurdama makinedeki titreme yoktu ve 1 kaç dakika beklediğimde düşük basınç alarmı öttü sıkıntı ne olabilir kolay gelsin
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 29 Ağustos 2021 üzerinde 11:30 de (Düzenle)
Oğuz Kürşat Mızrak, merhaba. Oksijen konsantratörünü çalıştırdığında kompresör motoru devreye girmemiş. Basınç algılamayan anakart düşük basınç alarmı vermiş ve hastayı uyarmış. Sorun devam ederse yetkili servise başvurabilirsiz.
Yanıtla
Nurettin sağlam
Nurettin sağlam 17 Ekim 2021 üzerinde 15:25 de (Düzenle)
Cihazım sürekli kırmızı ışık yanıyor ve teknik bakım yaptırdım yaklaşık 4 yıldır bu sorunu yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 18 Ekim 2021 üzerinde 09:10 de (Düzenle)
Nurettin Sağlam, merhaba. Işık düşük oksijen uyarısı olabilir. Oksijen analizörü ile oksijen yoğunluğunun ölçülmesi gerekebilir. Oksijen yoğunluğu düşükse tamir gerekebilir.
Yanıtla
Okan aydın
Okan aydın 5 Aralık 2021 üzerinde 16:59 de (Düzenle)
For as oxy500 oksijen cihazı kullanıyor babam sabahtan beri düşük basınç hatasi veriyor bu olduğunda ne yapmalıyım
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 26 Temmuz 2022 üzerinde 10:00 de (Düzenle)
Okan aydın, merhaba. Cihazınızı yetkili bir teknik servise göstermenizi tavsiye ederiz. Teknik hizmetlerimiz için bu sayfayı Teknik Hizmetler - Sesan incelemenizi rica ederim. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
Muharrem çetin
Muharrem çetin 21 Kasım 2022 üzerinde 02:24 de (Düzenle)
Oksijen konsantre alarmı çalıyor neden olabilir
Yanıtla
Ozlem
Ozlem 12 Şubat 2023 üzerinde 16:25 de (Düzenle)
Merhaba oksujen cihazi acildiginda ekranda yazan rakam ne anlama geliyor bilemedim yardimci olacak kimse var mi tesekkurler simdiden
Bu arada yazan rakam su sekilde
02082 hr
Yanıtla
celal
celal 8 Mart 2018 üzerinde 10:28 de (Düzenle)
Elmaslar Healthtime OC-5 model cihazda düşük basınç yazıyor ne yapmam gerekir
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 9 Mart 2018 üzerinde 17:06 de (Düzenle)
Celal, merhaba. Öncelikle cihazın filtrelerini kontrol etmelisiniz. Filtreleri yenisiyle değiştirdikten sonra hala aynı sorun devam ediyorsa büyük ihtimalle cihazda bir arıza mevcuttur. Özellikle motorunda veya oksijeni ayrıştıran moleküler eleklerde problem olabilir.
Yanıtla
Abdullah Ekiz
Abdullah Ekiz 29 Temmuz 2023 üzerinde 11:44 de (Düzenle)
Merhaba
Galena SL-05 cihazı kullanıyoruz.Birkaç gündür ekranda (!)işareti yanıp sönüyor.
Nedeni nedir?Teşekkürler
Yanıtla
Özgür
Özgür 23 Mart 2018 üzerinde 22:50 de (Düzenle)
İyi aksamlar philip ever flo oksijen dedektörü kırmızı isik yanarak sürekli alarm veriyor bu neden olur. Tesekkurler
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 25 Mart 2018 üzerinde 22:47 de (Düzenle)
Özgür, merhaba. Cihaz yeterli seviyede oksijen üretmediği için alarm veriyor büyük ihtimalle. Moleküler eleklerde sorun olduğunu tahmin ediyorum.
Yanıtla
Şaban Gündoğdu
Şaban Gündoğdu 16 Şubat 2023 üzerinde 19:55 de (Düzenle)
Merhaba bnm cihazında hırıltılı çalışıyor, bir de ıslık sesi var ne yapmam lazım
Yanıtla
Mehmet göçer
Mehmet göçer 12 Nisan 2018 üzerinde 01:04 de (Düzenle)
Merhaba Çinden düşük maliyetli oksijen konsantratörü getirttim cihazı çalıştırmada sorun çıkmadı fakat Türkiyeden aldığımız ürünün göstergesi su üzerinde duran bilya ile ayarlanıyor 1.5 bandında kullanmaktayız fakat çinden gelen ürün dijital 1. Kademede %90 oksijen yazıyor 2-3-4-5.kademede%50ve%30 arasında oksijen gösteriyor ve biz hangi konumda çalıştıracağımızı bilemiyoruz yardımcı olursanız sevinirim
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 12 Nisan 2018 üzerinde 22:19 de (Düzenle)
Mehmet Göçer, merhaba. Normal koşullarda 5 litre/dakika kapasiteli oksijen konsantratörlerinin ayarını 5 litre/dakikaya getirseniz bile yaklaşık olarak % 90’ın üzerinde oksijen vermesi gerekir. Yurt dışından aldığınız oksijen konsantratörü büyük ihtimalle farklı bir sistemle çalışıyor ve siz oksijen akışını yükselttikçe oksijen yoğunluğu düşüyor. Bazı cihazların çalışma şekli böyledir. Bunun yanında arıza durumundan dolayı da bu şekilde bir çalışma sergiliyor olabilir. Cihazlarınızın marka ve modellerini yazabilirseniz, cihazlarınızın normal olup olmadığını belirtebilirim. Ona göre ya farklı cihaz tedarik etmeniz gerekir ya da cihazlarınızda arıza varsa servise gönderebilirsiniz.
Yanıtla
F Nilüfer çıpa
F Nilüfer çıpa 5 Temmuz 2018 üzerinde 10:36 de (Düzenle)
HP sinyali nedir
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 5 Temmuz 2018 üzerinde 21:49 de (Düzenle)
Nilüfer Çıpa, merhaba. HP alarmı “High Pressure” yani yüksek basınç alarmıdır. Cihazın içinde bulunan valflerden kaynaklanıyor olabilir. Çözümü için servise göndermeniz gerekir. Cihaz bu şekilde çalıştırıldıkça arızası büyüyecektir.
Yanıtla
Rasime celiker
Rasime celiker 29 Haziran 2021 üzerinde 18:04 de (Düzenle)
Merhaba annemin oksijeni normalde oksijen tüpüyle 1 bar da 98 olurken konstratorde 3 barda 67 gözüküyor bunun nedeni ne olabilir
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 30 Haziran 2021 üzerinde 12:49 de (Düzenle)
Rasime Çeliker, merhaba. Kullanmış olduğunuz oksijen konsantratörü cihazının oksijen yoğunluk oranı azalmış olabilir. Oksijen yoğunluğunun saflığının düşmesi cihazın içerisindeki moleküler eleklerin arızalanmasından kaynaklıdır. Mutlaka en yakın teknik servise götürüp cihazın oksijen yoğunluğunu ölçtürmelisiniz.
