CPAP-BPAP cihazları uyku apnesi (OSAS veya CSAS) gibi üst solunum yolu hastalıklarının ya da KOAH gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. CPAP ve OTOCPAP çeşitleri genellikle evlerde veya uyku laboratuvarlarında kullanılırken, BPAP ve BPAP ST gibi cihazlar evlerde ve hastanelerin muhtelif bölümlerinde kullanılmaktadır. Hatta bazı hastanelerin yoğun bakımlarında BPAP ve BPAP ST gibi cihazlar tercih edilir. Çoğunlukla evde kullanıldığı için hastanın yanında sürekli olarak tıbbi veya teknik personel bulunmayacaktır. Hassas olan bu cihazları sorunsuz şekilde kullanabilmek için çok dikkatli olmak gerekir. Cihazlarla birlikte kullanılan aksesuarların temizlik ve bakımı çok önemlidir. Düzenli olarak gerekli kontroller yapılmalıdır. Bu cihazlarda belirli sürelerle değişmesi gereken aksesuarlar da vardır. Bu yazımda CPAP veya BPAP gibi cihazları kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarından bahsedeceğim. Böylece olası yaşanacak problemlerin önüne geçebilir ve yaşadığınız sorunları çözebilirsiniz. Bunlar, solunumla ilgili cihazlar olduğu için uzman kişilerden destek almalısınız. En az şekilde sorun yaşıyor olmanız tedavinizin kesintisiz ve sürekli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle kullandığınız cihazları iyi tanımanız ve çalışma şeklini sürekli takip etmeniz gerekir.
Bu tip cihazlar çok hassastır ve kullanırken çok dikkatli olmak gerekir. Cihazlar genelikle evde kullanıldığı için sürekli olarak yanınızda tıbbi veya teknik personel bulunmayacaktır. Yani anında destek alabileceğiniz birisi olmayacaktır. Bu nedenle yaşadığınız sorunları öncelikle kendi başınıza çözmek zorunda kalabilirsiniz. Hastayla ilgili acil bir durumda 112 Acil Servis aranmalıdır. Acil servis yetkililerine telefon üzerinden hastanın durumu ve kullandığı cihazlarla ilgili detaylı bilgi aktarılmalıdır. Böylece acil müdahale yapacak ekip adrese ulaştığında ne tip bir olguyla karşılaşacağını bilecektir. Bu da hastaya müdahale süresini kısaltır.
Cihazlar ortamdaki havayı emerek basınçlı hava oluşturduğu için bez, plastik, halı ve benzeri malzemelerin üzerine konulmamalıdır. Bu tip yüzeyler cihazların yeterli seviyede hava alamamasına neden olabilir, böylece cihazlar aşırı ısınarak arızalanabilir. Ayrıca yetersiz hava nedeniyle cihazlar solunum uygulamasını olması gerektiği şekilde gerçekleştiremez ve bu da sağlık açısından tehlike oluşturabilir. Özellikle halı gibi döşemeler üzerinde çalıştırılan cihazların filtreleri normale göre çok daha hızlı şekilde tıkanır. Filtrelerin tıkanması nedeniyle yeterli hava alamayan cihazlar verimli şekilde çalışmaz. Hatta normalden fazla ısınarak arızalanabilir. Ayrıca halı benzeri döşemelerde, diğer döşemelere kıyasla bakteriler, daha fazla çoğalabilir. Bunlar cihazdan geçerek hastaya ulaşabilir, enfeksiyonlara ve farklı sağlık sorunlarına sebep olabilir. Cihazlar dış ortamdaki havayı kullandığı için düz tahta zeminde, rahat hava alacak konumda ve aşırı ısınmayacak bir yerde kullanılmalıdır. Cihazın üzeri kapatılmamalıdır.
Cihazın filtresi dört günde bir duru su ile yıkanmalı, kurutulup tekrar yerine takılmalıdır. Islak şekilde takılırsa cihazın içine giden nem sebebiyle arıza oluşabilir. Dört gün süresini, genel olarak bakıldığında ortalama olarak belirtiyorum. Her cihazın filtresi özel olarak üretilmiştir ve farklı sürelerde değiştirilmesi gerekir. Marka ve modele göre yıkanabilen ve yıkanamayan filtreler vardır. Bu detayları cihazın kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Filtre değişimi veya temizliği düzenli yapılmazsa cihazın dış ortamdan alacağı hava miktarı azalır ve bu durum tedaviyi olumsuz şekilde etkileyebilir. Ayrıca cihazlarda mutlaka orijinal filtre kullanılmalıdır. Orijinal filtre kullanılmadığı ve zamanında değiştirilmediği takdirde cihaz arızalanabilir ve bu durumda garanti kapsamı dışı kalabilir. Cihaz doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı ve hijyen açısından tozlu ve açık alanlarda kullanılmamalıdır.
Cihaz, soba ve kalorifer benzeri ısıtıcıların yakınına konulmamalıdır. Sıcak ortam cihazların çalışmasını olumsuz etkiler. Zaten ısınan cihaz motoru, ısıtıcı yakınındayken normalden daha fazla ısınacaktır. Bu durum cihazların bir süre sonra arızalanmasına neden olabilir. Böyle bir durumda cihaz garanti kapsamı dışında da kalabilir ve kullanıcıya masraf açabilir. Ayrıca cihazın pili varsa sıcaklıktan dolayı ömrü kısalır.
Bu cihazlar çok hassastır, en ufak manyetik alanlar dahi (örneğin: TV, radyo, cep telefonu vb.) cihazların elektriksel sinyallerini bozabilir ve kullanıcının sağlığını tehlikeye sokabilir. Teknoloji geliştikçe bu cihazlar da oldukça güvenlikli şekilde üretilmeye başlanmıştır. Yine de elektronik cihazdır ve kendimiz için gereken güvenlik önlemlerini almalıyız.
CPAP-BPAP cihazlarına hiç bir şekilde sıvı temas ettirilmemelidir ve banyo gibi buharlı veya nemli ortamlarda tutulmamalıdır. Bu durumda cihazın içine sıvı kaçabilir veya nemden dolayı elektronik parçalarda arıza oluşabilir. Böyle bir durumda cihaz garanti kapsamı dışında kalabilir.
Cihazın nemlendirici haznesine su koymadan cihaz çalıştırılacaksa ısıtıcı seviyesi “OFF” konumuna getirilmelidir, yani kapatılmalıdır. Hazne içinde su bulunmuyorken ısıtıcı özelliği açılırsa, cihaz gereksiz yere aşırı şekilde ısınacaktır ve bu durum tehlikeli hale dönüşebilir. Elektrik kabloları aşırı ısınmadan dolayı eriyebilir. Kısa devre olursa cihazın kullanıldığı yerde yangın tehlikesi oluşabilir. Eğer cihaz kullanıcısı yatağa bağımlı bir hastaysa oluşabilecek bir yangından kaçamaz ve can kayıpları oluşabilir. Bu tehlikelerin önlenmesi için kullanılan kabloların ve elektrik tesisatının kaliteli olmasını öneriyorum. Ayrıca bu riskleri en aza indirecek önlemleri de almamız gerekir.
Cihaz düşmeyecek bir yere konulmalıdır. Cihazların içlerinde hassas valf sistemleri ve sensörler vardır. Düşme, çarpma gibi olaylarda bu parçalar zarar görür. Böyle bir durumda cihaz garanti kapsamı dışı kalabilir. Cihazın düşmesini engellemek amacıyla, bulunduğu yere kemer veya kayış vasıtasıyla sabitlenebilir.
Cihazda kullanılan solunum devresi (hortumu) hijyen açısından iki günde bir özel dezenfektan mendiller veya spreyler ile temizlenmelidir. Kullanılan maskenin temizliği de her uykudan sonra aynı şekilde yapılmalıdır. Özel dezenfektan ürünler hem maske ve hortum üzerindeki vücut yağını ve kirini yok eder hem de zararlı mikroorganizma oluşumunu engeller. Bu temizlik sayesinde aksesuarları yıpratıcı ögeler uzaklaştırıldığı için, maske ve hortum kullanıcısına daha uzun süre hizmet eder. Bu temizleyiciler organik maddelerden üretildikleri için solunumla akciğerlere alınması herhangi bir sağlık sorunu oluşturmayacaktır.
Cihazda kullanılan sarf malzemeler ve kablolar kıvrılmamalı ve sıkıştırılmamalıdır. Solunum devresi (hortumu) maskeye ve cihaza bağlanırken dikkat edilmelidir. Cihaz ve maske üzerindeki parçalar hassas ve kırılgan olabilir, bu nedenle solunum devresi yavaşça takılıp çıkarılmalıdır. Solunum devresi (hortumu) delinirse veya koparsa mutlaka hemen yenisiyle değiştirin. Delinen veya kopan yeri bant veya silikon gibi ürünlerle yapıştırmaya çalışmayın. Bu malzemelerin yaydığı koku solunum yollarınıza zarar verebilir. Her ihtimale karşı mutlaka yeni bir solunum devresi (hortumu) yedekte bulundurmalısınız. Ayrıca bazı cihazlarda sensörlü hortumlar kullanılmaktadır. Cihazda sensörlü devre kullanılması gerekiyorsa, ancak sensörsüz kullanılırsa ya cihaz hiç çalışmayacaktır ya da yanlış basınçlarla solunum desteği vermeye çalışacaktır. Bu durumda da akciğerlerinizin zarar görme riski vardır.
Yeni maske veya solunum devresi (hortumu) almadan önce teknik servise danışmalısınız. Cihaza uygun olan aksesuarlarla ilgili sizi yönlendireceklerdir. Yeni solunum devresi (hortumu) veya maske aldığınızda, cihazın maske ve devre kalibrasyon özelliği varsa, mutlaka teknik servise bu işlemi yaptırın. Böylece cihaz yeni solunum devresini ve maskeyi tanır, kullanıcıya gönderilen hava devreden ve maskeden geçerken basınç ve akış kaybı yaşanmaz. Doğru basınçlarla tedavinize devam edilir.
Maskenizi yüzünüze hava kaçağı yapmayacak şekilde ve sıkılıkta oturtunuz. Uyurken sağa ve sola dönüşlerinizde maskeniz hareket edebilir ve hava kaçağı oluşabilir, bu durum sizi rahatsız edebilir ve uyandırabilir. En doğru maske sıkılığını ancak kullanıcılar kendileri ayarlayabilirler. Bazı cihazlarda, maskeden hava kaçağı oluşunca alarm verme özelliği vardır. Bu tip bir cihaz tercih ederseniz hava kaçağıyla ilgili sorunları en aza indirebilirsiniz.
Maskenizin üzerindeki hava tahliye deliklerini kapatmamalısınız. Akciğerlerden dışarı verilen hava bu deliklerden atılır. Bu delikler kapatılırsa dışarı verdiğiniz karbondioksit gazını tekrar solursunuz. Kanınızdaki karbondioksit miktarı yükselir ve kan gazı değerleriniz değişir. Bu tehlikeli bir durumdur. Kullanıcı karbondioksit zehirlenmesi dahi yaşayabilir.
