Yorumlar
ferhat - 26 Mayıs 2018 03:05
mrb hocam, peki tek hekimden 40 gün sonrası yine tek hekimden rapor alınırsa kurum sağlık kurulu raporuna çevir derse nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor ne tür işlemler yapılıyor
Celil Çağlar ÖZLÜ - 27 Mayıs 2018 00:49
Ferhat, merhaba. Tek hekim raporunu, sağlık kurulu raporuna çevirmeniz gerekiyorsa yeni rapor alıyormuş gibi başvuru yapmanız gerekir. İlgili hastanenin sağlık kurulu biriminden süreçle ilgili bilgi alabilirsiniz.
Fatma - 21 Aralık 2019 15:50
Mrb hocam ben doğuştan tek bobrekliyim engel raporu almak istiyorum hastane yüzde kaç verir başka hastalığım yok
Celil Çağlar ÖZLÜ - 22 Aralık 2019 14:17
Fatma, merhaba. Engelli statüsünde değerlendirilmek için %40 ve üzerinde özürlü olduğunuza dair sağlık kurulu raporu gerekir. Tek böbreklilikle ilgili engellilik yüzdeliğine etki eden durumları aşağıda belirtiyorum:
Diğer böbrek tamamen normal: %10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut: %15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı: %20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: %25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi ile yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: %30
Yahya - 3 Şubat 2020 16:08
Hocam ben lenf ödem hastasıyım askerlik için başvuru yaptığımda %50 rapor verdiler bu benim normal hayatımdaysa geçerli bir heyet raporumudur? Yoksa sadece askerlik için mi
Sesan - 4 Şubat 2020 17:26
Yahya, merhaba. Heyet raporunuz Türkiye sınırları içinde her yerde geçerlidir.
Enise - 13 Şubat 2020 12:38
Hocam iyi günler ben lise öğrencisiyim 12m sinifim ve devamsizligim 30 günü geçti bu sebeple bana heyet raporu verebilirler mi sağlık sorunu olarak şeker hastalığım var.
Sesan - 14 Şubat 2020 11:45
Enise, merhaba. Rapor için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz ancak devamsızlık ile ilgili raporlar geçmiş tarihli yazılamamaktadır. Bu nedenle velinizin okul idaresi ile görüşerek mazereti yazılı olarak dilekçe ile bildirmesi gerekir.
Mustafa - 19 Mart 2020 01:36
Öğretmenlik için sağlık raporu alacağım. Ancak karaciğerimde kist var. Bu benim raporu almama engel mi?
Sesan - 20 Mart 2020 12:07
Mustafa, merhaba. Heyet raporu alabilirsiniz. Rapor içeriğinde şu anki sağlık probleminiz de belirtilir.
Fatih aksu - 11 Mayıs 2020 01:18
Merhaba ben 2015 de tip1 seker hastaligi teshisi ile devlet hastanesine yatis yaptim.heyete girdim rapor aldim.askerlik icin elverissiz olarak askeriye gittim evraki verdim.ama suan o belge yok.e devlete giriyorum yok…yuzde kac verdiklerini bile bilmiyorum.engelli raporu almis mi oluyorum onu da bilmiyorum acikcasi…bikgilendirirseniz sevinirim.
Sesan - 12 Mayıs 2020 12:37
Fatih Aksu, merhaba. Her hangi bir işlem yapmak için heyet raporunun aslı veya noterden “aslı gibidir” şeklinde onaylanmış nüshası gerekir. Raporu kaybettiyseniz raporu daha önce düzenleyen hastaneye tekrar başvurabilirsiniz.
Cemal Keve - 5 Ocak 2021 23:16
Hocam merhaba. Benim çenem hafif sola kayık ve üst dişlerim de birazcık sağa kaymış. Bu sıkıntı dişlerimi fırçalarken , yemek yerken rahatsız ediyor. Yanaklarımı hep yara yaptı. Dişlerim üst üste oturmuyor . Bu yüzden bana heyet raporu yazarlar mi acaba ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ?
Sesan - 6 Ocak 2021 10:51
Cemal Keve, merhaba. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin sağlık kurullarına başvurabilirsiniz. Rapor çıkıp çıkmaması ortodonti muayeneniz sonucunda belli olur. Hekim size bilgi verecektir.
Fatma Gözde kurt - 9 Ocak 2021 13:48
Merhaba hocam ben tüp Bebek merkezi ne başvurmak istiyorum ama bizim SSK yerine bağkur var onun için muayene ücretleri çok olduğundan heyet raporu almamız gerekiyor mu veya devletten destek alabilmeniz için ne yapmamız gerekiyor
Sesan - 10 Ocak 2021 16:13
Fatma Gözde Kurt, merhaba. Konu ile ilgili hastanenin sağlık kurulundan detaylı bilgi alabilir, yine rapor için başvurunuzu oradan tamamlayabilirsiniz.
Oguzaltintas - 22 Nisan 2021 11:10
Yeni ameliyatoldum hocam durumumyok heyet raporu alabilirmiyim sagliktanyararlanmakicin
Sesan - 22 Nisan 2021 17:18
Oğuz Altıntaş, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine sağlık kurulu raporu için başvurabilirsiniz. Raporu ne için almak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Muayene sonrasında engel oranı belirlenir. Raporunuz ile devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.
Alper uçdu - 5 Temmuz 2021 17:39
merhaba ben özel doktordan psikolojik tedavi görüyorum ilaçlarımı almaya durumum yok ne yapmalıyım
Sesan - 6 Temmuz 2021 11:17
Alper Uçdu, merhaba. Rapor alırsanız ilaçlarınızı fark ödeyerek tedarik edebilirsiniz. Rapor için hekiminize danışmalısınız.
İsmail kilic - 25 Temmuz 2021 19:21
Hocam ben 2 soru sormak istiyorum. Birincisi beni daha önce 2 kere zorla akıl hastanesine kapattılar. Şuan durum bildirir (vasilik ve zorla yatirma) ile ilgili dava için rapor alacağım. Sizce sağlam raporu alabilir miyim?
Hocam bir de heyet kuruluna çıktığımız zaman ne gibi sorular soruyorlar?
rsanız çok sevinirim.
Sesan - 26 Temmuz 2021 12:16
İsmail Kılıç, merhaba. Rapor için hastanenin sağlık kurulu birimine başvurabilirsiniz. Heyetin sorduğu sorular hastalığınız ile ilgili olmakla birlikte kişiye göre de değişebilir. O nedenle, net bir şey söylemek mümkün değil.
Nesibe Sözen - 8 Eylül 2021 20:28
Hocam iş başvurusu için benden heyet raporu istediler emniyete vericez diyorlar doğrumu?
Sesan - 9 Eylül 2021 12:19
Nesibe Sözen, merhaba. Her iş yeri için uygulama farklıdır. Firmanın evrakları nereye vermek için istediğini bilemiyoruz.
Hava Akyüz - 10 Eylül 2021 06:15
Merhaba hocam kızım lösemi hastası Samsun Medikal park hastanesinde tedavi oluyor 4 ay donra inşallah tedavisisona erecek ilk dönem evde eğitim alması. için rehberlik ve araştırmaya başvuruda bulunduk bana medikal park hastanesinin raporunu kabul etmediklerini resmi bir hastaneden devlet hastanesinden rapor istediklerini söylediler böyle bir hakları var mı Medikal park hastanesinde her bölümden uzman doktor çalışıyor
Sesan - 11 Eylül 2021 12:21
Hava Akyüz, merhaba. SGK ile anlaşmalı özel hastanelerden rapor alabilirsiniz ancak çoğu kurumda geçerli kabul edilmez.
Mehmet uysal - 12 Şubat 2020 14:59
Hocam benim sol kulağım 100% total duymuyor ve sağ kulaktan duyuyorum rapor alabilirmiyim
Sesan - 13 Şubat 2020 11:19
Mehmet Uysal, merhaba. Heyet raporu için sağlık kurulu olan tam teşekküllü bir hastaneye başvurabilirsiniz. Rapor alıp alamama durumunuzu hekiminizle görüşmeniz gerekir.
Özge Şahin - 2 Haziran 2020 11:00
Merhaba hocam benim babam 47 yaşında ve 3 ay önce kalp rahatsızlığından dolayı stent takıldı 4 tane kalbi normal insanlara göre yüzde 45 calisir durumda aynı zamanda yüksek tansiyonda var biz emeklilik için heyet raporu alırsak yüzde kaç verir acaba
Sesan - 3 Haziran 2020 14:28
Özge Şahin, merhaba. Heyet raporu için sağlık kurulu olan tam teşekküllü bir hastaneye başvurabilirsiniz. Rapordaki oranlar kişinin hastalığına göre belirli prosedürler doğrultusunda hesaplanır. Değerler her hasta için farklıdır. Bu nedenle bir tahmin yürütmek yanlış olur.
Muhammet Demir - 19 Temmuz 2020 02:24
Hocam merhaba benim kolum hem kırıldı hem çatladı heyet raporu alacam kaç gün sürer
Sesan - 20 Temmuz 2020 17:43
Muhammet Demir, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurmanız gerekir. Size kurul tarafından bir heyet günü verilir. Her hastane için raporun hazırlanma süresi değişkenlik gösterebilir. Bu süre bazen 1 ayı bulabilir.
Çayan dengiz - 29 Temmuz 2020 16:33
Merhabalar hocam ben çağrı merkezinde caliylsiyorum çalışma koşuları çok zor 09:00-18:00 ve iki görüşme arasında 3-4 saniye veya hiç zaman geçmeden diğer gorsumeye giriyoruz yani boğazımi dinlendiremiyorum … 3 yıl yaptım şuanda ileri derecede kronik faranjit larenjit ve ses telerimde ödemler olustu ben işi yapmak istemiyorum tek doktor raporu verdim kabul etmediler heyet raporu istediler giderek kötüleşiyor ben tazminatımı almak istiyorum bu durumda heyet raporunu alabilirmiyim sesimi tam kaybetmeden
Melih küçük - 27 Şubat 2021 18:47
Merhabalar, ben askerden muaf aldım fakat her hangi bir engel raporu almadım, romatizma hastalığım vardı fakat vücudumda her hangi bir kısıtlama hastalık belirtisi hiç bir şey yok bir tane ilaç raporum var eski, su an memur olmak için sağlık raporu almama engel midir bu
Sesan - 28 Şubat 2021 11:03
Melih Küçük, merhaba. Rapor için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Memurluk için istediğiniz raporda belli bölümler tarafından muayeneleriniz yapılır ve bunun sonucunda bir rapor çıkartılır. Her iş için istenilen rapor da farklıdır. İş yönetmeliğine bakarak hangi bölümlerden rapor alınması gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Serkan - 28 Şubat 2021 14:03
Merhaba 10 senedir gürültülü ortamda çalışıyorum sağ kulakta yüzde 60 sol kulakta yüzde 30 duyma kaybı mevcut iki ayakta emeliyat lik venöz yetmezlik mevcut ben heyet raporuyla gürültülü ortamda ve ayakta çalışamaz raporu alabilirmiyim
Sesan - 1 Mart 2021 15:33
Serkan, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine heyet raporu için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuz esnasında raporu ne için almak istediğinizi söylüyorsunuz. Raporda çalışamaz ibaresi ise doktorunuz tarafından uygun görülürse veriliyor.
Mehmet türk - 11 Mart 2021 19:43
Hocam merhaba, vitiligo için çalışamaz raporu ihtimali var mıdır ? Teşekkür ederim
Sesan - 12 Mart 2021 17:09
Mehmet Türk, merhaba. Rapor için ilgili bölüm doktoruna muayene olabilirsiniz. Muayene sonucunda raporu alıp alamayacağınızı söyleyecektir.
Asya yanç - 13 Nisan 2021 04:27
Merhaba hocam annemin sağ gözü %70 görmüyor solda %20 görmüyor göz tansiyon hastası. Biz heyetten rapor almak istiyoruz acaba olur mu?
Sesan - 14 Nisan 2021 16:08
Asya Yanç, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin Sağlık Kurulu’na rapor için başvuruda bulunabilirsiniz. Heyetteki muayeneleriniz sonucunda raporunuz çıkacaktır.
Hakan Yılmaz - 31 Temmuz 2021 13:22
Merhaba, 2005 yılında karaciğer tümörüne bağlı olarak sol lobu alındı. İlaç tedavisi devam etmekte olup rutin kontrollerim devam ediyor. Karaciğer ameliyatıma bağlı olarak %40 ve üzeri heyet raporu alabilirmiyim?
Sesan - 1 Ağustos 2021 12:30
Hakan Yılmaz, merhaba. Rapor için başvurabilirsiniz ancak raporunuzda çıkacak olan oran muayeneleriniz sonucunda belli olur. Bu nedenle herhangi bir tahmin yürütmek ne yazık ki doğru değil.
Yakup can - 22 Eylül 2021 02:20
Toz işte çalışıyorum ama şuan rahatsız oluyorum nasıl rapor alırıö
Sesan - 22 Eylül 2021 10:39
Yakup Can, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna giderek rapor için başvuruda bulunabilirsiniz.
Aglgr - 13 Şubat 2020 21:49
Merhaba hocam eşim mevcut işyerinde 13 yıldır çalışıyor. Normal şartlarda tazminatı ve emekliliği bulunmuyor. Yalnız işe bağlı olarak, boyun düzleşmesi boyun fıtığı bel fıtığı menisküs ve basparmaklarda kireçlenme ve sinir sıkışması tarzında hastalıkları var. Elimizde raporlarda mevcut. İyice zorlanmaya başladı. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporu almak istiyoruz heyetten. Yüzdelik bir durum yok. Sadece bu yazı yeterli olacak haklarımızı almak için. Bu hastalıklara verebilirler mi?
Sesan - 14 Şubat 2020 11:50
Merhaba. Yapılan işten kaynaklı sağlık problemleri yaşanıyor ise prosedüre uygun şekilde kuruma rapor için başvurabilirsiniz. Başvuru sonucunda olumlu yanıt alırsanız SGK ile anlaşmalı kurumlar üzerinden geçici iş görmezlik raporu alabilirsiniz. İşveren bu rapor iletildiğinde görevinizi ve çalışma yerinizi değiştirebilir veya tazminatınızı vererek sizi işten çıkartabilir.
Esra gürbüz - 8 Nisan 2020 18:24
Merhaba hocam ben yeni atandim hemşire olarak ben de bek fıtığı var patlamış ayakta durmakta zorlanıyorum 3 ay kök hücre tedavisi görüyorum heyet raporu alabilir miyim
Sesan - 9 Nisan 2020 12:26
Esra Gürbüz, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz.
Dila doğan - 17 Haziran 2020 22:11
Merhaba hocam. Eşim 43 yaşında ve 2 sene önce açık kalp ameliyatı oldu 6 damarı değişti ve yüksek tansiyon hastası sürekli ilaç kullanıyor. Sol kulağı %40 duymuyor. Erken emeklilik için rapor almak istiyoruz fakat % kaç verirler bilmiyoruz. Kalp ameliyatına bağlı panik atak hastalığında başladı. Sadece bu 3 Dr dan rapor alsak yeterli olurmu acaba. Pandemi sürecinde hastaneye gitmek de istemiyoruz eğer bunlar ise yaramayacak sa.
Sesan - 18 Haziran 2020 16:13
Dila Doğan, merhaba. Heyet raporu için sağlık kuruluna başvuru esnasında, hastanın rahatsızlıklarını ve raporun ne için çıkacağını size soracaklar. Sizi, hastanın rahatsızlıklarına göre muayene olması gereken doktorlara yönlendirecekler. Rapor 3 hekim ve başhekim imzalı olarak çıkar. Raporda oranlar; kişinin hastalığına, hastalık derecesine ve başka rahatsızlıklara göre farklı bir hesaplama yöntemi ile hesaplanır. Bu nedenle herhangi bir oran tahmini yapılması doğru değildir.
Medinegül dönmez - 7 Temmuz 2020 03:06
Slm hocam ben işten çıkıp bütün haklarımı almak için kulağımdan yüksek seste çalışamaz heyet raporu aldım bunun süresi varmı şimdi çalışmak istiyorum yeniden heyete girip temiz raporumu almam gerekiyor yardımcı olur musunuz
Sesan - 8 Temmuz 2020 17:48
Medinegül Dönmez, merhaba. Raporunuz süreli olarak çıktıysa raporda bitiş tarihi yazar. Bitiş tarihinden sonra raporunuz geçersiz olacaktır. Devamlı olarak çıktıysa rapor iptali için yine aynı sağlık kuruluna başvurabilirsiniz.
Serdar Pelister
Serdar Pelister - 7 Eylül 2020 09:16
Merhaba hocam ben 3.kademe mide kanseriyim ameliyat oldum 1 ay önce midem alındı 1bucuk cm kadar gıda borumdan ve bagırsaktan alındı tedavim devam ediyor onumde uzun ve sancılı bir donem var engelli belgesi alabilirmiyim % kaç verilir tesekkur ederim.
Sesan - 8 Eylül 2020 10:31
Serdar Pelister, merhaba. Rapor için sağlık kuruluna başvurabilir veya tedavinizi sürdüren doktorunuza heyete çıkmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Raporda oranlar belirli bir prosedüre göre hesaplanır bu nedenle oran hakkına bir yorum yapmak doğru olmayacaktır.