Yanıtla
Muhittin Ayata
Muhittin Ayata 16 Ağustos 2018 üzerinde 15:02 de (Düzenle)
Kızım Develbiss solunum konsantrotorü kullanmaktadır istanbuldan izmir dikiliye bu aleti ile geldi kullamak için aletin fişini pirize taktıgımızda aletin ön yüzeyinde service deki sarı ışığı yanmaya başladı ve çalışma seside değişti ne gibi işlem yapmamız gerekiirTavsiyelerinizi bekleriz iyi günler.muhittin ayata
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 17 Ağustos 2018 üzerinde 13:50 de (Düzenle)
Muhittin Ayata, merhaba. Yaşadığınız sorunun birkaç sebebi olabilir. Elektrik şebekesinde voltaj düşüklüğü olmuş olabilir. Ayrıca cihazın oksijen çıkışı tıkandığında da hem çalışma sesi değişebilir hem de alarm verebilir. Örneğin oksijen kanülü kıvrıldığında, nemlendirme kabı tıkandığında veya cihazın içindeki oksijen haznesinde basınç yükseldiğinde cihaz uyarı vermektedir.
Yanıtla
Metin Özdemir
Metin Özdemir 17 Mart 2021 üzerinde 16:19 de (Düzenle)
Merhaba şimdiden teşekkürler pilihips ever oksijen cihazım açıldıktan yirmi dakika sonra sarı ışık yanıyor alarm yok
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 18 Mart 2021 üzerinde 12:01 de (Düzenle)
Metin Özdemir, merhaba. Cihaz düşük oksijen uyarısı veriyor olabilir. Yetkili teknik servise göstermelisiniz.
Yanıtla
tanju ayyıldız
tanju ayyıldız 17 Temmuz 2021 üzerinde 07:21 de (Düzenle)
İlk öncelikle kolaygelsin cihazı kaç saat aralık larla dinlendirmek gerekiyor veya cihaz sürekli çalışması sıkıntı yaratırmı 2 saat 15 dk dinlendirin diyor ama hastanın sürekli oksijen alması gerekli o süre zarfında hasta oksijensiz kalıyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 17 Temmuz 2021 üzerinde 10:04 de (Düzenle)
Tanju Ayyıldız, merhaba. Oksijen konsantratörleri 24 saat çalışıyorsa 3 saatte bir 15 dakika dinlendirilmelidir. Dinlendirilmemesi durumunda motor çok fazla çalıştığından ısınacaktır ve cihazın ömrü kısalacaktır. Hasta sürekli oksijene ihtiyaç duruyorsa tüp veya yedek cihaz takviyesi yapılabilir.
Yanıtla
m feyyaz
m feyyaz 25 Eylül 2018 üzerinde 08:43 de (Düzenle)
Merhaba, respirox’ un oksijen konsantratörünü aldık hayatımızda ilk defa oksijen makinası kullanıyoruz ve aletten çıkan ses çok yüksek ve rahatsız edici , bu normal midir yoksa ters giden yanlış yaptığımız birşeyler mi var ? teşekkürler
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 25 Eylül 2018 üzerinde 10:19 de (Düzenle)
Feyyaz, merhaba. Oksijen konsantratörlerinin geneli çalışırken oldukça rahatsız eden bir gürültü oluşturur. Ancak cihazda arıza varsa bu ses daha da yükselir. Aşırı yüksek bir çalışma sesi olduğunu düşünüyorsanız büyük ihtimalle cihazda arıza vardır.
Yanıtla
fırat ekz
fırat ekz 16 Ekim 2018 üzerinde 09:39 de (Düzenle)
Merhaba.
Oksijen konsantratörü üzerindeki işıklardan (P.O.yanıyor-P.F.yanmıyor-L.P.yanmıyor-H.P.(T)yanıyor-L.O2.yanıyor-H.O2. yanmıyor H.02. daha önceden yanıyordu şuan yanmıyor
nedeni ne olabilir bilgi verirmisiniz.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 17 Ekim 2018 üzerinde 21:38 de (Düzenle)
Fırat Ekiz, merhaba. Oksijen konsantratörlerinin üzerindeki ışıklı uyarılar cihazın nasıl çalıştığı hakkında bilgi verir. Bunlara bakarak arıza durumu hakkında yorum yapabiliriz:
“PO” power yani güç ışığıdır. Cihaza elektrik enerjisinin geldiğini belirtir.
“PF” power fan yani fan ışığıdır. Cihaza elektrik enerjisinin geldiğini ve soğutucu fanın aktif halde olduğunu belirtir.
“LP” low pressure yani düşük basınç ışığıdır. Cihazın motoru yeteri kadar randımanlı çalışmadığı için uygun basıncı oluşturamıyor ya da cihazın içindeki parçalarda hava kaçağı oluşmuş olabilir.
“HP” high pressure yani yüksek basınç ışığıdır. Cihazın valfleri arızalanmış olabilir. Böylece motorun oluşturduğu basınç kontrol edilemez ve cihazın içinde yüksek basınç oluşur.
“LO2” low oxygen yani cihazın düşük oranda oksijen gazı ürettiği veya hiç üretemediği anlamına gelir. Cihaz arızalanmış olabilir.
“HO2” high oxygen yani cihazın yüksek oranda oksijen gazı ürettiği anlamına gelir. Cihazın üretmesi gerektiği kadar oranda oksijen gazı ürettiğini belirtir.
Düzenli bakım yapılması cihazda oluşabilecek sorunların çoğunu önler. Ayrıca oluşan arızaları en kısa sürede cihazın teknik servisine başvurarak tamir ettirmenizi öneriyorum. Aksi halde arıza büyüyerek daha fazla masrafa sebebiyet verebilir. Onun dışında cihazların verdiği sesli ve görsel alarmların anlamlarını kullanım kılavuzundan incelemenizi ve hangi çeşit alarmda nasıl tedbirler almanız gerektiğini öğrenmenizi tavsiye ederim.
Yanıtla
Emine Mutlu
Emine Mutlu 3 Aralık 2021 üzerinde 00:31 de (Düzenle)
Merhaba dedemin oksijen makinesi var respirox marka birden bire P.F ışığı yanmaya başladı ve çalışmıyor artık ne yapmamız gerek dedem koah hastası acil lütfen
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 25 Temmuz 2022 üzerinde 13:45 de (Düzenle)
Emine Mutlu, merhaba. Cihazınızı yetkili bir teknik servise göstermenizi tavsiye ederiz. Teknik hizmetlerimiz için bu sayfayı Teknik Hizmetler - Sesan incelemenizi rica ederim. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
Esra Karadaş
Esra Karadaş 10 Haziran 2022 üzerinde 21:55 de (Düzenle)
Merhaba aldığımız cihaz eskiye nazaran daha az hava üflüyor. Nasıl bi çözüm bulabiliriz?
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 11 Haziran 2022 üzerinde 16:14 de (Düzenle)
Esra Karadaş, merhaba. Cihazı yetkili bir teknik servise göstermelisiniz. Teknik destek için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; Teknik Hizmetler - Sesan
Yanıtla
Aykut
Aykut 13 Aralık 2018 üzerinde 22:52 de (Düzenle)
Merhaba plus med cihaz kullanıyorum cihaz çalışmıyor sadece pf ışıgı yanıyor cihaz çalışmıyor
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 14 Aralık 2018 üzerinde 15:38 de (Düzenle)
Aykut, merhaba. Büyük ihtimalle cihazınıza elektrik enerjisi ulaşmıyor. Güç kablosunu değiştirip tekrar denemenizi öneriyorum. Ayrıca cihazın takılı olduğu prizi de kontrol etmelisiniz. Eğer arıza devam ediyorsa teknik servisimizden destek alabilirsiniz.