Nemlendirme haznesine, üzerinde bulunan maksimum seviyeye kadar kireçsiz su koyulması gerekir. Maksimum seviyenin üzerine çıkılırsa büyük ihtimalle kullanıcıya solunum devresi (hortumu) ve maske vasıtasıyla su damlacıkları gidecektir ve bu durum ciddi şekilde rahatsızlık verebilir. Ayrıca su damlacıkları solunum devresinde birikerek havanın geçişini engelleyebilir. Böyle bir durumda cihaz daha sesli şekilde çalışacaktır. Cihazın uyguladığı basınç değerleri de değişeceği için tedavi olumsuz olarak etkilenebilir. Bu durum, kayıt özelliği olan cihazlardan çıktı alındığında net bir şekilde fark edilebilir. Cihazdan analiz raporu alındığında hortumda biriken su nedeniyle gerçekçi olmayan tıkanıklık ve yükselen basınç parametreleri görüntülenecektir. Bazen de fazla koyulan su cihazın içine kaçabilmektedir. Cihaza sıvı kaçması riskinin önüne geçmek için nemlendirici haznesinin maksimum seviyesine kadar su koyulmalıdır. Hastaya ulaşan havanın yeterince nemli olması için de haznenin içindeki suyun minimum seviyenin altında olmadığından emin olmalısınız. Aksi halde hastanın burnunda, boğazında ve akciğerlerinde oluşan kuruma nedeniyle öksürük ve benzeri şikayetler oluşabilir. Hastalar bu nedenle cihaz kullanımına sıklıkla ara vermek zorunda kalmaktadır. Bu da tedavi sürecini olumsuz şekilde etkiler. Haznenin içinde bulunan suyun her gün yenilenmesi gerekir. Aksi halde suyun içinde bakteri oluşabilir ve hastanın enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Ayrıca cihazın nemlendirme haznesi haftada bir su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle temizlenebilir. Böylece kireçlenme engellenir.
Maske ve solunum devresinde su damlacıklarının oluşmasının sebebi genellikle doğru yapılmamış nemlendirme ayarıdır. Bu sorunla, özellikle soğuk günlerde daha çok karşılaşılır. Bunun sebebi, nemlendiriciden sıcak şekilde çıkan su buharının, solunum devresinden geçerken odanın soğuk havasıyla karşılaşmasıyla yoğunlaşması ve sıvı hal almasıdır. Bu durumun birkaç çözümü vardır. Birinci çözüm nemlendiricinin ısıtıcı ayarının düşürülmesidir. Diğer çözüm ise ısıtıcı özellikli solunum devresi (hortumu) olan cihaz kullanmaktır. Bu tip cihazlara içinde ısıtıcı tel olan solunum hortumu bağlanabilmektedir. Isıtıcı telin sıcaklık seviyesi bazı cihazlarda sabit, bazılarında ise ayarlanabilmektedir. Isınan hortum, içinden geçen havanın yoğunlaşmasını engeller ve su damlacıkları oluşmaz.
Cihaz kullanılmadığı zaman su kaçması tehlikesine karşı nemlendirme haznesindeki su boşaltılmalı ve hazne kurutulmalıdır. Hazne içinde su varsa cihaz taşınmamalıdır. Cihazın kullanılmadığı süre boyunca hazne cihazdan sökülmeli ve boş şekilde muhafaza edilmelidir. Nemlendirici haznesini cihazdan ayırırken ve cihaza takarken dikkat edilmelidir. Haznenin içindeki suyun dışarı dökülmesini ve hazneyi yerine tam oturtup hava kaçağını engellemek için dikkatli şekilde işlem yapmak gerekir. Hazne yerine tam olarak yerleşmediyse hava kaçağı olacaktır ve cihaz doğru şekilde çalışmayacaktır. Böyle bir durumda bağlantıların en baştan düzgün bir şekilde yapılması gerekmektedir. Nemlendirici hazne dolu olarak cihaz üzerinde veya yakınında bulundurulursa, kullanım şeklini bilmeyen birisi yanlışlıkla cihazın içine sıvı kaçmasına neden olabilir. Hazneyi yanlış şekilde cihaza takabilir veya içindeki sıvının cihazın üzerine dökülmesine neden olabilir. Bu tehlikeleri önlemek için CPAP-BPAP cihazlarını kullanmıyorken veya taşıma esnasında mutlaka nemlendirme haznesini sökmek gerekir. Cihazın içine sıvı kaçtığı takdirde arızaya sebebiyet verebilir ve bu durumda cihaz garanti kapsamı dışında kalabilir.
Bazı üreticiler nemlendiriciden cihaza su kaçma riskine karşı güvenlikli sistemler üretmektedir. Bu cihazlarda bulunan hazne tasarımı dışarı su sızdırmayacak şekilde yapılmaktadır. Bu tip cihazlar sayesinde sıvı kaçma riski oldukça azalır, yine de risk her zaman vardır. Güvenlik önlemlerini mutlaka almalısınız.
Bazı cihazlar, maske veya filtre değişimi ya da cihazın teknik servis kontrolüne götürülmesi gerektiği gibi konularda uyarılar verir. Bu sürelerin bazıları kullanıcılar, bazılarıysa teknik servis çalışanları tarafından değiştirilebilir. Marka ve modele göre bu uyarıların çeşitleri değişmektedir. Örneğin, arıza durumunda cihazların bir kısmı arıza kodunu ekranda göstermektedir, bazı cihazlar da tamamen kapanmaktadır. Genellikle yeni üretilen modeller arıza ve uyarı detaylarını ekranda belirtmektedir. Uyarı ve hatırlatma kodlarını kullanım kılavuzundan incelemenizi tavsiye ederim. Sorunların çözümü için cihazların kullanım kılavuzlarında öneriler bulunmaktadır. Önerileri uygulayarak olası arızaların önüne geçersiniz, böylece tedavinin sürekliliğini sağlarsınız.
Normal koşullarda cihaz, fişe takıldıktan sonra üzerinde bulunan açma-kapama düğmesiyle çalıştırılır. Bazı kullanıcılar cihazı sürekli açık konumda bırakıyorlar ve direkt olarak fişi takıp sökerek cihazı açıp kapatıyorlar. Bu yanlış bir kullanım şeklidir. Onun yerine cihaz kısa süreli olarak kapalı kalacaksa elektrikten hiç ayrılmadan açma-kapama düğmesiyle kapatılmalı ve bu şekilde bekletilmelidir. Uzun süreyle kapalı kalacaksa öncelikle açma-kapama düğmesiyle kapatılmalı sonrasında fişi çekilmelidir. Çalıştırırken de öncelikle cihazın fişi takılmalı sonrasında açma-kapama düğmesiyle çalıştırılmalıdır. Cihaz, kullanılmadığı zaman (lavaboya kalkıldığında vb.) kapalı tutulmalıdır.
Auto-on ve auto-off özelliği olan yani kullanıcı maskeyi takıp nefes aldığında çalışmaya başlayan ve maskeyi çıkardığında duran cihazlar vardır. Bu özellik cihaz üzerinden açılıp kapatılabilir. Faydalı bir fonksiyon gibi görünse de kalite seviyesi düşük olan cihazlarda ciddi bir sorun haline dönüşmektedir. Sensör hassasiyeti iyi olmayan cihazlarda bu özellik doğru şekilde çalışmamaktadır. Bu tip cihazlar çoğu zaman otomatik olarak başlamaz veya durmaz. Hatta uyku sırasında maske takılıyken kendiliğinden duran ve tekrar çalışmayan cihazlar olduğu konusunda da şikayetler alıyorum. Bu özellik mutlaka olsun isteniyorsa kaliteli ve yeni üretilen cihazlar tercih edilmesinde fayda vardır.
Cihazın hafıza özelliği varsa, yetkili firmadan periyodik olarak kullanım ve analiz çıktılarını alıp, hekiminize kontrole gitmenizi öneriyorum. Bu çıktılarda, kullanım detayları ve cihazın teknolojisi yeterliyse özet analizler yer almaktadır. Hekiminiz bu çıktıları inceleyerek size önerilerde bulunabilir. Ayrıca sizi yeniden muayene ederek basınç değerleriniz konusunda değişikliklik yapabilir. Herhangi bir solunum cihazı kullanıyorsanız, hastalık seviyeniz ve fizyolojik durumunuzun değişkenlik gösterme ihtimaline karşı düzenli olarak doktor kontrolüne gitmenizde fayda vardır.
Cihazınızı üç ayda bir yetkili teknik servis firmasına götürerek kontrol ettirmenizi öneriyorum. Teknik servis çalışanlarından, cihazınıza bakım ve kalibrasyon yapmasını isteyebilirsiniz. Böylece oluşabilecek arızalar önceden tespit edilebilir. Bakımı yapılan cihazın filtreleri değiştirilir ve içi temizlenir, sağlığınız açısından bu önemlidir. Ayrıca basınç kalibrasyonu sayesinde, cihazın yıpranmasıyla oluşan basınç kayıpları varsa düzeltilir, kullanıcı tam ve doğru basınçlar ile tedavisine devam eder.
Cihazın parametreleri tıbbi ve teknik ekibe danışmadan değiştirilmemelidir. Hekiminizin önerdiği ve tedaviniz için gerekli basınç değerleri uygulanmalıdır. Bular genellikle rapor veya reçete üzerinde yazar. Eğer yazmıyorsa doktorunuza sormalı ve bir yere kaydetmelisiniz. Ayrıca cihazın, hasta tarafından günde kaç saat kullanılması gerektiği de hekim tarafından belirlenir. CPAP-BPAP cihazları hekimin belirttiği koşullara uygun şekilde kullanılmalıdır. Aksi halde sağlık sorunları yaşanabilir. Hastanın sağlığı ve tedavinin sürekliliği için doktor önerilerine mutlaka uyulması gerekir.
Yorumlar
Ferhat Gülsoy 25 Nisan 2016 üzerinde 03:00 de (Düzenle)
daha önce aldığımız cihaz teknik sorunlar çıkartıyordu. Özellikle teknik servis yüzünde oldukça ciddi problemler yaşadık. Hala o cihazı kullanıyoruz ama teknik servis açısında güveneceğimiz bir marka model olmasını istiyoruz. Acaba teknik servis imkanlarınız nelerdir ve ne kadar sürede çözüm sağlıyabiliyorsunuz? Ben Istanbul’da yaşıyorum ve bu tarz cihazları kullandığım için sıkıntı yaşıyorum. bu yüzden servis imkanlarından bahsedebilir misiniz bize acaba?
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 26 Nisan 2016 üzerinde 02:22 de (Düzenle)
Ferhat Gülsoy, merhaba. Teknik servis standartlarımız ve diğer detaylar için Teknik Hizmetler - Sesan bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Bir sorun yaşarsanız cihazı kargoyla tarafımıza gönderebilirsiniz. En kısa sürede servis hizmetini tamamlayıp kargoyla size geri yollayabiliriz.
Yanıtla
İlyas sayar
İlyas sayar 5 Kasım 2021 üzerinde 01:38 de (Düzenle)
MERHABA BABAM CİHAZI YENI ALDI BPAP ST CİHAZI NEDEN HER 3 DAKİKADA ÖTÜYOR NEDENINI BILMIYORUN CVPLARSANIZ SEVINIRIM
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 6 Kasım 2021 üzerinde 11:35 de (Düzenle)
İlyas Sayar, merhaba. BPAP ST cihazınızın devre hortumunda veya hastanın maskesinde kaçak olabilir. Cihazlar hassas sensörlere sahiptir. En ufak bir kaçakta cihaz alarm vererek kullanıcıyı ve refakatçiyi uyarır.