Özger - 1 Haziran 2020 13:43
Ben de yulsekova devlet hastanesinden rapor aldim .Hastanenin tam tesekkullu olup olmadigi hakkinda cekincelerim varGenel cerrahi bolumu heyet raporunda yok sorun olur mu acaba?Bir de raporu imzalayanlarin sadece ikisi uzman doktor olarak görünüyor.Raporumda sorun olur mu?
Sesan - 2 Haziran 2020 14:05
Özger, merhaba. Heyet raporunda bölümler hastalığınıza göre belirlenir, genel cerrahi bölümü hastalığınız ile ilgili değilse olmamasında sıkıntı olmaz. Raporda 3 hekim ve 1 başhekim imzası olmalıdır. Burada önemli olan doktorların bölümleridir, branşları hastalığınız ile ilgili olmalıdır. Örneğin hastalığınız kalp ile ilgiliyse raporunuzda mutlaka kardiyoloji doktorunun imzası olmalıdır.
tuba gvrcn - 22 Temmuz 2020 17:46
merhaba akustik norinom köşe tümör rahatsızlığım var beyin ve sinir cerrahisinde erzurumdan 45 günlük 3 hekimli rapor aldım ama şuan farklı bi ildeyim lüleburgazdayim tekrar rapor almalıyım burada tek beyin sinir cerrahisi var yıllık normal raporum bittiğinden 3 hekimli almalıyım farklı branşlar olur mu yada nasıl bir yol izlemeliyim hayırlı günler
Sesan - 23 Temmuz 2020 17:57
Tuba Güvercin, merhaba. Farklı bir hastaneden de rapor çıkartabilirsiniz. Daha önceki raporunuzda hangi branşlar varsa yine aynı bölümlerin olması gerekir.
Sbr - 18 Kasım 2020 11:06
Hocam kolay gelsin ben bipolar ünipolar hastasıyım 2017 yılındaN bugüne tedavi görmekteyim çalıştığım işyerinde yaşanan sorunlardan huzursuzluklardan dolayı bu rahatsızlık belirdi be bugüne kadar tedaviyle geldim ve şuan işyerinden hakkım olan 6 yolluk tazminatımı alıp baskılardan bu kafamdaki sorunlardan sıyrılmak istiyorum yoksa durumum ve psikolojim işyerinde hergün dahada kötüye gidiyor insanlarlada iletişimim tamamıyla kesildi kimseyle konuşmak görüşmeye bile tenezzül edemez hale geldim her konuşulanı yanlış anlyor ve ani çıkışlarım oluyor kötü olarak sonuçlana biliyor bu durumdan artık iyice bunaldım sadece sağlık güvencemin olmasıyla şartıyla (Maddiyat olmasın) hiç önemli değil malulen emekli olmak için napmam gerekli
Sesan - 19 Kasım 2020 11:25
Sabri Erdin, merhaba. Hastalığınızı belgeleyen bir heyet raporu çıkarabilirsiniz. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine giderek sağlık kuruluna heyet raporu için başvurabilirsiniz. Raporu ne için çıkartmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Çıkan raporda hastalığınızın işten kaynaklandığı veya yaptığınız işin hastalığınızı tetiklediği belirtilirse tazminat alarak işten ayrılmaya hak kazanırsınız. Malulen emeklilik için ise raporunuzda %60 ve üstü bir oran istenir.
Aliye bulut - 13 Ocak 2021 17:03
Ben 4yildir caglistim yerde belim den amaliyat geçirdim çok ayakta kaldım ağır kaldım din meslek hastalıkları raporum da ağır iş yapamaz ayakta uzun süre kalamaz çıktı ben bu sebebi haklı fesih sebebi olarak kullanabilormiyim
Sesan - 14 Ocak 2021 17:11
Aliye Bulut, merhaba. Evet raporunuzda ağır kaldıramaz ibaresi varsa ve mevcut işiniz bu yöndeyse rapor ile işten ayrılabilirsiniz.
Murat kol - 23 Mart 2021 20:10
Sağlık kurulu muayene kağıdı vermedim kaç ay süresi var oranlar yazılı herşey hazır
Sesan - 24 Mart 2021 14:00
Murat Kol, merhaba. Heyete teslim süresi hastaneden hastaneye göre değişebilir. Sağlık kurulunu arayarak teslim süresini öğrenebilirsiniz.
Ömer şimşek - 13 Haziran 2020 14:32
Merhaba hocam sağ kulakta istime kaybi mevcut bende askeri sınava girdim sağlık kurulu raporunuda %70 Total istime mevcut dediler sağlık kurulunda raporumu tekrar istesem alabilrmiyim 2 yıl sure gecmisse
Sesan - 14 Haziran 2020 16:40
Ömer Şimşek, merhaba. Raporunuzun süresi dolduysa yeniden çıkartabilirsiniz. İşitme kayıplarında oran artabilir, tekrardan heyete girmeniz gerekebilir.
Berna S. - 10 Temmuz 2020 22:30
Merhabalar. Ben öğretmenlik için sağlık raporu almaya çalışıyorum. Normal şartlarda “yurdun her bölgesinde ve her koşulunda öğretmenlik yapabilir.” ibaresi yazmalı. Benim diabetim olduğu için sadece “öğretmenlik yapmasında sakınca yoktur” ibaresi yazabilirmis. Bu benim atamamda herhangi bir engel oluşturur mu?
Sesan - 11 Temmuz 2020 14:22
Berna, merhaba. İş kollarında heyet raporunun etkisi her mesleğe göre değişir. Yönetmeliğe bakmanız veya bakanlıktan bilgi almanız gerekmektedir.
Eylem Uygun - 14 Eylül 2020 20:10
Merhaba hocam bende yoğun anksiyete bozukluğu var ayrıca beyine elektrik hizli gidiyor epilepsi başlangıcı dedi doktor kısa muddetli hafıza kayıpları yaşıyorum bundan sebeb girdiğim sınavlardan sürekli başarısı oluyorum o kadar emek verip çalışmama rağmen ben sınavda beynimdeki sesleri susturup kendimi sakinlaestirene kadar kırk dakikaya yakın zaman kaybı oluyor ondan sebeb ekpss ye girmek için rapor almak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim yada nereden randevu almalıyım özel hastaneden alabilirmiyim geçerli olmaz deniliyor yardımcı olursanız çok sevinirim
Sesan - 15 Eylül 2020 10:05
Eylem Uygun, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurmanız gerekmektedir. SGK ile anlaşmalı özel hastanelerden de raporu çıkarabilirsiniz ancak bazı kamu kurumlarında geçerliliği olmuyor. Raporu ne için çıkartmak istediğinizi belirtirseniz raporda oran belirtilecektir. Ekpss için sizden istenilen oran %40 ve üzeridir.
Ali yaşar - 23 Aralık 2020 00:30
İyi geceler genetik test sonucumda faktör v leiden HETEREZİGOT çıktı .covit oldum hastane agir geçirdim. Kalp damar cerrahisi covitli alanda calisman hayati risk acindan yuksek dedi .2 .kez covit okursan ölümle sonuçlanan olasılığı yüksek defi ve yazı verdi . Ecopirin 100 mg kullanim raporum var. D68.2 pıhtılaşma faktorlerinin kalitsal eksikliği tanim var. Normal memur olsam idari izinli olmam gerekiyor. Heyette 6 aylık rapor alabilirmiyim. Nasil bir yol izleyelim
Sesan - 24 Aralık 2020 12:13
Ali Yaşar, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Riski grupta olduğunuzu belirtip rapor isteyebilirsiniz.
mustafa AKPINAR - 21 Haziran 2020 23:17
merhaba hocam ben is kazasi gecirdim sag gozum %70gormuyor iş yerinden heyet raporu istiyorlar kayıp için ne yapmayalim
Sesan - 22 Haziran 2020 16:00
Mustafa Akpınar, merhaba. Rapor için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Sağlık kurulu sizi muayene olmanız gereken branşlara yönlendirecektir.
Aytül Bayrak - 11 Aralık 2020 23:51
Değerli hocam, boynumdan fıtıklar temizlenip iki seviye omurum alınıp yerine kafes vidalandı, hipertansiyon, insülin direnci ve astımdan İlaç raporlarım var hafif oranda uyku apnesi var heyet oranım kaç olur, 21 yıldır bilgisayar basında çalışıyorum.
Sesan - 12 Aralık 2020 11:47
Aytül Bayrak, merhaba. Oranlar hastalığa, hastalığın derecesine ve doktor görüşüne göre belirli bir prosedür ile hesaplanır. Bu nedenle bir tahmin yürütülmesi doğru değildir.
Berkan - 17 Ağustos 2021 20:05
Belim iki ileri derecede fıtık ve bel kayması. Ötam teşekküllü Özel bir hastaneden 3 imzalı bir ayakta çalışamaz ağır işlerde çalışamaz raporu aldım. İş yerim özel bir şirket kıdem tazminatımı vermeyebilir mi ? Yani özel hastaneden alınan heyet raporunu kabul etmeme lüksü var mı?
Sesan - 18 Ağustos 2021 16:57
Berkan, merhaba. SGK ile anlaşmalı özel kurumlardan Sağlık Raporu çıkarabilirsiniz. Ancak tazminat veya işten ayrılma durumlarında kurumlarda geçerliliği yoktur. İş yeri kabul etmeyebilir.
Meli çift - 26 Ağustos 2021 17:13
Hocam ben ağır ve tehlikeli işler raporu almak istiyorum ama epilepsi hastasıyım alabilirmiyim
Sesan - 27 Ağustos 2021 11:25
Meli Çift, merhaba. Hekiminiz ile rapor için görüşebilirsiniz. Kendisi uygun görürse size bir rapor yazarak heyete gönderebilir.
Zeynepserkitli - 27 Haziran 2020 02:38
Merhabalar ben hocam ben doğuştan tek böbrekliyim ve aynı zamanda rahmim yarım böbrekle rahim birlikte gelişti için çalışan bir insanım ama bu durum beni etkiliyor şuan hamileyim ve devamlı rapor alıyorum ve bu durumda engelli almak istiyorum.sizce alabilme şansım varmıdır
Sesan - 27 Haziran 2020 11:56
Zeynep, merhaba. Rapor için sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Organ kayıplarında ve kronik hastalıklarda raporunuzu devamlı olarak çıkarabilirsiniz. Engel yüzdeniz de organ kaybı olduğu için yine geçerli bir oranda çıkacaktır.
Recep Gezer - 28 Eylül 2021 01:31
Merhabalar. Ben Dizinden sakatlık geçirdim ve dizim döndü. Otelde spor eğitmenliği yapıyorum. Ama şuan neredeyse ayağımın üstüne dahi basamaz ve işimi yapamaz oldum. Çalıştığım yerden haklı olarak işten ayrılmam ve haklarımı talep edebilmem için. Heyet raporuna, spor eğitmenliği yapması tehlikeli olur diye yazılabiliyormu?
Sesan - 29 Eylül 2021 13:15
Recep Gezer, merhaba. Rapor çıkarma esnasında size raporu ne için çıkarmak istediğinizi soracaklar. Sebebini belirttiğiniz takdirde raporda yazması gereken ibareler için sizden bilgi alacaklardır. Ayakta çalışamaz, çalışamaz veya ağır işte çalışamaz gibi ibareler raporda yazılabilir.
Ramazan serin - 22 Aralık 2021 11:45
Silah ruhsatimi yenilemek icin rapor alacağım. 7 hekimden geçiyoruz. KKB doktoru onay vermezse. Diğer 6 doktor onay verirse. Raporum onaylanirmi yoksa retmi olur
Gülcan - 3 Temmuz 2020 16:20
Mrb hocam benim özel güvenlik sertifikam var ikinci yenileme 6 senedir var ama yaka kartı almam için tekrar saglik heyet raporu istendi bn 1 sene önce eismle sorunlar yasadm şiddet gördüm ve psktriye gittim ama bana prozac 20 mg ilac verdi bi sure kullandim iyiyfim lakin iki ay önce ynr esimle sorunlar yasadm ve tekrar gttm pskytrye bna efexor adli ilaç verdi ama efexor bana ck agir geldi kullanamadmm doktora gttm bugun heyet raporu icin ona gore para yatrym dedim bana boşuna yatırma gecmsideki yazılan ilaçlardan dolayı saglam raporu veremem dedi 5 doktor var heyet te dgerlernde sorunum yok ama bu sekilde denildi kursa sordum da büyük şehirlere aksaray niğde kayseri oralar genis çaplı dsnuoo ve saglam raporu verilio psktryde denildi sizce ne yapmalym ? Bu arada nevşehir de kaliyorum ben büyük şehir olarak bzm buraya nazeren kayseri niğde aksaray vs denildi . yardmci olrmusnz su an acaib takmis durumdayim .
Sesan - 3 Temmuz 2020 17:14
Gülcan, merhaba. Geçmişte kullanıldığınız ilaçlar raporunuzu etkiler. Farklı hastanelerin sağlık kuruluna da başvurabilirsiniz fakat hekiminizin görüşü doğrudur.
Kadriye Saykaya - 5 Mayıs 2022 10:22
Merhabalar ben hemşire olarak görev yapmaktayım lombel vertebra kırığı fıtık ve bel kayması mevcut boyunda düzleşme ile birlikte 11 yıldır görev yapıyorum ağrılarım oluyor özellikte ayakta uzun süre kaldığımda bundan dolayı ağır iş yapamaz yada ayakta çalışamaz raporu alabilir miyim acaba
Derviş Taner Temel - 11 Ağustos 2020 17:04
Heyet raporu alırken hangi muayeneler ve testler oluyor
Sesan - 12 Ağustos 2020 10:45
Derviş Taner Temel, merhaba. Heyet raporu alırken muayene ve testler kişinin hastalığına göre yapılır. Herkes için istenen test farklıdır.
hülya - 22 Ekim 2020 22:16
mrb hocam ms hastasiyim ilk atagimda hafif uyusma kalmisdi simdi ikinci atagim oldu ellerimde his vekuvvet kaybi yurumemde bozukluk var ellerimde hicbirsey tutamiyorum heyet raporu icin basvurdum bu durumda rapor alabilirmiyim yararlanabilirmiyim yardimdan ve bu heyete kac doktor giriyor ve napiyorlar bilgi verebilirmisiniz.
Sesan - 23 Ekim 2020 16:24
Hülya, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Size bir heyet günü verecekler, muayene ve testleriniz tamamlandıktan sonra raporunuz çıkacaktır.
Enes çakar - 19 Kasım 2020 18:01
Hocam 1 aylık ayakta ve ağır işlerde çalışmaması önerilmiştir raporu verildi iptal edebilirmiyim
Sesan - 20 Kasım 2020 11:28
Enes Çakar, merhaba. Raporu çıkarttığınız sağlık kuruluna gideren raporun iptalini isteyebilirsiniz.
Hasret Altuntaş - 4 Şubat 2022 01:35
Hocam merhaba bennimmoglum 4 yaşında ve norofibrom hastası boğazında telekoskomi var oradan nefes alıyor bize 4 tane doktor onay verdi aynı hastaneden ama onkoloji bölümü kabul etmiyor hangi hastaneden kayıtlı iseniz orası versin diyor onkoloji yi başka hastaneden alsak olurmu
İbrahim gür - 24 Kasım 2020 17:00
Mrb hocam iş kazası geçirdim sol gözümü kaybettim heyet raporu almam için bir süre var mı olaydan 6 ay gecti
Sesan - 25 Kasım 2020 12:53
İbrahim Gür, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesinin Sağlık Kurulu’na başvurabilirsiniz. Raporunuz çıkacaktır ancak iş kazasını belgelemek için kazadan sonra çıkarılan rapor kabul görür.
Abdullah Gürkan - 5 Şubat 2023 21:17
Merhaba annem mitrak kapak ve aort kanattan ameliyat oldu kabarcık taktilar 2 adet ve düzenli kaptanlığı için her hafta hastaneye gider ilaçları var
Birde kulakların ikisini hafif duyuyor birinde işitme cihazı var yüzde kaç engelli raporu verirler tahmini
Aysenur a. - 19 Ocak 2022 18:50
Merhaba hocam. Devlet hastanesinde psikoloğa ve psikiyatriste gidiyorum. Ruhsal hastalıklarım var. Okul için heyet raporu almam gerek sadece psikiyatri veremez mi. Çünkü başka hastalığım yok lütfen cevap verin
Mustafa aktaş - 26 Temmuz 2022 16:55
Hocam merhaba egm de sürekli işçi pozisyonunda çalişiyorum kamu çaloşani olarak 2010 yılında iş kazasi gecirdim …femur kirigi platin takili ama bana engel olmadi hiç bir zaman silah almak istiyorum femur kalça da olan platin saglik kurulunda engel olur mu hocam şimdiden teşekkür eder saygilar sunarim hocam ….taşima ruhsati için
Ayhan dursun - 27 Nisan 2023 20:41
Merhaba benim kalça kemiğini (femur) besleyen damarlarda tıkanıklık olduğu için femurun %30 dan fazlası çürümüş ve bu ayakta durunca uzun süre yürümelerde ağrı yapıyor.
Sağlık çalışanıyım ve 24 saat nöbet tutuyorum.Bu şekilde çalışmak zor olduğundan durum bildirir hekim raporu alabilir miyiz? Tek hekim yeterli olur mu? Yoksa heyete mi girmem gerekir.
Seda - 8 Temmuz 2023 00:15
Merhaba hocam, Tramvay sürücü olmak istiyorum fakat misol 100 mg ve stilizan 1 mg kullaniyorum bunlar sağlık raporunda engel olur mu ?