Yanıtla
mehmet
mehmet 16 Aralık 2018 üzerinde 11:30 de (Düzenle)
philips respironics everflo oksijen konsantratörünün orijinal filtre rengi nedir? aydınlatır mısınız?
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 17 Aralık 2018 üzerinde 14:38 de (Düzenle)
Mehmet, merhaba. Philips Respironics Everflo oksijen konsantratörünün orijinal filtresi gri renklidir. Orijinal filtreler iki yıl kullanılabilir. 13-14 ayda bir değiştirilmesinde fayda vardır. Muadil olan filtreler ise renk olarak mavi, siyah veya beyaz olabilir.
Yanıtla
Mehmet yuk
Mehmet yuk 8 Mart 2020 üzerinde 02:48 de (Düzenle)
Mrb okjijen makinam odamin bir kosesinde camin altarafinda
Oturdugum yer sobali bir dair
Makina 1 veya 2 saat calistimi hirtum iceesinde buharlasma meydana geliyor sonra su damciklari olusuyor ister istemez uyku halinde soluma yaapiyoruz zarari nedir mantar olusumuna sebep olurmu
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 9 Mart 2020 üzerinde 17:32 de (Düzenle)
Mehmet Yük, merhaba. Hortum içerisinde buharlaşma meydana gelmesi normal bir durum değildir. Su kabına konulan su miktarının fazlalığından kaynaklanmaktadır. Su seviyesini kabın üzerinde bulunan maksimum ibaresinin altında tutarsanız probleminiz çözülecektir.
Yanıtla
ALİ yıldız
ALİ yıldız 17 Nisan 2020 üzerinde 21:00 de (Düzenle)
Merhaba efendim bizim makina da düşük basınç arıza veriyor ne yapmalıyım
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 18 Nisan 2020 üzerinde 13:39 de (Düzenle)
Ali Yıldız, merhaba. Oksijen konsantratörünün kompresör motorunda arıza olabilir veya cihazın bir yerinde kaçak olabilir. Cihazı yetkili teknik servise götürmenizi öneririz.
Yanıtla
Alper
Alper 17 Ocak 2019 üzerinde 02:14 de (Düzenle)
Merhaba, 1500 saatde elmaslar 7f-5 oksijen konsantratoru kullanıyoruz, bazı dönemler 24 saat… Yan filtreleri yıkayarak ve suyunu hergun değiştirerek kullanıyoruz, şu an için bir sorunumuz yok. Bakım için nasıl bir yol izlemeliyim (ne kadar sure aralıklarla nasıl yapılır) ve elektrik kesintisiyle karsilastigimda nasıl pratik çözümler uretebilirim. Teşekkürler
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 17 Ocak 2019 üzerinde 16:14 de (Düzenle)
Alper, merhaba. Cihaza, her 3000 kullanım saatinde bir veya sürekli kullanımda 3 ayda bir periyodik servis bakımı yaptırmanızı öneriyorum. Elektrik kesintisine karşı yedek olarak oksijen tüpü kullanabilirsiniz. Ayrıca jeneratör veya UPS (kesintisiz güç kaynağı) ile elektriksel destek sağlayabilirsiniz.
Yanıtla
Hülya ozturk
Hülya ozturk 13 Ağustos 2020 üzerinde 07:51 de (Düzenle)
Merhaba babam Veron oksijen makinesi kullanıyor bulunduğu yerde elektrik kesintisi çok oluyor jenerator almak istiyorum kac kW almaliyim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 13 Ağustos 2020 üzerinde 14:19 de (Düzenle)
Hülya Öztürk, merhaba. Jeneratörler genelde daha büyük enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Tıbbi cihaz kullanımlarında güç kaynağı olarak UPS önerilir. UPS yani kesintisiz güç kaynağı elektrik kesintisi durumlarında cihazların çalışmaya devam etmesini sağlar. Enerji miktarı ise kullanacağınız zamana bağlı olarak değişir. Ancak tek bir cihaz için istiyorsanız 2 veya 3 KVA sizin için yeterli olabilir. Fiyat bilgisi için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; İletişim - Sesan
Yanıtla
Ali yılmaz
Ali yılmaz 21 Kasım 2020 üzerinde 20:54 de (Düzenle)
Hocam babam makinayı günde 10 saat kullanıyor . 1500 saatte şuan bakım yapılmalı mı ? Yoksa 3000 saatte mi yapalım ?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 22 Kasım 2020 üzerinde 12:06 de (Düzenle)
Ali Yılmaz, merhaba. Oksijen konsantratörü bakımı, cihazın markasına, modeline ve kullanım süresine göre değişir. Cihaz 24 saat kullanılıyorsa 3 saatte bir 15-20 dakika dinlendirilmesi, yaklaşık 2500 saatte bir de bakımının yapılması gerekir.
Yanıtla
İlham
İlham 22 Ekim 2019 üzerinde 23:17 de (Düzenle)
Merhaba,
Nemlendirici için hangi su yu kullanmamız lazım?
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 23 Ekim 2019 üzerinde 14:57 de (Düzenle)
İlham, merhaba. Oksijen konsantratörünün nemlendirme kabı için saf su ya da kaynatılıp soğutulmuş su kullanabilirsiniz.
Yanıtla
GÜLÇİN
GÜLÇİN 12 Kasım 2019 üzerinde 14:00 de (Düzenle)
MERHABA ANNEM RESPİROX CİHAZINI KULLANIYOR FAKAT 24 SAAT BOYUNCA KULLANMASI GEREKİYOR. DİNLENDİRDİĞİMİZ HALDE KIRMIZI IŞIK YANIP SONRA MAVİ IŞIĞA GEÇİYOR NEDENİ NEDİR ?
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 13 Kasım 2019 üzerinde 20:58 de (Düzenle)
Gülçin, merhaba. Oksijen konsantratörleri çalıştırıldığında önce kırmızı ışığın sonra mavi veya yeşil ışığın yanması normal bir süreçtir. Sesli veya görsel alarmlar cihazın içindeki oksijen tankı dolana kadar devam eder.
Yanıtla
Durmuş cetin
Durmuş cetin 2 Ağustos 2022 üzerinde 16:55 de (Düzenle)
Slm yetkili sizin oksijen komperesorun kullanıyoruz bu aralar düşük basınç yazıyor filitre değişti ama Cara olmadı ne yapmaliyim
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 8 Ağustos 2022 üzerinde 18:28 de (Düzenle)
Durmuş Çetin, merhaba. Cihazın kompresör motoru, basınç sensörü ya da valfi arızalı olabilir. Teknik hizmetler konusunda size yardımcı olabiliriz: Teknik Hizmetler - Sesan
Yanıtla
MEHMET
MEHMET 24 Kasım 2019 üzerinde 09:53 de (Düzenle)
Foras Oksijen Konsantratörü AKIŞMETRE 3 DEN YUKARI ÇIKMIYOR.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 25 Kasım 2019 üzerinde 12:07 de (Düzenle)
Mehmet, merhaba. Flowmetre arızalarında cihazın yetkili servis tarafından kontrol edilmesi gerekir. Cihazın içinde bulunan oksijen tankı, hortumlar veya flowmetrenin kendisi de arızalı olabilir.