Yanıtla
Hanife
Hanife 26 Kasım 2021 üzerinde 01:13 de (Düzenle)
Hava kaçak alarmı açıktır ondan yapar.Alarmı kapattırın.kaçak olunca zaten anlıyorsun.
Yanıtla
İbrahim çobanoğlu
İbrahim çobanoğlu 26 Aralık 2019 üzerinde 00:50 de (Düzenle)
Merhaba reperox g2 cihazı aldım gece uyurken hortumdan maskeye su geliyor servise yolladım bir sorun olmadığını söylediler ortama göre ısı derecesini düşürdüm fakat değişen bir şey olmadı acaba nerde yanlış yapıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim maskem nazal maske kolay gelsin
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 27 Aralık 2019 üzerinde 15:49 de (Düzenle)
İbrahim Çobanoğlu, merhaba. Maske ve solunum devresinde su damlacıklarının oluşmasının sebebi genellikle doğru yapılmamış nemlendirme ayarıdır. Özellikle soğuk günlerde bu durum daha çok karşımıza çıkar. Bunun sebebi, nemlendiriciden sıcak şekilde çıkan su buharının, solunum devresinden geçerken odanın soğuk havasıyla karşılaşmasıyla yoğunlaşması ve sıvı hal almasıdır. Bu durumun birkaç çözümü vardır. Birinci çözüm, nemlendiricinin ısıtıcı ayarının düşürülmesidir. Diğer çözüm ise ısıtıcı özellikli solunum devresi (hortumu) olan cihaz kullanmaktır. Bu tip cihazlara içinde ısıtıcı tel olan solunum hortumu bağlanabilmektedir. Isıtıcı telin sıcaklık seviyesi, bazı cihazlarda sabittir bazılarında ise ayarlanabilmektedir. Isınan hortum, içinden geçen havanın yoğunlaşmasını engeller ve su damlacıkları oluşmaz.
Yanıtla
Özlem cakir
Özlem cakir 31 Aralık 2020 üzerinde 07:24 de (Düzenle)
Hastanede kullanılan basit bibap cihazlarında bibap cihazı O2 desteğine bağlanıyor mu?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 31 Aralık 2020 üzerinde 09:41 de (Düzenle)
Özlem Çakır, merhaba. Bağlayabilirsiniz, her cihazda oksijen port girişi bulunur. Bağlayamazsanız da yine bazı maskelerde oksijen port girişi bulunur, oradan bağlayabilirsiniz.
Yanıtla
Bülent Harıkçı
Bülent Harıkçı 18 Aralık 2022 üzerinde 09:29 de (Düzenle)
Respirox auto cpap cihazı hortum da aşırı terleme oluyor servis aradım maske de kaçak var dediler dikkat ettim ısı seviyesinide düşürdüm tekrar yapıyor yine yapıyor ne yapmalıyım
Ayşegül coşkun
Ayşegül coşkun 30 Ağustos 2022 üzerinde 22:45 de (Düzenle)
Merhaba ogluma bipap cihazı kullanıyorum geceleri uykuda aspire olma ihtimali varmı acaba teşekkür ederim
Yanıtla
Sabit Alagözlü
Sabit Alagözlü 29 Mart 2024 üzerinde 11:52 de (Düzenle)
Nem ayarı kaçta tutulmalıdır?
Yanıtla
SEVİNÇ ALTAY
SEVİNÇ ALTAY 10 Haziran 2021 üzerinde 08:09 de (Düzenle)
Cbab cihazı kullanıyorum 3 yıldır. Bu covit 19 virusu salgını nedeniyle oda içerisine taşınmış olabilecek virüsleri ciğere pompalamış olmamak için yaklaşık 1 yıldır cihazı kullanmıyorum. Yanlışmı düşünüyorum, cbab Oda içindeki havayı ciğerlerimize bastığına göre covit 19 virüsünüde de ciğerimize basma riski yokmu. ilgili kime sorduysam tatmin edici cevap veremediler, hep geçiştirdiler. ne önerirsiniz. Teşekkürler.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 11 Haziran 2021 üzerinde 11:35 de (Düzenle)
Sevinç Altay, merhaba. Cpap cihazları ortamdaki havayı cihazın içerisine çeker ve hastaya iletir ancak ortamdaki havayı aldığında önce sünger filtreden geçirir daha sonra blower motorda hızlandırarak basınçlı sensörler ile birlikte hastaya verir. Oksijenin daha da filtrelenmesini isterseniz mekanik ventilatör cihazlarında kullanılan HME bakteri filtrelerden cpap hortumuna uygun olanı seçerek filtre kullanabilirsiniz. Covid virüsünü cihazın çekip çekmeyeceğini bilemeyiz. Öncelikle virüsün ortamdaki yoğunluğunun bilinmesi gerekir.
Yanıtla
Aziz özkulak
Aziz özkulak 10 Aralık 2021 üzerinde 12:02 de (Düzenle)
Slm floton marka bipap makinası var nemlendirci yandı yedek su kası var mıdır ve fiatı ne kadar dır…
Yanıtla
Merve İŞCEN
Merve İŞCEN 9 Şubat 2023 üzerinde 16:48 de (Düzenle)
Aziz özkulak, merhaba. Detaylı fiyat ve ürün bilgisi için İletişim - Sesan bizimle bu bağlantı üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
H Murat Gültekin
H Murat Gültekin 10 Aralık 2017 üzerinde 17:22 de (Düzenle)
Efendim cihaza alışamıyorum ne yapmalıyım
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 11 Aralık 2017 üzerinde 18:47 de (Düzenle)
H. Murat Gültekin, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Cihaza alışma süreci çok kapsamlı bir konu aslında. Şikayetlerinizi daha detaylı şekilde anlatmanızı rica ederim. Böylece yardımcı olmaya çalışabilirim.
Yanıtla
Salim
Salim 9 Şubat 2020 üzerinde 16:35 de (Düzenle)
Merhaba. Cizimiz hata 2 kodu verdi. nedemek neyapmaiz gerekiyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 10 Şubat 2020 üzerinde 11:00 de (Düzenle)
Salim, merhaba. Cihazın marka veya modelini bilmeden hata kodlarının sebebini söylememiz çok zor. Cihazın yetkili servisi ile irtibata geçmenizi öneririz.
Yanıtla
Gülnaz
Gülnaz 28 Şubat 2024 üzerinde 01:34 de (Düzenle)
Merhaba
Cihazım çok aşırı hava üfleyerek ve 0250 28 error yazıyor, ne yapmalıyım?
Yanıtla
Meral
Meral 31 Mart 2020 üzerinde 03:13 de (Düzenle)
Merhabalar efendim annem 6 aydır cpap cihazını kullanıyor son bir haftadır cpap ekranında bir kilit sembolü var neden acaba çok tedirgin oluyorum annem için beni bilgilendirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 1 Nisan 2020 üzerinde 13:04 de (Düzenle)
Meral, merhaba. Öncelikle cihaz ekranı görülmeden net bir şey söylenemez ama genel olarak bu kilit sembolleri ekranların kilitlendiğini belirtmek için gösterilir. Kullanıcı güvenliği içindir. Hasta cihazı kullanırken herhangi bir rahatsızlık hissetmiyor ve basınç değerlerinde bir anormallik hissetmiyorsa bir problem yoktur. Ayrıca cihazın ilk alındığında içinden çıkan kullanıcı kitapçıklarında da bu işaretlerin ne anlama geldiğine bakabilirsiniz.
Yanıtla
Yonca Coskun
Yonca Coskun 27 Aralık 2017 üzerinde 09:12 de (Düzenle)
Merhaba cihazi kulkanirkende annemin horladigini duyuyorum. Bu normal bir durummu? Yani cihazli uyurkende hasta abne geçirirmi? Burnundan giren hava yeterli olurmu?
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 27 Aralık 2017 üzerinde 15:36 de (Düzenle)
Yonca Coşkun, merhaba. Cihazı kullanırken horlama olabilir. Hastanın o anki durumuna göre hastalık seviyesine bağlı şekilde bu sorunlar karşılaşanlar var. Cihaz kullanılırken de apne yaşanması görülebiliyor. Maske çeşidiyle ve diğer sorunla ilgili hekiminize başvurmanız gerekiyor.
Yanıtla
Seyhan akko
Seyhan akko 14 Mayıs 2018 üzerinde 01:11 de (Düzenle)
Merhaba annem ağır uyku apnesi hastası ve 7 aydan beri cpap cihazına uyum saglayamadı şikayet olarak da havanın çok geldiğini ve boğulacak mis gibi olduğunu söylüyor .ilk olarak ağız burun maskesi kullanmaya çalıştı onuda kullanamadi kbb doktoru gittik ev tozu alerji olduğunu söyledi ve burun maskesi kullanması gerektiğini söyledi ve ömür boyu kullanması için 2 adet burun sprey verdi Burun maskesini aldık spreyleri de kullanıyor fakat cihazdan çok hava geldiğini boğulacak gibi olduğunu söylüyor ve gece ev halkı uyuduktan sonra maskeyi çıkarıyor lütfen ne yapmamız gerektiği konusunda yardimci olun teşekkür ederim
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 18 Mayıs 2018 üzerinde 02:10 de (Düzenle)
Seyhan Akko, merhaba. Cihazlarda rampa özelliği mevcuttur. Bunu aktif ederseniz cihazı çalıştırdığınızda düşük bir basınçtan başlar ve ayarlanan sürede artarak tedavi basıncına ulaşır. Bu sayede hasta daha rahat bir şekilde uyuyabilir. Ayrıca bazı CPAP cihazlarında hasta nefes verirken basıncın 1-2 cmH2O kadar azalmasını sağlayan bir özellik var. Bu özelliğe sahip bir cihaz da kullanabilirsiniz.
Yanıtla
mehtap
mehtap 21 Mayıs 2018 üzerinde 12:33 de (Düzenle)
merhaba annem cpap makinesi kullanıyor ama düzenli kullanamıyormuş çünkü canını acıdığını burun kemiklerinin acıdıgını ve şakak kemiklerin ağırdırdığını söylüyor onun iç,inde izin vermiyor şuan erzurumda Atatürk eğitim araştırmada yatıyor nasıl kullanabilir bunu annnem bize yardımcı olabilirmisiniz
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 21 Mayıs 2018 üzerinde 13:25 de (Düzenle)
Mehtap, merhaba. Büyük ihtimalle şu anki maske hastanıza uyumlu değil. Farklı bir maske tercih etmeniz sorunu çözebilir. Birkaç çeşit maske denemesi yaparak en uygun olanı tespit etmenizi tavsiye ederim.
Yanıtla
Adnan
Adnan 11 Haziran 2018 üzerinde 13:40 de (Düzenle)
Cihaz kullanımı sonra boğazımın kuruduğunu ve rahatsız ettiğini uyandırdığını görüyorum
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 12 Haziran 2018 üzerinde 00:01 de (Düzenle)
Adnan, merhaba. Bu sorunun çözümü için ısıtıcı nemlendirici kullanmanız gerekiyor.