Yusuf - 9 Ocak 2020 16:12
Hocam bende testis tümörü oldum kemoteri aldım ameliyat olmadım iki defa ilik nakli oldum da üniversite mezunu olduğunuzda ekpss den aranabilirim dediler de bunun için rapor lazım bu raporu nasıl alacam ve ne tür bi rapor lazım teşekkürler
Sesan - 10 Ocak 2020 17:36
Yusuf, merhaba. Engeli olan kişinin rapor vermeye yetkili tam teşekküllü kamu hastanesinden sağlık kurulu raporu alması gerekir. Kuruma başvuru yapıldıktan sonra gerekli test ve muayeneler yapılır. Bu tetkiklerden sonra oran hesaplanarak kişinin engel yüzdesi belirlenir. Engelli devlet memuru olma şartı, raporda engel yüzdesinin %40 ve üzeri olması ayrıca kişinin çalışabilir durumda olması şeklinde belirtilmektedir.
Tuğba - 4 Nisan 2020 21:12
Hocam tek böbreğim var diğerinin %50 nin altında çalışıyor özel hastaneden heyet raporu alabilir miyim ?
Sesan - 5 Nisan 2020 11:12
Tuğba, merhaba. Özel hastaneye rapor için başvurabilirsiniz. Özel hastaneler heyet raporu için belirli bir miktar ücret almaktadır. Kamu kuruluşlar ve bazı özel kuruluşlarda özel hastaneden alınan raporun geçerliliği bulunmamaktadır.
Can - 26 Mart 2023 05:17
Merhabalar TSK’dan heyet raporum var ve f.84 tanısı yazıyor bu tanı konuldu anlamına mı geliyor psikiyatri gösterebilir miyim
Ferhat - 29 Ocak 2020 20:11
Hocam benim ağzımda tekrarlanan oral aft çıkıyor ve beni rahatsız ediyor hiç bitmiyor küçükten beridir çıkıyor yemek konuşma ve traş çok sıkıntı yaşıyorum askerlik elverişsiz raporu alabilir miyim teşekkür ederim
Sesan - 30 Ocak 2020 17:45
Ferhat, merhaba. Askerlik başvurularında ilk muayene sırasında herhangi bir engel görülürse (yürüyememe, görememe, duyamama, uzuv eksikliği vb.) askerlik şubesinden direkt hastaneye sevkinizi sağlarlar. Muayeneden sonra uygun görülürse askerliğe elverişli değildir raporunu bu hastaneden alabilirsiniz.
Kadriye tufan - 8 Mayıs 2020 18:35
Merhaaba hocam ben 1 aydir is yerine gidemiyorum yol olayimdan dolayi benim heyet roporu almam gerekiyormus ama alamiyorum napmam gerekiyor
Sesan - 9 Mayıs 2020 15:00
Kadriye Tufan, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine rapor için başvurabilirsiniz.
Murat - 19 Şubat 2020 01:57
Hocam çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız
Ben tip2 şeker hastasıyım ayrıca yüksek tansiyon,kolesterol, troid ve boyun fıtığım var sizce kaç puan alırım ve süreklimi süresiz mi olur
Sesan - 19 Şubat 2020 17:55
Murat, merhaba. Heyet raporu için öncelikle tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurmalısınız. Raporda verilecek engellilik oranı belli bir prosedüre göre hesaplandığı için kişi muayene edilmeden tahmin edilememektedir. Raporun süreli veya devamlı olacağına hastane heyeti karar verir.
Ahmet - 16 Mart 2020 18:49
Hocam bende ağır derece uyku sonrası var yüzde kaç rapor alirim
Sesan - 17 Mart 2020 11:29
Ahmet, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Raporda oranlar hastanın durumuna ve belli bir prosedüre göre hesaplanmaktadır, ne yazık ki bir tahmin yapılması mümkün değildir.
Sevgi - 16 Şubat 2020 21:58
ms hastasıyım sizce kaç puan alabilirim 3 defa atak gecirdim ama kalıcı iz yok
Sesan - 17 Şubat 2020 17:39
Sevgi, merhaba. Raporda oranlar belli bir prosedüre göre hesaplanır. Muayene ve test sonuçlarınıza bakılmadan tahmin yürütülemez.
İlhan kuş - 10 Mart 2020 10:17
Peki hocam başka hastaneden sag gözümün %100 ex olduğu %32 rapor aldım bunun için bir başka hastaneden başvuru yapıp sağlık kuruluna girebilirmiyim? Yüzde 40 almam için.
Sesan - 11 Mart 2020 12:36
İlhan Kuş, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine heyet raporu için başvuruda bulunabilirsiniz. Organ kaybı durumlarda engelli raporunuzda yüzdelik belirlenecektir.
Emine Yılmaz - 28 Ocak 2021 15:20
Merhaba hocam annemin sedef hastalığı var elinde ayağında yoğun heyet raporu alınır mı maaş için
Sesan - 29 Ocak 2021 12:04
Emine Yılmaz, merhaba. Öncelikle cildiyeden randevu alarak doktorunuza görünmelisiniz. Doktorunuz heyete çıkmanızı uygun bulursa zaten size bir rapor verecektir. O rapor ile heyete çıkabilirsiniz.
Yiğit - 11 Mart 2020 00:10
Dikkat bozukluğundan heyet alabilir miyim
Sesan - 12 Mart 2020 12:49
Yiğit, merhaba. Rapor için öncelikle bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Raporu alıp alamayacağınız konusunda sizi bilgilendireceklerdir.
Fazıl Kirenci - 26 Nisan 2020 23:45
Merhabalar hocam 2015 yılında cryoablasyon işlemi yapıldı şuan hiçbir sağlık problemim yok heyet raporu alabilirmiyim?
Cevabınız için teşekkürler.
Sesan - 27 Nisan 2020 14:03
Fazıl Kirenci, merhaba. Devam eden bir rahatsızlığınız yoksa bu raporunuzda yer almayacaktır.
Ahmet cengiz - 12 Mayıs 2020 00:09
Merhaba benim oğlum 7 aylık doğdu 294 gün hastanede yattı kronik nürolojik sıkıntıları var beyin felci geçirmiş. Burun delikleri tıkanmış ameliyat oldu yine tıkandılar ve daha sayamadığım sıkıntıları var.doktor bey devlet hastanesine götür heyet raporu talep et dedi engelli çıkarsa neylerden yararlanabiliriz
Sesan - 12 Mayıs 2020 13:18
Ahmet Cengiz, merhaba. Engellilerin için olan maddi ve sosyal yardımdan faydalanabilirsiniz. Vergi indirimleri gibi yararlanacağınız yardımlar için engel yüzdesi değişmekte. Her sosyal yardım için farklı bir yüzdelik istenebilir.
Doğan Nergiz - 13 Ağustos 2020 15:32
Merhaba, ben sol dirseğimde 26,5 derece kırık değilde dönme raporu aldım, heyettende geçti. Ama yüzde belirtmiyor ,sizce yüzde kaç oluyor
Sesan - 14 Ağustos 2020 12:31
Doğan Nergiz, merhaba. Bazı durumlarda doktorlar oran yazmayabiliyor, oranınız heyet kararından sonra raporda belirtilir.
Filiz Işık - 22 Ağustos 2020 18:52
Merhabalar bir tanıdığıma yaklaşık 5 sene önce şizofreni tanısı konularak bir ilaç denendi fakat daha sonra şizofreni olmadığı için başka tedaviye devam edildi. Şu anda devam eden ruhsal bozukluğu yok. Sağlık personeli olmak için istenen sağlık kurulu raporunda önceden konulmuş şizofreni tanısı sorun yaratır mı?
Sesan - 23 Ağustos 2020 12:05
Filiz Işık, merhaba. Daha önce şizofreni tanısı konulduysa bu rapora yansıtılır ancak tanının yanlış olduğu belgelendiyse yanlış tanı raporda yer almaz.
Melek GÜRDAL - 2 Eylül 2020 05:21
Ben çift bacak protez ve bel fıtığı ameliyatı sonrası sağ ayağında his kaybı olan tek başına işlerimi göremekte yürümekte merdiven kaldırım çıkar ve inerken birilerinden yardım alma ihtiyacı duyan biriyim ve sgk lı değilim heyet raporu almam mümkün mü acaba
Sesan - 3 Eylül 2020 11:11
Melek Gürdal, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurarak raporunuzu alabilirsiniz.
Ebru uçar - 6 Ekim 2020 22:50
Heyet raporu yetişmedigi durumda geçici sağlık raporu nasıl alınır nedir ?
Sesan - 7 Ekim 2020 13:20
Ebru Uçar, merhaba. Rahatsızlığınız ile ilgili branşın hekiminden sağlık raporunuzu alabilirsiniz.
Hasret Altuntaş - 4 Şubat 2022 01:38
Hocam merhaba bennimmoglum 4 yaşında ve norofibrom hastası boğazında telekoskomi var oradan nefes alıyor bize 4 tane doktor onay verdi aynı hastaneden ama onkoloji bölümü kabul etmiyor hangi hastaneden kayıtlı iseniz orası versin diyor onkoloji yi başka hastaneden alsak olurmu
Sevcan Odacı - 19 Ekim 2020 20:52
Meb ben 9 senedir ayakta çalışıyorum iki Ayagimdada ciddî derecelerde varisler mevcut aldığım raporda reflü akım izlenmiştir yazıyor benim heyet raporuyla ayakta çalışamaz raporu alabilirmiyim
Sesan - 20 Ekim 2020 15:40
Sevcan Odacı, merhaba. Sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Ayakta çalışma durumunda hastalığınızın tetiklendiği ispatlanırsa, raporunuzda bunu belirtebilirler.
Emre Özcan - 26 Nisan 2022 00:15
Merhabalar
Ben Şişli Etfal hastanesinden ayakta çalışamaz raporu aldım magazaciyim fakat raporda prof doktorun imzasi var.aciklamada ayakta çalışamaz ağır yük kaldıramaz yazıyor. Bu raporu verip işten tazminat alıp ayrilabiliyirmuyim
Yaşar üstün - 21 Ekim 2020 13:39
Merhaba hocam 2 defa heyete giriyorum 1 inci de yüzde 32 aldım itiraz ettim başka bir devlet hastanesinde tekrar giriyorum ikinci defa dan gelecek olan oran bir önceki oran üstüne mi devam ediyor yoksa sıfırdan yeni oranmi
Sesan - 22 Ekim 2020 16:17
Yaşar Üstün, merhaba. İtirazdan sonra raporunuz hakem hastaneden çıkar ve daha önceki oranınız dikkate alınmaz. Size sıfırdan nihai bir oran verirler.
Gurkan - 27 Kasım 2020 14:42
Mrb. Hocam Babamin kalbinde 4 damar tikali 1 damarda da stent var ayrica boynundan beyne giden ana damarlardan sag taraf tam tikali sol tarafta ise stent takildi. Heyet raporu alsak arac alabilir miyiz?
Sesan - 28 Kasım 2020 11:46
Gürkan, merhaba. Araç alımlarında ÖTV indirimlerinden faydalanabilmeniz için raporda engel oranının %40 ve üzeri olması gerekmektedir. Oranlar hastalığa, hastalığın derecesine ve doktor görüşüne göre belirli bir prosedürde hesaplanır bu nedenle verilecek oran hakkında bir tahmin yürütülemez.
Ebru torun - 6 Mart 2021 23:23
Hocam merhaba 8 senedir mağazacılık yapıyorum ürünlerle sürekli aktif olduğum için ellerim ve tenim kötü oluyor ve sürekli ayakta durmaktan ayağımda nasır çıkıyor bir kere Nasır operasyonu geçirdim fakat testlerde herhangi bir sağlık sorunu gibi görünmeyebilir bu gibi küçük sağlık durumlarında da heyet raporu verilebilir mi teşekkürler
Sesan - 7 Mart 2021 12:25
Ebru Torun, merhaba. Rapor için dilerseniz öncelikle ilgili bölümden randevu alıp muayene olabilirsiniz. Hekiminize rahatsızlığını için heyet raporu almak istediğinizi belirttiğinizde doktorunuz uygun bulursa size bir rapor vererek sizi heyete yönlendirebilir.
Cem eren orallı - 3 Ocak 2021 18:08
merhaba ben iş için heyet raporu aldım ama heyet sonucumda psikiyatri bölümünde hastalığımın ne olduğunu yazmamışlar iş yeri hastalığının ne olduğunu yazdır diyor bipolar hastasıyım hastaneye söylesem değişirlermi acaba böyle bişey oluyormu acaba
Sesan - 4 Ocak 2021 17:44
Cem Eren Orallı, merhaba. Raporu çıkartmış olduğunuz Sağlık Kuruluna giderek, değişiklik için başvurabilirsiniz.
Emine cetin - 11 Ocak 2021 21:00
Ben müracaat ettim yüzde 10 verdiler bana
Sesan - 12 Ocak 2021 17:07
Emine Çetin, merhaba. Raporda oranınız hastalığınıza ve hastalığınızın derecesine göre değişebilir.
Osman pala - 20 Ocak 2021 10:36
Selamün aleyküm
Çocukken balkondan düşme kazası geçirdim kafatası kemiği 2 cm beyine dayandı bi kısımda kemik yok. Bundan dolaylı askerliğe elverişli değilim raporu aldım çalışamaz raporu alma imkanımız varmı.
Sesan - 21 Ocak 2021 15:41
Osman Pala, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine giderek rapor için başvuruda bulunabilirsiniz. Rapor çıkıp çıkmayacağı muayeneleriniz sonucunda belli olur.
hasan gümüş - 30 Ocak 2021 00:29
Hocam Merhaba. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencisiyim. Okul sağlık kurulu raporu istedi. Devlet hastanesine başvurdum.
10 dölümün 9 tanesi sağlamdır dedi ortapedi belimde 2 tane küçük fıtık var diye sağlamdır notu düşüp Beyin ve Sinir Cerrahına yolladı. Oda mr istedi. 1 yıl önce mr çektirmiştim 2 tane küçük fıtık teşhisi konmuştu ama fizik tedavilik ameliyatlı bir durum yoktu. Amatör olarak futbol oynuyorum, herhangi bir problemim yok,
Okul için parkurda 300 kişiyi geride bıraktım,
Sadece fıtık yüzünden rapor almamda sıkıntı olur mu bunu merak ediyorum? Teşekkürler
Sesan - 30 Ocak 2021 09:15
Hasan Gümüş, merhaba. Bir rapor çıkacaksa raporda fıtık durumu yer alacaktır ancak bunun okul, iş, veya spor gibi alanlarda engel olup olmayacağı yönetmelikte belirtilir. Yönetmeliği inceleyerek bilgi alabilirsiniz.
Süleyman Özdemir - 3 Şubat 2021 18:07
Hocam merhaba ben %50 görüyorum ve dizimde kemik erimesi var bu iki hastalık bana yüzde kaç rapor verilir
Sesan - 4 Şubat 2021 12:10
Süleyman Özdemir, merhaba. Raporda oranlar hastalığa ve hastalığın derecesine göre belirli bir prosedür ile hesaplanır. Bu nedenle bir tahmin yürütülemez.
Kürşat demirci - 5 Şubat 2021 10:47
Hocam heyete girmeden önce piskiyatriye muane oldum Rapor nedeneni yazan yerde.Elverişlilik yazıyodu bu ne anlama gelir.
Sesan - 5 Şubat 2021 12:14
Kürşat Demirci, merhaba. Raporu görmeden bir sebep söyleyemeyiz. Raporda yazan tanıları doktorunuz ile görüşebilirsiniz.
Ali Güneş - 30 Ağustos 2021 12:53
Merhabalar
4 yasindaki ogluma wilms tumor teshisi konuldu. Sag bobregi alindi, evre 1 ve alt tipi orta dereceli oldugu soylendi. 18 haftalik bir kemoterapi uygulanmaya baslandi. Yasadigimiz ilde tedavi olamiyoruz ilgili bilim dali olmadigi için baska sehire surekli gidiyoruz. Saglik raporu alsak yuzde kac verirler acaba?
Sesan - 31 Ağustos 2021 11:38
Ali Güneş, merhaba. Sağlık raporlarında oranlar hastalığa, hastalığın derecesine ve doktor görüşüne göre belirli bir prosedür ile hesaplanır. Ne yazık ki bir tahmin yürütmek doğru olmayacaktır.
Nur - 2 Mart 2022 19:15
Hocam merhaba… MSBye bagli TSK da sivil memur olur olmaz raporu alacağım gözlük derecesi sorun mudur
ayse - 26 Mart 2021 00:12
benim esimi askerden curuk aldi sora yuzde 30raporlu suan antideprasan ilaclari kulanyor piskratik heyet kuruluna girdik konustuk heyet giricegimiz soyledi artik orda da bi sikinti cikarmi
Sesan - 27 Mart 2021 14:06
Ayşe, merhaba. Rapordaki sonuçların muayeneleriniz sonucunda belli olur. Herhangi bir tahmin yürütmek doğru değildir.
ayse - 28 Mart 2021 00:59
peki orda bize sonucmu verilicek yoksa bidahami heyete giricez anlayamdim allah razi olsun sizden
Sesan - 29 Mart 2021 10:49
Ayşe, merhaba. Heyete girdiğinizde, muayene olduğunuz her bölümden size bir oran verecekler. Daha sonra bu oranlar hesaplanarak raporunuza bir oran yazılacak. Heyete bir defa giriyorsunuz.