Yanıtla
yaşar
yaşar 26 Ocak 2020 üzerinde 09:38 de (Düzenle)
Aleti sanliurfa sgk den aldık hastamız canakkalede vefat etti aleti otobüsle sanliurfa ya götürmek tehlikeli olurmu yada çanakkale sgk ye teslim edebilirmiyiz tsk ederim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 27 Ocak 2020 üzerinde 15:44 de (Düzenle)
Yaşar, merhaba. Bazı illerde online olarak işlem yapılıp cihaz alımı yapılabiliyor. Bazı illerde ise SGK verdiği cihazı tekrar kendi bünyesine isteyebiliyor. Bu durumu SGK ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Yanıtla
Erhan
Erhan 2 Mart 2020 üzerinde 07:12 de (Düzenle)
Merhaba Simena oksijen aletinin oksijen ayarı olan 1 den 5 e kadar olan bilya 1 den yukarı çıkmamaya başladı ayar düğmesi boş dönüyor lütven yardımcı olurmusunuz
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 3 Mart 2020 üzerinde 12:17 de (Düzenle)
Erhan, merhaba. Flowmetrenin vanası son ayara kadar açıldıysa top 1’den yukarıya çıkmaz. Vana ile ilgili bir sıkıntı yoksa cihazı en yakın teknik servise götürmenizi öneririz.
Yanıtla
Yakup Yıldırım
Yakup Yıldırım 6 Nisan 2023 üzerinde 11:59 de (Düzenle)
Merhaba cihaz düdük sesi çıkarıyor. Neden olabilir acaba yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
Yanıtla
Yunus
Yunus 8 Mart 2020 üzerinde 15:27 de (Düzenle)
İyi günler. Benim kullandığım oksijen cihazında bazen biiip biiip biiip diye ses çıkıyor kapatıp açıyoruz duruyor bir süre sonra tekrar aynı ses bazen de bir iki gün sorun yok sonra yine aynı ses. Sorun ne olabilir.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 9 Mart 2020 üzerinde 17:28 de (Düzenle)
Yunus, merhaba. Cihazınızın marka modeline göre çıkan ‘bip’ sesinin anlamı değişmektedir. Bazı cihazlarda düşük oksijen seviyesini belirtmek bazılarında ise yüksek basınç alarmını belirtmek için kullanılır. Ancak bu uyarı sürekli devam ediyorsa ve cihazdan verim alamıyorsanız yetkili teknik servise başvurabilirsiniz.
Yanıtla
Sonay Tümay
Sonay Tümay 11 Mart 2020 üzerinde 22:58 de (Düzenle)
Merhaba plusmed oksijen konsantratoru kullaniyoruz.
Doktor gunde 12-14 saat 2 L.min olarak recete etti.
Oksijen alirken saturasyon aletiyle olcum yapiyoruz.
Oksijen normal seviyeye ulasinca da aleti kullanmaya devam mi
Etmeliyiz.?Aldigimiz medikalci 90 alti olunca kullanmamizi onermisti.ve bu 14 saatlik kullanimin sgk anlasmasi geregince oldugunu Fazla oksijenin de zararli olabilecegini soylemisti.Cevabinizi bekliyorum.tesekkurler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Mart 2020 üzerinde 17:41 de (Düzenle)
Sonay Tümay, merhaba. Sağlıklı bir bireyin oksijen saturasyonu 95 ve üzerindedir. Kronik akciğer rahatsızlıkları olan hastaların saturasyon değerleri bu seviyenin altına düşebilir. Saturasyon seviyeniz 90-95 seviyelerinde uzun süre sabit kalıyorsa cihazı o esnada kullanmayabilirsiniz, fakat cihazı kapattıktan sonra saturasyon değeriniz hemen düşmeye başlıyorsa cihazı kullanmanızı tavsiye ederiz.
Yanıtla
Büşra Şen
Büşra Şen 10 Ekim 2020 üzerinde 17:05 de (Düzenle)
Merhaba babam pandemiye bağlı solunum sıkıntısı çekiyor bu yüzden respirox sz-5bw kullanıyor bazen oksijen çok düşüyor çok öksürük oluyor bundan kurtulabilir mi eski haline döner mi
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 11 Ekim 2020 üzerinde 12:35 de (Düzenle)
Büşra Şen, merhaba. Vücutta oksijen düştüğünde, ciğerler otomatik olarak daha fazla nefes almaya çalışır. Bu durumda oksijen yetersizliği öksürüğe sebebiyet verir. Yeterli oksijen miktarı sağladığında öksürüğü duracaktır. Konsantratörler hastanın ihtiyacı olan oksijen miktarını karşılar. Hastanın oksijenini pulse oksimetre cihazları ile takip edebilirsiniz böylelikle ihtiyaç durumunda oksijen takviyesini artırabilirsiniz.
Yanıtla
Büşra Şen
Büşra Şen 4 Kasım 2020 üzerinde 01:49 de (Düzenle)
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim babam vefat etti
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 5 Kasım 2020 üzerinde 16:25 de (Düzenle)
Çok üzgünüm. Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.
caner gergerli
caner gergerli 23 Mart 2020 üzerinde 14:09 de (Düzenle)
selam hocam
birmed 5f marka cihazımız var. son birkaç gündür sanki havayı dışarıya veriyormuş gibi poflama oluyor 20 saniyede bir. fakat hava vermesinde ve filtreden çıkan havada problem yok. daha önce bu ses olmadığı için meraklandık. ses gösterge bölgesinden geliyormuş gibi. bu arıza sebebi midir?
şimdiden teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 24 Mart 2020 üzerinde 11:50 de (Düzenle)
Caner Gergerli, merhaba. Cihazınızın kompresör motorundan çıkıp moleküler eleklerine giden hortumlarda kaçak olabilir. Cihaza yakın teknik destek gerekebilir. Bulunduğunuz ildeki SGK’yı arayarak cihaz marka modelini bildirip yetkili teknik servisi öğrenebilirsiniz.
Yanıtla
Hatice Oğuz
Hatice Oğuz 19 Ocak 2021 üzerinde 01:08 de (Düzenle)
Merhaba, annem covid-19 tedavisi sonrası 3 ay boyunca cihazı kullanmak zorunda. Cihazdan, maske veya nasal dan hava gelmiyormuş gibi hissediyoruz. Nemlendirici su kaynıyor gibi fokurduyor ve saturasyon 97-99 . Acaba bir arıza varmı? Yoksa bize mi hava gelmiyormuş gibi geliyor. Bir de annem hastaneden çıktığında oksurmuyordu, son 10 gündür öksürmeye başladı. Cihazdan oksijen gelip gelmediginden nasıl emin olabiliriz. Teşekkürler.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 20 Ocak 2021 üzerinde 15:39 de (Düzenle)
Hatice Oğuz, merhaba. Nazal kanülün burna giren kısmını su dolu bir bardağa koyup cihazı çalıştırabilirsiniz. Oksijenin gelip gelmediğini bu şekilde anlayabilirsiniz.