Yanıtla
BİROL DİZDAR
BİROL DİZDAR 19 Temmuz 2018 üzerinde 18:18 de (Düzenle)
Cpap basıncı nedeniyle ağız kuruma olayı çok sık rastlanan bir patolojik neden. Buna hemen nemlendirici kullanılması tavsiye edilir. Ancak nemlendiricinin ağız kurumasını önleyemediği bir gerçektir. Zira nemlendirici buruna giden havayı nemli, duruma getirir. Kişi ağzını açmasa dahi nmlendirici kullanmas halinde bile ağzı kuruyacak bu da kalteli bir uyku sürmesine engel olacaktır. Belki ilk nazarda ağzı da kapatan ağız-burun maskesi bir önlem olarak düşünülebilinir. Bu türlü maskeyi kullanmak çok zordur. Hava kaçağı yapma durumu vardır. Hava kaçağı hem agzı kurutur hem de basınç azalacağından hastanın cpap kullanmasına rağmen apne olmasına neden olur. Ayrıca bu maskeleri çok sıktığınızda bu seferde yüzde oluşan basınç nedeniyle kullanmakta zorlanırsınız. Ağzınızı açmadan uyumak zorundasınız. Cpap kullanma zorunda olan hastaların yarısı yüzde bir maske ile ömürlerinin sonuna kadar uyumak zorunda olduklarından bundan vaz geçtikleri bilinmektedir.Peki ağzımız kuruyor buna da mani olamadığımızdan uykumuz bölünüyor ve sabah bitkin bir durumda uyanıyor derseniz siz de benim gibi bir önlem bulun. Nasıl mı? o da bana kalsın. Yıllarca ağız kurumsından uykuları perişan olup hiçbir dr. ve satıcının tavsiye etmeyi bile aklına getirdiği bir usulü ben uyguluyorum.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 20 Temmuz 2018 üzerinde 00:30 de (Düzenle)
Birol Dizdar, merhaba. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Birçok kişi istifade edecektir. CPAP-BPAP gibi cihazlar kullanan kişilerde ağız kuruluğu şikayetini önlemek için uygulanan en etkili yöntem ısıtıcı nemlendiricidir. Başka bir öneriniz varsa bizimle paylaşmanızı rica ederim.
Yanıtla
BİROL DİZDAR
BİROL DİZDAR 23 Şubat 2025 üzerinde 18:55 de (Düzenle)
ağız kuruluğundan şikayetçi olup da çok zor geceler geçiren ve cihazdan bu nedenle verim alamayan hatta cihazı bu nedenle kullanmaktan vaz geçenler beni arasın.
Yanıtla
Alisan yemenici
Alisan yemenici 11 Temmuz 2019 üzerinde 21:18 de (Düzenle)
Merhabalar kolay gelsin ben cihazı alalı 3 gün oldu despirox chap cihazi rampa zamanı bittikten sonra normal hava basıncına geçtikten sonra ağzımın ici hava ike doluyor agzimi hava zorlamasi sonucu acmak zorunda kaliyorum sebebi nedir acaba
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 12 Temmuz 2019 üzerinde 14:51 de (Düzenle)
Alişan Yemenici, merhaba. Rampanın amacı, cihazın belirli bir süre reçete basıncından düşük bir basınçla çalışarak hastanın konforlu bir şekilde uykuya dalmasını sağlamaktır. Rampa sürecinde uykuya dalmış olmanız gerekir. Eğer uyumadan beklerseniz basınç yükselecek ve sizi rahatsız edecektir. Uyku esnasında ağzınızın açılmasıyla oluşan hava kaçağını cihazlar tolere edebilmektedir. Bu durum tedavi süreci için sorun oluşturmaz. Eğer sizi rahatsız ediyorsa ağız kapama bandı kullanmanızı öneriyorum.
Yanıtla
Mahmut
Mahmut 20 Mayıs 2022 üzerinde 01:22 de (Düzenle)
Birol abi soylede bizde bilelim bogazim kuruyor ve sisiyor
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 26 Temmuz 2022 üzerinde 11:05 de (Düzenle)
Mahmut, merhaba. CPAP-BPAP cihazı kullanıyorsanız boğaz kuruluğunu önlemek için en etkili yöntem ısıtıcı nemlendiricidir. Halihazırda ısıtıcı nemlendirici kullanıyorsanız, kullandığınız nemlendiricinin ısı seviyesini arttırabilirsiniz.
Yanıtla
BİROL DİZAR
BİROL DİZAR 23 Şubat 2025 üzerinde 18:48 de (Düzenle)
sorunu hal ettin mi etmedi isen bana yaz.
Yanıtla
Uğur Avcı
Uğur Avcı 9 Eylül 2018 üzerinde 15:23 de (Düzenle)
Merhaba, ben yaklaşık 10 yıldır cpap cihazı kullanıyorum. Bir kaç rahatsızlığım var. ancak son bir yıldır bir nefes açlığı hissi yaşıyoRum. Bu hayat kalitemi oldukça düşürmeye başladı. Bir kaç kbb gittim. Allerji testlerinden geçtim. Bu şikayetimin sebebinin mevcut hastalıklarımdan kaynaklanmadığını da öğrendim. Benim hissettiğim burnumda bır seyler iyi gitmiyor. aklıma acaba cpap cihazından mı kaynaklanıyor gibi bir soru geldi. Doğrusunu söylemek gerekirse önceleri bakımını zamanında yapıyordum, ancak son zamanlarda biraz savsakladın. Mesela filitre değişimi veya temizliğinde ihmalkar davrandım. Yaz aylarında çok sıcak üflediğinı de belirtmek istiyorum. Sizce bu şikayetiminin nedeni filtre veya cihazdan kaynaklı bir durum olabilir mi ?Teşekkürler.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 9 Eylül 2018 üzerinde 20:49 de (Düzenle)
Uğur Avcı, merhaba. Nefes açlığından kastınız uyandığınız anda hissettiğiniz bir ihtiyaç mı yoksa uyanıkken de bu sorunu yaşıyor musunuz? Ayrıca cihazın düzenli temizlik ve bakımı ihmal etmeyin. İhmal ederseniz bu durum direkt olarak sağlığınızı etkileyebilir ve cihazdan gelen kötü kokular veya alerji yapan maddeler hastalığa sebebiyet verebilir. Gelen sıcak havayla ilgili de cihazınızda ısıtıcı nemlendirici varsa kapalı olduğunu tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederim. Nefesle ilgili sorunun tam nedenini söylemek zor ancak cihazın bakımını ihmal ettikçe sorun yaşamanız muhtemeldir.
Yanıtla
Uğur Avcı
Uğur Avcı 9 Eylül 2018 üzerinde 22:35 de (Düzenle)
Sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim. Nefes açlığı hissi gün içinde oluyor.cihazım resmed elite II. Bu cihazda ısıtıcı ve nemlendirici yok sanırım. Eğer bu özellikler yok ise, yazın gelen sıcak hava normal midir? Bir de bu cihazı alırken filtreyi 6 ayda bir değiştirin, haftada bir de yuvasından çıkarıp bir iki fiske vurun tozları gitsin demişlerdi. Acaba buna uymadığım için allerjik bir durum mu oluştu? Şimdiden teşekkür ederim…
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 12 Eylül 2018 üzerinde 17:56 de (Düzenle)
Uğur Avcı, merhaba. Rica ederim. Uyku dışında yaşadığınız solunum problemleri normal bir durum olmadığı için hekime tekrar başvurmanızı öneriyorum. Isıtıcı nemlendirici yoksa cihazdan gelen sıcak hava normaldir. Çünkü ortam havasını alıp size gönderiyor. Ortam sıcaklığı yüksekse size de sıcak hava gelir. Ancak cihazdan çok aşırı sıcak hava geliyorsa cihazınızda arıza olma ihtimali vardır. Teknik servisle görüşmenizi öneriyorum. Cihazın filtresini değiştirmediğiniz veya temizliğini yapmadığınız için alerjik durum oluşabilir. Düzenli bakımları ihmal etmeyin.
Yanıtla
Nejdet Karacehennem
Nejdet Karacehennem 17 Eylül 2018 üzerinde 14:12 de (Düzenle)
Bpap cihazı aldım.On gündür cihaz sahibiyim.Maskem burundan takılı maske. Cihazlı olarak nefes alıp verişimde bir sorun yok. Yalnız uykuya geçtiğim an (olsa gerek) ağzım açılıyor. Ağızdan nefes verişimle sistem bozuluyor ve bu durum tekrar uyanmama ve sık sık olduğu için de uyuyamama sebep oluyor. her gece birkaç saat denedikten sonra çıkarmak zorunda kalıyorum.
Bunun bir çözümü varsa iletirseniz memnun olurum.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 20 Eylül 2018 üzerinde 13:14 de (Düzenle)
Nejdet Karacehennem, merhaba. Bu durum sıklıkla karşılaştığımız bir sorun aslında. Nazal maske kullananlar bu problemle karşılaşabiliyor. Çözümü için ağız kapama bandı öneriyorum. Ürün stoklarımızda mevcuttur.
Yanıtla
Adnan
Adnan 24 Eylül 2018 üzerinde 10:56 de (Düzenle)
Cihazı açtığım zaman rahat uyuyorum finalde zaman 1 saat sonrası gibi aşırı hava akımı yaşayarak hatta uykudan uyandırarak maskeyi çıkardığım oluyor ne yapmam gerek teşekkürler.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 25 Eylül 2018 üzerinde 01:56 de (Düzenle)
Adnan, merhaba. Büyük ihtimalle cihazınızın rampa özelliği açık. Bu özellik sayesinde cihaz siz uykuya dalmadan önce oldukça düşük bir basınç seviyesinde çalışır ve bir süre sonra gerçek tedavi basıncına yükselir. Bu nedenle başlangıçta rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Sonrasında cihazın basıncı yükseldiği için rahatsızlık hissediyor olabilirsiniz. Bunun 2 sebebi vardır. Ya ayarlanan basınçla cihazın uyguladığı basınç aynı değil yani cihazda arıza var ya da doktor tarafından belirlenen basınç size uygun değil. Eğer cihazda arıza varsa teknik servis tarafından sorun çözülür, eğer hekiminizin belirlediği basınç seviyesi size uygun değilse o zaman tekrar muayene olarak şikayetlerinizi doktorunuza iletmelisiniz.
Yanıtla
Muammer
Muammer 11 Kasım 2018 üzerinde 23:05 de (Düzenle)
Bpap 30 cihazını kullanıyorum çalışıyor cihaz ondan sonra sinyal veriyor E107 sinyal ni veriyor neyden olabilir acaba saygılar
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 12 Kasım 2018 üzerinde 02:32 de (Düzenle)
Muammer, merhaba. Cihazınızda motor arızası var. Bu nedenle en kısa sürede teknik servise başvurmanız gerekir.
Yanıtla
Baki turan
Baki turan 29 Nisan 2020 üzerinde 07:17 de (Düzenle)
Merhaba ben 5 aydır kullanıyorum ama memnun değilim her gün bir aksilik oluyor yaşım 46 aldığım medikale götürüyorum bir şey yok diyor ama uyuyamıyorum maske burnunu tahrip etti kayışı çok kötü her tarafı açıldı terazide dikiş attırdım yani daha güzel daha düzgün olabilirdi sürekli su geliyor uyanıyorum hortumu n içi ve maske su dolu dün yine götürdüm ayar yapdırdım ama daha kötü oldu erzincannın köyünde oturuyorum kısacası ben bu cpap cıhazından memnun kalmadım benim şansım mı bu kadar kötü uykuya hasret mi öleceğim hani derler nehirin önüne gitsem nehir kurur ne yapmalıyım teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 30 Nisan 2020 üzerinde 09:52 de (Düzenle)
Baki Turan, merhaba. Cihazınızı yetkili teknik servise gösterebilirsiniz. Eğer cihazda sorun yoksa maskeniz yüzünüze uyum sağlamıyordur. Yüz hatlarınıza oturacak, size uygun bir maske seçmelisiniz.