Hatice - 26 Mart 2021 17:10
Merhabalar hocam ben %48 iki yıl geçerli heyet raporu almıştım 3 ay önce, yaklaşık 1 ay öncede akciğer ameliyatı geçirdim tekrar heyet raporu alabilmek için müracaat etme hakkım varmı acaba?
Sesan - 27 Mart 2021 14:10
Hatice, merhaba. Yeni rapor için başvurabilirsiniz. Yeni raporunuz çıktığında eski raporunuz otomatik olarak iptal olacaktır.
Mustafa aslan - 17 Nisan 2021 10:59
Hocam meraba yakın bi arkadaşım sözleşmeli er icin heyet raporu alıcakta kimyasal madde kullanmış ise testlerde cıkarsa ona sorun yaşatırmı başhekim ve heyet elermi arkadaşı
Sesan - 17 Nisan 2021 11:57
Mustafa Aslan, merhaba. Sonuç, heyet muayenesinden sonra ortaya çıkacaktır. Başhekim kararı muayeneden sonra verilir.
Berivan andiö - 29 Nisan 2021 18:33
Merhaba hocam ben tek böbrekliyim ve tansiyon hastasıyım kronik rahatsızlığımı ispatlamak İçin ne yapmalıyım
Sesan - 30 Nisan 2021 16:13
Berivan, merhaba. Hastalıklarınızı belgeleyen bir heyet raporu alabilirsiniz. Rapor için öncelikle tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurmalısınız.
Süleyman AYDOĞDU - 6 Mayıs 2021 12:51
Slm hocam numune hastanesinde ayak topuğumdan ameliyat oldum nasır aldırdım hocam ayağıma basamiyorum ve 40 günlük raporum bitti dikişler duruyor yara kapanmadı hergun pansumana gidiyorum bir sonuç olur teşekkürler ALLAHa emanet olun hocam
Sesan - 8 Mayıs 2021 12:26
Süleyman Aydoğdu, merhaba. Hekiminiz ile görüşerek raporunuzu uzatabilirsiniz.
Soner - 24 Mayıs 2021 11:33
Babam beyin tümörü ameliyatı oldu 86 yaşında konuşmada birçok konuda hasarli durumda evde bakıma ihtiyacı var.hangi raporu nasıl alması gerekiyor.bende çalışıyorum evde yengem bakıcı parası almak için ne yapmalı
Sesan - 25 Mayıs 2021 13:22
Soner, merhaba. Tam teşekküllü bir hastanenin Sağlık Kurulu’na rapor için başvurabilirsiniz. Başvurunuzdan sonra size bir heyet günü verecekler ve heyet gününde hastanızın muayeneleri yapılacak. Daha sonra sağlık raporu çıkacaktır. Rapor çıktıktan sonra yardım ve destekler için SGK’ya başvurabilirsiniz.
Bayram Bodur - 10 Temmuz 2021 16:36
Merhaba hocam ben şuanda askerdeyim ve sağ bacağımda kalça ve bacak kemiği arasında kemik iliği ödemi var ve sağ bacağım kısa cm ni bilmiyorum doktor sadece kısa olduğunu söylemişti bundan dolayı hastaneye gittim ve bana dedilerki sana çürük raporu verirler dendi bundan dolayı heyete girsem alabilirmiyim iyi günler dilerim
Sesan - 11 Temmuz 2021 10:08
Bayram Bodur, merhaba. Askere alım kriterleri ile ilgili yeterli bilgiyi Milli Savunma Bakanlığı’ndan alabilirsiniz. Uzuvda meydana gelen bozukluk için heyet raporu çıkartabilirsiniz ancak askerlik için çıkartılacak olan rapor için sizi onlar askeri hastaneye yönlendireceklerdir. Yönetmelikte belirtilen şekilde rapor için başvurabilirsiniz.
Bünyamin toğrak - 26 Aralık 2021 02:05
Merhaba hocam ben kaza geçirdim sürtünmeden kaynaklı dikişsiz yaram vardı aradan 8 ay geçti cildiye %5 oran verdi bu oranı kurul %0 değerlendirdi sebebi ne acaba
Yeşim Akyüz - 27 Aralık 2021 14:12
Merhaba hocam ben iki yıl boyunca MDR tüberküloz tedavisi oldum sağ akciğerden amelyt oldum sol bacağımda damar tıkanıklığı teşhisi kondu bı sure tedavi gördüm uzun süre ayakta kalamiyorum çabuk yoruluyorum heyet raporu aldıktan sonra engelli maaşından yararlanma şansım varmı
Celaleddin Atlandgil - 26 Şubat 2022 18:31
Merhaba hocam özel güvenlik için sağlık raporu alacağım nerdeyse 1 sene once uyuşturucu tedavisı gordum sağlıl raporu almama engelmi alabilirmiyim acaba
Sıla - 12 Mayıs 2022 20:38
Hocam ben tip1 diyabet hastasıyım heyet raporu almak istiyorum ne yapmam gerekiyor
Amine Alsandık - 17 Mayıs 2022 18:31
Hocam merhaba ben üniversite öğrencisiyim 8 9 ay önce sırtımda çıkan kistten dolayı ameliyat oldum okulumu dondurdum kist omurga kısmımda olduğu için 4 5 aya yakın yürüyemedim fizik tedavi gördüm sırtımda kemiğim kırıldığı için 12 vida takıldı eğitimim için heyet raporu çıkartmak istiyorum sizce bu durumda çıkarırlar mı. Ayrıca ameliyatımı da ege üniversitesi hastanesinde oldum ameliyat olduğum hastane dışında da heyet raporu için farklı bir hastaneye başvuruda bulunabilir miyim.
Betül Hamza - 26 Nisan 2023 01:57
Hocam merhabalar.Sağ dizimdeki iç kemiğin doğuştan yamuk olduğunu söyledi doktor. Yürümem de bir sıkıntı yok.Kendimi yorduğumda ve üşüttüğümde ağrı oluyor sadece. Sizce engelli mi sayılırım.Sayılır isem yüzde kaç orandır.
umut - 26 Aralık 2019 12:19
hocam merhaba kolay gelsin ben heyet raporu için başvurdum fakat ücretini yatirmadim psikiyatri doktoru bana onay vermedi kolumda ufak jilet izleri var diye ben heyet raporunu iptal edip başka doktora muayene olma şansım var mı?
Sesan - 27 Aralık 2019 13:38
Umut, merhaba. Rapor için belirtilen ücreti yatırmadıysanız, rapor çıkmaz. Rapor çıktığı durumda karar aleyhinize olursa SGK’ya gidip rapora itiraz edebilirsiniz. Sağlık kurulu sizi Hakem Hastane olarak belirlenen hastaneye gönderir. Orada çıkan rapor işleme alınır.
Caner - 17 Ocak 2020 17:42
Selamin aleykum hocam
2015 yılın da kolumu makineye kaptırdim neyse 2 3 senede tedavim bitti ve heyete girecektim iki gün bekledim beni heyete almadılar sordum sonra doktor seni biliyormuş kararı verdi dediler kolumdan 3 kez ameliyat oldum deri eklemesi yapıldı ve tam olarak acılmiyor parmaklarim falan başka bi hastanede tekrar heyet raporu alabilirmiyim tesekkurler
Sesan - 18 Ocak 2020 12:10
Caner, merhaba. Raporunuz süreli çıktı ise süresi bitmeden yeniden rapor için başvuramazsınız ancak raporda aleyhinize bir karar çıktıysa rapora itiraz hakkınız doğar. SGK’ya gerekli belgeler ile itirazda bulunabilirsiniz. İtirazınızdan sonra Sağlık Kurulu sizi Hakem Hastane’ye yönlendirecektir. Hakem hastaneden çıkan rapor işleme alınır.
Gorkem - 27 Ocak 2020 02:22
Merhaba saç bacağım diz altından kırıldı 6 ay boyunca 1 aylık olarak polikilinik doktoru tarafından heyet raporu verildi bu ay bitiyor bacağımin kirik olduğu halde çalışabilir raporu verdi doktor nasıl rapor alabilirim
Sesan - 27 Ocak 2020 16:45
Görkem, merhaba. Raporunuz bu ay bitiyorsa ortopediye gidip yeniden rapor çıkartabilirsiniz. Çıkan raporda aleyhinize bir karar çıktıysa belirli bir süre içerisinde rapora itiraz hakkınız bulunuyor. SGK’ya gidip rapora itiraz edebilirsiniz. İtirazınız sonucunda kurul sizi hakem hastaneye yönlendirir ve buradan çıkan sonuç işleme alınır.
HASAN KARADAYI - 19 Ocak 2020 16:23
Mrb. Haziran 2016 da bazı rahatsızlıklarım sebebi ile Haydarpaşa GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi iç hastalıkları Polikliniği’ne başvurdum.Kan tahlilleri ve ultrason sonucu hipertiroid teşhisi konularak endokrinoloji doktoruna yönlendirdim. 6 ay ilaç tedavisi sonuç vermeyince Radyoaktif iyot tedavisi gördüm. Tedavi sonrası kalıcı Hipotiroidi gelişti. Yaklaşık 2,5 yıldır endokrin hastasıyım. Askeri personel olduğumdan yardımcı sınıfa geçtim. Atamalarının endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanın olduğu il veya ilçelere yapılması maksadıyla Sağlık kuruluna müracaatta bulundum. Fakat hastane hastalığımın takibinin iç hastalıkları doktor tarafından da yapılabileceğini ve bu yüzden bu raporu tarafıma veremeyeceğini söylüyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
Sesan - 20 Ocak 2020 17:34
Hasan Karadayı, merhaba. Hastanede iç hastalıkları doktoru olmayabilir. Sağlık kurulu hastalığınız ile ilgili sizi bir hastaneye yönlendirebilir.
Muhteşem yağcı - 29 Ocak 2020 09:29
Hocam dedemi heyete sokuyoruz ve girdiğimiz bölümlerde ki hocalar n.s yazıyor ne anlama geliyor?
Teşekkürler
Sesan - 30 Ocak 2020 16:31
Muhteşem Yağcı, merhaba. Rapor çıkarma aşamasında heyet doktorları tarafından bazı bilgilendirmeler yapılabilir ve rapor üzerinde notlar belirtilebilir. Bunu hekiminiz ile görüşebilirsiniz.
Abdullah AYKAR - 29 Ocak 2020 13:03
Merhaba hocam benim bir bobregim tamamen işlevini kaybetmiş kulaklarımda yüzde 60 üzerinde işitme kaybı var cihaz kullanıyorum, ayrıca 10 sene önce mesane kanseri oldum mesanem alındı, yerine ince bağırsaktan mesane yapıldı, bu durumda yüzde kaç engelli raporu alabilirim, şimdiden teşekkürler…
Sesan - 30 Ocak 2020 16:24
Abdullah Akyar, merhaba. Öncelikle heyet raporu için bir sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Daha sonrasında engelli raporunda size bir engel yüzdesi verecekler ancak oran hesaplama ayrı bir prosedür ve işlem getirir. Bu nedenle verilecek oran ile ilgili muayene ve tetkikler yapılmadan bir tahmin yürütmek zordur.
Sedat - 20 Mart 2020 10:49
Hocam ben heyet raporuna girdim fakat kulak burun bogaz doktorundan kronik mukoid otitis media teshisi konmasina ragmen rapor sonucu( 0 ) cikti.isitme testim duzgun cikmadigi icin rapor alamiyorum benim kulaklarimin bebeklikte zarlari patlamis bu durumu nasil ispatliycam yardimci olursaniz sevinirim tesekur ederim
Sesan - 21 Mart 2020 18:02
Sedat, merhaba. Raporu itiraz hakkınız bulunmaktadır. Sağlık kuruluna giderek rapora itiraz edebilirsiniz. Sağlık kurulu sizi Hakem Hastaneye yönlendirecektir. Oradan çıkan karar nihai karardır.
Ali Gülmez - 26 Mart 2020 00:15
Hocam mrb ben 7 ay önce güvenlik sertifikasını almak sağlık raporu aldım ama bu ay raporun süresi dolmuş gidip tekrar heyete girmem mi gerekiyor
Sesan - 26 Mart 2020 12:10
Ali Gülmez, merhaba. Raporunuzun süresi dolduysa geçerliliği bitmiştir. Tekrar heyete girmeniz gerekmektedir.
hasan - 1 Nisan 2020 10:04
Merhaba, gorev malulu emeklilik icin
3 defa gataya cagirdilar her gidisimizde heyetten 1 kisi eksik daha sonra gelin dediler ne yapmamkz gerekiyor.
Sesan - 2 Nisan 2020 12:25
Hasan, merhaba. Raporda en az 3 hekimin imzası ve kaşesi gerekmektedir. Sizi çağırdıkları tarihte gidebilirsiniz.
Selcuk cot - 11 Nisan 2020 12:18
Kronik hipertansiyon hasdasiyim 15 yildir ilac kullaniyorum saglik rapaoru alabilirmiyim
Sesan - 11 Nisan 2020 13:01
Selçuk Cot, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz.
Fazıl kara - 15 Nisan 2020 17:26
Hocam iyi günler ben kamuda çalışmaktayım. 20 gün ve üstü heyet raporu alırken üç ayrı dal uzmanı diyor yönetmelikte buradan kasıt. Bel ağrısı için ortopedi , fizik ve genel cerrah imzalaması yeterli mi yoksa üç ayrı derken hepsi de ortopedi veya genel cerrah mi olması gerekir. Eğer böyle olursa hastanede üç tane ortopedi hocası yoksa ne olur? Teşekkürler
Sesan - 16 Nisan 2020 12:01
Fazıl Kara, merhaba. Heyet günü verilirken hangi bölümler olduğunu belirtilecektir.
Serhad - 15 Nisan 2020 19:59
Astım hastasıyım, iş yerim virüs nedeniyle idari izin vermiyor bu nedenle 1 aydır her 10 günde 1 hastaneye gidip istirahat raporu yazdırıyorum… Sürekli risk almamak için Astım sebebiyle uzun süreli istirahat yani heyet raporu yazılması içtihatlar gereği mümkün mü?
Sesan - 16 Nisan 2020 12:11
Serhad, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine rapor için başvurabilirsiniz. Kronik bir rahatsızlığınız mevcutsa devamlı bir rapor çıkartabilirsiniz.
Muhammet kara - 24 Nisan 2020 21:17
Mrb hocam Bn babamın yeni engelliyim teşkil olan hastalığına rastladı şimdi kemoterapi aliyo onun içn oranı yükseltmek istiyrm acaba bu bölümlerden tekrar sadece röntgen mi almam gerekiyor başka ne belgeler gerekiyo
Sesan - 25 Nisan 2020 11:14
Muhammet Kara, merhaba. Rapor için tekrardan başvurmanız gerekiyor.
yusuf tunç - 28 Ekim 2020 14:28
merhaba hocam benim 2 defa acık kalp amılaytı oldum 2 defa kalp kapagım onarım yapıldı .
ve agır hıcbır ıste calısmamam gerekır bunun icınde is bulmam biraz zor bunun icın heyet raporu albilrmimiyim
Sesan - 29 Ekim 2020 12:57
Yusuf Tunç, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine rapor için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru esnasında raporu ne için çıkartmak istediğinizi belirtmeniz gerekir. İşten ayrılma veya pozisyon değişikliğine gitmek için raporunuzda ağır işte çalışamaz ibaresi olmalıdır.
Ali Kaya - 9 Ocak 2021 18:44
Hocam selamın aleyküm ben askeri heyete girdim geçmişte kullandigim piskolog haplardan dolayı 1 yil terk raporu verdiler aydan aya psikiyatriye gözükme şartıyla bana terk raporu verdikten sonra corona virüs çıktı yasaklar şu bu derken ben tedavi göremedim son 3 ay tedavi görmeye başladım 50 mg hapla başladım 400mg yapa kadar cikti şuan 400 gm hap kullaniyorum sence beni askere gönderirler mı yoksa 1 yıl daha ertelerler mi?
Sesan - 10 Ocak 2021 16:17
Ali Kaya, merhaba. Tekrardan bir rapor çıkartabilirsiniz, rapor sonucunuza göre bir karar vereceklerdir.
PINAR ATEŞ - 26 Mayıs 2021 01:55
Hocam merhaba.Kayınvalidem için sağlık kurulu raporuna başvurduk.Ön muayenedeki oranlarımız balthazard hesabına göre %91.5 yapıyordu.Fakat Ftr uzmanı ortopediye kırık çıkık ve operasyon olmadan sevk yapmam dedi.Bizde sevki nöroloji doktoruna yaptırdık.Ftr doktoru durumu görünce sinirlendi.Kendini ezdiğimizi düşündüğü için aldığımız ön muayenedeki oranların hepsini heyette görevli olduğu için düşüreceğini söyledi ve düßürmüşte.Ön muayenede balthazarda göre 91.5 olan oranımız heyete girdikten sonra ftr uzmanının egosundan dolayı 82 ye düşmüş.Bu durumda biz hakkımızı nerden aricaz veya ne yapabiliriz yardımcı olurmusunuz
Sesan - 26 Mayıs 2021 13:34
Pınar Ateş, merhaba. 1 defaya mahsus rapora itiraz hakkınız mevcut. Raporu çıkarmış olduğunuz Sağlık Kurulu’na giderek rapora itiraz edebilirsiniz. İtirazınız sonucunda sizi hakem hastaneye yönlendirecekler ve hastanız ayrıca orada heyete giderecek. Daha sonra yeni raporunuz çıkacaktır.
