Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Sesimiz, gün içinde en fazla kullandığımız iletişim aracımızdır. Bu nedenle en basit ses sağlığı sorunlar bile hayatımızı oldukça olumsuz etkilemektedir. Genel olarak sesin yanlış kullanımı, mevsimlerin etkisi ve yorgunluk gibi nedenler ses kısıklığına sebep olmaktadır. Çözümü ise şüphesiz bir doktor kontrolünden geçmektir. Eğer doktora gitme olanağınız yoksa, makalemiz de bu sorunla kendi kendime nasıl baş edebilirim? Sorusuna yanıt olabilecek bir kaç tüyo bulabilirsiniz. Aşağıda paylaşacağım bir çok yöntemi, ses kısıklığı yaşadığım dönemlerde kendim de uyguluyorum ve faydasını görüyorum. Umarım sizler içinde faydalı olur.

Ses kısıklığı nedenleri nelerdir?

Ses kısıklığı, genel olarak soğuk mevsimlerin beraberinde getirdiği sağlık sorunlarından biridir. Aynı zamanda sesini yanlış kullanan kişiler de sürekli ses sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bunlardan ziyade olarak ise aşırı çalışma, bitkin düşme ve mecalsizlik gibi durumlar da ses kısıklığı sorununu beraberinde getirir. Bazı durumlar da ise ses kısıklığı Nodül gibi ciddi sağlık sorunlarının da belirtisi olabilmektedir. Bu nedenle ses kısıklığı uzun süre yaşandığın da muhakkak bir doktor kontrolünden geçilmesi gerekmektedir.

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Bir makale de okumuştum: Ses kısıklığı için bal iyi gelir yazıyor du. Sonra bir kavanoz bal alarak bunu denedim. Bal, evet biraz sese iyi gelmişti ama sorunu tam anlamıyla gidermeye pek yardımcı olmamıştı. Daha sonra ise sütün sese iyi geldiğini öğrendim. Aynı şekilde süt de beni hayal kırıklığına uğratmasına rağmen az da olsa fayda etmişti. Biraz daha araştırıp limon ile balı karıştırınca sese iyi geldiğini öğrendim ve uyguladım. Bu daha önce uyguladığım yöntemlere bakarak daha iyi bir seçenek olmuştu. Daha sonraları ise süt, karabiber ve balı karıştırma diye bir yöntem okudum, uyguladım. Bunu denemek isteyenlere etkili olduğunu söyleyebilirim ama o kadar kötü bir tadı oluyor ki, sesi kurtarayım derken mideden oluyorsunuz. Fakat içlerinde en kısa süreli çözüme taşıyan yöntem de buydu.

Yukarıda uyguladığım yöntemler benim vücudum da bu şekilde etki göster di. Bu sizde de bu şekilde etki gösterecek anlamına gelmiyor tabiki. Sizin sağlık sorununuzu seviyesi ve bünyenizin reaksiyonları daha farklı olabilir. Bu nedenle kesinlikle bir doktor kontrolünden geçmeden böyle şeylere başvurmayın. Eğer doktora gitme imkanınız yoksa siz de benim gibi ufak ufak deneyebilirsiniz bu yöntemleri.

Ses Kısıklığı Kendi Kendine Geçer Mi?

Aslında ses kısıklığı bir hafta içinde kendiliğinden geçmelidir. Hiç bir önlem ve yöntem uygulamadan genel olarak kendiliğinden kaybolur. Bazı durumlar da bir haftayı geçerde rahatsızlık doktor kontrolü kesinlikle gereklidir. Zira uzun süreli devam eden ses kısıklıkları Nodül ve benzeri çok ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir. Araştırdığım kaynaklar da genel olarak elde ettiğim ortak fikir budur.