Yanıtla
Adem öztürk
Adem öztürk 10 Aralık 2018 üzerinde 13:11 de (Düzenle)
Merhaba;
Bendede uyku apnesi çıktı uyku testi yaptirdım.Sirt üstü yatışımda yüzde 47 uyku apnesi çıktı yan ystmalarda sorun yok yani pozisyonel.Bir gecede yatcam cihaz ayarı yapıp cihaz verecekler sizden ricam hangi cihazı hangi marka cihaz almam gerekir alırken nelere veya hangi özelliklerine dikkat etmem gerekir.yardimci olursaniz sevinirim.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 10 Aralık 2018 üzerinde 16:16 de (Düzenle)
Adem Öztürk, merhaba. Geçmiş olsun. Piyasada kendini kanıtlamış birkaç marka ürün var. Bunlardan herhangi birini tercih edebilirsiniz. Yazıda dikkat etmeniz gereken noktaları belirttim. Detaylı şekilde incelemenizi tavsiye ederim. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yanıtla
Ali Rıza AKMAN
Ali Rıza AKMAN 9 Şubat 2019 üzerinde 17:52 de (Düzenle)
Ben 16 yıldır CPAP cihazı kullanıyorum. On yıl Alman malı Hoffiricher marka kullandım. Çok sesli olduğu için Dr. tavsiyesi ile Resmed S8’i kullanmaya başladım.
Maskenin hava deliklerinden çıkan hava alnıma vuruyor ve baş ağrısı yapıyor. Maskeyi aralıksız kullanmaktayım. Rahat kullanabilmem için öneriniz ne olabilir?
Maskeyi 6 yıl önce Ankara’dan aldım. Yılda bir defa maske hortum ve ekipmanlarını yeniliyorum. Yenileme işlemini ulaşım kolay olduğu için Ankara’dan alıyorum.
Bir yıldan beri çıktı alamıyorum. Bana yeşil renkli bir kart olduğunu söylediler. Oysa bir ara kablosu var onunla alabiliyordum. Bu konu hakkında beni aydınlatabilirseniz menmun olurum.
Selamlar,
Ali Rıza AKMAN
(64 Yaşındayım)
0 545 509 16 10
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 10 Şubat 2019 üzerinde 02:27 de (Düzenle)
Ali Rıza Akman, merhaba. CPAP-BPAP cihazlarından bazıları kullanım bilgilerini dahili hafızasında saklar ve bu bilgiler kablo vasıtasıyla bilgisayara aktarılabilir. Bazı cihazlar da hafıza kartına kaydeder, bu durumda hafıza kartı cihazdan sökülüp bilgisayara bağlanarak bilgiler alınabilir. Cihazların çoğunda hafızasındaki bilgileri raporlamaya yarayan özel bilgisayar yazılımları mevcuttur. Bunlar sayesinde rapor halinde çıktı alınabilir. Bu yazılımlar yetkili teknik servislerde bulunur ve raporlama hizmeti ücretsiz şekilde sağlanır.
Maske konusunda cihaz kullanıcılarının çoğu sorun yaşamaktadır. Öncelikle yüz yapınıza uygun maskeyi bulmalısınız. Bir uzmandan yardım almanız gerekebilir. En çok duyduğumuz şikayet maskenin hava tahliye bölümünden çıkan sesin kullanıcıyı rahatsız etmesidir. Diğer şikayet ise maskenin yüzde iz bırakmasıdır. Yeni tasarım maskelerle bu sorunları azaltabilirsiniz. Özellikle vakum özellikli maskeler sayesinde sabitleme bandını çok sıkmanıza gerek kalmaz. Böylece yüzünüzde iz oluşma riski azalır. Bu sorunların çözümünü sağlayan birkaç nazal maske önerebilirim: Fisher&Paykel Eson, Weinmann Cara, Resmed Mirage FX
Yanıtla
ayhan
ayhan 30 Eylül 2019 üzerinde 16:16 de (Düzenle)
Merhaba Auto Cpap kullanıcısıyım. Ilk gün cihazla oldukça güzel uyudum. Sonrasında cihazda ben nefes aldıkça sesi yükseliyor azalıyor. Bu da epey rahatsız edici ne yapmalıyım.
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 30 Eylül 2019 üzerinde 22:45 de (Düzenle)
Ayhan, merhaba. Cihazdaki rampa özelliğini aktif etmenizi tavsiye ederim. Eğer, zaten aktifse ve uykuya dalarken hala sesten rahatsız oluyorsanız farklı marka model cihaz denemenizi öneriyorum. Kullandığınız maske de cihazda oluşan sesi etkiler. Diğer bir çözüm olarak farklı bir maskeyle deneme yapabilirsiniz.
Yanıtla
Ömer Aşkın
Ömer Aşkın 9 Ocak 2022 üzerinde 23:55 de (Düzenle)
Celil bey merhaba,ağır osas teşhisi sonucu doktor önerisiyle oronazal maske ve ısıtıcı nemlendiricili cihazı aldım.Yaklasik 2 aydır rspirox g2 s cihazini kullanıyorum.Ancak 2 saat uykudan fazla uyuyamıyorum doktorumla sürekli yarışıyoruz 14 basınç la başladık ara sıra düşürdük.Rampa seviyesi yükseltip şimdi yine 14 basınç devam bir değişiklik yok.Doktorumada söyledim bana auta cihaz iyi olmaz mı diye.Cvplarsaniz sevinirim iyi çalışmalar
Yanıtla
Nursel
Nursel 14 Aralık 2019 üzerinde 23:33 de (Düzenle)
Hangi BPAP markası onerirsiniz hemen almam gerek tskler
Yanıtla
Celil Çağlar ÖZLÜ
Celil Çağlar ÖZLÜ 15 Aralık 2019 üzerinde 09:37 de (Düzenle)
Nursel, merhaba. Hastanıza uygun olan solunum cihazını doğru bir şekilde tespit edebilmemiz için bizimle bu sayfadan iletişime geçmenizi rica ederim: İletişim - Sesan
Yanıtla
hulusi tekin gürsevinç
hulusi tekin gürsevinç 28 Mart 2020 üzerinde 11:49 de (Düzenle)
sulu makina kullanıyorum yan nız sulu bölmeyi çıkardım daha güzel hava geliyor bu durum tehlikelimidir yoksa sulumu kullanmalıyım
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 29 Mart 2020 üzerinde 12:12 de (Düzenle)
Hulusi Tekin Gürsevinç, merhaba. Koyulan su sadece nemlendirme amaçlıdır. Ortamdaki hava kuru hava olduğu için üst solunum yollarının kuru kalmasına neden olabilir, fakat bu ortamdan ortama değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla nemlendiricisiz kullanımın sağlık açısından büyük bir etkisi yoktur, fakat nemlendiricili kullanmanız tavsiye edilir.
Yanıtla
Gökay Özkan
Gökay Özkan 16 Haziran 2020 üzerinde 02:15 de (Düzenle)
Merhabalar kistik fibrozis hastasıyım geceleri bipap kullanmaktayım fakat cihazda şöyle bir sorun var ilk başlarda havayı daha iyi şekilde alışveriş sağlarken uykuya daldiktan sonra cihazın çalışmasında yavaşlama oluyor ve bu durum benim tikanmama sebeb oluyor ilk başlarda hava basıncı iyiyken uykuya dalınca makine yavaş çalışır hale geliyor çalışıyor ama yavaş şekilde hava basıncı sağlıyor geceleri ancak 2saat takılı kalabiliyor daha sonrasında maskeyi çıkartıp oksjiene dönüyorum bunun sebebi nedir sizce cevaplarsanız sevinirim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 17 Haziran 2020 üzerinde 16:02 de (Düzenle)
Gökay Özkan, merhaba. Cihazın klinik parametrelerinin incelenmesi için teknik servise götürülmesi gerekmektedir. Cihaz kontrol edilmeden herhangi bir yorum yapmak doğru olmaz ne yazık ki.
Yanıtla
Ozcan Daştan
Ozcan Daştan 13 Ocak 2020 üzerinde 18:39 de (Düzenle)
Cpap kullanıyorum 6ay oldu 2yil garantili bakim için para talep edebilirlermi
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 14 Ocak 2020 üzerinde 10:37 de (Düzenle)
Özcan Daştan, merhaba. Firmamız, CPAP-BPAP gibi solunum cihazlarının bakım hizmetlerini, marka ve model fark etmeksizin, garanti süresi devam ediyorsa ücretsiz olarak vermektedir. Cihaz bakımları ile ilgili SGK’nın herhangi bir geri ödemesi yoktur. Diğer firmaların uygulamaları hakkında bir bilgimiz bulunmamaktadır.
Yanıtla
murat.ka
murat.ka 22 Ocak 2020 üzerinde 14:39 de (Düzenle)
Merhaba
ikinci el cpap cihazları hakkında bilgi alabilirmiyim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 23 Ocak 2020 üzerinde 18:18 de (Düzenle)
Murat, merhaba. İkinci el cihazların kullanım saatine göre arıza vermesi doğru orantılıdır. Cihazı almadan önce mutlaka basınç değerleri analizör ile ölçülmeli, cihaza bakım yapılmalıdır.
Yanıtla
Osman GÖKTAŞ
Osman GÖKTAŞ 31 Mayıs 2024 üzerinde 22:05 de (Düzenle)
Merhabalar 3 gündür cpap cihazı kullanmaya başladım ilk gün sırtım ağrıdı 2.gün sırt ağrısı yoktu 3.gün sırt ağrısı şiddetli oldu.Bu sorunu yaşayan nadir insanlardan biri olsam gerek ne önerebilirsiniz cihazı kullanmayı keisnce ağrı olmuyor.
Yanıtla
Murat
Murat 30 Ocak 2020 üzerinde 22:13 de (Düzenle)
Iyi gunler bu tur cihazlarlarin uyku esnasinda migdeye hava doldurma olasiligi varmidir? Tessekkurler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 31 Ocak 2020 üzerinde 16:21 de (Düzenle)
Murat, merhaba. Uyku esnasında burun kapanır ve sadece ağızdan bir kuru hava verilirse mideye hava dolma olasılığı vardır. Çok büyük bir zararı yoktur, midede şişkinlik ve gaz yaratır.
Yanıtla
Serkan
Serkan 10 Şubat 2020 üzerinde 09:16 de (Düzenle)
Merhabalar 2 3 aydır medicraft ST kullanıyorum malum kış mevsiminde olduğumuz için ev sıcak olsada makinadaki su buz gibi oluyor ver bu boğazlarımı aşırı derece rahatsız ediyor (ısı seviyesi 5) te ama hiç ısıtmıyor buna nasıl çözüm bulabılırım.Bundan once kullandıgım baska marka makınada bu sorun yoktu makınayı actıgım anda suyu kendı ısıtıyordu Tesekkurler.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 11 Şubat 2020 üzerinde 11:09 de (Düzenle)
Serkan, merhaba. Cihazın öncelikle kullanıcı menüsünden nemlendiricinin aktif olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Daha sonra da ısıtıcı plakanın su kabına tam olarak temas edip etmediğini kontrol etmelisiniz. Son olarak da cihaz yetkili teknik servise götürülmeli kontrolleri sağlamalıdır. Cihazın ısıtıcı-nemlendirici kartı arızalanmış olabilir.