Hakan Tüfekci - 26 Ocak 2021 04:02
Hocam 7 ay önce yüksek ten düşme sebebiyle kalçam kırıldı, ön kalça taraftan platin takıldı ve arka kalçam dan da platin takıldı.hala yürüyemiyorum.Nasil heyet kurul raporu alabilirim veya amaliyattan ne kadar sonra kurul raporu alabilirim?? teşekkürler
Sesan - 26 Ocak 2021 17:55
Hakan Tüfekçi, merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastaneden taburcu işlemi yapıldıktan sonra rapor için başvuruda bulunabilirsiniz. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurabilirsiniz.
Safa dagci - 3 Mart 2021 14:56
Heyet raporu kaç gun gecerli
Sesan - 4 Mart 2021 16:05
Safa Dağcı, merhaba. Heyet raporları için belirli bir süre yoktur. Belli bir zaman aralığı için veya süresiz olarak da çıkarılabilir. Raporda bitiş tarihi yazmıyorsa o süresiz rapordur ve ömür boyu geçerlidir. Eğer raporda bitiş süresi olarak belirtilen bir tarih varsa o tarihten sonra raporunuz geçersiz olur.
Merve - 9 Mart 2021 15:04
Mrb heyet raporu nasıl alabilirim avukatım istedi elimden dizimden ameliyat oldum isten dolayı
Sesan - 10 Mart 2021 16:57
Merve, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin Sağlık Kurulu’na rapor için başvuruda bulunabilirsiniz.
Nurgül - 26 Mart 2021 13:45
Merhabalar hocam size sorum olucaktı sağ kulağımda doğuştan işitme kaybı var tamamen kapali hiç duymuyorum yani çenemde de bozukluk var konuşurken kayma oluyor ve hipertroidim var bunun için işe yarar bi heyet raporu alir miyim acaba
Sesan - 27 Mart 2021 14:08
Nurgül, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Size bir heyet günü verecekler. Heyet gününde muayeneleriniz tamamlandıktan sonra raporunuz çıkacaktır.
Sunduz pisil - 4 Nisan 2021 01:28
Hocam eşim heyet raporum var 32 suresiz tekrar başvurmam için 6 ay geçmesi gerekiyor diyorlar 6 ay sonra saglik kuruluna başvurmamiz icin ittira etmemiz gerekiyormu yoksadirek gidebiliyormuyuz
Sesan - 5 Nisan 2021 14:04
Sunduz Pisil, merhaba. Sağlık kuruluna gidip direkt heyet raporu için başvurabilirsiniz. Yeni raporunuz çıktığında eskisi geçersiz olacaktır.
Yaşar Özbey - 6 Mayıs 2021 00:49
Hocam ben iş kazası geçirdim fakat sağlık kurulundan bir ay istiharat aldım sağlık kurulundaki memur iş kazası yazmak yerine hastalık yazmış ve maaşımı SSK çok eksik yatırdı nasıl düzeltebiliriz teşekkür ederim
Sesan - 6 Mayıs 2021 10:07
Yaşar Özbey, merhaba. Sağlık Kurulu’na itirazda bulunmalısınız. İş kazası için ayrıca iş kazası olduğunu belirten bir sağlık kurulu raporu çıkartabilirsiniz.
Gülcan - 23 Mayıs 2021 01:31
Hocam hayırlı akşamlar ben 2 defa meme kanseri amaliyatı oldum sağ kolumdan lenf nodları alındı rapor çıkarmak için uğraşıyorum onkoloji %80 genel cerrahi %20 verdi nöroloji ,dahiliye ,fizik tedavi ise onkoloji görüşüne bıraktı psikiyatri den daha alamadım ilaç kullanıyorum lustral 100 mg 1 senedir sağlık kurulundan % 90 almam istiyorum ötv için alabilirmiyim soracaktım bilgi verirseniz memnun olurum saygılar sunarım. ayrıca böbreklerde yaş var ve bel fıtığı var % kaç alabilirim
Sesan - 26 Mayıs 2021 12:12
Gülcan, merhaba. ÖTV indiriminden faydalanmak için raporda oran %40 ve üzeri olmalıdır. Oranlar belirli bir prosedüre göre hesaplandığı için bir tahmin ne yazık ki yürütülemez.
Şaban cogul - 10 Temmuz 2021 18:31
Hocam merhaba ben heyet raporu çıkarttım sadece piskiyatri kaldı onunda 20 gün falan oldu gitmedim hala cikartmadim gidip çıkarsam evrakları içeri versem geçerli midir sağlık raporumu alabilirmiyim yane tüm tahlilleri verdim piskiyatri kaldı onunda daha cikartmadim
Sesan - 11 Temmuz 2021 10:10
Şaban Cogul, merhaba. Başvurunuzdan sonra size verilen heyet gününde muayenelerinizi tamamlamış olmanız gerekir. Farklı sebeplerden ötürü bir gecikme oldu ise Sağlık Kurulu ile görüşmelisiniz.
Muhammed Yıldırım - 25 Mayıs 2021 17:20
Hocam oğlum doğuştan özofagus hastası 2 yaşında 20den fazla ameliyata girdi ve 3 haftada bir devamlı giriyor kronik akciğer hastalığı da var heyete baş vursam yüzde kaç rapor verirler
Sesan - 26 Mayıs 2021 13:31
Muhammed Yıldırım, merhaba. Heyette oranlar her hastalık için aynı değildir. Hastalığa, hastalığın derecesine ve hastanın durumuna göre belirli bir prosedür ile hesaplanır. Ne yazık ki bir tahmin yürütülemez.
Turgut çöplü - 21 Haziran 2021 15:15
Merhabalar 160 rapor alacağım kanser hastasıyım bu rapor 5 yıl gecerli olacak . Ne gibi faydalanır ve nelerden faydalanır. Şimdiden tşkler. Not pirim günüm 4 yıl
Sesan - 22 Haziran 2021 16:37
Turgut Çöplü, merhaba. Raporda aldığınız orana göre faydalanabileceğiz devlet destekleri değişir. ÖTV indirimi için raporda %40 ve üzeri bir oran istenir. Ayrıca rapor ile iş sözleşmesinin feshini de sağlayabilirsiniz.
Hatice Yıldırım - 6 Temmuz 2021 20:35
Merhaba hocam Perşembe günü iş başı yapmam lazım fakat hemen baslamak istemiyorum. 40 45 gunluk heyet raporu doğum izni bittiğinde mı almaliyiz yoksa hemen 6 ay ücretsiz iziin alıp 6 ay bitiminde mı 40 günlük heyet raporu aliniyor . Konuyu biraz açacak olursak
Ücretsiz 6 ay izin varya. Şimdi benim doğum iznim 7 sinde bitiyor 8 i perseme iş başı. İlk 6 ay ücretsiz izin alırsam Ocak ayında bitiyor. Bu 6 aydan sonra heyet raporu da alırsam Martin ortasında bitiyor. Fakat ilk heyet raporu alırsam raporum 6 aylik ücretsiz raporun içinde sayilip iznim ocakta bitiyor. Böyle mi oluyor? Biri bana rapor ve izinlerin bu 6 ay rapordan düştüğünü söyledi de? Bir de en fazla ne kadar heyet raporu alabilirim? Ve diyelim 4 ay heyet raporu aldım 2 ay ücretsiz ciktim. 2022 de tekrar heyet raporu hakkım yenileniyor mu?
Sesan - 7 Temmuz 2021 11:15
Hatice Yıldırım, merhaba. Doğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir. Örneğin doğum raporundan sonra 4 ay çalışmış bir kişi, isterse sonraki 2 ay ücretsiz doğum iznini kullanabilir. Ücretsiz doğum izninin, analık istirahat raporu bitiminden itibaren 6 aya kadar, yani 6 ay içinde kullanılması gerekmektedir. Bu ay içerisinde heyet raporu çıkarırsanız 40-45 günlük heyet raporu süresi 6 ayın içinden düşecektir, 6 ayın sonuna eklenmeyecektir.
Huseyin yildiz - 2 Ağustos 2021 09:58
Hocam merhaba ben bisey sormak istiyorum. Kamu kurumu icin saglik kurulu raporu alacagim fakat genital sigilllerim var rapor konusunda sıkıntı yaşar mıyım ?
Sesan - 3 Ağustos 2021 12:43
Hüseyin Yıldız, merhaba. Mevcut rahatsızlıklarınız raporda belirtilir ancak orana etki edip etmeyeceğine hekiminiz karar verir.
Zühre Kayacan - 17 Ocak 2022 11:22
Merhabalar Benim Fibromiyalji m var tüm kemiklerim ağrıyor, migrenim var bel fıtığı ameliyat oldum tekrarladı ve yıllardır psikatriye gidiyorum ben bu durumda çalışma gücüm durumum yok…sağlık raporu çalışamaz raporu alabiliyormuyum?
Halil - 21 Ocak 2022 16:39
Hocam merhaba ben sözleşmeli askeri personelim psikiyatri tedavisi görüyorum ve sağlık kurulu raporu nasıl alabilirim iyi günler
Senol Turan - 29 Mart 2022 11:22
Merhaba maluliyet raporu ile otv siz araç alınabilir mi
nil yazar - 25 Mayıs 2022 16:21
hocam merhaba heyet raporunda vucutta nelere bakılıyor yani özel bölgeler var mı
Turgay - 25 Mayıs 2022 19:02
Merhabalar gece çalışamaz raporu aldığım taktirde her hangi başka bir işe girdiğimde sağlık raporu istenecektir sağlık raporuna bu rapor yansırmi bana avantajı ve dezavantaji neler olabilir bilgi alabilirmiyim
Gizem Şıt - 8 Ekim 2022 12:19
Merhaba benim elimde ve el bileğimde çalışmamı engelleyecek şekilde ağrım var ama çekilen röntgen ve sinir testi temiz çıktı kullandığım ilaçlar kremler bana fayda etmedi ben plastik tıraşçısıyim ben elimde maket bıçağı ile çalışiyorum doktor elimi zorlamam gerektiğini söyledi ama çalışırken bu mümkün değil. Heyeten bıçak tutamayacağıma dair rapor alabilir miyim böyle bir rapor var mı?
Özlem çetinkaya - 16 Şubat 2023 00:01
Merhaba heyet günleri hariç başka günler muayene olunabilirmi
Kadir aksu - 18 Kasım 2019 15:03
Merhana hocam ben diyabet hastasiyim ve ac 300 ve tok 400 uzeri ve kalici oomurilikte iltahapli romatizma var ve 3 bel fitigim vardaha oncede tüberkiloz gecirdim bunun icin rapor alabilirmiyim ve yüzde kac olur
Celil Çağlar ÖZLÜ - 19 Kasım 2019 11:49
Kadir Aksu, merhaba. Özür oranları hastalıkların çeşidine ve vücutta etkilediği bölgeye göre değişmektedir. Bu oranlar, kişilerin günlük yaşam aktiviteleri üzerinde oluşan sınırlamaya göre belirlenmektedir. Rapor için başvuru hakkınız vardır. Kamu veya üniversite hastanelerinin sağlık kurullarına danışabilirsiniz.
SADİKE - 13 Ocak 2020 23:48
Hocam merhaba. Annem’in migdesinde ülser 3 tane yara var, gizli guatr var kalp kapağının biri coktü diğer 3 ü kan sızdırıyo ve böbrekleri ile ayak parmakları ağrıyo. Çalışamıyo ve evde de artık bel ağrısından kendi işini amca görür oldu. Heyet raporu sansım ne kadar
Sesan - 14 Ocak 2020 10:36
Sadike, merhaba. Heyet raporu çıkarabilirsiniz ancak raporda belirtilecek yüzdelik heyet doktorları tarafından belirlenir. Hasta birkaç branşta teste ve muayeneye tabi tutulur, bunun sonucunda sağlık kurulu rapora hastanın engel yüzdesi yazar.
Engin - 21 Ocak 2020 19:23
Hocam ben is kazasi gecirdim penisim koptu yumurtaligimin biri alindi üroloji ve plastik cerrahda ameliyat oldum plastik cerrahi 30 fizik tedavi 187 ürolojide 111 diye puan verdiler acaba yuzde kac engelli raporum cıkar tskederim
Sesan - 22 Ocak 2020 16:42
Engin, merhaba. Engel oranı raporda yazan tanılara göre farklı prosedür ile hesaplanır. Rapor olmadan oran tahmini yapılamaz ne yazık ki.
Elif tuncer - 27 Kasım 2021 10:38
İyi günler hocam ben 12 yıllık hemşireyim son 5 yıldır diz ağrılarım iş yükünden ve uzun süreli ayakta kalmaktan artmıştı. Dizlerimden ses gelmesi üzerine ÖR çektirdim bilateral kondromalazi teşhisi evre 2 kondu. Sağlık kuruluna uzun süre ayakta kalamaz ibaresi olması için başvurdum ama ne yazıkki çıkan karar nöbet muafiyeti ne engel durum yoktur şeklindeydi. Ben nöbet tutmama için değil rahat serviste uzun süre ayakta kalmayacak şekilde çalışmak için başvurmuştum. Sorum şu tekrar kendi hastaneme dilekçe verip kurula mı katılmam gerekiyor yoksa hastanem beni hakem hastaneye mi sevk edecek? Nasıl bir yol izlemeliyim mhrs den şehir hastanesi sağlık kuruluna başvurabilir miyim
Ahmet - 8 Şubat 2020 18:49
Sol kulağımda İşitme cihazı kullanıyorum tam teşekküllü silah kullanabilir ibareli heyet raporu alabilir miyim??
Sesan - 9 Şubat 2020 17:59
Ahmet, merhaba. Heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Bahsettiğiniz konuda rapor alabilme durumunu hastane yetkilileri size bildirecektir.
Murat - 23 Ocak 2020 18:13
Merabalar hocam bugün heyetee raporu icin hastaneye gittim ve piskiyatri doktoruna girdim bi gün öncede 568 tane soru cözdüm neyse bgn gittim imza kaşe yaptı yazı olarakta men fokr diye bişey yazdı ne olur bu sizce onaylamış olurmu heyet kuruluna bıraktm kağıtımı saygılar
Sesan - 24 Ocak 2020 18:08
Murat, merhaba. Bahsetmiş olduğunuz ibare hakkında bir bilgimiz yok. Kurul tarafından verilecek kararı ve çıkacak raporu beklemeniz gerekiyor.
Bahar - 7 Şubat 2020 16:54
Merhaba. Paramedik olarak staja çıkacağım için heyet raporu istediler. Heyet raporunun içeriği nedir neler yapılıyor hangi bölümlere gideceğim. Bilgi verir misiniz
Sesan - 8 Şubat 2020 18:07
Bahar, merhaba. Heyet raporu birçok işleme istinaden istenebilir. Rapor çıkartmak için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Talebinizi hastaneye ilettiğinizde size hangi bölümlerde muayene olmanız gerektiğini belirteceklerdir.
Ali Can - 27 Mart 2020 21:47
Hocam 2018 yılında göğüs hastalıkları uzmanı tarafından bana “Tanımlanmamış Astım” tanısı konularak ilaç tedavisi uygulandı. Ben heyet raporu için müracaatta bulunmadım. Aradan 1,5 yıl geçti. Şimdi müracaat etsem muayene olmadan heyet raporu alabilir miyim.
Sesan - 28 Mart 2020 12:04
Ali Can, merhaba. Muayene olmadan rapor verilmemektedir.
Pınar Kızıltaş - 5 Ağustos 2021 11:00
Merhaba hocam 2 defa tfcc yırtığı ameliyatı oldum sağ bilekte şimdi yine aynı şekilde tfcc yırtığı oluştu bu sefer hem sağ bilek hem sol bilek ben bunun için heyet raporu alabilirmiyim temizlik işi deyim ve zorlanıyorum
Sesan - 6 Ağustos 2021 12:49
Pınar Kızıltaş, merhaba. Rapor için tam teşekküllü bir kamu hastanesinin sağlık kuruluna başvurabilirsiniz.
Murat - 28 Kasım 2019 11:54
Merhaba ben 3 ay önce kalpte delik oldugundan ameliyat oldum olduktan sora aralıklarla baş dönmesi meydana geliyo birde psikolojik durumlar meydana geldi şu an calişiyom özel sektör tekstilde toz ve pislik vs gibi var banada yasak toz felan zatende baş dönmem sık oldugundan iş yapamıyom sıkıntı oluyo maülen emekli olabilirmiyim ve ya ne önerirsiniz teşekkürler
Celil Çağlar ÖZLÜ - 29 Kasım 2019 15:31
Murat, merhaba. Üçüncü basamak hastanelerin sağlık kurulu birimlerine başvurarak rahatsızlığınız ile ilgili heyet açılmasını talep edebilirsiniz. Sağlık kurulu raporu sonucunda kişinin %40 ve üzerinde engeli olması durumunda ve 1800 gün prim ödeme yapılmış olması kaydı ile malulen emeklilik için başvuru yapılabilir.
İbrahim - 21 Ocak 2020 17:51
Merhaba ben lenf lenfoma kanseri olduğum için 8kür kemoterapi gördüm ve 2019 yılı Nisan ayında bitti tedavim tam metobalik sonuç elde edildi şimdi üçer aylık zamanlarda hastaneye takip altındayım sağlık kurulu raporuna başvursam ne kadar engelli raporum çıkar acaba teşekkürler
Sesan - 22 Ocak 2020 17:05
İbrahim, merhaba. Rapor çıkarma aşamasında heyet doktorları tarafından tanılarınız belirlenir. Daha sonra engelli raporunda bu tanılara göre belli bir prosedür ile engel oranı hesaplanır. Tanılar bilinmeden tahmin yürütülemez.