Yanıtla
İlknur Şahin
İlknur Şahin 31 Mart 2020 üzerinde 16:20 de (Düzenle)
merhaba, koah hastası, kalp yetmezliği olan 72 yaşındaki hastamız SGK nın verdiği oksijen Makinasını kullanmakta. bu gün aniden kırmızı ışık yandı ve Makina durdu. buradaki soruları ve cevapları okuduğumda yanlış kullanıldığının ayrımına vardık. Makina uzun zamandır (iki yıla yakın) çalışmakta ve bakımı henüz hiç yapılmadı. on metrelik hortum kullanılmakta ve sadece suyuna dikkat edilmekte. koridorda ve halının üzerinde koridor duvarının yanında durmakta. filtreleri hiç temizlenmedi, daha doğrusu bunun gerekliliğinden haberimiz yoktu. Hasta Tokat ta bizler Antalya da yaşamaktayız. Fitrelerin temizlenmesi şart anladığım kadarı ile. Kırmızı ışık bunun için mi yanıyor acaba. Kendileri yapabilirler mi, yoksa servis çağırmalılarmı. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 1 Nisan 2020 üzerinde 12:43 de (Düzenle)
İlknur Şahin, merhaba. Cihazın periyodik bakımlarını kullanıcının yapması sağlıklı olmaz. Teknik destek almanız gerek. Kullanıcının müdahale olarak yapabileceği tek şey filtreyi değiştirmektir. Periyodik bakım için teknik servis tarafından destek almanız gerekir. İki senede bir bakımı yapılmayan cihazların arıza vermesi normaldir.
Yanıtla
İhsan mert türkeli
İhsan mert türkeli 28 Nisan 2020 üzerinde 12:04 de (Düzenle)
Vestel medicraft al 5 model kodlu oksijrn kondenstörü kullanmaktayız. Makina henüz yaklaşık 1.5 yıllık. Makinamızın düzenli filtre değişimleri yapılmakta. Ancak ürün 30 dk çalıştıktan sonra sarı ışık (düşük oksijen ) hatası vermekte ardından bir süre sonra üçgen kırmızı ışık yanmakta ve pof pof ses çıkarmakta. 1 saat kadar dinlendikten sonra tekrar aktif çalışmakta 30 40 dk sonra tekrar aynı sorunları yapmakta. Sizcr sorunumuz nasıl giderilir.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 29 Nisan 2020 üzerinde 09:32 de (Düzenle)
İhsan Mert Türkeli, merhaba. Cihazı yetkili bir teknik servise göstermeniz gerekiyor, cihazı görmeden uzaktan müdahale yapılması mümkün değil.
Yanıtla
Merve kocaadam
Merve kocaadam 7 Temmuz 2023 üzerinde 01:32 de (Düzenle)
Merhabalar babam respirox marka 10 Luk oksijen konsntratörü kullanıyor 7/24 olarak onsuz nefes alamıyor sorum şu ne kadar süre de bir bakım temizlik vs gereklidir birde ne zamanlar kapatıp dinlendirmek gerekir
Yanıtla
Elmas sarı
Elmas sarı 17 Mayıs 2020 üzerinde 05:54 de (Düzenle)
Merhaba,
Babam for as oxy500 marka cihaz kullanıyor. Daha başlayalı 3 gün oldu. Cihaz yardımı olmadan 10 dk bile nefes alamıyor. Tıkanıyor. bu durumda cihazı 7/24 kullanacağız. Makinayı hiç dinlendirme şansımız yok. Bu durum bizi mağdur eder mi. Cihaz dinlenmediği için bozulur mu. Konu hakkında babam panik olmaya başladı. Acaba makina ısındı mı kapanacak bozulacak hastalığının yanı sıra kaygıları başladı. Bilgi alabilir miyiz.
Teşekkürler.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 18 Mayıs 2020 üzerinde 09:10 de (Düzenle)
Elmas Sarı, merhaba. Sürekli yani 24 saatlik kullanım sağlanan cihazların , 24 saatte yarım saat dinlendirilmesi önerilir. Cihaz 24 saat kullanıma uygun olduğu için çok sorun yaratmayabilir ama bu durumda rutin bakımlarının aksatılmaması gerekir.
Yanıtla
Mustafa Can KARAKUŞ
Mustafa Can KARAKUŞ 8 Haziran 2020 üzerinde 16:20 de (Düzenle)
Merhaba babam Respirox marka o2 konsantratörü kullanıyor. Etiket değerlerinde güç tüketimi 165 w gözüküyor. Seyahat için otomobil içerisine 300 w’lık bir inverter taktırıp bu cihazı kullanmamda sıkıntı olur mu?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 9 Haziran 2020 üzerinde 17:46 de (Düzenle)
Mustafa Can Karakuş, merhaba. 300w cihaz için yüksek bir güçtür, bu şekilde bir kullanım çok tavsiye etmiyoruz. Seyahat esnasında kullanım için “Taşınabilir Oksijen Konsantratörü” kullanabilirsiniz. Bu cihazların araç çakmak kitleri mevcuttur. Dışarıda kolayca şarj edebilirsiniz.
Yanıtla
Nejdat Ors
Nejdat Ors 10 Temmuz 2020 üzerinde 09:47 de (Düzenle)
Elmaslar Marka oksijen konsantratörü kullanıyoruz, makineden su kanülüne buhar çok az geliyor, suyu hafifçe köpüetür gibi yapıyor. Flowmetreyi açınız uyarısı alıyoruz, sorun nerde acaba
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 11 Temmuz 2020 üzerinde 14:20 de (Düzenle)
Nejdat Ors, merhaba. Su kabı tam takılmamış veya tıkanmış olabilir. Yetkili teknik servise göstermenizi öneririz.
Yanıtla
Hakkı Altuntaş
Hakkı Altuntaş 12 Temmuz 2020 üzerinde 20:22 de (Düzenle)
Merhaba, Çin’den taşınabilen küçük bir oksijen konsantratörü alsam, gümrükten geçebiliyor mu?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 13 Temmuz 2020 üzerinde 15:26 de (Düzenle)
Hakkı Altuntaş, merhaba. Yurtdışına ürün gönderimleri bazı izinlere ve belgelere tabiidir. Ancak ürün alınacak yer bir e-ticaret sitesi ise genellikle satıcı firma tarafından tüm ihracat işlemleri tamamlanarak ürün müşteriye gönderilir. Alınacak yerden detayları araştırılarak sipariş verilmelidir aksi halde yüklü miktar ücret ödediğiniz ürün gümrükten geçmeyebilir.
Yanıtla
Hakkı Altuntaş
Hakkı Altuntaş 13 Temmuz 2020 üzerinde 17:52 de (Düzenle)
Teşekkürler.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 14 Temmuz 2020 üzerinde 12:01 de (Düzenle)
Rica ederiz.
Yanıtla
Esra akarsu
Esra akarsu 7 Mayıs 2022 üzerinde 14:29 de (Düzenle)
Merhaba , bu tarz cihazlar burun tıkanıklığı yapar Mı? Babamın Sürekli burnu tıkanıyor , zorlamaktan burnunu temizlemekten kan geliyor artık. Cihazı kullanalı 20 gün oldu. Ne yapabiliriz ? Tavsiyeniz var mıdır? İlginize şimdiden teşekkürler
Yanıtla
gokce.ozturk
gokce.ozturk 8 Ağustos 2020 üzerinde 00:01 de (Düzenle)
merhabalar, life time c 5 oksijen konst. cihazimiz birden calismamaya basladi. makinayi actigimda sadece p.f isigi yaniyor. makina calismiyor.acaba sorun ne olabilir?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 8 Ağustos 2020 üzerinde 12:25 de (Düzenle)
Gökçe Öztürk, merhaba. Cihazın arkasında power soket girişinin altında sigorta bulunur. Sigorta atmış olabilir, kontrol edebilirsiniz. Bunun dışında cihazı takmış olduğunuz prizde de gerilim olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir sorun fark etmediyseniz, cihazı yetkili teknik servise götürmenizi öneririz.