Yanıtla
Serkan
Serkan 16 Şubat 2020 üzerinde 12:59 de (Düzenle)
Çok Teşekkür ederim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 8 Ağustos 2020 üzerinde 12:45 de (Düzenle)
Rica ederiz.
Yanıtla
hasan çağdaş
hasan çağdaş 19 Eylül 2020 üzerinde 20:14 de (Düzenle)
merhabalar ben 4 ay önce sgk nın bana tahsis ettığı cpap cıhazını 2 akşam kullanabıldım.nedenmı benı gecelerı uyutmamaktadır hava verıp gerı alması gıbı ses yapmaktadır.benı rahatsız edıyor.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 20 Eylül 2020 üzerinde 11:24 de (Düzenle)
Hasan Çağdaş, merhaba. İlk defa cihaz kullanıyorsanız cihaza ve maskeye alışma süresi en az 2 haftadır. Pap grubu cihazlar tedaviye destek amaçlıdır ve doktor önerdikçe kullanılmalıdır. İlk başta maske sıkabilir, cihazın sesi rahatsız edebilir ancak daha sonra bir alışma durumu göstereceksiniz.
Yanıtla
Hakan
Hakan 22 Şubat 2020 üzerinde 00:21 de (Düzenle)
Merhabalar Resmed S9 autocpap cihazını nemlendirici ve yine resmed n30i nasal maske ile kullanmaya iki gün once basladim… ilk iki gun gerçektende cok zorlayıcı idi… duzgun uyuyamadım ve ertesi günler söylendiği gibi dinc falan da geçmedi… zorlayan ve bu tedaviye dair can sikan durumlar ise sunlardi,
1 – nefes verme sırasında zorlanma hali. Satan firma yetkilisi bu bir autocpap olduğu için rampa özelliğine gerek olmadığını söyledi
2 – ciddi bir hava yutma nasal maske oldugu için ağızı acma…
3 – En önemsediğim ise nemlendiriciyi doğru kullanmadigimdan olsa gerek soğuk hava soluma hissi ve akabinde burun etlerimin şişerek zaten sadece nazal olan maskeyi kullanamaz hale gelmem…
Sorum şu, bir cpap cihazini olk defa kullanmaya başlayan insanin ortalama uyum süresi ve vaadedilen avantajlı durumlarından faydalanmaya başlama süresi kişiden kişiye değişse de ortalama ne kadardır.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 23 Şubat 2020 üzerinde 12:44 de (Düzenle)
Hakan, merhaba. Öncelikle Autocpap cihazı kullanan hastalarda nazal maske uyumsuzluğu yaşanması çok normaldir. Eğer uyku esnasında ağzınızı açıyorsanız ağız ve burnu içine alacak maske(ora-nazal) kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca maskenin nefes verme sırasında karbondioksitin çıkışı için olan ekzalasyon delikleri uygun olmalıdır. Uyum süresi kişiden kişiye değişiklik göstermekte olup bu uyum sürecinde maske seçimi ve cihazın kullanıcıya sağladığı konforlar vasıflı bir tekniker tarafından ayarlanmalıdır. Her farklı marka cihazda olduğu gibi, bu konuda Resmed markayı ele alırsak nefes aldığınızdaki basınç ile nefes verdiğinizdeki basınç değişimi için ayarlar yapılmalıdır. Örneğin sizin cihazınızda nefes verdiğinizde basınç yumuşatma özelliği açık olmayabilir. Bu durumda EPR özelliğinin 1-2-3 kademede ayarlanması gerekmektedir. Böylece nefes verdiğiniz de tedavi basıncınız 1, 2 veya 3 kademe aşağı düşecektir. Nefes aldığınızda standart tedavi basınçları işleme alınır. Ayrıca nemlendirici kullanımını özellikle tavsiye ederiz. Nemlendirici kullanımı üst solunum yolları için oldukça önemlidir. Kuru kalmaması gerekir, ayrıca dış ortamdan gelen soğuk hava sizi hasta edebilir.
Yanıtla
Erdal
Erdal 1 Aralık 2024 üzerinde 08:25 de (Düzenle)
Beş yıldır Devilbiss sleepcube kullanıyorum. Son günlerde sabah kalktığımda cihazımın bulunduğu yerde su birikintilerine rastlıyorum. Sanıyorum cihaz su kaçırıyor. Ne yapmalıyım?
Yanıtla
Harun
Harun 11 Şubat 2020 üzerinde 00:05 de (Düzenle)
Ben bpap cihazı kullanıyorum. Ağız burun maskesi kullanmaktayım. Fakat yüzüm terlediğinde burun kenarlarından hava kaçırıyor. Bunun için kafa ve ense bandını çok sıkmak zorunda kalıyorum bu da çok rahatsızlık veriyor. Bana önereceğiniz yüze tam oturan ve bantı sıkmadan, hava kaçırmayan bir oronazal maske varmıdır. Yüksek basınç ayarlı bir hastayım değerler 17 – 12.
Bir de genelde ağzı açık uyuyorum, ağzım kapalı uyuduğumda farkettim ki cihaz burundan nefes alırken daha az hava veriyor. Bu normalmidir yoksa cihaza kalibrasyonmu gerekiyor. Cihazı 8 aydır kullanıyorum.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Şubat 2020 üzerinde 11:16 de (Düzenle)
Harun, merhaba. Uyumadan önce maskeyi yüz hattınıza yerleştirip kafa bandını sıkıyorsunuz. Gece uyurken de ağzınız açık kaldığı için yüz hatlarınız değişiyor, bu da maskede kaçağa sebep oluyor. Yüzünüze tam oturan bir maskeyi deneyerek almanızı öneririz.
Yanıtla
harun
harun 16 Şubat 2020 üzerinde 19:05 de (Düzenle)
önerdiğiniz bir maske türü varmı, hangi özellikte olmalı
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 17 Şubat 2020 üzerinde 17:43 de (Düzenle)
Maske seçimini deneyerek yapabilirsiniz. Yüz hatlarınız genişse sadece bedene bakarak alınan maskeler rahatsızlık verebilir.
Yanıtla
harun
harun 23 Şubat 2020 üzerinde 23:37 de (Düzenle)
cihaz burundan nefes alırken daha az hava veriyor. Bu normalmidir yoksa cihaza kalibrasyonmu gerekiyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 24 Şubat 2020 üzerinde 12:46 de (Düzenle)
Harun, merhaba. Cihazın yetkili servise götürülüp, kontrollerinin sağlanması gerekmektedir.
Serhat Kanmaz
Serhat Kanmaz 26 Şubat 2020 üzerinde 04:09 de (Düzenle)
Merhaba 1 yıl önce cpap cihazı kullanmaya başladım cihazın nemlendirici, hortum ve maske temizliklerini düzenli yapıyorum fakat cihazım kapalı devre olduğu için onunla ilgili temizlik yapamadım cihazın kendisinin bir temizlik veya bakım yöntemi varmıdır varsa benim yapabileceğim birşeymi yoksa servisemi götürmemiz gerekiyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 27 Mart 2020 üzerinde 11:41 de (Düzenle)
Serhat Kanmaz, merhaba. CPAP-BPAP cihazlarının bakımı evde sadece dış temizlik olarak yapılabilmektedir. Cihazın içini açmanız mümkün olmadığı için iç temizliğinin bir teknik servis tarafından yapılması gerekmektedir. Firmamız, CPAP-BPAP gibi solunum cihazlarının bakım hizmetlerini, marka ve model fark etmeksizin, garanti süresi devam ediyorsa ücretsiz olarak vermektedir. Şehir dışındaki hastaların kargo ücretlerini karşılayıp gönderdikleri garantili cihazlarının bakımı ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Yanıtla
Hacı GÜLOĞLU
Hacı GÜLOĞLU 3 Mart 2020 üzerinde 15:18 de (Düzenle)
Merhaba
Ben bir yıldır 9 basınçlı Respirox g2 cpap cihazla birlikte philps dreamwear jel pillow kullanıyorum gayette memnunum fakat burun konka problemi sebebiyle yan pozisyonda bir burun deliğimin tıkandığını aksi istikamette uyuduğumda ise normale döndüğünü hissediyorum sorularıma gelince.
1-bana cpap cihazı yazmasına rağmen oto cpap cihazını alıp kullanabilirmiyim medikal ayarlarını kendi basınç değer toleranslarına uygun yapılarak.
2-KBB uzmanının yönlendirmesi,paslaşmaları ile uyku labaratuvarına nöroloğ tarafından yatırıldım nörolog 1 yıl sonunda degerlerin çok normal cihaz ile yatışta, burun ameliyatı olma diyor. burundaki pozisyonel tıkanmadan dolayı kısıtlanan nefes alma problemini ağız burun maskesi kullanarak ekarte etmem doğrumudur.
3-son zamanlarda bilhassa öğlene kadar astım, nefes darlığı benzeri şikayetlerim artmaya başladı bu cihazın bir olumsuz yan etkisimidir .
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 4 Mart 2020 üzerinde 17:24 de (Düzenle)
Hacı Güloğlu, merhaba. CPAP cihazı yerine OTO CPAP cihazının tercih edilmesinin en büyük nedeni apne sırasında hastanın rahatlama basıncının tam olarak tespit edilememesidir. Hastaya CPAP cihazı önerilmişse apne görülmeyen basınç değeri net olarak saptanmıştır. OTOCPAP cihazı genellikle apne geçme basıncı tam olarak saptanamayan hastalar için tavsiye edilir. OTOCPAP cihazının ve maskenin kullanımı hekim tarafından önerilmesi sağlığınız açısından daha doğru olacaktır. Bu cihazların yan etkileri nadir görülen baş ağrısı göz kuruluğu maske kullanımında kaynaklı yüzde şişlik hissi vs. şeklinde sıralanabilir. Şikayetlerinizin devam etmesi durumunda hekiminize danışmanızı öneririm.
Yanıtla
halil doğan
halil doğan 15 Nisan 2020 üzerinde 22:38 de (Düzenle)
merhaba. BEN 2 yıldır oto cbap kullanıyorum her hafta sonu değerlerime raporşardan bakıyorum AHI değerleri 1.5 ile 3 arasında değişiyordu. Fakat 15 gündür AHI değerleri epey yukseldi 5 ile 7 arasında değişiyor. bunun sebebi filtrenin temizliği kaçak olması gibi nedenlerden olabilir mi teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 16 Nisan 2020 üzerinde 13:22 de (Düzenle)
Halil Doğan, merhaba. Ahi değerinin yükselmesi apnenin artması ile alakalıdır. Cihaz temizliğe ile ilgili değildir. Apneniz ile ilgili bir hekime danışabilirsiniz.
Yanıtla
Tarık
Tarık 26 Nisan 2020 üzerinde 11:05 de (Düzenle)
Resmed s9 espace manuel cpap kullanıyorum
Nemlendiricisi yok .10 bar basınçla kullanıyorum .ahi endeksim 14.2 makinayı kullanmama rağmen dinlenmis bir şekilde uyanamıyorum gundüz uyukluyorum nedeni nedir acaba?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 27 Nisan 2020 üzerinde 13:53 de (Düzenle)
Tarık, merhaba. Farklı bir rahatsızlığınız varsa mevcut hastalığınızı tetikliyor olabilir. Bir hekime danışmanızı öneririz.