Esra - 18 Mart 2020 13:04
Ben bugün rapor için başvurdum ama doktorların hepsine çıkamadım kaldı diğer günler gidip geri kalan doktorlarla görüşsem sorun olur mu hepsi 1 gün içinde mi yapılmalı yada diğer günler de görüşme yapılabilir mi
Sesan - 19 Mart 2020 18:05
Esra, merhaba. Başvurduğunuz hastane ile görüşme sağlayabilirsiniz. Bazı durumlarda inisiyatif gösterebilirler.
Sevim ulas - 10 Mayıs 2021 17:24
Merhaba eşim 5 ay önce beyin felci geçirdi hastaneden tedavi olduktan sonra doktorumuz 3 ay rapor yazdı o rapor süremiz bitince sağlık kurulundan kaç ay rapor alabiliriz
Sesan - 11 Mayıs 2021 10:15
Sevim Ulaş, merhaba. Rapor sürenizi siz veya doktor belirleyebilir. Tedavi süresine göre rapor süresi değişir. 1 ay, 45 gün veya 3 ay şeklinde de alabilirsiniz.
Merve - 18 Ocak 2020 09:11
Merhaba hocam 2002 yilinda beyin sapi tumoru kordoma ameliyat oldum 2005 yilinda nuks etti tekrar ameliyat oldum 2012 yilinda yeniden nuks etti bu sefer gamma knife oldum. Ve tumoru dondurduk rapor alabiliyor muyum acaba bilgilendirirseniz sevinirim
Sesan - 18 Ocak 2020 11:59
Merve, merhaba. Daha önce rapor çıkarttırmadıysanız veya çıkarttırdığınız rapor süreli ise yeniden rapor için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Başvurudan sonra gerekli tetkik ve muayenelerden geçeceksiniz, sonrasında engel yüzdesi raporda belirtilecektir.
Alper - 17 Mart 2020 18:00
Mrb hocam askerlik başvuru yaptım küçükken ameliyat olmuştum şant takmışlardi oradan askeri hastane gönderildim heyete girdim %45 verdiler muaf oldum bu rapor her yerde gecerlimi yoksa askerlik için mi şuan birde boyun fıtık ameliyatı oldum sol kolum parmaklar oynamıyor heyete gircem girmem gerekirmi askeri verdi rapor geçerli ise girmiycem
Sesan - 18 Mart 2020 12:04
Alper, merhaba. Daha önce çıkarmış olduğunuz rapor süreli değilse yani devamlı geçerli bir rapor ise yeni bir rapor çıkartmanıza gerek olmayabilir. Ancak raporda bir süre varsa ve o süre dolduysa raporunuzun süresi dolduğunu için yeni bir rapor çıkarmanız gerekebilir.
Fatma - 4 Aralık 2019 01:01
Merhaba, 4 yaşındaki kızıma bronşit olduğu için sağlık kurulu raporu almam gerekiyor. Nasıl yol izlemeliyim
Celil Çağlar ÖZLÜ - 5 Aralık 2019 16:02
Fatma, merhaba. Öncelikle, üniversitelerin veya devlet hastanelerinin ilgili branş hekimlerine muayene için başvurmanız gerekir. Sağlık kurulu raporu talebinizi muayene esnasında hekiminize iletebilirsiniz. Hekim uygun görürse hastayı sağlık kuruluna yönlendirir.
Sude - 1 Mart 2020 22:58
Merhaba,lise 10. Sınıf öğrencisiyim Diş teli kullanıyorum sık sık kontrole gidiyorum devamsızlık hakkım dolmak üzere heyet raporu istersem alabilir miyim
Sesan - 2 Mart 2020 11:17
Sude, merhaba. Bir rahatsızlığınız mevcut ise heyet raporu için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Rapor geçmiş dönem için verilmemektedir, bu nedenle devamsızlık için rapor ile birlikte öğrenci velisinin durumu bildiren bir dilekçeyi okul idaresine vermesi gerekir.
Abdullah AYKAR - 29 Ocak 2020 13:02
Merhaba hocam benim bir bobregim tamamen işlevini kaybetmiş kulaklarımda yüzde 60 üzerinde işitme kaybı var cihaz kullanıyorum, ayrıca 10 sene önce mesane kanseri oldum mesanem alındı, yerine ince bağırsaktan mesane yapıldı, bu durumda yüzde kaç engelli raporu alabilirim, şimdiden teşekkürler.
Barış Güven - 9 Şubat 2020 17:27
Merhaba hocam ben trafik kazası geçirdim. Yaşım 16 .araç dışı trafik kazası. Sağ diz altı iki kırık var spiral kırık platin var vidalı bilekte çatlaklar var. sol dizde çatlak ve 5cm lik kesik var heyete giriceğim % kaç rapor verirler
Sesan - 10 Şubat 2020 16:17
Barış Güven, merhaba. Raporda belirtilecek oranlar sizin hastanedeki tetkiklerinize göre farklı bir prosedür ile hesaplanmaktadır. Hekim muayenesi olmadan oran belirtmek mümkün değildir.
Tümay - 2 Nisan 2020 22:30
İyi akşamlar… Haziran ayında bacak damarlarıma kadar uzanan aort diseksiyonu geçirip ameliyat oldum. Şu an raporluyum. Ek olarak HT ve obezitem var. Engelli oranı ne kadar olur sizce…
Sesan - 3 Nisan 2020 12:16
Tümay, merhaba. Yüzdelik oranlar belirli bir prosedüre göre hesaplanmaktadır. Bu nedenle ne yazık ki bir tahmin yürütülmesi mümkün değildir.
Rahile ERTİK - 3 Haziran 2020 15:23
Mrhb benim hipotiroid, menapozal osteoporoz, aort anevrazması, sağ ayak baş parmağımda kireçlenme, belde 3 tane fıtık, alerji ve sol böbreğinde büzülme var bununla ilgili çalışma alanım evime iş yeri mesafesi uzak çok sıkıntılar çekiyorum. Müdürlüğümüz ormanlık alanda heyet raporu almak istiyorum. Kamu çalışanıyım. Ne yapmam gerekli veys engelli raporu alırsam ne kadar alabilirim.
Sesan - 4 Haziran 2020 15:08
Rahile Ertik, merhaba. Heyet raporu almak için öncelikle tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurmanız gerekmektedir. Daha sonra sağlık kurulu sizi bilgilendirecektir.
Murat isik - 7 Haziran 2020 17:31
Merhaba hocam 1.5 sene önce İTp ve uyku apnesinden heyete girdim %24 oran verdiler.
Başka rahatsizliklarim da çıkmaya başladı .3ay önce astim teşhisi koydular . Norapatik ağrılarım var. Benim sorum şu hocam
Heyete girmem için kullandığım ilaçları kaç aydır kulllanmam geerekir .
Norapatik ağrı ilaclarini 6aydir kullanıyor .astım ilacinida 3aydir kullanıyorum.
Sesan - 8 Haziran 2020 15:08
Murat Işık, merhaba. İlaç kullanımını hekiminize danışmanızı öneririz.
Yasin celep - 22 Temmuz 2020 22:13
Hocam merhaba ben bir kamu kurumunda çalissiyorum. Tek gözüm görmüyor. Yaptığım iş gereği diğer gözüm çok yoruluyor ve ondan da sorunlar baş gösterdi. Sağlık kurulundan hassas görme gerektiren işlerde çalıştırılamaz diye rapor alabilir miyim.
Sesan - 23 Temmuz 2020 17:59
Yasin Celep, merhaba. Rahatsızlığınız ile ilgili sağlık kuruluna başvurarak heyet raporu almak istediğinizi belirtebilirsiniz. Size bir heyet günü verecekler, daha sonra raporunuz çıkacaktır.
İsmail bayır - 23 Ağustos 2020 23:18
Mrb hocam ben 1 yıl önce heyete girdim o raporu tekrar hastaneye gitsem alabilirmiyim bilgi verirseniz memnun olurım
Sesan - 24 Ağustos 2020 12:12
İsmail Bayır, merhaba. Raporun aslı size verilir ve daha sonra yapacağınız işlemlerde raporun fotokopisine “aslı gibidir” işlemi uygulanarak yapılır. Raporun aslı sizde olduğu için hastaneden aynı raporu bulamazsınız. Raporunuz 1 yıllık çıktıysa süresi dolduğunda yeni rapor için başvurabilirsiniz.
Medine elibal - 1 Eylül 2020 01:16
Merhaba hocam ben heyet raporu almak için başvurdum psikiyatri hariç diger tüm her şey sağlam yasadgm kaza nedenyle anlataym bi sigorta şirketi ilacı al ama kullanma aldı olarak görün dedi 2 yıl önce almistm ama hiç kullanmadim psikiyatri doktoru 6 ay takip falan yazmış sizce raporu alabilrmyim?
Sesan - 2 Eylül 2020 10:46
Medine Elibal, merhaba. Daha önce devamlı kullandığınız bir ilaç varsa bu raporunuzda yer alacaktır. Ayrıca raporda psikiyatri doktorunun görüşü de yer alır. Bunun sonucunda raporunuz çıkacaktır.
Necdet dişçi - 4 Kasım 2020 23:59
Gözlerimden dolayı yüzde 58 rapor aldim ama heyet reddeti neden acaba
Sesan - 5 Kasım 2020 16:28
Necdet Dişçi, merhaba. Rahatsızlığınız engel teşkil etmiyor olabilir. Heyet hekimlerine konu ile ilgili danışabilirsiniz.
ÖNDER - 10 Aralık 2020 01:18
Obsesif kompulsif bozukluk +prolaktin olma hasta için sürekli rapol olmuyor dediler yönetmelik gereği her yıl tenilenmesi denildi ne kadar doğru acaba hasta iyileşme ihtimali olan bir hasta değil 10 yıldır aynı
Sesan - 11 Aralık 2020 11:41
Önder Yıldız, merhaba. Tansiyon, diyabet gibi kronik rahatsızlıklar dışında sürekli rapor verilmemektedir.
Gizem - 2 Eylül 2022 15:57
Hocam ben %20 görebiliyorum Albinizme sahibim daha önceden engelli raporu için başvurdum fakat %37 de kaldım bu yüzden rapor alamadım o K be ve anksiyete gibi psikiyatrik rahatsızlıklarım var bunlar raporunu %40’a tamamlamama yardımcı olur mu?
Harun yıldız - 27 Ocak 2021 01:31
Merhaba ben Harun hocam benim %25 engelli raporum var iptal etmek için yeniden sağlık raporu alcam iptal olrmu engelli raporum
Sesan - 28 Ocak 2021 11:58
Harun Yıldız, merhaba. Yeni rapor çıkarttığınızda önceki raporunuz otomatik olarak geçersiz olur.
Ali TORUN - 11 Şubat 2021 19:20
Hocam merhabalar ben fmf hastasıyım askerlik için heyet raporu aldım. Fakat engelli raporu için de ayrıyetten başvurmam gerekiyormuş sanırım. Onun Haricinde heyet raporumun olması ya da engelli raporumun olması bana araba alırken ki kdv indirimi haricinde başka ne yararı olur. Sporla alakalı bi – olmaz sanırım değil mi. Kilolu bi insanım spora yazılmayı düşündüm bi tanıdığımız spora gidemez raporu gibi bi şey dedi bana
Dilek - 25 Şubat 2021 05:44
Merhaba hocam malulen emekli olmak için kaç doktordan onay almak gerekir
Sesan - 26 Şubat 2021 12:35
Dilek, merhaba. Malulen emeklilik için tam teşekküllü bir kamu hastanesinin Sağlık Kurulu’ndan heyet raporu için randevu almanı gerekir. Randevu aldığınızda hekimlere sizi onlar yönlendirecektir. Heyet gününüz geldiğinde ise muayeneleriniz yapılacaktır.
Ozkan kilicaslan - 17 Nisan 2021 00:57
Hocam benim dizim pilatin var bobreklerimde kış var hiper tansiyon var raporlu ilaç kullanıyorum rapor verirler mi ropor alsam ı ş yerinden sıkıntı olurmu şu anda çalışıyorum a
Sesan - 17 Nisan 2021 11:54
Özkan Kılıçaslan, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesinin Sağlık Kurulu’na rapor için başvuruda bulunabilirsiniz. Raporda iş yönetmeliğinde bulunan sağlık problemleri mevcut değil ise işiniz için bir engel yaratmaz.
Emelaytop - 22 Nisan 2021 12:21
Hocam benim raporum heyete giriyo ve doktor daha rapor yazamam diyo anca işe gidip çalışman lazim diyo birgün bende caliscak durumda değilim napmaliyim rapor icin
Sesan - 22 Nisan 2021 17:20
Emel Aytop, merhaba. Tam olarak ne için rapor istiyorsunuz?
Yusuf Caniş - 27 Nisan 2021 13:10
Iyi gunler hocam benim babam karaciger ve damar nakili oldu sonrasinda kanser tedavisi gordu ve kanser ilacını suan icin kestiler babamın saglik raporu alabilirmi
Sesan - 28 Nisan 2021 10:52
Yusuf Caniş, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine sağlık raporu için başvurabilirsiniz. Raporu ne için çıkartmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Ona göre raporda size bir oran verilecek.
Özer asan - 23 Mayıs 2021 23:24
Ben skofoid el bileği amiliyati geçirdim 2 senedir heyete cikiyorum askerliğim için elverişli değil deniyor bu sene son kez giricem beni başka yere sevkedecekmi
Sesan - 24 Mayıs 2021 13:19
Özer Asan, merhaba. Sevk durumuna sağlık kurulu karar verir.
Dilber argın - 4 Haziran 2021 11:24
Merhaba hocam benim çocuklarım devlet koruması altinda ve almak için dilekçe verdim ama benden annelik yapabilirmiyim diye rapor almam istendi ben pek anlamadim bana yardimci olurmusunuz
Sesan - 4 Haziran 2021 16:15
Dilber Argın, merhaba. Psikiyatriden istenmiş olabilir. Psikiyatri servisine giderek hekiminize heyete çıkıp rapor almak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Ali Kıyı - 21 Ağustos 2021 00:36
İyi günler hocam 6 yaşından itibaren kalp hastasıyım ve geçen hafta özel doktorum hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi koydu engel oranı nedir?
Sesan - 21 Ağustos 2021 09:47
Merhaba. Engel oranı hastalığın seyrine göre değişir. Net bir oran tahmini olarak verilemez ne yazık ki.
Ali kıyı - 21 Ağustos 2021 19:22
Hipertrofik kardiyomiyopati için rapor veriliyor mu peki hocam
Sesan - 24 Ağustos 2021 17:06
Merhaba. Hekim onay verirse rapor için başvurabilirsiniz.
Öğretmen - 1 Eylül 2021 18:27
Merhabalar. Ben sözleşmeli öğretmenlik ataması için sağlık kurulundan rapor almak üzere baş vuruda bulundum. Maruz kaldığımız aile içi şiddet vakası sonucu öfke kontrolü problemi yaşadığım için yakın zamanda psikiyatra ve psikoloğa gitmiştim. Sanırım heyet raporuna da işlenilecek. Bu durum benim atanmama engel teşkil eder mi? Açıkçası çok korkuyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, böyle bir şey için elenmek çok zoruma gider.
Sesan - 2 Eylül 2021 12:09
Merhaba. Sağlık raporunda önceli tedaviniz yer alır ancak bunun işe engel durumu her meslek için değişir. İş yönetmeliğine bakarak detaylı bilgi öğrenebilirsiniz.
SEMİHCAN ÇARKCI - 13 Eylül 2021 13:18
Merhaba, Düzce üniversitesi spor Bilimleri fakültesi Antrenörlük bölümünü kazandım fakat Kasım doğumlu olduğum için ve şu anda 17 yaşında gözüktüğüm için hiçbir hastaneden heyet raporu alamıyorum bu saçmalığın bir çözümü var mı?
Sesan - 13 Eylül 2021 16:01
Semihcan Çarkçı, merhaba. Reşit olmayan kişilerde rapor için veli başvuruda bulunabilir.
Durdu dal - 9 Ekim 2021 02:55
Mrb hocam ben özel güvenlik için heyet raporu alıcam girecek olduğum poliklinik ler de doktorlar geriye dönük muayene yi kontrol ediyor mu sistemi açarak yada o an ki işlem e mi bakıyor
Sesan - 10 Ekim 2021 10:50
Durdu Dal, merhaba. Heyet günü ayrıca muayeneniz yapılır ancak tıbbi geçmişiniz hekim tarafından görülür ve değerlendirmeye alınır.
