OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi tarafından Derneğimize iletilen yazıda OSTİM Türkiye–Endonezya (Cakarta) Medikal Sektör Ticaret Heyeti & B2B İş Forumu gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.
2026 yılının başında, medikal sektörümüz açısından stratejik öneme sahip bir uluslararası iş geliştirme fırsatını sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.
18–23 Ocak 2026 tarihli Türkiye–Endonezya (Cakarta) Medikal Sektör Ticaret Heyeti & B2B İş Forumu, küresel tedarik zincirlerinde giderek yükselen Asya pazarına açılmak isteyen firmalar için kaçırılmayacak bir kapı.
OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi öncülüğünde ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen bu organizasyon, sektörümüzde faaliyet gösteren üretici, tedarikçi, teknoloji ve sağlık hizmeti firmaları ile Endonezyalı alıcı ve yatırımcıları doğrudan bir araya getiriyor.
Asya’nın en kalabalık ülkelerinden biri olan Endonezya, sağlık altyapısının güçlendirilmesine verdiği önem ve artan nüfusla birlikte medikal cihaz, sarf, hastane ve teknolojilere yönelik ciddi bir talep potansiyeli barındırıyor. Bu bağlamda, Endonezya pazarına erken giriş yapacak firmalar, hem bölgedeki büyümeden pay alma hem de uzun vadeli ortaklık ve yatırım fırsatlarına erişme avantajı elde edecektir.
ENDONEZYA (CAKARTA) MEDİKAL SEKTÖR TİCARET HEYETİ & B2B İŞ FORUMU
Endonezya, hızla büyüyen sağlık yatırımları, genç ve dinamik nüfusu ve artan medikal teknoloji talebiyle Türk medikal sektörü için önemli ve sürdürülebilir bir pazar konumuna gelmiştir. Bu ticaret heyeti, ürünlerinizi ve yetkinliklerinizi doğrudan büyük alıcılarla, kamu temsilcileriyle ve önde gelen sağlık gruplarıyla görüşme fırsatı sunan, sonuç odaklı bir iş geliştirme platformudur. Ürün ihracatınızı artırmak, yeni distribütörlükler oluşturmak, Asya pazarına açılmak ve uzun vadeli ortaklıklar kurmak isteyen tüm firmalarımız için stratejik bir katma değer yaratacağına inanıyoruz. Sektörümüzün uluslararası alanda daha güçlü temsil edilebilmesi adına sizleri bu önemli organizasyona davet ediyoruz.
18–23 Ocak 2026
Kimler Katılabilir?
• Medikal cihaz/ekipman ve sarf üreticileri
• Medikal teknoloji & yazılım firmaları
• Hastaneler, hastane kurulum/işletim şirketleri
• Endonezya’da ticaret veya ortak yatırım planlayan firmalar
Dahil Olan Hizmetler:
THY Ankara–Cakarta uçuşu
5 gece / 6 gün – Hotel Kartika Chandra
2 tam gün Medikal sektör B2B ikili iş görüşmeleri
Tüm transferler
Program süresince tüm akşam yemekleri
Vize + çıkış harcı
Seyahat sağlık sigortası
Katılım Ücreti: 3.650 USD (%70’e varan devlet desteği ile)
Program Akışı:
• 19 Ocak: Medikal sektör B2B ikili iş görüşmeleri
• 20 Ocak: Medikal sektör B2B ikili iş görüşmeleri
• 21 Ocak: Jakarta Büyükelçilik & Bakanlık ziyareti
• 22 Ocak: Bandung Valilik ziyareti
Beklenen Endonezyalı Katılımcılar: Dexa Medica, Indofarma, Salim Group, özel hastaneler, Sağlık Bakanlığı temsilcileri ve çok sayıda yerel tedarikçi. (Kesin liste Aralık ayında paylaşılacaktır.)
Başvuru Formu: Medikal Sektörü Sektörel Ticaret Heyeti ve İş Forumu Katılım Formu