Yanıtla
İsmet akzayim
İsmet akzayim 8 Mayıs 2020 üzerinde 23:43 de (Düzenle)
Merhabalar ben 68 yaşındayım cihazı yeni kullanmaya başladım ağzımı hiç açamıyorum boğulacak gibi oluyorum onun için de cihazı kullanamıyorum kalp hastasıyım çene bandı da kullanamam ne yapmalıyım teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 9 Mayıs 2020 üzerinde 15:10 de (Düzenle)
İsmet Akzayım, merhaba. Cihaz kullanımında ağzınızın açılmaması gerekir. Ağızdan hava girdiği durumda midede gaza sebebiyet verir. Durumu hekiminize danışabilirsiniz.
Yanıtla
Osman GÖKTAŞ
Osman GÖKTAŞ 31 Mayıs 2024 üzerinde 22:11 de (Düzenle)
Merhabalar 3 gündür cpap cihazı kullanmaya başladım ilk gün sırtım ağrıdı 2.gün sırt ağrısı yoktu 3.gün sırt ağrısı şiddetli oldu.Bu sorunu yaşayan nadir insanlardan biri olsam gerek ne önerebilirsiniz cihazı kullanmayı keisnce ağrı olmuyor.
Yanıtla
Aslı
Aslı 9 Haziran 2020 üzerinde 17:25 de (Düzenle)
Merhaba, sgk yoluyla alınan bu bpap cihazlarının rapor süresi var mı acaba yani 2 yıl da ya da 5 yılda yenilenmeli gibi.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 10 Haziran 2020 üzerinde 17:51 de (Düzenle)
Aslı, merhaba. BPAP cihazlarının yenileme süresi 10 yıldır.
Yanıtla
Aslı
Aslı 9 Haziran 2020 üzerinde 18:00 de (Düzenle)
hocam zahmet olmazsa bir de şunu soracağım.Beni bpap cihazını aldığım firma aradı ve korona sürecinden dolayı ücretsiz bpap maskesi alabileceğimi söyledi.Yalnız kaydınızı almamız gerekiyor falan dedi normalde raporla veriliyormuş bu maskeler ama korona sürecinden dolayı işlemi kolaylaştırmışlar.Nedir bu hocam bunun astı astarı nedir ?Biliyorsunuz bu sektör’de sahtekar insanlar da çıkabiliyor
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 10 Haziran 2020 üzerinde 12:42 de (Düzenle)
Maskelerin yenileme süresi 1 yıldır. 1 yıl dolduktan sonra tekrar rapor reçete ile maske yenilenebilir. Ancak pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için 2019 tarihli rapor ile maske alımı yapılabilmektedir. SGK’dan detaylı bilgi alarak maskenizi yenileyebilirsiniz.
Yanıtla
ibrahim topyıldız
ibrahim topyıldız 13 Temmuz 2020 üzerinde 12:05 de (Düzenle)
Sn. hocam merhaba, ağır derece OSAS tanısı konuldu, 7 mbar basınçla CPAP reçeteme istinaden RESMED S9 CPAP cihazı almayı düşünüyorum, medikalci arkadaş cihazı 2 günlük denemem ve sonra karar vermek için verdi, ilk gece çok zorlansamda uyudum ancak sabah kalktığımda yorgun ve uykusuz şekilde kalktım, ikinci gece de aynı şekilde sabah yorgun şekilde uyandım, acaba auto cpap cihaz mı alsam kararsız kaldım, oysa ki arkadaşım, benim gibi o da ağır derece osas, bu cihazla uyuduğunda ve sabah kalktığında her tarafı full hd görüdüğünü, yeniden doğmuş gibi hissettiğini söylüyordu, ben de neden bu hissiyat olmadı anlamıyorum, biraz hayal kırıklığı yaşadım, bu arada yaşım 38, boyum, 178 kilom 111, ve sigara kullanıyorum acaba kilo versem ve sigarayı bıraksam durum değişir mi ? şimdiden teşekkür ediyorum.
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 14 Temmuz 2020 üzerinde 16:41 de (Düzenle)
İbrahim Topyıldız, merhaba. Hastalık aynı olsa da her hastada değerler farklılık gösterebilir. Bunda kişinin yapısı, fiziksel veya ruhsal durumu da etkilidir. Apneye sebebiyet veren en büyük etmenler zaten sigara ve fazla kilodur. Dengeli ve düzenli beslenme bunun sonucunda sağlıklı kilo verme apne hastalarına ilk önerilen tedavilerdendir. Kilo verme değerlerinizi değiştirecektir. Yine sağlıklı bir şekilde kilo vermek için hekiminize danışmanızı öneririz.
Yanıtla
Mustafa Sofuoğlu
Mustafa Sofuoğlu 27 Temmuz 2020 üzerinde 01:07 de (Düzenle)
Merhabalar öncelikle ilginiz için teşekkür ediyorum,7 yıla yakın Auto cpap nemlendiricili ağız burun maskeli cihaz kullanmaktayım,burnumdan rahat nefes almak içinde uzun süredir otrivine burun spreyi kullanıyorum (sanırım bağımlısı oldum),cihazımın nem ayarı +2 de ,cihazın su haznesine 2-3 damla nane yağı veya lavanta yağı damlatıyorum,son 1 aydır gündüzleri zaman zaman nefes almada geçici sorunlar yaşıyorum,bu sorun genirme ve esneme ile başlayıp nefes yetersiz geliyor gibi bir hisle bir müddet devam ediyor,yemek yeyince geçiyor,aceba cihazdan mideme havamı kaçıyor?ayrıca ev tozlarına ileri derecede alerjim var antiviral ilaç her akşam kullanıyorum ama filtreyi sık sık temizlemiyorum(ayda veya iki ayda bir),nefes darlığı hissi aceba alerjikmi yoksa cihazla ilgili bir sorundanmı kaynaklanmakta?,veya nemlendirici kullandığım için ciğerlerde su toplama vb.bir sorun oluşturur mu?lütfen bu hususta yardımcı olurmusunuz…
Şimdiden teşekkür ederim…
Yanıtla
Mustafa Sofuoğlu
Mustafa Sofuoğlu 28 Temmuz 2020 üzerinde 02:06 de (Düzenle)
En son cihaz apne değerlerime baktığımda ise şu sonuç çıkmaktadır…!
(Cihaz Devilbiss Auto cpap Dv5 serie)
%95 basıncı
son hafta:8
Son gün:13
%90 basıncı
Son haft:7
Son gün :12
Basınç plato zamanı
Son Ay:0
Son hafta :0
Son gün :2
Apne hipopne indexi:
Son Ay:5,5
Son hafta:6,5
Son gün:9
Obstrüktif olmayan İndex:
Son ay:0,25
Son hafta:0,5
Son gün:1
Soluk üfürüm indeksi:
Son hafta:0
Son gün:0
Bu değerler ne göstermekte onuda belirtirseniz çok memnun olurum…
Teşekkürler
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 29 Temmuz 2020 üzerinde 16:14 de (Düzenle)
Mustafa Sofuoğlu, merhaba. Cihazdan alınan analiz bilgilerini sadece uzman hekimlerin yorumlaması doğru olacaktır. Aksi halde sağlığınız olumsuz şekilde etkilenebilir. Solunum hakkında temel bilgileri edinmek isterseniz bu sayfayı inceleyebilirsiniz: Solunumla İlgili Temel Bilgiler Nelerdir? - Sesan Blog - Sesan Forum
Yanıtla
Mustafa Sofuoğlu
Mustafa Sofuoğlu 30 Temmuz 2020 üzerinde 11:40 de (Düzenle)
Doktor önerinizin yanına,Değerlerde hava kaçağı var,veya Ahi
değerleriniz yüksek veya normal gibi,çoğu hastanın bilmediği durumları bildirmenizde ne beis varki…!
Her sonuc çıktısını alan doktora gitmek zorundamı…?
Sonuçta rica ile bişey sorduk…
Doktor önerecekseniz bu kısmı niye açtınız insanlara…!
Neyse….!
İyi çalışmalar size…
İyi bayramlar….
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 31 Temmuz 2020 üzerinde 17:37 de (Düzenle)
Mustafa Sofuoğlu, merhaba. Öncelikle iyi bayramlar dilerim. Cihazdan alınan kullanım parametrelerini ancak konusunda uzman bir hekim yorumlayabilir. Başkaları tarafından yapılabilecek yanlış yorumlar tedavi sürecinizi olumsuz etkileyebilir.
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 28 Temmuz 2020 üzerinde 16:28 de (Düzenle)
Mustafa Sofuoğlu, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Burun açıcı spreylerin uzun süre kullanılması önerilmiyor. Bu nedenle ara vermenizi tavsiye ederim.
Yıllar içinde hastalığınızın durumu değişmiş olabilir. Bu nedenle eskiden ayarlanan parametrelerin artık değişmesi gerekebilir. Hastalığınızın seyri değiştiyse eski parametreler farklı şikayetlerin oluşmasına neden olabilir. Bu konuda hekime başvurmanızı öneriyorum.
Ayrıca kullandığınız maskeyle ilgili de sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Farklı bir maske deneyebilirsiniz.
Solunum yolu nemlendirmesi için cihazın nem seviyesini yükseltebilirsiniz.
Kullandığınız bitkisel yağların içeriği çok önemlidir. Tamamen doğal olduğundan emin olmalısınız. Doğal olsa dahi uzun süre kullanırsanız farklı şikayetleriniz oluşabilir. Nemlendiricide sadece saf su veya kaynatılıp soğutulmuş su kullanmanızı öneriyorum.
Cihazın filtresini her gün veya gün aşırı temizlemenizi öneriyorum. Üç ayda bir cihaza bakım yaptırmalısınız ve tüm filtrelerini yenileriyle değiştirmelisiniz. Böylece alerjik şikayetleriniz azalabilir.
Solunum cihazlarında kullanılan nemlendiriciler akciğerlerde sıvı birikmesine sebebiyet vermemektedir.
Yanıtla
Mustafa Sofuoğlu
Mustafa Sofuoğlu 19 Ağustos 2020 üzerinde 01:26 de (Düzenle)
Teşekkür ederim…
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 20 Ağustos 2020 üzerinde 15:38 de (Düzenle)
Mustafa Sofuoğlu, merhaba. İlginiz ve desteğiniz için biz teşekkür ederiz.
Yanıtla
Varol Topal
Varol Topal 30 Ekim 2020 üzerinde 03:31 de (Düzenle)
Merhabalar 1 haftadır cpap cihazı kullanıyorum 1haftadır baş ağrısı var neden oluyor bu ağrı normal mi sizce şimdiden teşekkür ediyorum
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 31 Ekim 2020 üzerinde 13:13 de (Düzenle)
Varol Topal, merhaba. CPAP cihazına alışması süresi yaklaşık 1-2 hafta sürebilir. Oksijen doğal yolla değil ilk defa bir cihaz aracılığıyla vücuda girdiği için baş ağrısı yapabilir. 2 hafta içerisinde bu ağrı devam ederse tekrar cihazın değerlerini kontrol ettirebilirsiniz.
Yanıtla
Canip ÜNAL
Canip ÜNAL 4 Nisan 2021 üzerinde 01:07 de (Düzenle)
Merhaba cpap kullanmaya başladım. Ama 3. Günüm çok zor günler olmaya başladı yatamıyorum. Yatınca ya maske kaçağı yada baskısı ile uyanıyorum.