Osman korkmaz - 21 Haziran 2022 23:29
Hocam annem 77 yasinda uzun zamandir akciger kanseri tedavisi goruyor.son 1 ayda ilaclardan dolayimidir bunama baslangicimidir bilinmez.akil karisikligi olmaya basladi normal bir hapi bile iciremiyoruz.yemek yediremiyoruz.evden disari cikartamiyoruz.dalgin dalgin bakiyor.evimiz kentsel donusume girdi apartmanda herkes anlasti bizimde imza atmamiz lazim ama annem olayi anlayamiyor vasilik icin dava acmamiz gerekiyormus.ama saglik raporunu nasil alicaz hastaneye gitmeyi birak bir yemek bile yediremiyoruz.yani evemi gelecekler bakacaklar nasil heyet karsisina cikacak lutfen yardim edin
Sude sn - 30 Ekim 2022 22:17
Merhaba ben 18 yasindayim asker olmak istiyorum msüyü bekliyorum şu anlık bildiğim tek sağlık sorunum gözlerim onun için de ameliyat olucam ama askeri heyette farklı bir sağlık sorunum çıkar mı diye korkuyorum ve bilmediğim sağlık problemim var mı öğrenmek istiyorum bu yüzden lazer ameliyatını erteliyorum bunun için heyete başvurabilir miyim detaylı bir şekilde bakarlar mı ve ne diye başvurmam gerekiyor bilgilendirir misiniz
Ebru - 31 Mayıs 2018 14:42
Güvenlik olarak calısmaktayım romatizmal hastalığimdan dolayı topuk kemiklerimde deformasyon basladi.bunun üzerine dr um ayakta yanlışamayacağımı söyledi ve bunun için uzun süre ayakta çalışamaz diye kurul raporu verdi.işyerim bunla ilgili dr a resmi bir yazıyla raporu araştırmıs .dr durumu tam hatırlayamadığı için ayakta 4 saat çalışabilir diye cevap vermiş (tek dr imzalı).şimdi işyeri böyle bir sorgulama yapabilir mi?kurul raporu bir dr imzasıyla iptal olur mu? Dr ikinci yazısı göz önünde bulunduruldu ve hala uzun sure yürüyeceğim islerde çalıştırıliyorum.bu durum da ne yapmalıyım ?şimdiden ilginiz için teşekkürler.
Celil Çağlar ÖZLÜ - 1 Haziran 2018 16:04
Ebru, merhaba. İş yeri gerekli gördüğü takdirde raporun çıktığı kurumdan raporla ilgili yazılı olarak sorgulama yapabilir. Kurul raporu iptal olmaz ancak itiraz edilirse aynı konu ile ilgili tekrar yeni rapor sürecine girilebilir. Raporu çıkardığınız birime başvurmanız gerekir.
Sözleşmeli er - 3 Haziran 2020 22:23
Merhaba hocam ben bel ağrısından heyet raporu almak istiyorum Medical parktan sizce raporu verirlermi askeri perosnelim tasidigim.sirt çantası ağırlığından dolayı çok fena ağrılar yapıyor olasılık nedir hocalarım
Sesan - 4 Haziran 2020 15:11
Merhaba, heyet raporunu tam teşekküllü bir kamu hastanesinden veya belli bir ücret mukabilinde özel hastanelerden alabilirsiniz. Ancak özel hastanelerden aldığınız raporun kamu kurumlarında geçerliliği yoktur.
İsmail özel - 15 Ocak 2020 08:43
Hocam meraba güvenlik yazılımına başvurdum saglık raporu ıstedıler 5 bölümden sıkıntısız gectim pskiyatride omuzumda 3 tane küçük çizikler var bunları faca olarak rapora belırtti ve bunu saglık kurulu önemseye bilir dedi saglık raporu alabılırmıyım yada alamazsam nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler şimdide
Sesan - 16 Ocak 2020 10:35
İsmail Özel, merhaba. Sağlık raporu çıkartabilirsiniz. Raporda çıkacak yüzdelik heyet tarafından belirlenir. Bir sorun görürlerse bunu rapora yansıtabilirler. Kurul içinde farklı bir doktordan ek tetkik isteyebilirler. Bu karar tamamiyle sağlık kuruluna kalmıştır.
Ece - 22 Ocak 2020 22:44
Merhaba, kabin memuru olarak görev yapmaktayım. 2017 yılında uçak içinde geçirdiğim bir kaza var bel ve sırt bölgemi etkileyen. Son 1 yıldır ağrılarım oluyordu fakat yatacak derecede değildi. Bu yıl eylül ayında yataktan kalkamaz, yüzümü yıkayamaz hale geldim. Eğilip kalkamıyorum. Normal hareketlerimi yaparken canım yanıyor. Faset eklem deformasyonu teşhisi kondu, tedavi önerildi fakat ağır işte çalışmamın riskli olacağı söylendi. Bı hastalık mr da görünmediği ve elle tutulur bir yasal göstergesi olmadığı için yetkili hastane uçamaz raporu vermiyor. İlgili beyin cerrahı ağır işte çalışamaz raporu için ilgili sağlık kuruluna yönlendirdi. Ağır ve tehlikeli işte çalışama raporu alabilme şansım var mıdır? Teşekkürler
Sesan - 23 Ocak 2020 18:15
Ece, merhaba. Sağlık problemleri nedeniyle işinize devam edemiyor veya işinizden kaynaklı sağlık problemi yaşıyorsanız, prosedüre uygun şekilde kuruma rapor için başvurabilirsiniz. Başvuru sonucunda olumlu yanıt alırsanız SGK ile anlaşmalı kurumlar üzerinden geçici iş görmezlik raporu alabilirsiniz.
Ramazan - 12 Mart 2020 12:26
Yuksek tansiyon hastasi calisamaz raporu alabilir mi
Sesan - 13 Mart 2020 10:38
Ramazan, merhaba. Öncelikle tam teşekküllü bir kamu hastanesine heyet için başvurabilirsiniz. Çıkacak rapor sonucunda; ayakta iş göremez veya iş göremez raporu alabilirsiniz.
Emrah - 11 Haziran 2018 19:52
Mrblar hocam benim anemin raporu %80 ve ben anemin adına arac almak istiyorum anemi surekli doktorlara götürüp getirmek için fakat araç için raporun %90 olması lazım ne yapmama lazım nasıl bir yol izlenim olur yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Celil Çağlar ÖZLÜ - 14 Haziran 2018 22:50
Emrah, merhaba. Bu tip konuların çözümü oldukça zordur. Rapora itiraz edip, yeni rapor düzenlenmesini talep edebilirsiniz. Ancak yeni rapor da sizin istediğiniz gibi olmayabilir. Bu konuda detaylı bilgiyi ilgili hastanenin sağlık kurulundan alabilirsiniz.
Ebru - 8 Ekim 2019 11:37
Merhaba ebru ben
Ben Kozmetik firmasında çalışmaktayım mağazacı olarak kozmetikte çalışamaz raporu almak istiyorum çünkü parfümlerden artık tıkanıyorum bunun için nereye gitmem gerekiyor ve Daha sonrasında kaç ay bir daha kozmetikte çalışamam düzelir Sem çalışabilir miyim yani
Celil Çağlar ÖZLÜ - 9 Ekim 2019 23:44
Ebru, merhaba. Rahatsızlığınız nedeniyle öncelikle bir KBB uzmanına başvurmanız gerekir. Hekimin uygun görmesi halinde heyet raporu alabilirsiniz. Raporun içeriğine göre belirli bir süre istirahat edebilir veya firmanız ile görüşerek görevinizin değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Firmanız görevinizi ve çalışma yerinizi değiştirebilir veya tazminatınızı vererek sizi işten çıkartabilir.
Göksel Dursun Baran - 27 Kasım 2019 22:06
Merhabalar hocam ben kulaktan tümör ameliyatı oldum ve %50 nin üzerinde duyma kaybım var, ayrıca kalp kapakçıklarımdan birinde açık var nuna bağlı efor testine girdim ve solunum yetmezliği olduğunu söylediler, gözlerim miyop biri 4.5 biri 4.75 sol dizimde de menisküs olduğunu söylemişti doktor. Ben şimdi heyet raporu almak istiyorum. Sizce sonucu ne olur alabilir miyim?
Celil Çağlar ÖZLÜ - 28 Kasım 2019 10:16
Göksel Dursun Baran, merhaba. Heyet raporu almak isteyen kişiler, hastanelerin sağlık kuruluna başvuru yapıp ya da ilgili hekime muayene olup kendi adlarına heyet açılmasını talep edebilirler. Heyet toplandıktan sonra kişi, hastalıklarıyla ilgili hekimlere yönlendirilir ve sonuca göre rapor hazırlanır.
Hakan - 20 Kasım 2019 18:41
Hocam insülinoma hastasıyım sürekli hipoglisemiler oluyor rapor oranı %40 olurmu işe girmek için . Cerrahpasada tedavi görüyorum başvuruyu oradan yaptim
Celil Çağlar ÖZLÜ - 21 Kasım 2019 12:35
Hakan, merhaba. Özürlülük halinin ölçütü, kişinin özrü nedeniyle yaşadığı fonksiyon kaybı ve günlük yaşam aktivitesinin ne kadar etkilendiğiyle değerlendirilir. Çıkacak raporun oranı hastanenin sağlık kurulu tarafından belirlenmektedir. Uzman doktor muayenesi olmadan yüzdelik verebilmek mümkün değildir.
Ayşe - 13 Ocak 2020 14:33
Kolay gelsin. Ben abim için sağlık raporu alacağım abimin işitme ve konuşma engeli var hiç konuşamıyor ve hiç duyamıyor. Eski raporu %70 ti. Babam bu sene vefat etti ve abim çalışamadığı için ölüm aylığını ve sigortasını sorduk bizi yeniden sağlık kuruluna yönlendirdiler.-18 yaşından büyük ama engelli olduğu için %60 üzeri olurmuş – abim de evli olduğu için yengemin de sigortası yok.Ben burada nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.
Sesan - 14 Ocak 2020 14:56
Ayşe, merhaba. Ölen sigortalının çocuklarına aylık bağlanabilmesi için çocukların cinsiyeti, yaşı, malul olup olmaması, öğrenim durumu ve medeni hali gibi kıstaslar mevcuttur. Ölen sigortalının malul çocuğuna aylık bağlanması için Sağlık kurulundan Heyet Raporu çıkarması gerekmektedir. Sağlık Kurulu raporunda belirtilen engel yüzdesinin en az %60 oranında olması ve kanunda belirtilen diğer şartlara uyması durumunda ölüm aylığı bağlanabilir.
Engin - 15 Haziran 2018 16:50
Hocam bnm nisanlimda akut romatizmal ateş (ara,) ve kapak hastalıkları (ı34-ı37),(ı39),(ı05- ı08)
İ0.5 9 mitral kapak hastalığı, tanımlanmamış.hocam ben askeri personelim 2018 de atama yazicam Ankara’ya gelmek istiyorum.heyet raporu alabilirmiyim hocam lütfen bilgi verirmisiniz.tesekkur ederim hocam.
Celil Çağlar ÖZLÜ - 19 Haziran 2018 18:30
Engin, merhaba. Hastalıkların hangi düzeyde rapora etki ettiğini bilmiyorum. Bu nedenle yardımcı olamayacağım. Ancak bildiğim kadarıyla kalp kapağı hastalıkları düşük seviyelerde etki ediyor.
Hasan Bekir Tiryaki - 29 Ekim 2019 22:35
İsmim hasan Hocam ben 15 senedir psikolojik tedavi görüyorum. Psikolojik rapor almak istiyorum fakat doktorların birinin terhis birine uymuyor. Manisa’da hastanede 1ay tedavi gördüm fakat ozaman rapor için için ugrasmamistim. İşyerlerinde çalışamıyorum. 2 ay içersinde çıkartıyorlar çok çaresizim bı yol gösterin lutfen
Celil Çağlar ÖZLÜ - 30 Ekim 2019 13:45
Hasan Bekir Tiryaki, merhaba. En az 1800 gün SGK prim süreniz doldu ise malulen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Bunun için hastalığınızla ilgili sağlık kurulu raporu almanız gerekir. Sağlık kurulu raporu alabilmek için öncelikle üniversite veya devlet hastanelerinin ilgili bölümlerinden randevu alıp muayene olmalısınız. Branş hekimi, uygun görmesi halinde, rapor alabilmeniz için sizi sağlık kuruluna sevk edecektir.
Nur Ak - 7 Aralık 2020 02:58
Merhaba , ben kırmızı reçeteli dikkat eksikliği için concerta ilacını kullanmıştım 4 sene önce sınava hazırlanırken , şımdı kpss ye hazırlanıyorum ve doktorumla konuştuğumda yazabileceğini söyledi ancak bu ilaç için rapor çıkartılması hakimlik ve diğer kamu kuruluşlarında istenen sağlık raporunda sıkıntı çıkarır mı acaba , konulan tanı dikkat eksikliği
Sesan - 8 Aralık 2020 10:32
Nur Ak, merhaba. Kullandığınız ilaçlar raporunuzda yer alabilir. Ancak işinizle ilgili olarak sorun çıkartıp çıkartmayacağını iş yönetmeliğinden öğrenebilirsiniz. Her iş için istenilen sağlık durumu değişiklik gösterebilir.
Esra - 23 Haziran 2018 16:56
Merhabalar benim paramedik için heyet raporu almam gerekiyor boyum 155 ancak koşulda 160 olması gerektiği söyleniyor fakat hastane uzayabilir raporu verebiliyorsa bölüme girebiliyormuş bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum
Celil Çağlar ÖZLÜ - 23 Haziran 2018 17:41
Esra, merhaba. Bu konuyla ilgili en yakın devlet hastanesinin endokrin servisine başvurabilirsiniz. Hekim uygun görürse, sizi sağlık kuruluna yönlendirecektir. Rapor işlemlerinizi bu şekilde tamamlayabilirsiniz.
Sevgi - 28 Şubat 2019 19:39
Merhaba ben öğrenciyim bikaç ay önce burun ameliyatı oldum. 2 hafta boyunca okula gelemediğim için devamsızlık hakkım tamamen doldu sınıfta kalma durumum var, o gelemediğim iki hafta için heyet raporuna başvuru yapabilir miyim? Böyle durumlar için veriliyor mu?
Celil Çağlar ÖZLÜ - 28 Şubat 2019 23:40
Sevgi, merhaba. Yönetmeliğe göre devamsızlık süresi özürsüz 10 gün ve özürlü 20 gün olmak üzere toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmi raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.
Heyet raporu, öğrencinin sağlık koşulları nedeni ile okula gidemediği dönemde alınabilen rapordur. Devamsızlık ile ilgili raporlar geçmiş tarihli yazılamamaktadır. Bakanlık yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirtilen “zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi uzatılabilir” maddesinin uygulanabilmesi için velinin okula giderek müdür yardımcısıyla görüşmesi ve gecikmenin sebebini açıklayan bir dilekçe ile mazeret kağıdı ve raporunu okul idaresine teslim etmesi gerekir. Dilekçe okul idaresi tarafından değerlendirilir, işlem buna göre yapılır.
Nuray - 1 Kasım 2019 21:50
Merhaba hocam biz dedem için engelli raporu cikarmak istiyoruz bakim aylığı icin neler yapmamiz gerekiyor peki ilk olarak saglik kurulundan randevu alamadik doluymus tum randevular direk basvursak oluyormu
Celil Çağlar ÖZLÜ - 2 Kasım 2019 15:17
Nuray, merhaba. Sağlık kuruluna doğrudan başvurmak yerine öncelikle ilgili bölümlerden randevu alarak hastayı muayene ettirmeniz gerekir. Hekim uygun görürse sizi sağlık kuruluna yönlendirir. Bakım ihtiyacı olan engelliler veya engelli aileleri, evde bakım ücreti veya evde bakıma destek yardımlarından faydalanabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne başvuru yapmalıdır. Başkasının yardımı ve bakımı olmadan gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan, yeme, içme, tuvale, temizlik ve benzeri ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, özürlülere verilecek sağlık kurulu raporlarında “Ağır Özürlü (Evet/Hayır)” kısmında “Evet” işaretlenmiş olan herkes bu başvuru hakkına sahiptir.
Başvuruda İstenen Belgeler:
- Engellinin ve bakıcısının kimlik kartı fotokopileri
- Kişinin ağır özürlü olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu veya fotokopisi
- Özürlüye ilişkin iki adet vesikalık fotoğraf
- Özürlüye ilişkin varsa öğrenim durumunu gösterir belge veya fotokopisi
- Özürlünün vasisi var ise, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı
Hakan Sevim - 27 Şubat 2020 15:08
ENGEL DURUMUNU BİLDİRİR İÇİN EVET Yazmakta Engel Oranı % -89 Babamın almış olduğu raporda başvuru hakkına sahipmidir Hocam.
Sesan - 28 Şubat 2020 17:36
Hakan Sevim, merhaba. Heyet raporu için başvuruda bulunabilirsiniz. Kişinin kayıtlı olan raporunu görüp, ona göre işlem yapacaklardır.
Hakan Sevim - 5 Mart 2020 04:55
Gecen Yıl %81 almıştı. 1 Yıl sonra raporu yeniledik %89 verdiler ve Yeni raporunda kısmi Bağımlı Yazmakta ve açıklama kısmında ise Engeli durumunu bildirir evet Yazmakta Hocam TŞK ederim cevağ verdiğiniz için
Sesan - 5 Mart 2020 09:42
Merhaba. Rica ederiz.
Reyhan ÇATAK - 25 Mart 2020 03:24
Merhaba hocam ben Reyhan. Ben haşimato hastasıyım. Anti tpo degerim 300 ün üzerinde. Tsh3 ve tsh4 normal seviyede olduğu icin takip altındayım, ilaç kullanmıyorum. Usg sonuçlarımda nodülüm var. Bu şartlarda sağlık kurulundan kronik hastalik için rapor alabilir miyim. Bu hastalığın yüzdesi var mıdır? Nasıl bir yol izlemem gerekir.
Sesan - 26 Mart 2020 12:09
Reyhan Çatak, merhaba. Heyet raporu için sağlık kuruluna başvurabilirsiniz. Çıkacak rapordan sonra engelli raporu için başvurabilirsiniz. Engelli raporunda yüzdeliğiniz yazacaktır.