Yanıtla
gülay atabaş
gülay atabaş 10 Ağustos 2020 üzerinde 00:17 de (Düzenle)
healthtime marka oksijen cihazı kullanıyoruz su haznesi ile kanül arasında beyaz küçük bir parça var o parça kırıldı oksijen gelmiyor o parçanın adı ne ne işe yarıyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 11 Ağustos 2020 üzerinde 11:33 de (Düzenle)
Gülay Atabaş, merhaba. Bir görsel mevcut olmadığı için net olarak bir şey söylememiz doğru olmaz. Kırılan parçayı temin etmeniz eğer bulamıyorsanız yeni bir kanül almanız gerekebilir. Kanül değişimi yapana kadar mevcut kanülünüzü direkt su kabına bağlayarak kullanabilirsiniz.
Yanıtla
kerimbayram
kerimbayram 25 Ağustos 2020 üzerinde 14:45 de (Düzenle)
Mrb,bende respirox marka bir cihaz var saĝlık maksatlı olarak degilde “cam ertmek ucin kullanmaktayim” cam sanatı ile ugrasiyorum șu anda cihazi calistirinca sarı ıșık yaniyor sirene benzer bir ses cikiyor bu durum neden olabilir…tesekkür ederim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 26 Ağustos 2020 üzerinde 12:29 de (Düzenle)
Kerim Bayram, merhaba. Cihaz düşük basınç veriyor olabilir. Ya da düşük LPM’de kullanıyorsanız oksijen düşüyordur. Oksijen %85’in altına düştüğünde cihaz uyarı verir.
yükselatak
yükselatak 22 Ağustos 2020 üzerinde 12:55 de (Düzenle)
İyi günler cihazımızı kapatma tuşuna bastıktan sonra bip bip bip diye yaklaşık 3-4 dakika boyunca ses geliyor daha sonra susuyor.(çalışırken herhangi bir şekilde sorun yok ama kapatma tuşuna basınca ses hemen başlıyor) neden kaynaklanabilir.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 23 Ağustos 2020 üzerinde 12:02 de (Düzenle)
Yüksel Atak, merhaba. Tam olarak cihazı açarken mi ses geliyor kapatırken mi? Cihazı açıktan kısa bir süre sonra ses geliyorsa; bu tip cihazlar ilk çalışmaya başladıklarında %40 seviyelerinde başlayıp yavaş yavaş yükselir. Oksijen sensörleri %85’in altında alarm vermeye programlanmıştır. İlk açılış esnasında %40 seviyesinde başladığı için cihaz düşük oksijen alarmı verir. Oksijen seviyesi %85’in üzerinde çıktığında bu alarm susar. Cihaz bu şekilde programlanmıştır.
Yanıtla
Nihal Araz
Nihal Araz 13 Eylül 2020 üzerinde 02:16 de (Düzenle)
Merhaba
88 yaşında, koah hastası babam için for as oksijen kons. kullanıyoruz. Makinede siyah bilye bir iki saat içinde tam düşüyor ve oksijen gitmiyor. Vana da pek çalışmıyor. Şu anda teknik servise götürme imkanım yok. Birkaç gün için yapabileceğim başka bir çözüm var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 14 Eylül 2020 üzerinde 10:00 de (Düzenle)
Nihal Araz, merhaba. Öncelikle bir de su kabını çıkarıp deneyebilirsiniz, su kabı çıktında sonra bilye düşmüyorsa kapta tortu oluşmuş olabilir. Su kabını kimyasal olmayan temizleyiciler (sirke, su, limon) ile temizleyebilirsiniz. Sorun su kabı kaynaklı değilse cihazı teknik servise götürmenizi öneririz. Evde cihaza yapacağınız her müdahale cihazı garanti dışı bırakacaktır.
Yanıtla
ENGİN ÖZDİN
ENGİN ÖZDİN 26 Eylül 2020 üzerinde 13:28 de (Düzenle)
Merhabalar Engin ÖZDİN ben. 70 yaşında babam koronadan dolayı 7 gün serviste 21 gün yoğun bakımda yattı. Kalp – şeker – tansiyon – kolestrol rahatsızlıkları var. Özel Hastanede corona tedavisi gördü ve çok şükür 4 gün önce yeniden aramıza döndü. şu an konsantratör kullanıyor. Kullanım esnasında 90-96 arasında değerler fakat cihazı kullanımı bıraktığımızda yavaş yavaş 75 e kadar düşüyor. Babam çok uyuyor elbette bitkinlik ve yorğunluk var ama oksijen alımı daha çok uyku yapar mı ve bu cihazı 3 – 5 saatte 15 dk dinlendirmek yeterli olur mu. Şimdiden yardımlarınız için minnettarız. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla…
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 26 Eylül 2020 üzerinde 14:14 de (Düzenle)
Engin Özdin, merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Cihazı 3-5 saatte 15 dakika dinlendirmek doğrudur. Cihazın uyku yapması ise kişiden kişiye göre değişebilir ancak ağır bir hastalık geçirdiği için vücut daha fazla dinlenmek isteyecektir. Bu da uykuyu biraz daha ağırlaştırır.
Yanıtla
Halil
Halil 28 Eylül 2020 üzerinde 16:35 de (Düzenle)
Merhaba İrem hanım size bir kaç sorum olacak.
1-Respirox 7f-3 5lt /dak cihazım var sanki çok az oksijen üflüyor gibi geliyor bana bu normal mi?
2-Bunları ne kadar seviyede oksijen ürettiğini cihazın ekranından bizim anlamamız mümkün mü?
3-Birde bu cihazları 4 veya 5 gibi debisini yukseltiğimizde oksiyen yeterisz ışığı yanar mı?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 29 Eylül 2020 üzerinde 15:40 de (Düzenle)
Halil, merhaba. Oksijenin az geldiğini düşünüyorsanız su kabının kontrolünü sağlayın. Cihazın su kabı kireçlendiğinde oksijen geçişi azalır. 7F-3 model cihazlarda oksijen yoğunluğun göstergesi bulunmuyor yani kullanıcı göremez ama cihaz olası düşük oksijende uyarıyı mutlaka verir. Akış miktarı arttıkça oksijen yoğunluğu düşebilir. %85’in altına düştüğünde cihaz uyarı verecektir.