Birde ciğerime sanki hava doldurmuş gibi ağrı oluyor.
Bir sorunda şu ki cihaza başlamadan gündüz uykusuzluk hissi az idi şimdi daha fazla bitkin ve halsizim
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 5 Nisan 2021 üzerinde 14:02 de (Düzenle)
Canip Ünal, merhaba. Şikayetlerinizi doktora iletmelisiniz, terapi basıncınızı azaltabilir.
Yanıtla
Emre Demir
Emre Demir 2 Ocak 2021 üzerinde 11:37 de (Düzenle)
Nemlendiricili Auto cpap kullanıyorum ve boğazımı kurutuyor Teknik servisi aradim nemlendiricinin ayarını yukseltmemi soyledi yaptim ama yine degisen birsey olmadi ne yapmalıyım
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 3 Ocak 2021 üzerinde 11:22 de (Düzenle)
Emre Demir, merhaba. Nemlendiricinin ayarını yükselttiğinizde bir değişme olmuyorsa nemlendiricide arıza olabilir. Suyu ısıtmıyordur. Yetkili bir teknik servise gösterebilirsiniz.
Yanıtla
BİROL DİZAR
BİROL DİZAR 23 Şubat 2025 üzerinde 19:02 de (Düzenle)
nemlendirici ağız kuruluğunu doktorların anlamadığı ve bilmediği bir sorundur. nemlendirici kullanmayı salık verirler bu yanlıştır nemlendirici ağız kurumasını çoğu kişi de önlemez. Sorunu çözmek istiyorlarsa benimle irtibat kurabilirler.
Yanıtla
Tamer TAŞDELEN
Tamer TAŞDELEN 11 Ocak 2021 üzerinde 03:04 de (Düzenle)
Sitenizdeki silikon ve jel maske farkını okudum. Bizim şu anda kullandığımız silikon maske. Hangisi daha kullanışlıdır? Silikon maske mi, jel maske mi tavsiye edersiniz ? Silikon veya jel maskenin büyük boy olanı takma aparatları ile birlikte ne kadar? WhatsApp üzerinden bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler 0 505 751 45 89
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 12 Ocak 2021 üzerinde 16:27 de (Düzenle)
Tamer Taşdelen, merhaba. Talebinize vermiş olduğunuz iletişim numarasından en kısa sürede dönüş sağlayacağız.
Yanıtla
savaş avcı
savaş avcı 3 Şubat 2021 üzerinde 08:21 de (Düzenle)
merhaba. oto cpap cihazı alacağım. görme engelliyim. bu yüzden ses sinyalleriyle uyarı veren bir marka model seçmek istiyorum. bluetooth bağlantı yasaklandığı için cihazı tek başıma takip etmemi kolaylaştıracak çözümlerarıyorum. marka önerilerini görüşmek üzere aramanızı rica ediyorum. teşekkürler. 05453301114
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 4 Şubat 2021 üzerinde 14:37 de (Düzenle)
Savaş Avcı, merhaba. En kısa sürede satış ekibimiz dönüş sağlayacaktır.
Yanıtla
OSMAN BORAN
OSMAN BORAN 30 Mayıs 2021 üzerinde 11:11 de (Düzenle)
Merhabalar; sık elektrik kesintilerine karşı güç kaynağı kullanmak istiyorum, cihaz remstar. Özellikleri ne olmalı, en azından 6 saat idare etsin. Saygılarımla
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 31 Mayıs 2021 üzerinde 13:50 de (Düzenle)
Osman Boran, merhaba. 3 KVA’lık bir UPS cihaz için yeterli olacaktır. Daha fazla bilgi için bu sayfadan bizimle iletişime geçebilirsiniz; İletişim - Sesan
Yanıtla
Sercan Sönük
Sercan Sönük 6 Ekim 2021 üzerinde 17:57 de (Düzenle)
Philips cpap cihazlarının kanser yapabileceği böyle bir parça bulundurduğu ile ilgili bir haber okudum. Doğru mu? Hangi marka almalıyım hangisi güvenlidir?
Yanıtla
İrem AKKAYA
İrem AKKAYA 7 Ekim 2021 üzerinde 10:47 de (Düzenle)
Sercan Sönük, merhaba. Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerde kanserojen veya herhangi bir zararlı madde bulunmaz. Cihaz alırken marka önemlidir ancak markadan ziyade cihaz özellikleri ve teknik servis desteğine dikkat edilmelidir. Bazı markaların belirli bölgelerde teknik servisleri bulunurken bazı markaların her ilde teknik servisleri bulunmaktadır. Detaylı bilgi için bize bu sayfadan ulaşabilirsiniz: İletişim - Sesan
Yanıtla
vedat yola
vedat yola 27 Aralık 2021 üzerinde 22:43 de (Düzenle)
Selamlar,
5 yıldır Resmed s9 cpap cihazı kullanıyorum. İlk zamanlarda nefes almayla doğru orantılı olarak cihazda nefes alır gibi hava akımı veriyordu. Kaliteli bir uyku uyuyordum. Gece kalktığımda hortumu maskeden ayırdığımda bir süre sonra hava akını kesiliyordu. Ancak son zamlarda cihaz sürekli hava veriyor ve hortumu maskeden ayırdığımda hava akımı gelmeye devam ediyor. Maske takılıyken sürekli hava verdiği için uyku düzenim bozuldu. Bununla ilgili yapılması gereken bir işlem var mı?Temizlik işlemini rutin sürelerde yapıyorum, her altı ayda bir filtre değişimi yapıyorum. Hortum ve maske zamanında reçete edip değişini de sağlıyorum. Cihazım çalışmayla ilgili sıkıntılarımı gidermek için yardımcı olabilirmisiniz. Bunun yanı sıra cihazımızın bakımını herhangi bir serviste bugüne kadar yaptırmadık. Ankara da yaşıyorum. Ankarada bağlantıda olduğunuz ve bana yardımcı olabilecek bir servis varsa yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi günler.
Yanıtla
BİROL DİZAR
BİROL DİZAR 23 Şubat 2025 üzerinde 19:05 de (Düzenle)
uyku sorunu olanlar benimle irtibat kurarlarsa yardımcı olmaya çalışırım. Bu da beni mutlu eder.
Yanıtla
Mehmet ÖZTÜRK
Mehmet ÖZTÜRK 4 Ocak 2022 üzerinde 10:14 de (Düzenle)
iyi günler respirox marka nazal maske kullanıyorum. solunum kısmında biraz zorlansamda idare ediyorum ancak 20 günlük kullanımımda burnumun büyüdüğünü hissettim. nem ve basınç farkından burnun ödem toplama durumu olabilirmi. cihazım sıfır. bakım ve temizliğini zamanında yapıyorum. teşekürler.
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 1 Eylül 2022 üzerinde 11:10 de (Düzenle)
Mehmet ÖZTÜRK, merhaba. Kafa bandını çok sıkmış olabilirsiniz baskıya bağlı olarak bir şişme meydana gelmiş olabilir ancak konu ile ilgili doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
ERCAN ÇARDAK
ERCAN ÇARDAK 9 Mayıs 2022 üzerinde 13:42 de (Düzenle)
MERHABA 2000 YILINDA CPAP CİHAZI ALDIM CİHAZIM BOZULDU. YENİDEN UYKU LABORATUVARINDA YATMAM GEREKTİ ANCAK LABARATUVARDA PANİK YAPTIM UYUYAMADIM. HASTA BAKICI TESTİMİ YAPAMADI YATAKTAN KALDIRDI.ŞİMDİ NE YAPABİLİRİM
Yanıtla
Umut UZAN
Umut UZAN 1 Eylül 2022 üzerinde 11:04 de (Düzenle)
ERCAN ÇARDAK, merhaba. Doktorunuza tekrardan konu ile ilgili danışmanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı günler dileriz.
Yanıtla
Ümit DAL
Ümit DAL 6 Eylül 2022 üzerinde 18:16 de (Düzenle)
Cbap cihaz kullanmaya başladım ertesi günden itibaren geniz akıntısı oluşmaya başladı 1 haftadır grip gibiyim
Yanıtla
özgür başer
özgür başer 22 Aralık 2022 üzerinde 23:43 de (Düzenle)
iyi günler
resmed autoset 10 cihazı 10 gündür 4-14 basıncta kullanıyorum rampa autoda 4le başlıyor, sabaha karşı uyandıgımda kendim nefes alıp verirken basınc 10 14 arası oluyor uyanık olduğum halde basınc 4 e düşmüyor düşmesi gerekirmi cihazda sorun mu vardır. şimdiden teşekkürler.
Yanıtla
Ahmet Yılmaz
Ahmet Yılmaz 1 Ekim 2023 üzerinde 20:36 de (Düzenle)
Merhaba Nazal apap cihazı maskesi burnumda gece terliyor kaşınmaya yol açıyor rahatsız ediyor ne yapabilirim sebebi nedir ayrıca maske burun kemer kısmını eziyor yara yapıyor uyumsuz olduğunda mi
Yanıtla
Hasan sezgin
Hasan sezgin 9 Şubat 2024 üzerinde 20:36 de (Düzenle)
Hocam merhaba ben 13 yıldır cpap kullanıyorum çoksa memnunum marka resmed sizden isteğim bu nemlendirici hava vücuda beyine ileride bir zarar verirmi bi arkadaşım bunun kireçlenme yaptığını söylüyor.vucudun eklemlerini bozduğunu söylüyordu ayrıca bucihazları nezaman nemli çalıştıracak soğuk havadamı sıcak havadamı.nemlendirici açmak zorundamıyız.
Yanıtla
MURAT BAKIR
MURAT BAKIR 2 Nisan 2024 üzerinde 12:02 de (Düzenle)
Merhaba bpap st respirox cihazı kullanıyorum , cihaza alıştım maskede değiştirdim faka en büyük sorunum cihaz serinhava üflerken artık sıcak hava üflüyor bu da beni sıkıştırıyor uykudan sık sık uyanmama neden oluyor. nemlendirici ısı ayarını değiştirdik servise götürdük sorun yok denildi. nemlendirici olmadan kullandım yine aynı hatta cam açık yattım ki serin hava olsun içerde ama nafile sebebi ne olabilir cihazı kullanamıyorum ve uykularım kabusa dönüşüyor.
Yanıtla
Şerife hiştik
Şerife hiştik 30 Ekim 2024 üzerinde 23:34 de (Düzenle)
İyi akşamlar.
Eşim 4 aydır VENTMED cihazını kullanıyor. Bizim sorunumuz
Geçen hafıza kartını okutturduğumuzda 2 aylık çıktı yerine son bir ayın çıktısını vermişti
Bugün tekrar 2 aylık çıkması gerekirken 4 günlük çıktı vermiş. 10 . Ayda olmamıza rağmen 8.ayın ilk dört gününü vermiş.Eşim eve gelince farkett. Sebebi nedir. Rica etsem
Yanıtla
fehmi kahveci
fehmi kahveci 26 Şubat 2025 üzerinde 16:47 de (Düzenle)
yaklaşık 16 yıldır resmed S8 cpap kullanıyorum çok da memnunum yalnız son bir aydır nemlendirici çalışmıyor cihazın yenisi de üretilmediğinden bulamadım
S8 nemlendiricinin tamiri yapılıyormu yada yenisini bulabilirmiyim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşeküür ederim