Ahmet - 17 Mart 2020 02:46
Merhaba hocam bende genetik titreme var ellerimde,sesimde bazen tüm vücudumun titretiğıni görüyorum bu aynı zamanda psikolojimide bozuyor bunun için engelli raboru alabilirmiyim
Sesan - 18 Mart 2020 11:33
Ahmet, merhaba. Rapor için tam teşekküllü bir kamu hastanesine başvurabilirsiniz. Raporu alıp alamayacağınız muayene ve testleriniz sonucunda belli olur.
sibel - 27 Haziran 2018 17:06
Merhaba, ben 2,5 yıldır çağrı merkezinde çalışıyorum geçen hafta muyaneiçin gittiğimde sağ kulak zarımın delik olduğu ve işitme kaybı olduğu söylendi. bununla alakalı heyet raporu alabilme imkanım nedir. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Celil Çağlar ÖZLÜ - 28 Haziran 2018 16:58
Sibel, merhaba. Kulak zarının yırtılmasıyla ilgili işitme cihazı için rapor çıkartamazsınız. Diğer kulakta işitme kaybı varsa rapor alıp cihaz temin edebilirsiniz. SGK’nın bu cihaz için ödemesi 625 TL’dir. Kulak zarının yırtık olması engelli raporu alabilmek için yeterli olmayacaktır, bu durumun rapora etkisi % 20’dir.
Ayşegül - 13 Temmuz 2018 06:45
Merhaba
Ben 13 yıldır tıp1 diyabet hastasıyım. 5 yıldır da hipotiroidi hastasıyım. Numune hastanesi hemşire olarak görev yapmaktayım. Nöbet tutamadığım için rapor almak istiyorum. Kendi hastanemden durum bildirir raporu aldım. Araştırma hastanesine sevk edeceklerini söylediler ama şuan etmediler. Ordan alacaksïn dediler. Aldığım raporu boşu boşuna aldım. %40 ve üzerinde nöbet tutmama gibi bir durum var. Sadece heyette nöbet tutamaz ibaresi yer alsa ölür mu? Bana tıp 1 için %20 hipotiroidi için %10 alırsın dediler bu ne kadar doğru?
Celil Çağlar ÖZLÜ - 14 Temmuz 2018 01:31
Ayşegül, merhaba. Bu tip konular hakkında çok net yanıtlar vermek biraz zor. Sağlık kurulları, kişinin primer ve sekonder hastalıklarına göre bir değerlendirmede bulunmaktadır. Bazı rahatsızlıkların engel oranını ne kadar etkilediği bellidir. Örneğin, tip 1 diyabet sonradan oluştuysa % 20, doğuştan geliyorsa % 40 ve hipotiroidi ise % 10 etki etmektedir. Heyet raporunda “nöbet tutamaz” ibaresinin yazılması tamamen sağlık kurulunun inisiyatifinde olan bir durumdur. Bu ibare tek başına yazıldıysa ve engellilik yüzdesi yüksek değilse, ilgili raporun kabul edilip edilmemesi de başvurduğunuz kurumun yetkisindedir.
Ramazankirkan - 26 Temmuz 2018 11:20
Slm ben ramazan hipofiz kordoma tomuru var hastalığına yakalandim ve 2 sefer beyin ameliyatı oldum 2 sefer gammagnaf yanı lazer tedavisi gördüm ama halen mevcut durumda hastalığın ve 3kez ameliyat dedi doktorum .bu hastalik sunucu sag goz sinirim tamemen olmus dediler su an sag göz %70 göremiyorum ve çalıstigim ortam çok sesli ve ağır celik dövme işinde çalışıyorum tm 7 yıldır bundan dolayı iş yeri doktorum benden heyet raporu istedi heyet roporu alabilirmiyim tsk.
Celil Çağlar ÖZLÜ - 27 Temmuz 2018 16:55
Ramazan Kırkan, merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Yaşadığınız rahatsızlık ve buna bağlı olarak görme kaybınız hakkında sağlık kurulu raporu çıkarabilirsiniz. Bunun için tam teşekküllü bir hastaneye gidip sağlık kurulu biriminden detaylı bilgi almanız gerekiyor.
İBRAHİM ÇIRAKOĞLU - 30 Temmuz 2018 15:19
Selam ben İbrahim 26 yaşındayım. 2017 Eylül ayında özel bir hastane de bel fıtığı ameliyatı oldum. L3, L4, L5 S-1 ileri düzeyde fıtık mevcuttu ve hepsini aldılar. 1 yıl ağır iste çalışamaz raporu verdiler. Ancak işyerim özel hastane olduğu için bu raporu geçerli saymıyor ve herhangi bir devlet hastanesinden çalışamaz raporu almamı istiyorlar. Buna hakları var mıdır ? Ve ben bu raporu kolaylıkla alabilir miyim ? Kolay Gelsin
Celil Çağlar ÖZLÜ - 31 Temmuz 2018 17:04
İbrahim Çakıroğlu, merhaba. Firmalar genellikle özel hastane raporlarını kabul emiyorlar. Herhangi bir kamu hastanesinden rapor almalısınız. Nöroloji veya ortopedi doktoruna muayene olup bu raporu talep edebilirsiniz. Ayrıca hekimin uygun görmesi durumunda sağlık kurulu raporu da hazırlanabilir. Raporu süreci her hastane için farklı işlemektedir. Bu nedenle net bir süre belirtemiyorum.
ömer - 9 Ağustos 2018 14:19
merhaba hocam ben doğumda vakumla doğmuşum doğarkan sağ kolda zedelenme meydana gelmiş o sebepten dolayı sağ kolumu çok fazla kullanamıyorum ağır taşırken koluma sancılar giriyor kolumu tam çeviremiyorum kolumu sırtıma koyamıyorum havaya kaldıramıyorum askere gidicem ama sıkıntı yaşıyabilirim bunu için nereden rapor alabilrim ?
Celil Çağlar ÖZLÜ - 9 Ağustos 2018 22:32
Ömer, merhaba. Tam teşekküllü bir kamu hastanesine gidip ortopedi veya nöroloji doktoruna muayene olmanız gerekiyor. Hekim uygun görürse, raporla ilgili hastanedeki sağlık kuruluna sizi yönlendirecektir.
Beyza - 25 Aralık 2019 19:54
Merhabalar ozel bir hastanede bel kayması ameliyatı oldum ve 8 adet vida takıldı 2 fıtık alındı devlet hastanesinden çalışamaz raporu alabilirmiyim işyerimden çıkışımı almak için
Sesan - 26 Aralık 2019 16:45
Beyza, merhaba. Sağlık problemleri yüzünden işine devam edemeyen personellerin, kurum tarafından istenilen prosedüre uygun bir şekilde başvurması ve başvuru sonucunda olumlu yanıt alması durumunda SGK ile anlaşmalı kurumlar üzerinden geçici iş görmezlik raporlarını alabilmektedirler.
MUHAMMET ALİ GÜNAYDIN - 28 Ağustos 2018 19:52
HOCAM MERHABA BEN 8 YIL ÖNCE ASKERDE ORGANİK OLMAYAN TANIMLANMAMIŞ F 29 PİSİKOTİK ATAKDAN ÇÜRÜK VERDİLER 8 YILDIR HİÇ İLAÇ ALMIYORUM İYİYİM GÜVENLİK İÇİN BAŞVURDUM ACABA SAĞLAM RAPORU ALABİLİRMİYİM.
Celil Çağlar ÖZLÜ - 29 Ağustos 2018 14:02
Muhammet Ali Günaydın, merhaba. İş başvurusu için sağlam raporu almanız mümkün olabilir. Bunun için kamu hastanelerinin psikiyatri bölümlerine başvurmalısınız. Buradan alabileceğiniz hekim raporunu iş yeri kabul edebilir, eğer bunu kabul etmezlerse sağlık kurulu raporu almanız gerekecektir.
yunus - 25 Kasım 2019 12:02
merhaba hocam. FMF hastasıyım askerlikten muaf oluyor muyum bilgijiz var mıdır?
Celil Çağlar ÖZLÜ - 26 Kasım 2019 16:40
Yunus, merhaba. FMF yani ailevi akdeniz ateşi genetik bir hastalıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre bir kişi tam sağlam olmadan askere alınmaz. FMF hastalığı bu yönetmeliğin 45. maddesinde sindirim sistemi hastalıkları başlığı altında incelenmiştir. FMF hastaları askerlikten muaf tutulmaktadır.
Halil - 22 Ekim 2018 14:26
Selam hocam ben ayakta çalışamaz raporu alacağım sol ayağımda varis var daha önce sağlık kurulu başvurdum heyer ücreti 200 tl denildi devlet hastanesinde şimdi ben bu heyet raporunu alırsam iş yeri bana herhangi bir itirazda bulunur mu ve tazminat bak sahibi olurmuyum
Daha önce heyet araştırma yaptım doğru kararları sizden duymak isterim saygılar…
Celil Çağlar ÖZLÜ - 23 Ekim 2018 14:41
Halil, merhaba. Varis konusundaki raporlar için öncelikle kalp damar cerrahisi birimine başvurulması gerekiyor. Hastaneler, bu tip hastalıklarla ilgili rapor süreci için döner sermayesine katkı sağlamak amacıyla 200 TL ücret talep etmektedir. Bu hastalığın alternatif tedavi yöntemleri (varis çorabı, ameliyat ve benzeri) mümkün olabildiği için hastalara “ayakta çalışamaz” ibaresi içeren rapor verilmemektedir. Bu raporu özel bir hastaneden alabilirsiniz ancak çalıştığınız iş yeri bunu kabul etmeyebilir.
Ayşe - 30 Ekim 2018 11:07
Mrb hocam ben 3-4yaşlarindayken köyde bir yerde bir sürü ilaç atılmıştı ben ne olduğunu bilmiyorum tadı güzel olan şurupları ve hapları yedim içtim sonra tabiki hep hastalıklara maruz kaldım şuan 32 yaşındayım sağ böbrek iyice çürümüş sol böbrekte iltihaplanma ve büyüme ve kum döküyorsun dediler sağ böbrek alınacak.beynimde 2tane araknoid kisti var şiddetli baş ağrısı çekiyorum.karın ağrısı kasık ağrısı kramp giriyor böbrek ağrısı keza günde 15-20defa tuvalete çıkıyorum bazende dizlerimden aşağıda ağrılar oluyor hep bi halsizlik yorgunluk baş dönmesi ellerim ayaklarım şişiyor.paroldan başka ilaç kullanamıyorum hap şurup içemiyorum iğneye razıyım.psikolojik sorunlarım da var. Çalışmak istiyorum çalışamıyorum bu durumda bana rapor verilir mi sizce malulen emekli olabilir miyim 3senelik çalışmışlığım var
Celil Çağlar ÖZLÜ - 31 Ekim 2018 18:24
Ayşe, merhaba. Sizin için, sağlık nedeniyle erken emeklilik koşullarından bahsedebilirim. Sağlık sorunu olan kişiler “malulen emeklilik” ya da “engelli hakkıyla emeklilik” şeklinde iki farklı yolla emekli olabilir. Malulen emekli olabilmek için gerekli şartlar, çalışma gücünde en az % 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporu olması ve en az 1800 gün prim ödenmesidir. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin ilk olarak bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekir. Malulen emekli olamayan bir kişi engelli hakkıyla da emekli olabilir. İlk kez 1 Ekim 2008 ve sonrasında sigortalı olan engelliler, çalışma gücündeki kayıp oranına göre emekli olurlar. Bu açıdan, sağlık kurulu raporunda belirtilen çalışma gücü kaybı % 50 ile % 59 arasında olan sigortalılar 16 yıllık sigortalılık süresi ve en az 3700 gün, % 40 ile % 49 arasında olanlar ise 18 yıllık sigortalılık süresi ve en az 4100 gün şartlarını yerine getirdiklerinde emekli olabilirler. 1 Ekim 2008 ile 1 Ocak 2015 arasında ilk kez sigortalı olan engelliler için kademeli geçiş ile belirlenen emeklilik koşulları bulunuyor. İlk sigortalılık tarihi ilerledikçe emeklilik için geçerli koşullar da ağırlaşıyor.
Müge Baysal - 31 Ekim 2018 01:08
Merhaba, heyet raporuyla sarı nokta hastalığı için verilen iğneleri nasıl alabilirim? benden hangi belgeler istenir? yardımcı olabilir misiniz.
Celil Çağlar ÖZLÜ - 1 Kasım 2018 01:56
Müge Baysal, merhaba. SUT’ta bu konuda bazı bölümler var. İncelemenize sunarım.
Yaş tip (neovasküler) yaşa bağlı makula dejenerasyonu (age-related macular degeneration) (AMD/ARMD) tedavisinde kullanılan ilaçların kullanım ilkeleri:
(1) Pegaptanib sodyum, ranibizumab, aflibersept ve vertaporfin etken maddelerini içeren ilaçlar; üniversite veya eğitim ve araştırma hastanelerinde en az üç göz hastalıkları uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporu ile hasta anamnezi, FFA (kontrendikasyonu yoksa) ve lezyona ait renkli resim ve/veya OKT varlığı raporda belirtilerek, göz hastalıkları uzmanlarınca reçetelenerek uygulanır.
(2) Ranibizumab ve aflibersept; hasta anamnezi, FFA (kontrendikasyonu yoksa) ve lezyona ait renkli resim ve/veya OKT varlığına ait bilgiler 3 ay süreli sağlık kurulu raporunda belirtilerek birer ay arayla 3 kez yükleme dozuyla başlanır. Bu süre sonunda hastalar izlenerek göz dibi bulguları, görme keskinliği ve optik koherens tomografileri (OKT) değerlendirilir. Tedavinin devamında bu bulgular ve tedaviye devam kararı her uygulama için düzenlenecek yeni sağlık kurulu raporunda belirtilir. Tedavide ilaç değişimi bir defaya mahsus olmak üzere, ilk tedaviye başlanan ilaç ile yükleme dozu tamamlandıktan sonra yapılacak değerlendirme sonucuna göre, başlangıç kriterlerine uygun olarak düzenlenmiş, değişimin gerekçesinin belirtildiği sağlık kurulu raporu ile mümkündür.
(3) Bu grup ilaçlar kombine olarak kullanılamayacaktır.
(4) Bu grup ilaçlar yalnızca ayakta tedavi kapsamında ödenecektir.
Retina ven tıkanıklığı ve santral retinal ven tıkanıklığında ilaç kullanım ilkeleri:
(1) Deksametazon intravitreal implant; her bir uygulama için; makula ödemi olan hastanın anamnezi, FFA ve lezyona ait renkli resim ve optik koherens tomografi (OKT) varlığı sağlık kurulu raporunda belirtilerek tedaviye başlanır. Görme keskinliği 0,5 ve altı ve/veya OKT’de CRT 250 mikron ve üzerinde ise tekrar tedavi verilebilir. Bu bulgular ve tedaviye devam kararı her uygulama için düzenlenecek yeni sağlık kurulu raporunda belirtilir.
(2) Ranibizumab ve aflibersept deksametazon intravitreal implant kullanımı uygun olmayan veya yanıt alınamayan hastalarda kullanılabilir. Ranibizumab ve aflibersept; intravitreal implant kullanılamama gerekçesi ile birlikte hasta anamnezi, FFA ve lezyona ait renkli resim varlığına ait bilgiler 3 ay süreli sağlık kurulu raporunda belirtilerek birer ay arayla 3 kez yükleme dozuyla başlanır. Hastalar izlenerek göz dibi bulguları, görme keskinliği ve optik koherens tomografileri (OKT) değerlendirilir ve tekrar tedavi gerekirse bu bulgular ve tedaviye devam kararı her uygulama için düzenlenecek yeni sağlık kurulu raporunda belirtilir.
(3) Deksametazon intravitreal implant; her bir göz için yılda maksimum 2, ranibizumab ve aflibersept; her bir göz için ömür boyu maksimum 7 kutu ilaç bedeli ödenir.
(4) Üniversite veya eğitim ve araştırma hastanelerinde en az üç göz hastalıkları uzmanı tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporuna dayanılarak göz hastalıkları uzmanlarınca reçetelenir.
Bilal Aktas - 3 Kasım 2018 18:55
hocam merhaba kısmet olursa bir devlet kurumuna elektrik teknisyeni olarak atanacagım . kısmi renk körlüğü sorunum var bu rahatsızlık heyet raporu almama engel olurmu arastırdım net bir cevap bulamadım 14 senedir özel sektörde elektrikçilik yapıyorum cevap verebilirseniz veya bir kaynak bilgi önerebilirseniz cok memnun olurum . iyi gunler
Celil Çağlar ÖZLÜ - 4 Kasım 2018 00:17
Bilal Aktaş, merhaba. Renk körlüğü nedeniyle kabloların renklerini tam olarak algılayamama gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kısmi renk körlüğü sorunu yaşadığınızı belirtmişsiniz. Büyük ihtimalle mesleğinizi icra ederken sorun yaşamıyorsunuz. Rahatsızlığınızın seviyesini bilmiyorum ancak heyet raporunda bu rahatsızlığın belirtileceğini düşünüyorum. Bu tip hastalıkları olan kişiler, haploskopik dalga boyu değiştirici gözlükler veya lensler kullanarak işlerine devam edebilmektedir. Heyet raporunda renk körlüğüyle ilgili bir ibare olursa bu aksesuarları kullanma şartıyla çalışmanıza izin verilebilir.