Yanıtla
Sertac
Sertac 2 Ekim 2020 üzerinde 00:07 de (Düzenle)
Merhaba babam 3hafta hastanede korona tedavisi gördü 1hafta önce taburcu oldu konsantrator cihazı 14saat 2lt mn yazıyor raporda bu 2lt yazısını tam anlayamadım ben ilk günler oksijen seviyesi 86lardaydı şuan oksijen almadan 92 95 arası oksijen aldığında 98lere çıkıyor. Gece yatarken veriyoruz misketten derecesi 2,5 3 arasında acaba bunun derecesini kısıp kullansam sorun olur mu yada çok kullandıgımızda sorun olurmu teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 2 Ekim 2020 üzerinde 16:41 de (Düzenle)
Sertaç, merhaba. Cihazın akış oranını raporda yazan değere ve zamana göre kullanmanız önerilir. Fakat saturasyon yani hastanın oksijen değerine göre cihaz üzerinden oksijen akışını değiştirebilirsiniz. Cihazın en uygun akış ve yoğun oksijen verdiği değerler 2,5-3 lpm aralığındadır. Onun haricinde çok oksijen gerekmiyorsa 2.0 lpm’de, gerekiyorsa da bu değerden sonra, 2,5-3.0-3.5 değerlerinde kullanabilirsiniz.
Yanıtla
Durmuş şahin
Durmuş şahin 8 Ekim 2020 üzerinde 13:48 de (Düzenle)
Selam hocam. Annem 45-50 gün solunum yetersizliğinden hastanede yattı, taburcu oldu. Konsantratör aldık sıfır, evde 3 derecede kullanıyor. Pulsemetre’den ölçüyorım 85 oluyo bitaz sonra 90’a çıkıyo. En fazla 93 gördüm. Hastanede 98 oluyodu oksijen destekli. Yan yatıyo bası yarasından, ondanmı fazla oksijen gitmiyo acaba. Dereceyimi artırsam, pulsemetre bozuk desem kendimde deniyorum doğru gösteriyo. Bi kere 73 gösterdi 3 saniye sonra 88 oldu. Kalıcı olarak 90 üzerine sanki çıkmıyo ne yapmalıyım. Hastalık ağır geçti çünkü.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 9 Ekim 2020 üzerinde 14:24 de (Düzenle)
Durmuş Şahin, merhaba. Hastanelerde kullanılan oksijen desteği ile konsantratörlerin oksijen yoğunluğu aynı olmaz. Hastanede sıkıştırılmış gaz şeklinde verirler ve oksijen yoğunluğu %100’e yakındır. Konsantratör ise %93 ± %3 şeklinde verir. Doktorun tavsiye ettiği 3 LPM ise ve hala saturasyon yükselmiyorsa emin olmak için cihazın analizörle oksijen yoğunluğunu ölçtürebilirsiniz. Pulse oksimetrede 1-2 kademe sapmada olabilir.
Yanıtla
Ali Çelik
Ali Çelik 4 Aralık 2020 üzerinde 09:54 de (Düzenle)
İyi günler iyi çalışmalar diliyorum ben koronovirüs geçirdim ve akciğerlerde problem olduğu için evde oksijene bağlanıyorum bende iki tane parmaktan ölçen oksimetre cihazı var bu cihazlar ölçüm yaptığım zaman ikisi birbirini tutmuyor ve doğru ölçtüklerinden emin değilim bana önebileceginiz oksimetre markası var mı? Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 4 Aralık 2020 üzerinde 11:17 de (Düzenle)
Ali Çelik, merhaba. Size önerebileceğimiz pulse oksimetreler için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim - Sesan
Yanıtla
Hatice
Hatice 26 Aralık 2020 üzerinde 15:51 de (Düzenle)
Kardiyoloji doktorumuzun tavsiyesi üzerine Respirox marka cihaz satın aldık cihazdaki herşey normal görünüyor 2-2-.5 seviyesinde kullanmamız önerildi fakat babamın oksijen miktarı 83 iken takıyoruz oksijeni maximum 85-86 oluyor,hala cihaza bağlı iken tekrar83e düşüyor bir türlü yükselmiyor babam koah ve kalp yetmezliği hastası yeni hastaneden çıktı sıkıntı yaşıyor diye aldık evde ama yine yükseltemiyoruz oksijeni servise sorduğumda koah hastalarının 85 olur normali dedi 3.5/4 de çalıştır dedi mantıklı gelmedi bana ne yapabilirim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 27 Aralık 2020 üzerinde 12:07 de (Düzenle)
Hatice, merhaba. 2,5 litrede hastanın oksijen seviyesi düşükse cihaz hastayı tolere etmiyor olabilir. Doktorunuza danışarak litre yükseltebilirsiniz. Hastanın cihazda kullanacağı oksijen seviyesini doktorunuz belirlemelidir.
Yanıtla
ugur gulmez
ugur gulmez 1 Ocak 2021 üzerinde 01:17 de (Düzenle)
merhaba hocam hıkoneb oxybreath mini 5 kullanıyorum 20 sanıyede bır pof dıye bı ses gelıyo makıneden neden olur
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 2 Ocak 2021 üzerinde 11:07 de (Düzenle)
Uğur Gülmez, merhaba. Cihazdaki ses valf atış sesi olabilir. Cihaz alarm veriyorsa teknik servise göstermenizi öneririz.
Yanıtla
Cengiz Karaoğlu
Cengiz Karaoğlu 9 Ocak 2021 üzerinde 20:05 de (Düzenle)
Merhaba plusmed cihazı kullanıyorum 30 dk içinde aşırı derecede ısınma oluşuyor cihaz arzaya geçmiyor filitreler temiz terettürde kalıyorum yardımcı olur musunuz
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 10 Ocak 2021 üzerinde 16:24 de (Düzenle)
Cengiz Karaoğlu, merhaba. Cihazın motor soğutma fanında arıza olabilir. Motor soğutma fanı çalışmadığında cihaz çok ısınır ve belirli bir ısıya geldikten sonra anakartta bulunan röle gerilimi keser. Böyle bir durumda cihaz soğuyana kadar çalışmaz. Cihazı yetkili bir teknik servise gösterebilirsiniz.
Yanıtla
İsmail koç
İsmail koç 28 Şubat 2021 üzerinde 11:51 de (Düzenle)
Merhaba bizde izde respirox sz-5aw var fakat oksijen üretmiyor kabloyu çıkardık hiç, hava gelmediğini gördük ne yapmamı z gerekiyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 1 Mart 2021 üzerinde 15:10 de (Düzenle)
İsmail Koç, merhaba. Hastayı farklı bir cihaza geçirip cihazı yetkili teknik servise göndermelisiniz.
Yanıtla
Sezen Erkuvan
Sezen Erkuvan 11 Nisan 2021 üzerinde 14:13 de (Düzenle)
Merhaba cihazı 2 saatte bir 15 dk kapatıp dinlendirmek gerektiği belirtiliyor yalnız benim hastamın 2-3 dk içirisinde oksijen seviyesi 53 e düşüyor yani cihazsız nefes alamıyor kapatmazsam cihaz bozulacak diye korkuyorum ne yapmalıyım teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Nisan 2021 üzerinde 16:00 de (Düzenle)
Sezen Erkuvan, merhaba. Yedek cihaz temin edip 3’er saatlik periyotlarda cihaz değiştirebilirsiniz. Bu işlem hem cihazların ömrünün uzun olmasını sağlar hem de cihazlardan biri gece aniden arızalanırsa hastanın hayati tehlike yaşamamasını sağlar.
Yanıtla
Orhan
Orhan 1 Haziran 2021 üzerinde 23:00 de (Düzenle)
Merhaba espirox marka konsantrator kullanıyoruz cihaz çalışırken hiç bir uyarı ışığı yanmıyor ama kapatınca bir sure siren sesi gibi ötüyor bunun sebebi nedir? Şimdiden teşekkürler.
Yanıtla
Selahi Sevim
Selahi Sevim 4 Haziran 2021 üzerinde 12:07 de (Düzenle)
Cihazımın sigortasi patladi Kaç amper sigorta takılıyor
Hikoneb oxyBrath mini cihazim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 5 Haziran 2021 üzerinde 09:34 de (Düzenle)
Selahi Sevim, merhaba. 7 amperlik cam sigorta yeterli olabilir.
Yanıtla
gurkan
gurkan 9 Ağustos 2021 üzerinde 02:37 de (Düzenle)
Merhaba çıhazlarda lp ışıgı neden yanar nasıl onarılır
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 10 Ağustos 2021 üzerinde 10:37 de (Düzenle)
Gürkan, merhaba. LP düşük basınç uyarısı demektir. Motor yeteri kadar basınç iletmiyor veya cihazda kaçak mevcut olabilir. Cihazı en yakın yetkili servise göstermelisiniz.
Yanıtla
Ayşen
Ayşen 16 Kasım 2021 üzerinde 01:01 de (Düzenle)
Merhabalar annem koah hastası ve solunum cihazı kullanıyor.
Cihaz geçen gece devrildi . Biz kapatıp bir süre sonra çalıştırdık sorunsuz çalıştı. Fakat bugün bir süre sorunsuz çalıştıktan bip bip gibi ses çıkarıyor . Kapatıp açıyoruz tekrar ses geliyor. Patlamasından korkuyorum . Patlar mı .? Ve sesin nedeni nedir?
Yanıtla
Ali aksoy
Ali aksoy 25 Kasım 2021 üzerinde 22:28 de (Düzenle)
İyi günler. Healthtime elmaslar 10 lt konsantratör kullanmaktayım. Minimum dinlendirme süresi olarak tavsiyeniz nedir. Çok teşekkürler
Yanıtla
Sesan SAS1
Sesan SAS1 26 Kasım 2021 üzerinde 18:21 de (Düzenle)
Merhaba, Ali Aksoy, 3 saatte bir 10 dk dinlendirmenizi tavsiye ederiz. 24 saat kullanıyorsanız ikinci bir cihaz tedarik edip 3 er saatlik periyotlarla cihaz değiştirmenizi öneririz. Geçmiş olsun.
Yanıtla
Ali aksoy
Ali aksoy 1 Aralık 2021 üzerinde 00:58 de (Düzenle)
Çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak cihaz normal çalışırken atış anından hemen sonra ince bir ses oluyor. Ama cihazda Hiç bir hata uyarı ışığı yanmıyor. Bu bir probleme mi işaret eder (elmaslar 10luk cihaz)
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 2 Aralık 2021 üzerinde 12:01 de (Düzenle)
Ali Aksoy, merhaba. Cihazınızın valf hortumlarında kaçak meydana gelmiş olabilir. Teknik destek için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; Teknik Hizmetler - Sesan
Yanıtla
Ebru Öztürk
Ebru Öztürk 21 Aralık 2021 üzerinde 18:36 de (Düzenle)
Merhabalar bizim solunum cihazımız trakeostomi ile kullanılan ev tipi cihaz. Şuan sürekli olarak rahatsız edici ses çıkarıyor normal kullanımından farklı bir şekilde acaba bunun kaynağı yüksek basınç olabilir mi bunun için ne şekilde kontrol yapmamımızı önerebilirsiniz?
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 22 Aralık 2021 üzerinde 14:24 de (Düzenle)
Ebru Öztürk, merhaba. Cihazı yetkili bir teknik servise göstermelisiniz. Teknik destek için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; Teknik Hizmetler - Sesan
Yanıtla
muhammed azman
muhammed azman 9 Şubat 2022 üzerinde 12:40 de (Düzenle)
merhabalar.
cihazım respirox 5lt. çalıştırdığımda e1 hatası veriyor oksijen oranı 20- 30 civarı alarm ötüyor kırmızı ışık yanıyor 40-50 saniye içinde kendini kapatıyor. çözümü nedir acaba ?
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 10 Şubat 2022 üzerinde 12:35 de (Düzenle)
Muhammed Azman, merhaba. Kırmızı ışık yanıp, sürekli bir şekilde alarm sesleri çıkarsa bu Alçak/Yüksek döngüsü basınç hatası alarmıdır ve E1 ya da E2 ifadesini gösterir. Yedek oksijen kaynağına geçiş yapmanızı ve cihazı aldığınız yeri aramanızı tavsiye ediyoruz. Bilginize sunarız. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
Büsra busra
Büsra busra 18 Mart 2022 üzerinde 22:43 de (Düzenle)
Merhabalar,hikoneb oxyBreath mini 5 oksijen konstrüksiyon cihazı kullaniyor annem cihazı calistirdigimizda önce service required(kırmızı isik),sonra parite Drop(Sarı isik),sonra hight purity(yesil isik) yapıyor tekrar service required(kırmızı isik) e dönüyor Bi süre sonra alarm çalıyor sonra susuyor kırmızı da çalışmaya devam ediyor . Servise götürdük orada Bi sıkıntısı yokmuş makinenin eve geldik ilk deneme amaçlı yesil isik yandı sonraki kullanımlar da hep kırmızı isik yanmaya devam etti ,etmekte de .ne yapmak lazimm
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 19 Mart 2022 üzerinde 09:54 de (Düzenle)
Büsra busra, merhaba. Cihazınızı yetkili bir teknik servise göstermenizi tavsiye ederiz. Teknik hizmetlerimiz için bu sayfayı Teknik Hizmetler - Sesan incelemenizi rica ederim. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
KADİR ŞİŞMAN
KADİR ŞİŞMAN 18 Nisan 2022 üzerinde 21:59 de (Düzenle)
Merhaba bilyalı ayar düğmesi 2,5 üzerine çıkmıyor ne yapabilriz?
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 19 Nisan 2022 üzerinde 13:13 de (Düzenle)
Kadir Şişman, merhaba. Su kabı kireçlenmiş olabilir. Yenisiyle değiştirirseniz sorun ortadan kalkacaktır. Eğer sorun hala devam ediyorsa teknik destek için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; Teknik Hizmetler - Sesan
Yanıtla
Mustafa Ulucan
Mustafa Ulucan 22 Mayıs 2022 üzerinde 12:06 de (Düzenle)
Merhaba, SGK’dan alınan Oksijen Konsantörünün bakımını kullanıcı ücretini ödeyerek teknik servise yaptırır mı? Yoksa, SGK mı yaptırır. Tşk. ederim.
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 23 Mayıs 2022 üzerinde 12:35 de (Düzenle)
Mustafa Ulucan, merhaba. Kullanıcı ücretini ödeyerek cihazın periyodik bakımlarını teknik servise yaptırabilir. Teknik hizmetlerimiz için bu sayfayı Teknik Hizmetler - Sesan incelemenizi rica ederim.
Yanıtla
Hıdır Ünal
Hıdır Ünal 30 Eylül 2023 üzerinde 13:02 de (Düzenle)
Arıza işighı yanıyor ötüyor neden olabilir